• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte mezhep farkliligi yardim edin

Klasik kız verilmez ama kız alınır mantığı. 3.5 yıllık ilişkimin olduğu eski erkek arkadaşımdan, bu nedenle ayrılmak zorunda kalmış biri olarak diyorum ki lanet olsun böyle zihniyete. Sanki aynı mezhepten, aynı kültürden olanların evlilikleri çok mu mükemmel ilerliyor. Önemli olan tek şeyin insanlık olduğunu ne zaman öğreneceğiz merakla bekliyorum.

Konuna gelince belki ilk etapta bir çok aile karşı çıkabilir ama kimi bu konuda daha yumuşak kimi daha sert oluyor. Benim ailem fikri asla değişmeyecek şekilde çok sert bakıyordu bu konuya ama belki senin ailen daha yumuşaktır ve senin üzülmene daha fazla dayanamayıp durumu kabul edebilirler. Aileni en iyi sen tanırsın. Nitekim çevremde başta sıkıntı çekip daha sonra aileleri ikna ederek evlenebilen bir çok insan var.

Cok zor oyle soyliyim... yani ben de mezhep ayirmam insaliktir onemli olan ama bi gercek de var ki ulkemizde mezhep disi evlilikler zor cunku insanlar cok hosgorusuz. hele ki kiz verilecekse. Ama diyorsaniz ki sevgilim beni hicbir konuda kisitlamaz amenna... hosgoruluyse daha dogrusu modernse problem yok.
Gercekten sevgilim hosgruluudur anlayislidir

Klasik kız verilmez ama kız alınır mantığı. 3.5 yıllık ilişkimin olduğu eski erkek arkadaşımdan, bu nedenle ayrılmak zorunda kalmış biri olarak diyorum ki lanet olsun böyle zihniyete. Sanki aynı mezhepten, aynı kültürden olanların evlilikleri çok mu mükemmel ilerliyor. Önemli olan tek şeyin insanlık olduğunu ne zaman öğreneceğiz merakla bekliyorum.

Konuna gelince belki ilk etapta bir çok aile karşı çıkabilir ama kimi bu konuda daha yumuşak kimi daha sert oluyor. Benim ailem fikri asla değişmeyecek şekilde çok sert bakıyordu bu konuya ama belki senin ailen daha yumuşaktır ve senin üzülmene daha fazla dayanamayıp durumu kabul edebilirler. Aileni en iyi sen tanırsın. Nitekim çevremde başta sıkıntı çekip daha sonra aileleri ikna ederek evlenebilen bir çok insan var.
Su an icin cok sert babm umarim zamanla yumusar

Kendimi okudum resmen biz aleviyiz sevgilim sunni.ikimizde mezhebinjn gereksinimlerini yapan insalnalr degiliz.ama gel gorki ne onun ne benim ailem istiyor.nasil ikna ederim bilmiyorum.daha tanismadilar ama sunni oldugunh biliyorlar ve istemiyorlar.bana da fikir verirseniz sevinirim.

Ablamı alevi bir arkadaşı istediğinde ailem vermedi. Ne yapıp ettilerse olmadı. Ayrıldılar. Sonra sünni biri girdi hayatına, ona güle oynaya verdiler. Ne de olsa alevi değildi iyi olurdu. 3 sene o kızcağıza yapmadığı eziyet kalmadı herifin. 3 sene sonunda hastanelik olarak ayrıldı.
Ablam ayrıldıktan bir süre sonra benim hayatıma bir adam girdi, alevi. Ben şimdi bizim de canımıza okuyacaklar, kabul etmeyecekler derken babam "insan olsun yeter" dedi. Bir müsibet bin nasihatten iyidir demişler. Şimdi alevi eşimle gayet mutluyum. Babanızı benim babayla tanıştıralım da ders alsın ;)

Hersey sorun olacak diye cok korkuyorum bende.cok heve ediyorum insanlarin mutlu mutlu evlilik hazirligi yapmasina imreniyorum.bizse acaba ne zaman solesek diye dusunuyoruz.sanirim tanismayla dugun arasini kisa tutmak gerekiyor boyle durumlarda.

Ablamı alevi bir arkadaşı istediğinde ailem vermedi. Ne yapıp ettilerse olmadı. Ayrıldılar. Sonra sünni biri girdi hayatına, ona güle oynaya verdiler. Ne de olsa alevi değildi iyi olurdu. 3 sene o kızcağıza yapmadığı eziyet kalmadı herifin. 3 sene sonunda hastanelik olarak ayrıldı.
Ablam ayrıldıktan bir süre sonra benim hayatıma bir adam girdi, alevi. Ben şimdi bizim de canımıza okuyacaklar, kabul etmeyecekler derken babam "insan olsun yeter" dedi. Bir müsibet bin nasihatten iyidir demişler. Şimdi alevi eşimle gayet mutluyum. Babanızı benim babayla tanıştıralım da ders alsın :KK66:
Ah ne iyi olur tanissalar. Kimin kimle mutlu olacagi hic belli olmazki gercekten onemli olsan saygi sevgi insanlik

Hersey sorun olacak diye cok korkuyorum bende.cok heve ediyorum insanlarin mutlu mutlu evlilik hazirligi yapmasina imreniyorum.bizse acaba ne zaman solesek diye dusunuyoruz.sanirim tanismayla dugun arasini kisa tutmak gerekiyor boyle durumlarda.
Dimi ya insan heveslenemiyor bile gulumseyemiyorum artik ya

Ablam ayrıldıktan bir süre sonra benim hayatıma bir adam girdi, alevi. Ben şimdi bizim de canımıza okuyacaklar, kabul etmeyecekler derken babam "insan olsun yeter" dedi. Bir müsibet bin nasihatten iyidir demişler. Şimdi alevi eşimle gayet mutluyum. Babanızı benim babayla tanıştıralım da ders alsın :KK66:

Ders almayanlar da var biliyo musun Sephoraa, eşimin ortanca teyzesi Sünni biriyle evli küçük teyzesi alevi biriyle evli, Sünni olan ickici dayakçı sorumsuz biri alevi olan tam aile babası, gene de alevi diye ona yükleniyolar hep, küçük teyze bigün annesine demiş yahu eşimde ne var eniştem Sünni olup ibadet mi ediyo sanki içki içer ablamı döver daha mı iyi demiş, annesi olsun o bizden demiş düşün

Ah ne iyi olur tanissalar. Kimin kimle mutlu olacagi hic belli olmazki gercekten onemli olsan saygi sevgi insanlik

Aynen öyle, önemli olan insanlık. Ki alevilerin bu konuda çok başarılı olduğuna inanıyorum ben. Düsturları "eline, beline, diline sahip ol" olan bir inanıştan kötülük beklenmez...
Ders almayanlar da var biliyo musun Sephoraa, eşimin ortanca teyzesi Sünni biriyle evli küçük teyzesi alevi biriyle evli, Sünni olan ickici dayakçı sorumsuz biri alevi olan tam aile babası, gene de alevi diye ona yükleniyolar hep, küçük teyze bigün annesine demiş yahu eşimde ne var eniştem Sünni olup ibadet mi ediyo sanki içki içer ablamı döver daha mı iyi demiş, annesi olsun o bizden demiş düşün
Daha neler artık. Dövsün, sövsün, içsin ama sünni olsun. Negzel kafa...

Aynen aynen bizimkiler de öyleler. Kuzenim alevi bir adamı sevdi diye erkek kuzenlerim toplanıp adamcağızı öldüresiye dövmüşler,vay bizim kızımızı nasıl istersin diye, kuzenim de aileden izinsiz evlendi yıllar geçti barıştılar herkesle, o dövdükleri alevi kocası bizim sülalenin hastasına, taziyesine herkesten önce koşar, yine de bizimkiler camiye gitseydi iyiydi modundalar ben eniştenin yerinde olsam bunların yüzlerine bakmam da adam insan işte.

Gençler olarak bizler bugün bu mezhepsel-dinsel sorunlara karşı sesimizi yükseltmez ve itiraz etmezsek yarın bizim çocuklarımız da aynı saçmalıklarla mücadele etmek zorunda kalacaklar.

Konu sahibi arkadaşa önerim, asla ama asla ailesini karşısına almamasıdır. Çünkü yarın çok daha büyük sorunlar yaşaması olası.
Yapılması gereken ailelerin ikna edilmesi. Buradaki ikna yöntemi asla
"ikimizde müslümanız sadece mezheplerimiz farklı bir şey olmaz" mantığı olmamalı. Çünkü kabul edelim veya etmeyelim bu ülkede hepsi değil elbette ama sünni ve aleviler birbirlerini düşman olarak görüyor. O yüzden ailesini karşısına almamalı konu sahibi. Sonra çok çok pişman olur.

Aileleri, dinin zannettikleri kadar önemli bir şey olmadığına ikna etmeliler sevgililer. Alevi-sünni değil de din olarak ailelerle konuşulmalı. Dünyada bir sürü din varken kendilerinin müslüman olmaları tamamen coğrafi sebeplerledir, bunları güzel bir dille anlatmalısınız. Brezilyada doğsalardı çok büyük ihtimalle katolik hristiyan olacaklarını anlatın onlara. Çin'de doğsalar budist vs...

Alevi ile hanifi çok da uzak mezhep değil .annenle evlenmiş baban daha neyi sorun ediyr .illa bişy bulacak bu ailelerde .her koyun kendi bacağından asılır kimsenin dini bizi ilgilendirmez baba de sanki dört dörtlükmü yaşıyrz dinimizi .

ee babanda annende farklı mezheptenmişler baban daha neyi sorun ediyor ilginç gerçekten
Bakın bence aslında baba da kızını düşünüyor burada. Kızım sünni değil diye ona kötü davranırlar diye düşünüyor. Yani babayı da anlamak gerekiyor. Adamı hemen kötü bir insan olarak düşünmeyelim.

Back
X