• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte mezhep farkliligi yardim edin

Babanizin karşi çikmasi, inançlarina bağli biriyse gayet normal. Anneniz hanefi olabilir. Hangi mezhepte olunursa olunsun, mezhebine bağlı olanlar kız alır, ama kız vermez. Çünkü babadan geçer. Tipki annenizin hanefi olmasina rağmen, sizin alevi olmaniz gibi.

Malesef bu sorunun şunu yapin, bunu yapin gibi tavsiye verilebilecek bir çözümü yok bence. Babaniz ya ikna olur ya da olmaz. Eğer çok katiysa zaten, birileri kirilmadan zor gibi duruyor..

Adiniza üzüldüm.. Bu yüzyilda çiftler din ve mezhep konularini aşabiliyorken, ailelerin diretmesi cidden sinir bozucu..

ha bak o zaman is degisir.. tek problem yapan senin baban bu durumda.. direkt ne dedi,mezhepten dolayi olmaz mi dedi,bunu acik acik söyledi mi

Babanizin karşi çikmasi, inançlarina bağli biriyse gayet normal. Anneniz hanefi olabilir. Hangi mezhepte olunursa olunsun, mezhebine bağlı olanlar kız alır, ama kız vermez. Çünkü babadan geçer. Tipki annenizin hanefi olmasina rağmen, sizin alevi olmaniz gibi.

Malesef bu sorunun şunu yapin, bunu yapin gibi tavsiye verilebilecek bir çözümü yok bence. Babaniz ya ikna olur ya da olmaz. Eğer çok katiysa zaten, birileri kirilmadan zor gibi duruyor..

Adiniza üzüldüm.. Bu yüzyilda çiftler din ve mezhep konularini aşabiliyorken, ailelerin diretmesi cidden sinir bozucu..
umarım kalbimiz daha fazla kırılmadan sorun çözülür.

Haklisiniz. Ben aleviyim evlenmek istedigim kisi hanefi mezhebine mensup. Ancak benim babam alevi annem hanefi

Durum tam olarak ayni, babam alevi annem sunni, esimin ailesi de sunni, ilk zamanlar babam ariza yapti biraz, seni ezerler, laf ederler vs diye (esimin ailesi cok tutucular) ama esimi tanidikca ikna oldu. 10 senelik evliyiz en ufak problem yasamadik.
Ama onemli not: esimle benim dini gorusumuz ayni.

pardon görmedim. Sevgilim ve ailesi bu durumu sorun etmiyorlar
o zamn evlenince sıkıntı yaşiycağını zannetmiyorum.
çevredeki gorgusuz insanlara karşıda başının ağrımasını istemezsen kimseye bişy soylemezsiniz olur biter.. Onemli olan karakterlerinizin uyuşması.

Durum tam olarak ayni, babam alevi annem sunni, esimin ailesi de sunni, ilk zamanlar babam ariza yapti biraz, seni ezerler, laf ederler vs diye (esimin ailesi cok tutucular) ama esimi tanidikca ikna oldu. 10 senelik evliyiz en ufak problem yasamadik.
Ama onemli not: esimle benim dini gorusumuz ayni.
mutlu olmaniza çooook sevindim. Bizimde sevgilimle görüşlerimiz aynı.

Bak
düşününki bi de annemle iki defa kaçmış nezarete düşmüş.
Baksennnn kız nekadar kolay unutuyo bu erkekler yaptıklarını :D hayırlısı cnm hayatındaki kişinin doğru insan olduğuna inanıyorsan annenden destek iste :-)

o zamn evlenince sıkıntı yaşiycağını zannetmiyorum.
çevredeki gorgusuz insanlara karşıda başının ağrımasını istemezsen kimseye bişy soylemezsiniz olur biter.. Onemli olan karakterlerinizin uyuşması.
birde sevgilim çok anlayışlı biridir aşırı muhafazakar değiiler zaten.

Back
X