• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilikte mezhep farkliligi yardim edin

Bakın bence aslında baba da kızını düşünüyor burada. Kızım sünni değil diye ona kötü davranırlar diye düşünüyor. Yani babayı da anlamak gerekiyor. Adamı hemen kötü bir insan olarak düşünmeyelim.
kesinlikle kötü bir insan olarak düşünmedim yanlış anlaşılmasın.. yorumların hepsinide okumadım.. elbette babalar kızlarını düşünür kesinlikle bu babada kızını düşünüyor haklısınız ama sonuçta babası annesi ile evlenmiş ve evliliklerinde bu yüzden bi sorun olmamışsa bence çocuğu ve ailesini tanıyabilir diye düşünüyorum.. benim anladığım zaten baba çocuğu tanımadan sırf mezhep farkından dolayı yok demiş ama tanıyarak karar vermesi daha uygun olur gibi sonra olmazsa zaten olmaz

Bu mezhep konusu açıldığında hep aynı şeyi yazıyorum enistem aleviymis 25 senelik enistem ogrendigimde nasıl yaaa dedim rahmetli dedeme cahil ergen aklı iste ozamanlar...O da bana hepimiz aynı Allahin kuluyuz bunun bi önemi varmı demişti.nur içinde yatsın dedem..bir okadar da severim enistemi...bigün tersligini görmedim ki çok eziyet etmisligim vardır huysuz veletken.diyeceğim o ki ne mezhepten olduğu değil insanlığı önemli...

baban niye evlenmiş o zaman. sana niye izin vermiyo.

Yanlışlık oldu yarım kaldı cümlem :))
Ablamın Salih diye bi sevgilisi vardı. Cok has adamdı. Cocuktum ama onun ne kadar babacan oldugunu anlayabiliyordum. Babam alevi diye vermedi. Sonra ablam eniştemle evlendi. Hayatımda gördüğüm en iğtenç,en yalancı,en babalığı hak etmeyen adamdır.
Ablamın tek cocugu var. Galatasaray lisesi'nde 'fizik perisi' olarak tanınır. Sbs Türkiye 1. Siydi. Diyarbakır'ın bilbordları onun fotoğraflarıyla doluydu. Özel okulda ücretsiz okudu. Dershaneye ücretsiz gitti.
Bu cocuk hep zengin cocuklarla okudugu halde,bir gün gelip "anne bana da bunu al,anne arkadaşlarımda şu bu var" demez. Hala bile bursundan arttırdıgını biriktirmeye calışır. Sıfır özenti,sofır ego..
Şimdi yeğenini niye övüyosun diyeceksiniz haklı olarak?
İşte bu ahlaken de muhteşem kızın babası tek ayak üzerinde elli yane yalan söyleyen eniştem !
Nefret edilesi adam. Tek evladının uçak biletlerini bile karşılamaktan aciz. Habire ne oldugunu bilmediğimiz borçlar cıkarır. Cok şükür ki yeğenimin arkasında dağ gibi teyzeleri dayıları var.
Cocukken elinden tutup bir kez parka götürmüşlüğü yoktur. Karımla cocugumla zaman gecireyim demezdi zaten. Varsa yoksa bilardo,kahve,sigara...
Bok iç bokkk..
Bir defa ablamın ısrarlarıyla o cok kıymetli arabasıyla bizi pikniğe götürmüştü. O kadar hayvanca kullandı ki arabayı yeğenim korkudan ağlamıştı. Bizi nehre atacaktı az daha...
Neyse işte bu adamın sunni olması bi fayda sağlamadı hasılıkelam.

Gençler olarak bizler bugün bu mezhepsel-dinsel sorunlara karşı sesimizi yükseltmez ve itiraz etmezsek yarın bizim çocuklarımız da aynı saçmalıklarla mücadele etmek zorunda kalacaklar.

Konu sahibi arkadaşa önerim, asla ama asla ailesini karşısına almamasıdır. Çünkü yarın çok daha büyük sorunlar yaşaması olası.
Yapılması gereken ailelerin ikna edilmesi. Buradaki ikna yöntemi asla
"ikimizde müslümanız sadece mezheplerimiz farklı bir şey olmaz" mantığı olmamalı. Çünkü kabul edelim veya etmeyelim bu ülkede hepsi değil elbette ama sünni ve aleviler birbirlerini düşman olarak görüyor. O yüzden ailesini karşısına almamalı konu sahibi. Sonra çok çok pişman olur.

Aileleri, dinin zannettikleri kadar önemli bir şey olmadığına ikna etmeliler sevgililer. Alevi-sünni değil de din olarak ailelerle konuşulmalı. Dünyada bir sürü din varken kendilerinin müslüman olmaları tamamen coğrafi sebeplerledir, bunları güzel bir dille anlatmalısınız. Brezilyada doğsalardı çok büyük ihtimalle katolik hristiyan olacaklarını anlatın onlara. Çin'de doğsalar budist vs...
Ne kadar guzel ve farkli bir bakis acisiyla yaklasmissiniz

Back
X