- Konu Sahibi rainydayinireland
-
Şimdi yani eviniz yok ama siz araba alıyorsunuz ama görümce alınca neden alıyor diyorsunuz. E siz kendi evinizin derdine düşmemişsiniz ki o niye sizin derdinize düşsün.Merhaba kızlar,
Öncelikle eşimi seviyorum bunu belirteyim.
Eşim esnaf ve babası ile çalışıyor, ayrı bir kesesi yok. Ama evin kirası ve market alışverişi ,tatil ücretlerimizi karşılıyor herhangi bir şey benden beklemiyor. ben öğretmenim. Eşimin kız kardeşi de kendi dükkanlarında çalışıyor ama keyfi kafasına göre çalışıyor kimi gün gidiyor canı istemezse gitmiyor vs (eşim ise haftanın 7 günü çalışuyor ve geç saatlere kadar) , çok açgöz ve bencil yapıda ve para sürekli harcanıyor mesela kendisine 1,5milyona sıfır araç aldırdı . ( benim kendi birikimlerimle arac alacagimi ogrendigi hafta , benden once kendini baba parasıyla arac aldirdi) ama eşimin evi henüz yok ve bu hiç umrunda değil tek düşündüğü kendisi ve eşim uysal karakteri asla bir şey demiyor herkesi tolere ediyor ama ben sinir oluyorum önce ev alınmadan yan gelip yatan kardeşine araç alınmasına ( kayınvalidemde kızına aşık) ve hala gündemde ev alınımına dair bir şey yok. şuan ücretsiz izindeyim ama hayalim bir ev arsası alıp evimi inşa etmek , eşimle malesef ortak hayal kuramıyoruz çünkü ayrı bir kesesi yok her şeyi onlara sorması gerekiyor. bu durum benim canımı epey sıkıyor ve kendimi rahatlatabilmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. bu evlilikte maddesel olarak tamamen kenımı soyutlayıp kendim mi başarmaya çalışmalıyım bilmiyorum çünkü hayallerimden de vazgeçmek istemiyorum.
Aslinda sorun ortak kese de (evlenmeden once de biliyordum )degil kizkardesinin asiri ac goz olusu ve herseyi kendine istemesi evlenmeden once kizkardesinin bu huyunu bilmiyordum haliyle.
Kızlar yorumları okuyunca şaşırıyorum hakkaten hani nerde emek ve karşılığı? Nerde haksızlık karşısında durmak. Bu mu yani asalak bir tipi desteklemek çok mu doğru gerçekten ?
Ya ben ev alalim istedim zaten ama baktim ses seda yok varimi yogumu ortaua koyup arabami aldim fakat ben alirken biraz paraya ihtiyacim vardi istedigim modeli alabilmek icin esim nakit o kadar para esnaf ayirama filan diye beni ikna ederken pat diye ona nakit arac alinmasina acikcasi kuruldum . Bana gelince para cikmiyor ama kizlarina gelince pat diye cikardilar. Yani sidik yarisi gibi bir sey yapiyorlar . Ben de olan onda da olmali gibi. Ben kendim kazaniyorum sonucta ve esimin gelen miktar sadece ev ihtiyaclarina gidiyor eee kalmiyor mu para . Tabi ki kalir normalde . Bu arada araba Tabi ki alinir alinmasindan ziyade oglunun evi yok kizina araba aliyorsun diye konusulmaz mi ya bir ben mi boyle dusunuyorum. Yarin para biriktirip kendi imkanlarimla ev alsam catlayip esimin calistiklarini da katip kizlarina yine ev alirlar onun boynu bukuk kalmasin diye heralde cok degisik anlamlandiramiyorum.Şimdi yani eviniz yok ama siz araba alıyorsunuz ama görümce alınca neden alıyor diyorsunuz. E siz kendi evinizin derdine düşmemişsiniz ki o niye sizin derdinize düşsün.
Ortak işler böyle olur eşinle konuş açsın gözünü. Aklı varsa bu işi ortaklığa ve maaşa çevirir ya da kendi yolunu çocuk masrafı yokken kurmaya bakar..
biz ne zaman harçlık sisteminden ortaklık maaşa döndük çok şükür çocuklarımızın evini aldık.
Cocuk yokken derken 2 bebegim varŞimdi yani eviniz yok ama siz araba alıyorsunuz ama görümce alınca neden alıyor diyorsunuz. E siz kendi evinizin derdine düşmemişsiniz ki o niye sizin derdinize düşsün.
Ortak işler böyle olur eşinle konuş açsın gözünü. Aklı varsa bu işi ortaklığa ve maaşa çevirir ya da kendi yolunu çocuk masrafı yokken kurmaya bakar..
biz ne zaman harçlık sisteminden ortaklık maaşa döndük çok şükür çocuklarımızın evini aldık.
Bence araba konusunda yanlış düşünüyorsun açıkçası. İnsanlar kızına araba alırken bir diğerinin evini hesaba katmaz. Bir de gerçekten bu onların insiyatifi.Ya ben ev alalim istedim zaten ama baktim ses seda yok varimi yogumu ortaua koyup arabami aldim fakat ben alirken biraz paraya ihtiyacim vardi istedigim modeli alabilmek icin esim nakit o kadar para esnaf ayirama filan diye beni ikna ederken pat diye ona nakit arac alinmasina acikcasi kuruldum . Bana gelince para cikmiyor ama kizlarina gelince pat diye cikardilar. Yani sidik yarisi gibi bir sey yapiyorlar . Ben de olan onda da olmali gibi. Ben kendim kazaniyorum sonucta ve esimin gelen miktar sadece ev ihtiyaclarina gidiyor eee kalmiyor mu para . Tabi ki kalir normalde . Bu arada araba Tabi ki alinir alinmasindan ziyade oglunun evi yok kizina araba aliyorsun diye konusulmaz mi ya bir ben mi boyle dusunuyorum. Yarin para biriktirip kendi imkanlarimla ev alsam catlayip esimin calistiklarini da katip kizlarina yine ev alirlar onun boynu bukuk kalmasin diye heralde cok degisik anlamlandiramiyorum.
Lohusa oldum bebegimi kendi bebegi gibi sürekli gece alip duruyor besiginden vs. Rahatsiz oldugumu belirtince annesi agladi ,sacma sapan benim de kizim evlenilecek yasta bebegi olsa bakabilir filan diyip hic bir sekilde yardimci olmadilar sonrasinda da , ustune kocami yine calistirdilar lohusa vs demeden, sacma sapan diyaloglar.
Ben nisani atildigi ve yasi da epey ilerledigi icin psikolojisinin bozuk olduğunu dusunuyorum ailesi de farkinda ama bana kalirsa ona kotuluk yapiliyor kimse omur boyu kimseyi pis pislamaz.
Konustum defalarca malesef erken gelemem diyor o da buyulenmis gibi gunah gibi goruyor ailesine karşı gelmeyi. Haftada 1 gun izin kullanimi ile ilgili ikna ettim bir ara ama yine eski duzene donuldu. Cok zor gercekten hani surekli para bize yigilsa yine ses etmicem ama surekli para harcamasina uyuz oluyorum sanki kocami kullaniyorlar gibi dusunuyorum surekli. Kocam olmasa kesinlikle bir hicler.Sen haklisin ama kizkarina aldiklari arabaya malesef karisamazsin senin yapacağın dey edinle net bir sekilde konusup haftada bir gun izin kullanmasi ve aksamlari erken yada vardiyali gibi calismasi konusu cok onemli buna taviz vermeyin boyle evlilikmi olur siz neden bu adamla evlendinizki hicbir zaman yaniiizda olamayacaksa? Kendisi konusmazsa siz soyleyin resti cekin hic kimsenin hayati bu sekilde gecmiyor
Çocuk yokken demedim çocuk masrafı yokken dedim. Şimdi pek masrafları olmuyor okul yaşları gelince epey masraf olmaya başlıyorCocuk yokken derken 2 bebegim var
Evli cocuklu erkek evladi varken bekar abisinden 10 yas kucuk kizlarina araba almasini gercekten mantikli buluyor musunuz ya enterasan gerçekten. Ya esim halinden rahatsiz degil zaten benim canimi sikan bir sey de bu . Ama bunu kabullenmek zorundayim ama nasil herkes bu olaya olumlu bakabiliyor anlamis degilimBence araba konusunda yanlış düşünüyorsun açıkçası. İnsanlar kızına araba alırken bir diğerinin evini hesaba katmaz. Bir de gerçekten bu onların insiyatifi.
Bence gerçekten sıkıntı eşinde. Evlenmiş ve çocuğu olmuş adamın ev işini,maaş işini kendisi takip etmeli ondan başkası bunun derdine düşmez ki.
Bilmiyorum ne zaman akillanacak ben senden bir para beklemiyorum sende olana yetin diyor ama ben ikimiz biriktirmek istiyorumÇocuk yokken demedim çocuk masrafı yokken dedim. Şimdi pek masrafları olmuyor okul yaşları gelince epey masraf olmaya başlıyor
Çünkü işin sahibi olan kişi neye nasıl uygun görürse öyle harcar. Vallahi biz de geçtik bu yollardanEvli cocuklu erkek evladi varken bekar abisinden 10 yas kucuk kizlarina araba almasini gercekten mantikli buluyor musunuz ya enterasan gerçekten. Ya esim halinden rahatsiz degil zaten benim canimi sikan bir sey de bu . Ama bunu kabullenmek zorundayim ama nasil herkes bu olaya olumlu bakabiliyor anlamis degilim
Onca kisi yazdi bi sen benimle ayni dusunuyorsun inanamiyorum insanlara gercekten . Kesinlikle ayni seyi dusunuyorum ama Allaha havale ettim cunku konusularak cozulmuyor anladim.Eşiniz kazanılan paradan bir kısmını kendine maaş olarak alsın. Böyle uzun vadede çok zarar görür. Ne kadar çalışırsa çalışsın paranın hepsi babanın hakkı gibi oluyor. Bir de en azindan haftada 2 gün eşiniz ise hiç gitmesin. O 2 güne karar versinler ailece o günler görümce çalışsın. Baba da olsa patronlar yapıyor haklarını korumasına izin vermiyor. Ben üzüldüm yani çocuklardan biri 7 gün çalışsın ama diğerine araba alınsın. Hoş değil.
Esinize rest cekeceksiniz ozaman ne demek izin kullanmiyor bu duzene iki cocuk yapmis yanliz basiniza buyutuyorsunuz sizde çok mantikli biri degilsinizKonustum defalarca malesef erken gelemem diyor o da buyulenmis gibi gunah gibi goruyor ailesine karşı gelmeyi. Haftada 1 gun izin kullanimi ile ilgili ikna ettim bir ara ama yine eski duzene donuldu. Cok zor gercekten hani surekli para bize yigilsa yine ses etmicem ama surekli para harcamasina uyuz oluyorum sanki kocami kullaniyorlar gibi dusunuyorum surekli. Kocam olmasa kesinlikle bir hicler.
Ailesi ile de konustum annesi aglayarak evden cikti yine. Beni ayiplamis hakkim yokmus kendisi yillarca o sekilde kabul etti diye benim de aynisini bekliyorlar ama Allah goruyor. Bununla birlikte bana cok gorduklerini kizina istiyor 2/3 defa meslekten bekar erkek arkadaslarimi yokladilar hem kizi hem kendisi. Ne yasatiyorlarsa aynisini yasasin insallah
Bacim nasil coZdun bu isi benim esim epey saf biri temiz kalpli yani onlara bir sey olmasindan korkuyor olum hastalik vs. Ailesine cok cok deger veriyor .Çünkü işin sahibi olan kişi neye nasıl uygun görürse öyle harcar. Vallahi biz de geçtik bu yollardançok detay veremiyorum bazı şeylerde ama sen araba diyorsun biz evde yaşadık bunları ne zaman büyük çocuğum okula başlayacaktı bir aydınlanma geldi bizimkine 6-7 sene oldu bu harçlık sisteminden çıkalı yemin ediyorum kendimize geldik.
Babaya göre sizin eviniz şart olmayabilir sonuçta ikiniz de çalışırken adam size ev alma gereği duymamış olabilir. Eğer insiyatif babada olursa kimi ne aldığına karışamayız ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?