Evlilikte maddi denge

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

rainydayinireland

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2017
1.339
1.161
133
Merhaba kızlar,

Öncelikle eşimi seviyorum bunu belirteyim.
Eşim esnaf ve babası ile çalışıyor, ayrı bir kesesi yok. Ama evin kirası ve market alışverişi ,tatil ücretlerimizi karşılıyor herhangi bir şey benden beklemiyor. ben öğretmenim. Eşimin kız kardeşi de kendi dükkanlarında çalışıyor ama keyfi kafasına göre çalışıyor kimi gün gidiyor canı istemezse gitmiyor vs (eşim ise haftanın 7 günü çalışuyor ve geç saatlere kadar) , çok açgöz ve bencil yapıda ve para sürekli harcanıyor mesela kendisine 1,5milyona sıfır araç aldırdı . ( benim kendi birikimlerimle arac alacagimi ogrendigi hafta , benden once kendini baba parasıyla arac aldirdi) ama eşimin evi henüz yok ve bu hiç umrunda değil tek düşündüğü kendisi ve eşim uysal karakteri asla bir şey demiyor herkesi tolere ediyor ama ben sinir oluyorum önce ev alınmadan yan gelip yatan kardeşine araç alınmasına ( kayınvalidemde kızına aşık) ve hala gündemde ev alınımına dair bir şey yok. şuan ücretsiz izindeyim ama hayalim bir ev arsası alıp evimi inşa etmek , eşimle malesef ortak hayal kuramıyoruz çünkü ayrı bir kesesi yok her şeyi onlara sorması gerekiyor. bu durum benim canımı epey sıkıyor ve kendimi rahatlatabilmek için nasıl bir yol izlemem gerekiyor. bu evlilikte maddesel olarak tamamen kenımı soyutlayıp kendim mi başarmaya çalışmalıyım bilmiyorum çünkü hayallerimden de vazgeçmek istemiyorum.

Aslinda sorun ortak kese de (evlenmeden once de biliyordum )degil kizkardesinin asiri ac goz olusu ve herseyi kendine istemesi evlenmeden once kizkardesinin bu huyunu bilmiyordum haliyle.

Edit:
Ya ben ev alalim istedim zaten ama baktim ses seda yok bende olan kadar esim ortaya koyamadi . Ne yapayım ben de varimi yogumu ortaua koyup kendi arabami aldim baktim ev olmuyor bari araba alayim dedim. fakat ben alirken biraz paraya ihtiyacim vardi istedigim modeli alabilmek icin esim nakit o kadar para esnaf ayiramayiz filan diye beni ikna ederken pat diye ona nakit arac alinmasina acikcasi kuruldum . Bana gelince para cikmiyor ama kizlarina gelince pat diye cikardilar. Yani sidik yarisi gibi bir sey yapiyorlar. Ben de olan onda da olmali gibi. Ben kendim kazaniyorum sonucta ve esimin gelen miktar sadece ev ihtiyaclarina gidiyor eee kalmiyor mu para . Tabi ki kalir normalde . Bu arada araba Tabi ki alinir alinmasindan ziyade oglunun evi yok kizina araba aliyorsun diye konusulmaz mi ya bir ben mi boyle dusunuyorum. Yarin para biriktirip kendi imkanlarimla ev alsam catlayip esimin calistiklarini da katip kizlarina yine ev alirlar onun boynu bukuk kalmasin diye heralde cok degisik anlamlandiramiyorum.

Lohusa oldum bebegimi kendi bebegi gibi sürekli gece alip duruyor besiginden vs. Rahatsiz oldugumu belirtince annesi agladi ,sacma sapan benim de kizim evlenilecek yasta bebegi olsa bakabilir filan diyip hic bir sekilde yardimci olmadilar sonrasinda da , ustune kocami yine calistirdilar lohusa vs demeden, sacma sapan diyaloglar.
Ben nisani atildigi ve yasi da epey ilerledigi icin psikolojisinin bozuk olduğunu dusunuyorum ailesi de farkinda ama bana kalirsa ona kotuluk yapiliyor kimse omur boyu kimseyi pis pislamaz.

Kızlar yorumları okuyunca şaşırıyorum hakkaten hani nerde emek ve karşılığı? Nerde haksızlık karşısında durmak. Bu mu yani asalak bir tipi desteklemek çok mu doğru gerçekten ?

Son düzenleme:
Evlenmeden önce konuşulmuyor mu bunlar? Bu saatten sonra eşinizin kendi gelirini ayırması zor, üstelik pasif biri. Ciddi bir ültimatom geçin, artık evli olduğunu kendi ailesi bulunduğunu ve buna göre davranması gerektiğini söyleyin ve kesinlikle çocuk yapmayın. Bir ilişkide ve evlilikte sevmek yetmez.

alçak eşşek binmeye kolay. eşiniz sesini cıkarmayıp yaptıkça isterler.

Bütün ödemeleri eşiniz yapıyormuş zaten illa ki yeterli gelir elde ettiğinde evi de düşünecektir..

Ömcelikle çalısma saatleri i düzeltsin. Yedi çalısan adamla evlilik zor yani. Bu adam haftasonu yok akşam yok, bu kadar neye çalısıyor kızkardesine araba almaya mı. Ben paradan çok bu zaman olmamasona evde olmamasona vs kurulurdum.
Para konusunda da babasının işi neticede. Eşinizin çok calıstığı için hakkı olabilir ama babasından dolayı kızının da hakkı var. Kıza kurulmanıza gerek yok. Eşiniz de az çalıssın o da çok para alsın madem. Ayrıca eşinize deyin arsa için biriktir ya da her ay şu kadar bana ver ben biriktirwyim.vs diye. Alın yaptırın evi de yavaş yavaş. Bir plan cıkartın ödesin. Olmuyora aesinizin babasına annesine açın konuyu kira zor bir ev istiyorum vs diye makul insanlarsa.

market kayınbabanın ve hangi evladına ne zaman ne alacağına kendi karar verir isterse tüm parasını kızına verir senin adamı kapı dışarı eder, görümcenin arabasını kıskanmak yerine onun adına sevin iyi bir babası var, senin de baban alsaymış evini arabanı madem. Eşin ile ayrı düzen istiyorsan hazır markette çalışmak yerine başka markette çalışsın bakalım ne kadar kazanıyor, kimsenin bütçesine aldığına verdiğine karışmayın, evlenirken kayınbaban ev almasına güvenerek evlenmemişsindir sonuçta, eşinin eve getirdiği para yetmiyorsa ona göre ayağını uzatman gerek.

Parayı falanda geçtim de bu adamın haftanın 7 günü, geç saatlere kadar çalışması sizi yormuyor mu? Eşiniz ile nasıl vakit geçiriyorsunuz? Yarın bir gün çocuk olsa nasıl ona zaman ayıracak? Muhtemelen çocuğun tüm yükü de sizde olacak. Madem babası, kardeşi de (arada da olsa) çalışıyor haftada en az 1 gün izinli olacak şekilde ve çalıştığı günlerde daha erken gelmesi için kardeş ve babayla bir plan yapılması gerekmez mi? Bunu bence önce halledin. Eşiniz belli ki vur ensesine al ekmeği türünden biri ama bu her türlü sizin ilişkinize zarar verir. Madem kardeş araba aldırdı bi zahmet çalışıp hakkını da versin. 1 gün belirlesin eşiniz ben gelmiyorum desin.
Maddi konuda da eşinizin bir şey yapacağını sanmıyorum. Baba, kardeş ve eşiniz eşit şartlarda çalışıp gelir 3'e bölünebilir. Veya sen bu kadar çalışıyorsun sana bu kadar maaş, sen bu kadar çalışıyorsan bu kadar maaş, gerisi benim birikimim diyebilir baba ama sanmıyorum ki bu saatten sonra maddi olarak bir düzen olsun.. Böyle gelmiş böyle gider.

Bence bu konuda size katılmıyorum, kusura bakmayın. Ancak görünen o ki, kızın babasının dükkanı ve kendisi de bekar. Dolayısıyla kendi hayatıyla ilgili kararları istediği gibi alabilir. Sizin belirttiğiniz kira, fatura gibi düzenli giderleriniz olduğu için her ay eve belli bir miktar para girmesi gerekiyor olabilir. Belki de eşiniz, bu sorumlulukları göz önünde bulundurarak kendi çalışma saatlerini buna göre ayarlıyordur.
Kız kardeşin durumu ise farklı; eğer babasının dükkanından geçimini sağlamıyorsa ve babası da zaten orada çalışıyorsa, dükkanla ilgili tasarruflarında kimseye açıklama yapmak zorunda hissetmeyebilir kendini. Sonuçta orası babasının yeri. Bu durumun sizi rahatsız etmesi de çok normal değil gibi geliyor bana, bir probleminiz varsa direk eşinize söyleyip ,ev durumunu,çalışma saatlerini açabilirsiniz,diğer türlü ortada haksızlık yok gb

Bu şey değil mi ya benim koca?
Aile işi duyduğum yerde tüylerim diken diken oluyor vallahi. Çok çektik biz de, eşime türlü türlü vaatlerde bulunuldu ama sonuç sıfır. Üzgünüm ama görümceniz için de market babasının istediğini aldırır, alır sizi düşünmez, kocanız düşünmüyor ki. Niye yengeciğimin evi yok ben sıfır araba almıyım desin ki? Çünkü şu anda benim eşimin ailesinin de herkesin her şeyi var alacak gücü var biz kendi emeklerimizle yapıyoruz her şeyi.
Benzer süreçlerden geçtik ve işi noktalamak zorunda kaldık yoksa işler daha da sarpa saracaktı. Başka çözüm sunamam.

Yok asla erken kalkmam pazarlari gitmem vs diyor oyle bir tip lohusalığımda dahi abisinin yerine gitmedi :)))
çalışma saatlerini de konuştum aramız kötü değil iken şimdide kötü değil ama bir seviye koydum çünkü asla ailesi kabul etmiyor bizim aile düzenimiz karışamazsın minvalinde konuşuyorlar (Ama tabi Allah görüyor her şeyi helal etmiyorum. )özellikle kız kardeşi yaş olarak benden de 4-5 yaş küçük olmasına rağmen çok çok saygısız buna şaşırmıyorum çünkü annesine babasına abisine ses yükseltirken defalarca şahit oldum. Asalak bir tip, cafelerde gece yarısına kadar kahve içip , sürekli para parcayan biri. Babası ile aram iyiyken o da kabul ediyordu problemli olduğunu , idare et içerikli söylediğini bilehatırlıyorum.kızından o da dert yandı ama anne öyle değil onun tarafında.
Bebeğim var hakkaten zor oluyor ama Allah kolaylığını veriyor. Kendi imkanlarımla yaptığım yatırım sonucu ekstra gelirim var , yardımcı tuttum malum akşam çok geç saatte dönüyor , bazen hiç göremiyorum eşimi .

canım sen de mi annesin :) ben de üzüldüm ama kabullenişteyim yok sayma eşiğindeyim olayları çünkü eşimi seviyorum artıları çok.zaten öyle olmasa niye evleneyim başından bazı denk olmayışları göremeyecek kadar saf değilim artı eksi dengesi sadece ben bu esnaf kızı hikayesinde asalak olmaya nasıl okey oluorinsanlar onu anlamıyorum

Evet anneyim :) her ailenin bi tane safı vardır tepesine binilen onlar da bize denk gelmiş işte. Benim işim bu durumu farkına vardığı için kendine çeki düzen verdi ve elini ayağını çekti, sizinkinde de öyle bir ışık varsa ancak siz konuşup halledebilirsiniz.

Kızlar yorumları okuyunca şaşırıyorum hakkaten hani nerde emek ve karşılığı? Nerde haksızlık karşısında durmak. Bu mu yani asalak bir tipi desteklemek çok mu doğru gerçekten ?
Adam kirayı ödüyor, marketi ödüyor, sizden para da almıyormuş. Neyin tribine girdiniz? Kendi babasının dükkanında çalışan kadına asalak diyorsunuz bir de. Eşiniz memnun değilse çıksın oradan başka yere geçsin, siz memnun değilseniz eşinizin çok çalışmasından boşanın. Sizin derdiniz kadının pahalı araba alması, kıskançlık krizine girmişsiniz.

Aldigi arabanin cok daha iyisini elhamdullilah kendi calismalarimla aldim ortada kiskanma yok , ben araba alacigimi duyunca kendine aldirdi kiskanc kim gibi gozukuyor sizce :)

görümce burada galiba fake'den yazıyor. Bir de döv kadını istersen. :)

Aldigi arabanin cok daha iyisini elhamdullilah kendi calismalarimla aldim ortada kiskanma yok , ben araba alacigimi duyunca kendine aldirdi kiskanc kim gibi gozukuyor sizce :)
1 milyonluk arabayı öğretmen maaşıyla kendiniz alabilmişseniz, eve hiç katkı sağlamıyorsunuz demek ki. Eşiniz tek maaşla her şeyi hallediyorsa o da iyi para kazanıyor olmalı. O zaman kadının aldığı arabadan size ne? Koca kadınsınız ya araba yarışına giriyorsunuz bir de. Eminim daha pahalısı olsun diye zorlamışsınızdır, komik ego savaşları.

:))) bu kadar stresli olma hayat guzel yine de

:))) bu kadar stresli olma hayat guzel yine de
Stresli olan sizsiniz, ayrıca tanımadığınız kişilere "siz" diye hitap etmeyi bir öğretmen olarak öğrenememişsiniz. Burada sadece konulara yorum yapıyoruz, arkadaş değiliz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…