Evlilikte maddi denge

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşte çözecek kişi eşiniz. Eşiniz böyle devam ederse aile olamazsınız, insan bebekli zamanları unutmuyor. İlerde eşi iz akıllansa bile siz soğumuş olursunuz. Telafisi yok bugünlerin. En çok da eşiniz kaybeder. İlerde eşimle aram iyi niye değil çocuğum niye benden uzak der durur. Çocuğuna eşine zaman ayormaz haksızlıga göz yumarsa. Siz dediğim gibi eşinize deyin ona araba alınıyorsa size de arsa alınsın ev yaptırın çocuğunuzla sefa sürün. Eşiniz de çalıssın dursun madem istediği hayat bu

Aldigi arabanin cok daha iyisini elhamdullilah kendi calismalarimla aldim ortada kiskanma yok , ben araba alacigimi duyunca kendine aldirdi kiskanc kim gibi gozukuyor sizce :)
Öğretmen maaşı ile kendinize araba alıyorsanız ben de merak ederim görümcenin arabasını niye bu kadar diline pelesenk etmiş diye. Evi eşiniz geçindiriyor siz kendi paranızı yiyorsunuz e görümce de aynısını yapmış işte. Kendi babanızın marketinde çalışıyor olsaydınız bu sefer de e ben orda zaten çalışıyorum çalıştığımın karşılığı olarak alındı vs der bir sürü carlardınız buraya :) Ev istiyorsanız konuşacaksınız eşinizle kendi paranızı ister katın ister katmayın bir şekilde eşiniz babacığının yanında kazandığı para ile birikim yaparak alacak. Ya da babaya aldırıp ardından borç öder gibi parasız çalışacak. Seçenekler belli.

Cebinziden çıkan bir para değil kız babasının parası ile araba almış buna rağmen zorunuza gitmiş. Her cümlede kıza sinir olmuşsunuz. Biraz kıskançlık var sanırım.
Kocamin cebinden cikan para diye dusunuyorum

Kocamin cebinden cikan para diye dusunuyorum
Kocanızı orada maaşlı çalışan gibi görmeye başlarsanız o zaman rahat edersiniz. Kayınbaba kurmuş evlatlar da tabi ki ekmeğini yiyor. Eşiniz iş aramamış okul desen belki de okumamış keyfe keder baba yanında iş stresi olmadan işsiz kalma korkusu olmadan kafa rahatlığı ile çalışıyor. Babasının yanında uzun saatler çalışıyor olması bana daha çok evden kaçmaya çalıştığı içinmiş gibi geldi. O yüzden eşinizin kazanmadığı parada da söz hakkınız yok maalesef. Sadece kıskançlık olarak kalabilir sizinki.

Eşiniz babasının yanından ayrılsa bir eğitimi var mı ya da bir zanaat biliyor mu?
Ayrılsın kendisine başka bir iş baksın en azından cebinize giren paradan haberiniz olur.

Yok okumus muhendis ama meslegini yapmiyor

Eşiniz babasının yanından ayrılsa bir eğitimi var mı ya da bir zanaat biliyor mu?
Ayrılsın kendisine başka bir iş baksın en azından cebinize giren paradan haberiniz olur.
Evet var meslegi ama baskasinin yaninda calismak istemiyor

Evet var meslegi ama baskasinin yaninda calismak istemiyor
Ya bir şey söylerdim de banlanmak istemiyorum
Biz de başkasının yanında çalışmak istemiyoruz ama yeri gelince çalışıyoruz. Siz memnun değilsiniz bu düzenden anladığım kadarıyla eşinizle konuştunuz mu kendine ayrı bir iş bakmasını ya da kendi işini kurmasını?

Yani baba-kız arasındaki maddi ilişki onları ilgilendirir. Mesela sizin babanız size ev verse o da görümceyi ilgilendirmez...Eşinizin işle ilgili sıkıntısı varsa ayrılıp başka bir iş bakabilir.

Adam ömür boyu çocuklarını ihya edecek iş vaadinde bulunmamıştır diye tahmin eriyorum. Memnun olmayan gider.

tabi ki :) esim olmadan yurumeyeceginden eminim cunku en egitimli ve en cok çalışan o her sey ona sorulur o olmadan bir hicler ama esim cok uyumlu biri

tabi ki :) esim olmadan yurumeyeceginden eminim cunku en egitimli ve en cok çalışan o her sey ona sorulur o olmadan bir hicler ama esim cok uyumlu biri
O zaman konuşsun babasıyla her ay belli bir miktar parayı maaş gibi alsın ne olursa olsun siz de onu biriktirip arazinizi alın evinizi de yavaş yavaş yaptırırsınız.
Benim ailemde de eşimin ailesinde de esnaf olan olmadığı için bu işler nasıl yürüyor bilmiyorum ama eşim babamla ortak çalışıyorum deseydi pek hoşlanmazdım sanırım bu işten.
Bu arada görümcenize de kurulmayın eşinizin babasıysa onun da babası. Adam kime ne isterse onu yapar. Bizim hoşumuza gitmese de her ailede bir favori oluyor maalesef.

Eşiniz çalışmasının karşılığını maaş olarak almıyor mu zaten? Eğer emeğinin karşılığını alamadığını düşünüyorsa bunu babasıyla konuşabilir ya da başka işe girebilir. Ama babanın kurduğu iş elbette daha rahat gelmiştir.

Babanın kızına aldığı araba gelin olarak sizi hiç ilgilendirmiyor. Biraz kıskanıyorsunuz gibi geldi bana. Size de kendi babanız alsın.

Diğer arkadaşların da dediği gibi memur maaşıyla araba alabiliyorsanız eşiniz evin geri kalan tüm ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılıyor demektir.

Kızlarına araba aldılarsa, eşinize de bi araba parası kadar versinler o zaman sizin ev almanıza destek olmak için.
Şimdi bazı kişiler kıskanmışsın yok sanane gibi konuşmuş ama ortada ortak bir aile işi var.
Kardeşlerden biri düzenli gidiyor, hatta haftanın 7 günü çalışıyor, diğeri keyfi istediği zaman gidiyor ve ortak olan parayla kendine araba aldırıyor bir dünya paraya.
O zaman diğer kardeşe de o kadar miktar para verilmeli.

Eşinize haksızlık yapılıyor, sizin değil eşinizin ses çıkarması gerekiyor bu duruma.

Evlilikte maddi denge derken? Evi eşiniz geçindiriyormuş zaten. Sizin o dengeye bir katkınız yok ki.
Kayınpederinizin kızına araba alması, daha doğrusu kızıyla beraber kızına araba alması sizin evliliğinizdeki maddi dengeyi nasıl sarsıyor tam olarak?

Eşinizin arabası yoksa haklısınız ama belli ki var. Çocuklar arasında eşit davranılmış.
Hatta eşinize tek başına ev geçindirecek bir maaş verip sizin para biriktirmenize olanak sağladıkları için sizin aracınızda bile katkıları var.

Eşiniz 7 gün çalışıp eve geç gelirken derdinizin görümcenizin arabası olması çok ilginç.

Eşiniz babasının yanında çalıştığına göre bir mesleği yok. Yani özel sektörde vardiyalı olarak haftanın 6 günü çalışsa anca kirayı öder. Sizde eşinizin babasının yanında çalışan biri olarak kabul etmiş evlenmişsiniz. Hem faturaları, market alışverişini tatilleri ödüyor benden de çalıştığım parayı almıyor demişsiniz. Ee daha ne olacaktı? Sizi duyanda marketin sahibi eşinizde babasının hayrına kardeşi oradan harcıyor sanar. Ee bunları yapınca bekar kız kendine niye araba aldırmasın. Çalışmasa dahi hakkı. Siz o dükkanla geçiniyorsunuz kız da araba aldırabilir. Keza kpeder isterse eşinizi işten de çıkarabilir. Yani sizi anlıyorum ama malesef haksızsınız. İnsanlar bunları öngördüğü için ayakları üstünde tek başına duran eş seçmeye çalışıyor.

Aldigi arabanin cok daha iyisini elhamdullilah kendi calismalarimla aldim ortada kiskanma yok , ben araba alacigimi duyunca kendine aldirdi kiskanc kim gibi gozukuyor sizce :)
İşte kendi çalışmanızla almış olmuyorsunuz ki
Eşinizle ortak olarak kira verseniz faturaları ortak ödeseniz vs sizinde maaş o kadar kalmaz. Normal bireyler kadın erkek çalışıyorsa her ikiside maaşından harcıyor ya da direkt ortak bütçeleri oluyor ortak paradan giderler ödeniyor. Sizin eşiniz babasının sunduğu iş kapısında çalışıp her şeyi yapıyor sizin paranız o yüzden elinizde kalıp birikti araba alabildi. Yani arabada kayınpederinizin emeği büyük.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…