Hahahaha:) neyse ki antalya yazıyormuş.
Daha beterler var.:) bazen yolunu bile bilmedigin dağ başındaki bi köye gömülecegini bilmek çok fena. Yıllardır onlar bile orda yaşamıyor.
Gömülmek derken?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hahahaha:) neyse ki antalya yazıyormuş.
Daha beterler var.:) bazen yolunu bile bilmedigin dağ başındaki bi köye gömülecegini bilmek çok fena. Yıllardır onlar bile orda yaşamıyor.
Gözüm görmüyor sıkıntı yok canım kafaya takmak istersen çok şey bulursun. Ayrıca tek derdimiz o olsun.. birsürü derdimiz sıkıntımız var aklıma bile gelmiyor vallaKimlikte yazması önemli değil ki. Kütüğün değişiyor bundan abes şey mi olur?
Bingöl, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Kars, Ağrı......... Gibi uzar gider bu liste.Nereler oralar merak ettim?
Bingöl, Bitlis, Muş, Diyarbakır, Kars, Ağrı......... Gibi uzar gider bu liste.
Siz yaşadınız mı buralarda? Ben gittiğimde ki uzun süreli de kaldım, istisnalar hariç kadına daha çok değer verildiğini gördüm açıkcası. O yüzden enteresan geldi bu paylaşımınız. Yani birebir kendiniz mi yaşadınız gördünüz bu saydığınız şehirlerdeki davranışları yoksa duyum mu diye merak ettim.
Birebir yasadim. Bu sehirlerin koylerinde ilcelerinde bulundum. Ogretmen cocuguyum ve kendim de ogretmenim. Senelerimiz zorunlu hizmetlerde bu yerlerde gecti. Ha il merkezlerindeki kadinlardan bahsetmiyorum ilcelerde koylerde 2 3 4 kumayla yasayan en az 8 9 cocuk doguran kadinlar var. Sahsen bir evden anasinifina 3 kardesi ayni sene kaydettigimiz oluyordu. :) her sene bi cocuk dogurma potansiyeline sahip kadinlar. Dogurmazsa ustune kuma gelen kadinlar. Kadin her yerde degerli degil kisaca. Bir dahaki gidisinizde lutfen koylerine de ugrayip gozlemleyin.
Ben şehir merkezlerinde bulundum ve merkezde yaşayan insanlar açıkcası gayet elit ve kocalarından sevgililerinden çok değer görüyorlar. Bi çok aile ile de tanıştım ve gözlemlerim bu yönde. Köy yerleri bence sadece güneydoğuya has bir durum değil gidin iç anadolunun köylerine durumlar hiçte farklı değil. Çok eşliliği imam nikahı ile değilde aldatma olarak görüyorsunuz sadece hepsi bu. Sonuç: biri imam nikahı ile aldatılmayı kabul eder, diğeri resmi nikahı bende kalsın da ne hali varsa görsün diyerek aldatılmayı kabul eder.
Bana göre kadının saygınlığı bölgelerle ölçülebilir birşey değil, bu konuda da gördüğümüz üzere (okumuş/okumamış) kadınların azımsanamayacak kadar çoğu kocasının kütüğüne geçmeyi normal görüyor. Anadolunun köylerinde yaşanan erkek egemenliği batıdaki okumuş! Kadınların zihniyetinden dahi silinememiş. Eğitimli kadına anlatamadıklarımızı Köyde yaşayan kocalarına muhtaç kadınlara nasıl anlatabiliriz?
Boşver tatlım ya. Buda benim takıntım işte...Gömülmek derken?
Cok uzgunum ama gozlemlerinizin hepsi sahit oldugum seyler soylediginiz gibi ilce ve koylerde. Cogunun resmi nikahi yok olan zaten bosanma diye bir hakki oldugundan habersiz. Gecen yil 7 cocuklu bir annenin uzerine kuma geldigi icin bosanmasina butun koy sasirmisti. Bu bolgelerde kadin olmanin ne kadar zor oldugu inkar edilemez bir gercek bence.Birebir yasadim. Bu sehirlerin koylerinde ilcelerinde bulundum. Ogretmen cocuguyum ve kendim de ogretmenim. Senelerimiz zorunlu hizmetlerde bu yerlerde gecti. Ha il merkezlerindeki kadinlardan bahsetmiyorum ilcelerde koylerde 2 3 4 kumayla yasayan en az 8 9 cocuk doguran kadinlar var. Sahsen bir evden anasinifina 3 kardesi ayni sene kaydettigimiz oluyordu. :) her sene bi cocuk dogurma potansiyeline sahip kadinlar. Dogurmazsa ustune kuma gelen kadinlar. Kadin her yerde degerli degil kisaca. Bir dahaki gidisinizde lutfen koylerine de ugrayip gozlemleyin.
Soran oldu mu bilmiyorum ama çocuklar evlenince bölüyor? Ikı soy isimli kadın ve iki soy isimli erkek evlenince çocuk soy ismi 4 olmuyordur heraldeBen esimin soy adini almak istemedim. Almak zorundasin dediler , kendi soyadimi da sildirmedim. Iki ismim var, oldum mu. Brazilya dizilerindeki gibi bir suru isimli. Norvecte yasiyorum, buranin vatandsi cocuklar hem anneden hem babadan bir soy isim aliyor,iki soyisimliler. Kadinlar istemezse esinin soy ismini almiyor
2 soy isimden birini aliyorlar,hangisini aliyorlar bir kural var mi bilmiyorumSoran oldu mu bilmiyorum ama çocuklar evlenince bölüyor? Ikı soy isimli kadın ve iki soy isimli erkek evlenince çocuk soy ismi 4 olmuyordur heralde![]()