Evlilikte kütük değişikliği

O adres değişikliği olmuyor mu?
Kütük soy ağacının devamı. .
Hayır bu baska bir sey.
Kişi isterse kendi soyundan ayrılıp yeniden kayıt olabilir. Bunu yapan insanlar var
O adres değişikliği olmuyor mu?
Kütük soy ağacının devamı. .
Evet ya değiştirmiyorlarmis ben bir kaç istisnai vaka duymuştum da o yuzden öyle yazdım kkametgahdan bahsetmiyorum. Demekki onlar mahkemeye değiştirmiş. Benim bildigim akrabalariyla anlaşamadığı için mahkemeye soyadını değiştiren insanlar var. Yanlış bilgilendirme olmasın değiştirilmiyormus. Istisnai bir durum olması gerekiyor demekki. hatta kanunla düzenlenmiş madde bile varmis değiştirilmez diye.

Bunun tek yolu yabancı bir erkekle evlenmeniz. O zaman kütüğünüz aynı kalıyor :KK48:
Peki zor bir soru o zaman. Kocam evlendikten sonra Türk vatandaşlığını bırakıp başka bir vatandaşlığa geçerse noluyor?Ben Türk vatandaşı kalıyorum yalnız. Kendi kütüğüme geri mi dönüyorum :işsiz:

Ayyy ben de ilk bilmiyordum daha dogrusu aklima hic gelmedi sonra o kutugu gorunce bildigin aglamistim.
Ben de evlendiğinde 28 yıllık soyadım ve kütüğüm degisince çok hüzünlenmiştim.Bir sure nasil ya olmustum.Babami çok severim onun soyadinda olmaktan gurur duyarım ondan herhalde.Bosandigimda eski soyadına kütüğüne dönünce sevinmiştim bosandigima üzüldüğüm halde:)
Ama kaç yaşına geldim o kadar bekar kaldım şimdi evlensem çok önemsemem eskisi kadar.Ne de olsa evlenecek kadar eşimi de sevıyorumdur..Ama hala o alıştıgim babamın soyismini bırakacak olmam huzunlendirir bence.
Sen de zaman gecince alisirsin ilk once seyyapman normal:)

benim babam gaziantepli zamanında kütüğünü istanbul'a aldırmış. benim kimliğimde hiç bir zaman gaziantep yazmadı ama bunu nasıl yaptı hiç bir fikrim yok.

Valla benim de 33 yil Izmir/Konak yazdi.Simdi bir kucucuk bir ilcenin adi yaziyor.Bunlar sorun edilecek seyler degil ki ama.

Soyadini yadirgama ve ona alisamamaya eyvallah ama.Yeni atandigim okulda bugun mudur herkesin icinde ad soyad sordu,eski soyadimi soyledim.50 kisi falan vardik.Duzelttim bide ardina.Duzeltmesem kimse anlamazdi aklinda kalmazdi kimsenin eskiymis yeniymis.Rezalet:olamaz: Kizardim utanctan resmen.

Peygamber efendimiz yüzyıllar öncesinden bugünün aydınım diye geçinen toplumundan daha nazik, daha zarif, daha ince ve daha aydın tespitleri varmışta işte bakma.

Yemin ederim sinirden ağlamak istiyorum şuan.
Kiyamamaaamm:anne:

İyi de zaten demez ki kadın oralı değil.
Belki hiç gidip görmedi bile o şehri sırf kütük değişikliği yüzünden oralıyım mı desin?
Benim annem de kendi doğduğu yeri söyler kalkıp babamınkini dediğini, ben oralıyım dediğini duymadım ki zaten doğrusu da odur.
Sırf kütük değişikliğinden dolayı oralı olmuyorsunuz hatta gözardı bile edilebilir o durum.

Deniyordu ama. Hala da diyen var. Esi nereliyse orali oldugunu soyleyen var yani. Turkiyede yasiyoruz neden bu kadar sasiriyorsunuz bu takim seylere anlamadim. Bu boyleydi eskiden yani.

Deniyordu ama. Hala da diyen var. Esi nereliyse orali oldugunu soyleyen var yani. Turkiyede yasiyoruz neden bu kadar sasiriyorsunuz bu takim seylere anlamadim. Bu boyleydi eskiden yani.
Eskiden yaşamadığım için olabilir ya da kadın olduğunun farkında olup düşünce yapısını değiştiren artık erkek egemenliği altında yaşamayan kadınlarla -başta da annem olmak üzere tabii- birlikte yaşadığım için olabilir :)

Eskiden yaşamadığım için olabilir ya da kadın olduğunun farkında olup düşünce yapısını değiştiren artık erkek egemenliği altında yaşamayan kadınlarla -başta da annem olmak üzere tabii- birlikte yaşadığım için olabilir :)

Hala var bi yerlerde bu cevabi verenler yalniz. Turkiye yasadiginiz sehirden ve sizin cevrenizdeki erkek egemenligi altinda yasamayan kadinlardan ibaret degil. Biz her gun ne kadinlar goruyoruz canim ulkemin en uçlarinda.

Ben de evlendiğinde 28 yıllık soyadım ve kütüğüm degisince çok hüzünlenmiştim.Bir sure nasil ya olmustum.Babami çok severim onun soyadinda olmaktan gurur duyarım ondan herhalde.Bosandigimda eski soyadına kütüğüne dönünce sevinmiştim bosandigima üzüldüğüm halde:)
Ama kaç yaşına geldim o kadar bekar kaldım şimdi evlensem çok önemsemem eskisi kadar.Ne de olsa evlenecek kadar eşimi de sevıyorumdur..Ama hala o alıştıgim babamın soyismini bırakacak olmam huzunlendirir bence.
Sen de zaman gecince alisirsin ilk once seyyapman normal:)
7 yil oldu artik seyyapmak kalmadi

Hala var bi yerlerde bu cevabi verenler yalniz. Turkiye yasadiginiz sehirden ve sizin cevrenizdeki erkek egemenligi altinda yasamayan kadinlardan ibaret degil. Biz her gun ne kadinlar goruyoruz canim ulkemin en uçlarinda.
Umarım bu durum artık değişir ne diyelim.
Kadın kendi gücünün farkına varsın, kendini bir birey olarak görsün istiyorum...

40 yasindayim ve ilk defa duyiyorum bu dediginizi
Tanidigim tum kadinlar nereliyse orasini soyler memleket olarak , hic kocasinin memleketini soyleyene denk gelmedim ki bodrumda yasadigim icin burada her tanisan once memleketini sorar birbirine

Amannn yeri geliyo maalesef eşin memleketinde yaşamak zorunda kalıyorsun istemeye istemeye mecburen onun sülalesiyle çevresiyle.. kendi hayatını ve herseyini geride bırakarak kimlikte yazan umrumda olmazdı keşke kendi memleketimde yada daha ortak daha eşit mesafe de bi alanda yaşasaydım kütükte Anya yazmış Konya yazmış umrumda olmazdı.....

40 yasindayim ve ilk defa duyiyorum bu dediginizi
Tanidigim tum kadinlar nereliyse orasini soyler memleket olarak , hic kocasinin memleketini soyleyene denk gelmedim ki bodrumda yasadigim icin burada her tanisan once memleketini sorar birbirine

Seni memleketin diger uclarindaki kadinlari gormeye davet ediyorum o zaman milanacim. Eskiden de vardi bu ve hala var :) kadin asla tek basina bir birey degil buralarda. Kocasinin parcasi adeta.

Umarım bu durum artık değişir ne diyelim.
Kadın kendi gücünün farkına varsın, kendini bir birey olarak görsün istiyorum...

Once bi seslerini cikarmayi ogrensinler de kutuk kusur kalsin Helenracim. Hallerini gordukce icim parcalaniyor. O kadar zavalli hale dusuyolar ki.. hatta soyle bi ornek vereyim bir anaokulunda 6 bayan ogretmeniz idareci dahil. Adam demeye dilim varmaz da iste cinsiyeti erkek karisinin yaninda bize karsi su cumleyi kurdu. "Hele bi benim kariya bakin bir de size. Sunun tipinde meymenet yok siz cennetten gelmissiniz" ha sunu da belirteyim o kadindan da 9 cocugu var. Kadin napti biliyo musun? Kafasini yere egdi. Sadece bu. Bizse sadece o an okuldan kovabildik pisligi.. o kadar dert olmustu ki icime hala hatirladikca cildiroyorum.

Once bi seslerini cikarmayi ogrensinler de kutuk kusur kalsin Helenracim. Hallerini gordukce icim parcalaniyor. O kadar zavallilar hale dusuyolar ki.. hatta soyle bi ornek vereyim bir anaokulunda 6 bayan ogretmeniz idareci dahil. Adam demeye dilim varmaz da iste cinsiyeti erkek karisinin yaninda bize karsi su cumleyi kurdu. "Hele bi benim kariya bakin bir de size. Sunun tipinde meymenet yok siz cennetten gelmissiniz" ha sunu da belirteyim o kadindan da 9 cocugu var. Kadin napti biliyo musun? Kafasini yere egdi. Sadece bu. Bizse sadece o an okuldan kovabildik pisligi.. o kadar dert olmustu ki icime hala hatirladikca cildiroyorum.
Tabii ki de yaşanılanları biliyorum sizin kadar şahit olmasam da kendi gözlerimle.
Siz sanırım beni elimde viski boğaza nazır yalımda bu yorumları okuyup kendi dünyamda yaşayan biri sandınız ama öyle değil.
Benim çevremde değişiklikler oldu.
Benim çevremde olduysa her yerde bir değişiklik olabilir. (Böyle düşünüyorum.)
Madem siz de kadınların tarafındasınız, yanındasınız benim gibi, o üslubunuzu biraz yumuşatın derim.
Yani yaptığınız yorumlar siz ne bilirsiniz, ne anlarsınız tarzında ama kimin ne yaşadığını, nerede yaşadığını, köklerinin nereden geldiğini ya da nelere şahit olduğunu bilemezsiniz.
Yani siz çalıştığınız için bunlara şahit oluyorsunuz ama benim tanıdıklarım belki bunları bizzat yaşadı demem o ki bilemezsiniz o yüzden hassas konularda anlamazsınız, bilmezsiniz, bir buraya gelin de görün tarzı yazmanız hoş değil.

Benim kuzularım doğdu eşimin burcundalar eşim siritiyor benim burcuuum diye , dedim kan gruplarida benim nabeeer dedim :)) o gün ilk ve son kez hava attiydi bana :)) kendi kasindi :))
Benimkinin de kan grubu benimkiyle aynı. . Eşim öğrenmeden önce bu çocuğu sivrisinekler çok dadaniyor bu kesin benim kan grubumla aynı.. Sivrisinekler 0 grubuna çok dadaniyormus ☺ neyse öğrendi ki B+ sustu... suratı düştü...

sanki evlenmeden önce hiçmişiz gibi değerimiz yokmuş gibi, herşey bi anda değişiyo çok saçma :işsiz:

Back
X