- 6 Aralık 2015
- 929
- 6.491
- 138
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben cevabnizi tam anlayamadmBen soyadı değişimine bile saygıyla yaklaşamıyorken kütük değişimi de neyin nesi ?
Ben cevabnizi tam anlayamadm
Ben de aynı sizin gibi düşünüyorum eşim yabancı olduğu için benim kütüğümu aldiSoyad benim soyumu sopumu gösteren bir şeydir. Birisiyle evlenince onun sülalesiyle soyuyla sopuyla evlenmiyorum ki. Ya da onlardan olmuş olmuyorum, neden soyadlarını alıyorum?Anlayamıyorum benim gül gibi kendi sorum sopum varken ne diye bu değiştiriliyor? Değiştirilme ihtiyacı hissediliyor? Insanlar buna nasıl susup katlanabiliyor?
Bu yüzden soyad değişimini kabullenemiyorum.
Kütük değişimini de ilk kez duydum çünkü konularla hiç alakam yok.
Fakat düşünebiliyor musunuz siz bir arabadan bile daha geçmişsiz sayılıyorsunuz.
Felaket resmen. Hangi insan kabullenebilir böyle bir şeyi![]()
bir arkadaşım için soruyorum. Evlendiğinizde erkeğin soy ismini alıyorsunuz amenna buna sözümüz yok lakin birde erkeğin kütüğüne geçiyormuşsunuz? Yani atıyorum Kütüğünüzde 25 yıl İzmir Bornova yazıyor eşiniz diyelim Antalya Alanyalı sizin kimliğinizde de evlendiğiniz gün Antalya Alanya yazıyormuş Doğru mu bu?
Eğer doğru ise Bunu engellemek için mahkemeye mi başvurmak gerekir? Biz şok olduk bugün öğrenince...
Bu profil resmindeki kişi gerçekten siz ve oğlunuz mu?Yeni kimlikler de görünmüyor zaten dert etmeyin
Aynen öyleişte bu benım en SİNİR oldugum konu
banane kardeşim kocamın kütüğünden
ama malesef değiştirilmiyor ,
Kimlikte değil de nüfus kayıt örneği falan çıkarttırınca, yazar. E devlet vs. Belki o yüzden takılmıştır.Yeni kimliklerde kütük yazmıyor buarada hani kütügü baska nerde kullanırsınız bilemem ama
Aman kac kere cıkarıyoruz yahuKimlikte değil de nüfus kayıt örneği falan çıkarttırınca, yazar. E devlet vs. Belki o yüzden takılmıştır.
Hepsini okuyamadım ama altı üstü nüfus kayıt. İzmir yazsa ne olur, Antalya yazsa ne olur. Sorana zaten İzmir'liyim denir. Ben hiç nerelisin diye sorarken kütüğün nerede demek isteyene denk gelmedim. Çok basit birşeye gereginden fazla anlam yuklediginizi düşünüyorum. Hele hele dert olarak kategorize etmek, bilemedim...
Sizin bahsettiğiniz kadar basit değil. Etki ediyor tabi ki. Temelde bir birey olarak görülmediğinizin kanıtları bunlar. Bunun farkında mısınız ? Sanmıyorum.Soyisim değişmesin kütük değişmesin evlenmeyin o zaman kütüğün değişmesi hayatınızda ne gibi bi şeyi etkiliyor ki bu kadar şok olacak engellemek için mahkeme arayacak kadar ?