Evlilikte eşya vb. gibi sorunlar

Bu size onun karakteri hakkında bilgi vermeli o halde
Parayı yönetmeyi bilmiyor bu kötü bir şey
O dugunde ne masraflar cikacak hic hesapta olmayan
Üstüne borçlarınız eklenecek
Yani bu adam demek ki hiç bir sebeb ve gerek yokken borclanabiliyor dikkat edin derim
Parayı yönetmek onu kazanmaktan daha önemli bence
Anlamsız teknoloji bağımlılığı sebebiyle aylık 100 bin gelirle ay sonunu getiremeyen var inanın en yeni telefon onda olacak en yeni pc onda olacak vs vs anlamsız gereksiz harcamalar
Dediğim gibi dikkat edin her kuruş borç emin olun ağız tadinizi gidim gidim kaçıracak

İnanın bu eşya muhabbeti canımı çok sıktı.
Üzerine de çok tartıştık.
Ama çok seviyorum o da beni seviyor.
Hiçbir anlayışsızlığını görmedim ama nedense bu eşya konusunda diretti.
Bende açıkçası diretmekten yoruldum, çok fazla konuştuk bu konu üzerine.
Ne zaman boşver desem zaten bir kaç yıla yenileriz ha şimdi ha sonra garantileri bitmeden elden çıkaralım diyor.
Kurutma makinem yok, televizyon tek kişilik evde olan küçük ekranlardan bunlar zaten alınacak diyor.

O halde bayağı kenarda parası var nişanlınızın. Kredi ile borç ile komple ev dizmek epey pahalı ilk 2 yıl en az kredi ödeyeceksiniz. Gezip tozmak varken rahat etmek varken olan sıfır eşyayı beğenmemek çok saçma geldi bana.
Hele bi erkeğin buldumcuk gibi yenisi olsun marka olsun demesi (alt tarafı bulaşık çamaşır yıkanacak) ayrı itici, tv olsa anlarım (maç film belgesel güzel oluyo büyük ekran) yada özellikli kahve makinalarını istesede neyse

Bende anlamıyorum, bu tarz beni ilgilendiren şeylere de erkek tarafından karışılması da hiç hoşuma gitmiyor

Bende anlamıyorum, bu tarz beni ilgilendiren şeylere de erkek tarafından karışılması da hiç hoşuma gitmiyor
Ben senin yerinde olsam kabul etmezdim zamanında almış ödemişim 2. El olsa neyse konusunu bile etme direk sat derdim ama sıfır almışsın yazık günah. Enayi gibi neden iki kere beyaz eşya parası ödeyeceksin, he kenarda vardır parası anası danası alacaktır hediye sıfır buyursun alsınlar. Çalışan kadın olarak bazı şeylerin sınırını koyman gerek daha aynı eve girmeden çalışır öderi”Z” denmeye başlamış.
İlerde bu tarz konulardan çok başın ağrır, senin paran üzerinden borç ödeme planı yapması ciddi bi uyarıdır.

Kadınlar istemez genelde ama erkekler umrunda olmaz normalde.
Hatta benım arkadaşın nişanlısı naklıye tutup kızın bakarken aldığı tüm eşyaları tasıttırdı.
Boşa bır daha almayalım dıye.
Hanı karsı tarafta hazır para olsa neyse.
Ödeyecek olan sızsınız.
Kararı tek veremez.

Nasılsa nakliye tutulacaksa sağlam olan eşyalarınızı da alabilirsiniz. Benim size tavsiyem bu kadar taviz vermeyin. Uzlaşabilmek evliliğin en önemli unsurlarından biridir çünkü ileride de çeşitli konularda illa ki aranızda fikir ayrılıkları olacaktır. Uzlaşmayı öğrenmeniz gerekir. Orta yol bulmayı bilmek önemlidir. Onu da, sizi de üzmeyecek çözümler üretme becerisi ileride de her zaman size gerekli olacaktır.

100 bine tüm beyaz eşyaları alamazsınız, matematik bilmeyen adamla evlenmeyin. Hayatınız borç ödemekle geçer. Kendi ödeyecekse alsın. Baştan bu kadar ezdirecekseniz kendinizi, onun mantıksız bile olsa her dediği yapılacaksa , sizin lafınızın değeri olmayacaksa evlenmeyin.

Ya ben ömrü hayatımda hazır yepyeni sağlam ev eşyasına burun kıvırıp "çamaşır makinesinin yenisine hevesleniyorum aşkım, bunları satalım, kira eve zıttırı pırt yıkamalı , en üst modelini alıp bol bol borç ödeyelim " diyen bir erkek görmedim duymadım, inşallah daha da duymam

Sorsun bakalım konu sahibi , prenses nişanlımıza, anasının evindeki bulaşık makinesinin kaç programı varmış, kaç program lazımmış kendisine , haberi var mı , hiç düğmesine basmış mı acaba?

Yoksa sadece görgüsüz anasının dolduruşuna gelip , gelini gereksiz borca sokmak olmasın niyeti?

Son düzenleme:
Kendi cebinden ödeyecekse alsın ama bence 2 yıllık makineleri satmayın yazık olur. Ailenizde kullanan birileri olur köy evinde vs kullanılır ya üç kuruşa gidecek yepyeni eşyalar

Yani aynısnı yazacaktım, eşyaya heves nedir Allahın aşkına, beyaz eşya iyi durumdaysa, çalışıyorsa , üstüne yeniyse alır kullanırsın. Parayı da geçtim yepyeni eşyayaı atmak büyük israf ve saçmalık böyle heves mi olur Bunu diyenin erkek olmasına da yorumum yok, o nedir öyle KV gibi sunum takımı falan da alır bu adam dgdggdd

Beyaz eşyalar 100 mü bin tutarmış?
Bence bu adamla sakın evlenme bacım, hem anasının ağzına bakıyor, hem senin kesene göz dikiyor, hem de matematik bilmiyor.... Ölümcül kombo...

Zaten bence konu sahibinin prenses nişanlısının ömrü hayatında herhangi bir beyaz eşyanın düğmesine basıp çalıştırmışlığı bile yoktur...

Bu adam görgüsüz anasının bacisinin ağzına bakıp "bizim oğlumuz o kadar masraf yapıp erkek tarafına düşen sıfır salonu alacak, karısı kullanılmış beyaz eşyayı çeyiz diye getirecek hemiii? Bana ne banane , o da yenisini alsın , kim ödüyorsa ödesin " demiyorlarsa ben de bişey bilmiyorum...

Siz bu adamla ömür boyu burnunuzu borçtan kurtaramazsınız. Şehirden şehire dolaşırken heba olacak eşyalar için dünyanın masrafı, ziyan edecek devirde yaşamıyoruz ki, üç kuruşunuz varsa kenara koyun evlenmek zaten masraflı bir iş. Aile evinden ayrılıp yalnız yaşamaya başlayınca kurmuştum evimi, evlenince iğne almadık o eşyalarla devam ettik, zaman içinde kendi evimiz bitince gerekenleri aldık, ihtiyaç oldukça değiştirdik. Bu arada hep nakit birikmiş paramız oldu, aldığımız hiç bir şeyi borçlanarak almadık. Nişanlınız memur olmaya güveniyor sanırım ama birinin ona devasa kazançlarınız olmadığını anlatması gerek. Sağlam çalışır vaziyetteki eşyaları üç kuruşa ancak ikinci elcilere verebilirsiniz ziyan olur

Nakliye parası çok tutuyor zaten memurlara taşınma desteği oluyordu galiba. Eşyaları satmak mantıklı geldi

Bana bu durum hiç yansıtılmadı nasıl anlayacağım ki böyle bişeyi

Bana bu durum hiç yansıtılmadı nasıl anlayacağım ki böyle bişeyi
Şunu sor sadece " Aşkım ben zaten bu eşyaları yeni almıştım, borcu yeni bitti hepsinin, şimdi tayinci halimizle bunları çöpe atıp yine aynı segmentte, aynı beyaz eşyaya, ankastreye tekrar 250-300 bin borclanmayi neden istiyorsun? Tam olarak gerekcen ne yani? Ögrenebilir miyim?"

Ben de yurtdışına taşınırken ailemin/eşimin ailesinin ihtiyacı olanları onlara verdik. Kalanı için gene spotçu ölücünün de ölücüsü bir fiyat verdi. Ben de uzaktan tanıdığımız durumları olmayan bir aileye gelin kamyonla, araçla nasıl alıyorsanız alın dedim. En azından hayrımız olmuş oldu.

Yaslarinoiz kac? Olan esya varken niye borc odeyeyim ,demeliydiniz. 1 sartla kabul ederdim ,tek basina ,alsin tum beyaz esyayi ,nakit . Ve evlenirken beni darlamayacak.
Su zamanda borcsuz bile evlenseniz , geliriniz cok iyi de olsa ,geleceginiz icin tasarruf etmeniz gerekiyor.
Gelecek hic iyi gozukmuyor, simdiden onlem almak sart

Arkadaşım sen eşyayı boşver nişanlın ekonominin e sini bilmiyor. Yav 2 yıllık eşya satılır mı. Bırak 100 ü orta segment marka da orta boy buzdolabı olmuş 40 bin. Ne gerek var israfa. 1 yıl burnunuz borçtan çıkmadan yaşayıp kavga etmektense gezin tozun yeni yerler görün bu paraya. Azıcık vizyonlu adamlarla evlenin ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…