Evlilikte eşya vb. gibi sorunlar

Tayin ile gideceğiz nakliye masrafı olacak evet

Eee tonla masrafa edeceksiniz nisanlin aptal mi yoksa Sabancinin torunu mu anlayamadim, evde hazir esya varken satip borcla harcla yenisini almak sence akil kari mi? Adamin hevesi var diye baticak misiniz Kullan eskiyene kadar coluk cocuk olunca yenisini alirsin.

Bende aynı sizin gibi atandım ve beyaz eşyalarımı aldım. Benimkilerde küçük ama evlendikten sonra değiştirmedim. 6 yıl oldu alalı evleneli de 5 yıl olacak. Herhangi bir sorun yok makineler taş gibi . Evet bazen dolap filan küçük geliyor ama bunları kafama takmaya gerek duymuyorum . Şu pahalilikta bir sürü borçla evlenseydim daha çok üzülürdüm herhalde .

Benim fikrim size ters iki kişiye yeter çamaşır makinesi vs .Eve kamp kurmaya gelmeyecekse gelenler üstelik avantajlı.Nisanlim yada nişanlı adayım benden kuruş cikmayacaksa parası ile istediğini alabilir tabi borca ortak olmam kullanıma varım Sonuçta ben memnunum o istiyor yeniyi ben para vermem Olmayanları ortak alabiliriz .Eşyadan ziyade parayı kalıcı şeylerde degerlendiren biriyim ben böyle yapardım

Sizin gibi yeni evlenecek birilerini bulup hepsini birlikte satmayı deneyebilirsiniz.

Ben olsam kullanilan sağlam olan elektronik beyaz eşyaları değiştirmezdim yeni eve geçip evlendikten sonra düzen çıktıkdan sonra alırdım beraber eşimle çünkü sağlamsa yazık inanın ben eskiden heves ediyodum herşeyimiz sıfır olsun hepsi en güzelinden olsun evlenince heves alınca pat diye gitti o güzelim heycan heves. Çünkü ocağında yemek pişiyosa makınanda çamaşır yıkanır durumdaysa rahatsız hiç boşuna masraf etmeyin sıfırdan başlamakta hiç kolay değildir bu arada yani göründüğü gibi değil bozulana kadar kullan bence eğer komik rakamlara gidiyosa ihtiyac sahiplerine de verebilirsin en azından birilerinin duasında olursun..

Zorla post açtırıyorlar sanırım, cevapları cımbızla ağzınızdan aldığımıza göre. Evlenip başka yere tasinip oraya eşya alacaksınız sanırım. Bu durumda nakliye fiyatını ve eşyalar satılırsa ele geçecek miktarı hesaplayıp yeni alınacak eşyaların %50 60ına geliyor mu diye bakıp ona göre degerlendirirdim ben olsam. Yine de erkeğin gayet yeni olan eşyalar üstünde, çıkarıp cebinden hepsini vermeyecekse bu kadar söz hakkı olduğunu düşünmüyorum.

Yani çalışıp ödemekten bahsetmişsiniz anladığım kadarıyla elinizde öyle bir para yok neden borca giresinizki yani çamaşır makinesi çamaşır makinesi bana göre ne kadar teknolojik olabilurki wi fi li felan almayı düşünüyorsanız başına bekleyip deterjanini koymadan yine olmayacak koltuk gibi halı gibi görününen eşyaları değiştirin ama beyaz eşyayı değiştirmeye çok gerek yok bence.Simdi çok heyecanlisiniz yeni eşyalar almak istiyorsunuz haklisinizda ama maddi problemlerde evliliği çok yıpratıyor.Eger 200 bin üstü geliriniz yoksa sıkıntıya düşüp yenisini almak gereksiz bence

Biz ülke değiştirirken bir süre 2 Ev açtık çamaşır kurtuma airfry gibi malzemeleri ikiledik. Evdekilerde yeniydi taşınırken annemlere dağıttım. Sadece esimin annesi ve kendi anneme verdim onların eskileri yenilemiş olduk. 2. El sitelerinde iyi fiyatlara gidiyormuş ama

Aldığınız markanın servisini arayıp satın en azından fiyatta spotcu gibi ölü değiller

Aile evınde bodrum varsa koyun bin gün durak bir gün gerek

Herif var olanı begenmiyor. Sen sat ben yenisini alayım demiyor. Ne olacak ya ikimiz de calisir öderiz diyor sen zaten bunları alırken ödemedin mi? Üstüne satarken zarar edeceksin bide yenisini alırken yine seni ortak ediyor sırf kendi millete yeni esyalar aldık diyecek diye elektronik esyaları satmayın güzel bi yatak odası salon aldırın yeter kocanıza. Ben zaten elektronikleri aldım ben ödemem diyin. Bence onun amacı size esyaları sattırıp ev esyalarının hepsine ortak etmek. Siz aslında koyacagınızı koymussunuz gerisini onun ödemesi gerekiyor zaten.

Beyaz eşyalar ciddi pahalı, mobilyalarda öyle. Başlı başına evlenmek pahalı zaten. Yani öyle mini boy buzdolabı falan yoksa kullanın derim. Onlara vereceğiniz parayla tatil yaparsınız.
Ben de aynen böyle düşünüyorum. Ben de sizinle aynı durumdaydım ve biz de evlenirken eşim benim evime taşındı. Benim eşim de eşyaya çok meraklı. Biz önce evin bazı eksiklerini aldık, sonra zaman içerisinde değiştirdik çoğu eşyalarımızı. Hepsini aynı anda yenilemek zorunda değilsiniz.

Yuklu borca girmek yerine evinize şimdilik o esyalari götürüp paranız oldukça teker teker yenisini aldıkça degistirseniz daha mantıklı gibi. Hem topluca alınca insan çok masraf olmasın Bi anda batmayalim diye yine tamamen istediği gibi alamıyor, aldı diyelim bu sefer de kullandıkça şöyle olanını mı alsaydık diyor. Sonu yok teknolojinin de lüksün de. Ben olsam böyle yapardım. Değiştirme fikrine karşı değilim ben de istiyorum fakat birden borca girip acele almak yerine böyle yapalım diye düşündüm diye fikrimi soylerdim

Bir abla tavsiyesi; ihtiyaciniz olmayan seyleri alacaginiza altin vs yapip kenara koyun. camasir makinasi uzerinden konusalim kucuklugu onemli degil yorgan yikamayacaksaniz. iki kisinin kiyafeti oyle daglar kadar olmuyor. Yarin bebek gelse onun kiyafeti zaten ayri yikaniyor..

Zaten siz alacakmissiniz istediginiz zaman gene alirsiniz.

Yazik gunah.. mesela ben boyle bir durumda arabam yoksa araba taksitine girerdim.

İnternet üzerinden satın küçük ise

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…