Esinizin ailesinin artik siz oldugunu kabullenmesi gerek. Kendisini anne ve babasindan siyirip yeni bi yuva kurduysa ailesi bundan sonra siz olursunuz elbette ki anne ve babasina deger verecek onlari sevecek ama bir erkek annesi ve karisi arasindaki dengeyi koruyamiyorsa ne yazikki cokya saglikli olamiyor iliskiler. Bence esinize bu konuya fazla takilmamasi gerektigini eger ailesi ile ilgili bir problem yasarsanirsa bunu sizin ve esinizin ailesi olarak iki tarafin halledebilecegini anlatin kendisinin bu duruma dahil olmamasinin onun ve sizin icin ve elbette ki ailesi icin en guzeli olacagini belirtin. Cunku es boyle bir durumda arada kalacak ve cok ekstrem bir durum yoksa kazanan hep aile olacak ve siz es olarak bunu yediremeyeceksiniz ve asil yuvasinda adam istemeden sorun cikarmis olacak. Birde ailesini sevmek zorunda onlarla iyi anlasmak zorunda degilsiniz fakat saygili olmak en azindan ortama ayak uydurmak zorundasiniz sizde buna gore davranip esinizede bunlari anlatmalisiniz.
Boyle olmasinin vardir mutlaka bir sebebi ailesiyle olan tutumunuzu bir gozden gecirin isterseniz, aileside gaz veriyor olabilir tabi.Bide baslarda cok iyidi esim ve son zamanlar bunu dillendirip duruyor. Bikkinti geldi artik tek negatif seylerden bahsdiyo onceden boyle degildi ama simdi oyle. Negatif olan seylere tutunmus unutmuyo bi turlu ozurlerime ragmen
Ozaman kocanizin buyumesini bekleyeceksiniz Uzgunum ama cok yanlis bir mantik güdüyor madem her seye karistiracakti ailesini ozaman neden ayri eve cikarak bambaska bir kadinla evlendi? Bunu sorun isterseniz kendisine. Anne baba elbette dusman degil ama cok tehlikeli olabiliyorlar bazen sonucta evlenene kadar ses cikarmayip evlendikten sonra ogluna büyü yapip esinden ayirmaya calisanda anne(aile)Hayir kabullenmiyo iste onlar benim dusmanim degil diyo halbuki ben zaten oyle bisey demiyorum. Sadece ev icindeki meselelere karistirma diyorum o agrina gidiyo onlar aile diyo. ama her sey lere bi laflari var dugunden beri
olayınız ne öncelikle..sadece eşinizi doğurup size bahşettikleri için bir saygınız bir selamınız iki kelamınız olabilir düşüncesindeyim.
Ozaman kocanizin buyumesini bekleyeceksiniz Uzgunum ama cok yanlis bir mantik güdüyor madem her seye karistiracakti ailesini ozaman neden ayri eve cikarak bambaska bir kadinla evlendi? Bunu sorun isterseniz kendisine. Anne baba elbette dusman degil ama cok tehlikeli olabiliyorlar bazen sonucta evlenene kadar ses cikarmayip evlendikten sonra ogluna büyü yapip esinden ayirmaya calisanda anne(aile)
Daha fazla nasıl sevecen yahuu...bi yaşıma daha girdim ..ayaklarını mı opecen insanların anlamadım.Iki kelam mi? Gelip gitmio degilimki hep gorusuyoruz ama yetmiyo daha fazla sevmem istemem lazim onuda ben yapamiyorum icimden gelmedigi icin
Daha fazla nasıl sevecen yahuu...bi yaşıma daha girdim ..ayaklarını mı opecen insanların anlamadım.
evlilikte degerler ve normlar başlığını görünce yüzeysel sosyoloji makaleleri geldi aklıma. bana göre böyle şeylerin genellemesi olmaz. benim evliliğimdeki değerler, anlayışlar ve kabullerle sizinki bir olmaz. o yüzden insanlardan fikir almak adına kendinizi eşinizin ailesine karşı iyice doldurmayın.bazı aileler çok aşırı müdahaleci olabiliyor tam yaşadığınız durumu bilemiyorum. bazı aileler geline asla saygı duymuyıor insan yerine bile koymuyor ama sizinki ufak tafek şeylerden kaynaklıysa eşinizi alıpta başka şehre gitmek pekte haklı bir yaklaşım olmaz. siz saygılı ve mesafeli durduğunuz sürece onlarda bir adım da olsa geri atmak zorunda kalırlar.
yeni evlilerde oluyor bu erkeklerde, hep anamla oturayım sürekli kardeşimle takılayım, o zamna neden evlendin be adam, oturaydın ananın dizinin dibinde, tabii gözlerinde bi perde asla görmezler, evi sürekli anası yönetmek ister, ne aldın ne ettin nerden geldin nere gittin, bu yaz tatile buraya gidelim, akşama amcanlar teyzenler gelcek sizde gelin, akşam dıdının dıdısının dıdısının sünnet kınası var oraya gitçez dır dır dır dır bitmez
kimisi ilerde kendi ailesi olduğunu kendi ayrı bi yaşamıda oluğunu kabul eder kimi etmez, umarım seninki kabul edenlerden olur