evlilikte degerler ve normlar

Ay evet aynen boyle. Bide gitmeyiveriyim hesap soruluyo aile baglarini koparmayin diye kafayi yicem. Esim ailesini dusunur gozleri dolar hic degisecek gibi degil elleri her daim uzerinde o yuzden tasinmak istiylrum esim bi uzuluyoki sormayin pfff

valla işin çok zor, taşınsanda ayrı dert bu defada sürekli geldin gelmediniz, az kaldınız çok kaldınız, gelinin ailesinden neden 1 saat 3 dk fazla kalındı, bayramda onlarda neden çok duruldu, gelcekler günlerce gitmek bilmicekler, nişanlıykende bu kadar düşkünlermiydi birbirlerine yoksa klasik nişansan sonra mı kıymete bindi, genelde öyle olur
ama farklı bi şehre uzak bi şehre taşınmanız kendinize bi hayat kurmanız için faydalı olur bence her türlü, işte bazı erkekler böyle evlenince anaokuluna anasından ayrılıp zorla giden bebe gibi oluyo

Hayir kabullenmiyo iste onlar benim dusmanim degil diyo halbuki ben zaten oyle bisey demiyorum. Sadece ev icindeki meselelere karistirma diyorum o agrina gidiyo onlar aile diyo. ama her sey lere bi laflari var dugunden beri
ne gibi mesela ne oluyor?

valla işin çok zor, taşınsanda ayrı dert bu defada sürekli geldin gelmediniz, az kaldınız çok kaldınız, gelinin ailesinden neden 1 saat 3 dk fazla kalındı, bayramda onlarda neden çok duruldu, gelcekler günlerce gitmek bilmicekler, nişanlıykende bu kadar düşkünlermiydi birbirlerine yoksa klasik nişansan sonra mı kıymete bindi, genelde öyle olur
ama farklı bi şehre uzak bi şehre taşınmanız kendinize bi hayat kurmanız için faydalı olur bence her türlü, işte bazı erkekler böyle evlenince anaokuluna anasından ayrılıp zorla giden bebe gibi oluyo

Esim evin maskarasi. Kimse yuzune donup bakmiyodu. Simdi ben deger verdim herkes full deger veriyor. Hep negatifler ama esime gore onlar iyi niyetli kotuluk istemezler. Bosanma durumuna geldik iyi niyet diye diye. Evet tasinmak istiyorum cunku burda bi hayatim yok benim. Onlarin hayatlarini yasiyorum izliyorum oyle. Gercekten biktim. Annesi hep whatsapp atiyo evde soyle oldu boyle oldu. Su yemegi yapacam istiyosan gel. Sevdigi yemekleri yapar oldu evde sanki hanimi yemekyaptimi yapmadimi umurlarinda degil.

Esimle varya bi muddet ayri kaldik beni ozleyecegi yere seven gitmez. Kadin kocasina hurmet gostermeli. Ben elimden geleni yaptim gibi seyler soyledi. Ailesi iyi doldurmus

ne gibi mesela ne oluyor?

Hicbisey olmuyo ama illaki bi laf oluyo. Havada ucusuyo. Babasida esime ogut veriyo. Elinizden geleni yapin laf soyletmeyin. Yani kisacasi her istenileni yapinda sussunlar. Aile genclere huzur verirmis.

ne gibi laflar ilk topikte yazmistim.

Esim evin maskarasi. Kimse yuzune donup bakmiyodu. Simdi ben deger verdim herkes full deger veriyor. Hep negatifler ama esime gore onlar iyi niyetli kotuluk istemezler. Bosanma durumuna geldik iyi niyet diye diye. Evet tasinmak istiyorum cunku burda bi hayatim yok benim. Onlarin hayatlarini yasiyorum izliyorum oyle. Gercekten biktim. Annesi hep whatsapp atiyo evde soyle oldu boyle oldu. Su yemegi yapacam istiyosan gel. Sevdigi yemekleri yapar oldu evde sanki hanimi yemekyaptimi yapmadimi umurlarinda degil.

Esimle varya bi muddet ayri kaldik beni ozleyecegi yere seven gitmez. Kadin kocasina hurmet gostermeli. Ben elimden geleni yaptim gibi seyler soyledi. Ailesi iyi doldurmus

bebek yok galiba, bu mücadeleye değer mi bilemedim, bana kalırsa değmiyor, kaç yaşındasın bilmiyorum ama belki de yıllarını bu mücadeleye kurban etmemelisin belkide, hakkında hayırlısı olayları yaşayan sensin biz sadece tahmin yürütebiliyoruz

Daha fazla nasıl sevecen yahuu...bi yaşıma daha girdim ..ayaklarını mı opecen insanların anlamadım.

Yani her hafta sonu kendiligimden dayiya teyzeye suraya buraya ziyarete gidelim diye soylememi istiyo. Annesiyle cok iyi olmami istiyo ama anlasamiyoruz annesiyle. Ve ben onu sevmiyorum. Ailesine gidip yuzum guler somurtmam. Her erkek her evlilik mi boyle aile uzerine kurulu. Artik ne dogru ne yanlis bilmiyorum

bebek yok galiba, bu mücadeleye değer mi bilemedim, bana kalırsa değmiyor, kaç yaşındasın bilmiyorum ama belki de yıllarını bu mücadeleye kurban etmemelisin belkide, hakkında hayırlısı olayları yaşayan sensin biz sadece tahmin yürütebiliyoruz

Bende bilmiyorum. Tasinmak istiyorum en kisa zamanda iste esim yapabilecekmi bilmiyorum. Ailesini ne derece ozleyecek kestiremiyorum. Kendiside bilmiyo. Ama dusunse burasi zaten koy kimse is yok illaki bir gun is icin tasinmasi gerekecek.. Kimsemiz olmayan bi sehirde nasi yapacaz derdi. Benim ailemin oldugu yere yakin diye dert ediyolar bide.

Yasim 22. Boyle bu huzursuzlukla nasil surer bilemiyorum zaten. Piskolojim bozuldu iyice

evin içinde hersey demıssınız sadece ben anlamadım
bız bır halı alacaksak aıalelere danısıyoruz laf olsun torba dolsun
sonucta bız evımızı kendımız yonetırız onların dedıgını yapmayız ısımıze gelmıyorsa ama gonul almadık anlatabılıyormuyum?
sonucta en tatlı gecım aılelerle beraber olandır

Bende bilmiyorum. Tasinmak istiyorum en kisa zamanda iste esim yapabilecekmi bilmiyorum. Ailesini ne derece ozleyecek kestiremiyorum. Kendiside bilmiyo. Ama dusunse burasi zaten koy kimse is yok illaki bir gun is icin tasinmasi gerekecek.. Kimsemiz olmayan bi sehirde nasi yapacaz derdi. Benim ailemin oldugu yere yakin diye dert ediyolar bide.

Yasim 22. Boyle bu huzursuzlukla nasil surer bilemiyorum zaten. Piskolojim bozuldu iyice

daha çok gençmişsiniz millet yurtdışına çıkıyor harıl harıl green karta başvuruyor, ufkunuzu açın biraz, 5 yaşında değil yani annemin özlemine dayanamamak trajik komik bu yaşta, kusura bakmada

daha çok gençmişsiniz millet yurtdışına çıkıyor harıl harıl green karta başvuruyor, ufkunuzu açın biraz, 5 yaşında değil yani annemin özlemine dayanamamak trajik komik bu yaşta, kusura bakmada

Ben 22 ailemden zaten uzagim. Esim 26 ama korkuyor ya gidip gelmezler bize diye. Ailesiyle araya sogukluk girecek mesafe girecek diye odu kopuyo

Ben 22 ailemden zaten uzagim. Esim 26 ama korkuyor ya gidip gelmezler bize diye. Ailesiyle araya sogukluk girecek mesafe girecek diye odu kopuyo
Off kordonunu kesmeyi unutmuslar herhalde

Ayy okurken ben sinirlendim

Sizde onun size davrandıgı gibi davranın bakalım onun hosuna gıdecek mi

Herkes sever anne babasını ama herseyin fazlası böyle zarar işte

Off kordonunu kesmeyi unutmuslar herhalde

Ayy okurken ben sinirlendim

Sizde onun size davrandıgı gibi davranın bakalım onun hosuna gıdecek mi

Herkes sever anne babasını ama herseyin fazlası böyle zarar işte

Benim ailemle aramizda mesafe var. Baska yerde oturuyo onlar zaten kaynanam ondan rahat. Bana bazen bi geliyolar susamiyorum ozaman artik resmen. Benim ailem onun ailesinin yaptigini yapsaydi esim napardi. Yada yalanlara ragmen yuzu gulermiydi elimden geleni yapiyorum ama hepsinden nefret ediyorum yalanci iftiracilar

Benim ailemle aramizda mesafe var. Baska yerde oturuyo onlar zaten kaynanam ondan rahat. Bana bazen bi geliyolar susamiyorum ozaman artik resmen. Benim ailem onun ailesinin yaptigini yapsaydi esim napardi. Yada yalanlara ragmen yuzu gulermiydi elimden geleni yapiyorum ama hepsinden nefret ediyorum yalanci iftiracilar
Emin ol sizin yaptıgınızı yapmazdı

Yakın bır yere tasının

Olmuyorsada zorlamayın çok sevdiği ailesiyle yaşlansın

Siz çok gençsiniz böyle ömür geçmez

Emin ol sizin yaptıgınızı yapmazdı

Yakın bır yere tasının

Olmuyorsada zorlamayın çok sevdiği ailesiyle yaşlansın

Siz çok gençsiniz böyle ömür geçmez

Orta biyeri sectim tasinmak icin zaten. Ailesi sagolsun niye onlara yakinlasiyosunuz diye beyin yediler bile. Ben planliymisim derdim ailemin yanina gitmekmis. Annesinin akli oglunda kalirmis. Oglu herseye kaniyo inaniyo onlara zaten hayirlisi olsun en kisa zamanda tasinirim allahin izniyle

Ay kizlar merhaba size bisey sorcam gine biliyosunuz yeni evliyim problemlerimiz oldu devamda ediyo. Her gun esimle konusuyoruz isteklerimiz ve hayattan beklentilerimiz cok farkli. Simdi size soruyorum degerler ve normlar farkli olmasina ragmen mutlu olan varmi?

Misal benim esim ailesine cok deger verir yanlista olsa kabullenmez hayatta laf soyletmez. Benim icinde degerli aile tabi ama baskalarinin karsimasini istemiyorum ve ozel hayata onem veririm. Aileyle degil kocamla bi hayat istiyorum. Ama cok catisiyoruz anlatamam sevemiyorum ailesini bi turlu esimde bunu dert ediyo.

Bide bana diyo guzel gunler gecirdik gulduk eglendik ama hep icimde bi huzursuzluk var. Benden kaynaklanmiyomus ama huzursuzmus hep. Anlamiyorum gercekten ne huzursuzlugu sirf ailesiyle super anlasmadigim icinmi pff kafam yine cok karisik ha

Var böyle danalar.
Bizim küçük damat bey de öyle.
Geçen bir cümle kurdu duysanız küçük dilinizi yutarsınız.

Kardeşimle kavga etmişler yine annesi yüzünden.
-Annesi 7-24 yanında istiyor kardeşim de mesafe koyuyor diye pek dertli.

Bugün oruçluyum açlıktan öleyim de yeter ki annemle eşimin arası iyi olsun.
Bıktım arada kalmaktan.

Dedim karına da böyle saçma cümleler kuruyorsan ondan kavga ediyordur senle.
Hepimizin anası var kusura bakma da canından geçecek kadar öne süreceğin bir sorun olmamalı karınla olan ilişkileri.
Az, öz görüşmeli, mesafeli saygılı bir ilişkileri olsun yeter.

Abuk sabuk dualar edeceğine annene artık evli olduğunu eşinle özel zamanlara gereksinim duyduğunuzu anlat.
Bu normal olanı kabullendir dedim.

Dedim dedim de anladı mı?
Yok!

Karısıyla tek kavga konusu ailesi. Anası!
Karım iyi, hoş, marifetli, dört dörtlük eş demiyor da anasının gönlünü edemiyormuş ona ağlıyor.

Taş kafa bunlar ya:63:

Bide baslarda cok iyidi esim ve son zamanlar bunu dillendirip duruyor. Bikkinti geldi artik tek negatif seylerden bahsdiyo onceden boyle degildi ama simdi oyle. Negatif olan seylere tutunmus unutmuyo bi turlu ozurlerime ragmen

Ozur ne icin?
Konuyu tam anlayamadim ben.
Zamaninda neler yaptinizda ozur dilediniz ?

ortada somut bir neden göremiyorum.ya da okuduğumu anlamakta güçlük çekiyorum.

kayınvalide ile neden kötüsünüz?size ne yaptı?sadece yakın oturmanızı ve sık sık aramanızı ve gelip gitmenizi istemek dışında,aranızda ne geçti?bunları açık açık yazabilir misiniz?

Var böyle danalar.
Bizim küçük damat bey de öyle.
Geçen bir cümle kurdu duysanız küçük dilinizi yutarsınız.

Kardeşimle kavga etmişler yine annesi yüzünden.
-Annesi 7-24 yanında istiyor kardeşim de mesafe koyuyor diye pek dertli.

Bugün oruçluyum açlıktan öleyim de yeter ki annemle eşimin arası iyi olsun.
Bıktım arada kalmaktan.

Dedim karına da böyle saçma cümleler kuruyorsan ondan kavga ediyordur senle.
Hepimizin anası var kusura bakma da canından geçecek kadar öne süreceğin bir sorun olmamalı karınla olan ilişkileri.
Az, öz görüşmeli, mesafeli saygılı bir ilişkileri olsun yeter.

Abuk sabuk dualar edeceğine annene artık evli olduğunu eşinle özel zamanlara gereksinim duyduğunuzu anlat.
Bu normal olanı kabullendir dedim.

Dedim dedim de anladı mı?
Yok!

Karısıyla tek kavga konusu ailesi. Anası!
Karım iyi, hoş, marifetli, dört dörtlük eş demiyor da anasının gönlünü edemiyormuş ona ağlıyor.

Taş kafa bunlar ya:63:

Pff kardesinize cok uzuldum bende oyle iste. Yine iyi siz bi laf soyleyebilmissiniz benim esimi cok doldurdu annesi aileme karsi sagolsun. Kardesiniz ne dusunuyo peki? Nasi idare ediyo?

Ozur ne icin?
Konuyu tam anlayamadim ben.
Zamaninda neler yaptinizda ozur dilediniz ?

Sert davrandigim zamanlar icin. Kirilgan bi esim var sesim biraz yukselsin hala morali bozulur. Zorluk cekiyorum heycanli bi yapiya sahibim bisey anlatirken

ortada somut bir neden göremiyorum.ya da okuduğumu anlamakta güçlük çekiyorum.

kayınvalide ile neden kötüsünüz?size ne yaptı?sadece yakın oturmanızı ve sık sık aramanızı ve gelip gitmenizi istemek dışında,aranızda ne geçti?bunları açık açık yazabilir misiniz?

Simdi neresinden baslayim bilmyorum. Ilk topikte paylastim bilmiyorum sebepler gecerli mi ama cok bunaldim onlarin hayatlarini yasamam isteniliyo anladigim kadariyla.

Tebrikler bu arada sampiyon

X