evlilikler hakkında

Ablam da sag olsun. Arkamdan yorumlarımı beğenerek geliyor. Gel abla bunu da beğen E evinincicegi

ben alkışlıyorum paylaşımınızı.. tekim diye düşünüyordum varmış meğer.. kesinlikle katılıyorum her kelimenize.
asla aklım almıyor, siz daha ne görmüşsünüz ki.. her türlü eziyeti çekip yine aman çocuklarım için aman ailem için deyip öle öle bite bite evliliği devam ettiriyorlar.
az önce ben de bir arkadaşla konuştum şikayetin biri bin para... ya arkadaşım ne bırakıyor ne de memnun oluyor.. sorsan kin dolu.. şaşıyorum.. ilk evliliğimde de yapmadım, şimdi ikinci evliliğim.. tek savunduğum bir şey var, eş sana can olacak ki sen de ona.. bir torbanın sapından sen tutuyorsan o hemen öbür sapına el atacak, bulaşık yıkıyorsun o kurulayıp yerine koyacak..
bakıyorum bunca beklenti içinde benim eşim olsa yapar mıyım vallahi yaparım, aşkla sevgi ile ne demek başım üstüne..
ki onlar bir erkek fazla fazla yapmalı.. kadının üzerinde ne yükü varsa o da gücünün ölçüsünde almalı..
armut piş ağzıma düş, şimdikiler hep böyle..
arkadaş hayatım boyunca yalnız kalırım ama bir sapla (özür dilerim) kalamam..
eş insana can olacak can yoksa evlerden ırak olmasın ay.. ne edeyim...
bir kez daha tebrik ediyorum çok güzel bir konu bu..
umarım kör gözle evliliğini (söz de evlilik diyorum ben) ısrarla sürdürme çabası içinde olan bir çok kadına ışık bir cesaret olabilirsiniz..

inanın ilk evliliğimi yaptığımda boşanmış olmamama rağmen iş için sadece yurt dışına çıkması gerekmişti buna rağmen çok korktum onsuzluktan çok.. gün geldi tamamiyle boşandık, ya arkadaş daha güçlü daha kendinden emin daha bakımlı ve daha sağlıklı bir kadına dönüşüyorsun.
net..
önce ben önce ben önce ben demek lazım..

İşte olayın özü son cümle zaten, ben herşeyin sebebini öğrenmeden mantık , sebep sonuç ilişkisi kurmadan işin ucunu bırakmayan biriyim. Evet biraz takıntılıyım çünkü amacım çözmek. Bu konuda kitaplar okudum ve evet asıl ebeveynler çocuklarına bağımlı, güvensiz ve kendilerini onların üzerinden tanımlıyorsa bu bağımlılık ilişkisi başlıyor ve devam ediyor zaten.

Benim bahsettiğim mıç mıç ilişki bu aslında, herşeye üst ailenin karar vermesi, her şeyi bilmeleri.

Bakın gene bir örnek vereceğim, karı koca öğretmen çift , gelirleri ortalama 10 bin civarı diyelim, sadece ev kredileri var, fakat evlerine alacakları bir kombiyi bile erkeğin ailesi finanse ediyor, e dolayısıyla aile içindeki birçok şeyde söz sahibi oluyorlar. iki yetişkin niye bir kombi için bile babaya anneye muhtaç olsun ki gayet düzenli geliri varken? anne baba maddi destek oluyor, sonra da oğulları gönüllerini hoş tutmak için işte hadi anneme gidelim hadi şöyle yapalım böyle yapalım bu karşılıklı bana çıkar ilişkisi gibi geliyor, çünkü görüyorum beklentiyle yapıyor bunu.

Sizi çok iyi anlıyorum, ben de yapım gereği mesafeli ve saygılıyımdır. Küçüklükten beri greengirll çok hanımefendi, çok hanım hanımcık derlerdi, yani yüksek sesle konuşmam, saygılıyım, güleryüzlüyüm vs ama işte tam da bu noktada o bağımlı ilişki türündeki benim anlaşamadığım model ailelere "soğuk" geliyorum bu yüzden :) Bana göre de onlar gereksiz samimi ve birbirlerini boğuyor, özgürlük bireysellik bağımsızlık kelimeleri onlar için hiçbirşey ifade etmiyor. Farklılıklara asla tahammülleri yok.

Evet ya hele bir de çocuğu hastaysa baslar konuşmaya hiç susmaz.
Ben arkadaş olarak da bekar ya da çocuksuz insanları tercih ediyorum yoksa gezmek ya da bir kahve içmek bile sıkıntı

Maalesef bekar çocuksuz kimse kalmadı, bir arkadaş kafa dengiydi o da evlendi haftasonları eşinin köyüne gitmeye başladı :)

Ben yapı olarak hiçbir zaman özel hayatla ilgilenmediğim için ne kendiminkini anlatır ne başkasınınkini merak ederim, evliyken de aynıydım bekarken de.

Arkadaş mesela avmye çağırıyor gitmiyorum, bu sefer çocuğuna aldıklarını zorla gösteriyor. YA BANANEEEEEEEE

Kv niz vicdan sahibiymiş en azından...
Evet çok şükür, bende ona karşı sırf kayınvalide diye farklı davranmam. Atışmalar da çocuktan dolayı falan olur geçer gider. Karşılıklı anlayış olmadığı sürece her evlilik her aile ilişkisi berbatlasmaya başlıyor.

Çok benziyormuş huylarımız. Allahtan benim eşim de benim gibi de anlıyor beni yoksa ben de bunalırdım.

Hah işte tamda anlatmak istediğim.

Biz ayaklarımızın üstünde falan durmuyoruz, bildiğin sömürülüyoruz.

Diyorum ya anneler bebeklere baksın, kadın çalışsın o parayla hemen ev kredisi araba kredisi ...

İşte orada artık kocaman olduğumuzun farkında olmak gerekiyor Annesinin minnoş oğlu-kızı olmaya devam edersek olmuyor o işler

Çünkü erkekler her şeyi başka taraflarıyla anlıyorlar ve ortaya bu çıkıyor.

tam da anlatmak istediğim buydu esasen :)

işin içine evlilik katınca malum mimlendik forumda hep bunu düşünüyorum gibi geliyor ama cıks benim derdim eşitlik adalet

çalışmak üretmek denmiş de bakıyorum da ne üretmişim , ne beni tatmin etmiş, hiçbir şey. akşam olsa eve gitsem diye bakıyorum, işi gücü bıraktım buraya yazıyorum. çünkü yıldımmm, ne yapsam beğenilmiyor asla takdir görmüyorum ve insan üstü çalışıp kendimi paraladığım 9 yıl boyunca stresten başka bir kazanımım olmadı. etrafımdaki insanlara göre ne artım var? birkaç kez gittiğim lüks tatiller o kadar...

insan ilişkilerinde çok değil şöyle %67,5 oranında samimi olsak bence sorunların çoğu çözülür :)

işte böyle adamlar resmen kadınların maaşı için evleniyor ve çıldırıyorum.

eski görümcem de böyleydi, kocası tüm maaşına el koyardı, 100 tl lik çantayı alamadığını anlatıyordu ailesinin yanında şok geçiriyordum. ve bu adamı aman kızım boşanmasın diye yedirip içirip pohpohlardı kaynana, acısını da benden çıkarmaya çalışırdı hep.

düşün eve giren maaş en az 10 bin, cam silmeye 65 yaşındaki kaynanam giderdi ,neymiş bütçeleri elvermiyormuş şaka gibi

Ben sizi çok seviyorum. Bu sitedeki parmakla sayilabilecek akli basinda kadinlardan birisiniz.

Ben de sizin gibi bosanmis ve yeniden evlenmis biriyim.

Her yazdiginiza katiliyorum harfi harfine.

Daha once yorum yaptigimda nasilsa bosanmis kadin yuva yikici oldum.

Bu ulkenin kadinlari degismez. Hep sikayet eder. mutemadiyen. bosanmaz. erkekler ic guveysi olmus artik. suclu erkekler degil kadinlar. ipleri eline almiyor.

artik insan davranislari uzerine kafa yormamaya karar verdim.

bu arada benim halam da boyle. enistem daha en basinda maasi icin evlendigini soyledi. halam geceyarilarina kadar mesaide kalir bir holdingte ust duzey yonetici. enistem de gayet guzel aldatir onu. yillardir bu boyle. halam aldatildigini bilir bosanmaz. statüm sarsilir der.

alan razi veren razi guzel arkadasim

Nerden buluyorsunuz bu yabancı kocaları kızlar

İşin şakası özellikle merak ettiğim bizim milletimiz mi böyle yurtdışında daha mı farklı merak ediyorum biz mi çok çok gelenekseliz böyle

Ay duygulandım çok teşekkür ederim öncelikle ben de sizi seviyorum zaten forumdaki boşanmış kadınlar özel ilgi alanımda yakın hissediyorum kendimi , hele ki tekrar mutluluğu bulmuş olanlar için çok mutlu oluyorum

Halanız örneği cuk oturdu, yahu evli olmak niye bir statü bizim ülkemizde nedennnnnn diye bağırasım geliyor.

Bana da yapmaya çalışıyorlar asla izin vermiyorum, kimse boşanmış diye statü kaybetmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…