Sevgi tamam önemlidir ancak ilişkide ki payı ℅30'dur. Geri kalanlar güven,aile yapısı,sosyokültürel, eğitimsel ve ekonomik uygunluktur.Herkese merhaba. 22 yaşındayım ve 4 yıllık bir ilişkim var. İlk başlarda öğrenci olduğumdan dolayı evlilik gözüyle bakmadım. Zaman geçtikce ve bu konular dile geldikçe kafamda soru işaretleri
1. Maddi durum olarak ben rahat büyüdüm ev araba vs fakat erkek arkadaşımın ailesinin durumu iyi değil
2. Ben üniversite mezunuyum erkek arkadaşım maddi durum yüzünden okuyamayıp çalışmak zorunda kaldı
3. Parmakla gösterilir bir aile yapımız var, babam annem birbirlerine çok bağlı fakat erkek arkadaşımın annesiyle babası ayrılma aşamasında, baba ilgisiz ve sorumsuz
4. Ben eğitime çok önem veririm keza ailem de öyle erkek arkadaşımın üniversite okumadığını ailem bilmiyor. Önlisans mezunu sanıyor (İlişkimizin başında bana eğitim durumuyla ilgili yalan söyledi utandığı için) Ona bile şaşırdılar biz senden daha iyi meslek sahibi birini beklerdik diye.
5. Geleceğimle ilgili hayallerim farklıydı, sıcak bir aile yapısı(kayınvalide kayınpeder), maddi olarak hem ben hem o kazancımız iyi rahat olmak, çocuklarımı dil öğreterek ve rahat büyütmek. Sevgilim çalışıyor fakat hayalimdeki hayatı yaşayabilecek miyiz bilmiyorum. Çok yüksek bir maaşı yok. Aile zaten babadan dolayı yıpranmış.
Yani hem ona kıyamıyorum, bunların hepsi onun içinde de yara. Kafam çok karışık. Ailem onunla tanıştı ve seviyorlar fakat bu ince ayrıntılar ilerde sorun yaratacak mı düşünmekten yoruldum.Mantıklı düşünmek istiyorum. Ailem onu sevse de ilerde zorlanacağımı düşünüyor aile ve maddiyat konusunda. Bazen bunları niye düşünüyorsun sevmek sevilmek yetmez mi diye kendime kızsam da, yanlış adım atmaktan korkuyorum. Siz neler düşünüyorsunuz? En azından farklı bakış açılarından dinlemek isterim ablalarım.
Başta üni ile ilgili yalan söylenmiş utanma falan demeyin utanma değil bu köprüyü geçene kadar dayı diyim olayı, yani güven yok.Böyle önemli konuda yalan varsa başka neler var acaba. Nasıl güvenecen.Ailen nasıl güvenip kızlarını bu adamla aynı eve sokacak.
Sosyokültürel durum şunu düşünün yarın siz ve arkadaşınız birbirinizin çevresine arkadaş ortamına uyabilecek misiniz? Mesela bir davet olur gittiğinizde yapabilecek misiniz?Sizi çevrenizdeki erkeklerden kıskanıp kısıtlar mı?Bu şu an olmaz ama evlenince değişir. Çünkü çevrenizdeki erkekler statü olarak ondan daha yukarıda olacak kıskançlık oluşabilir kendini daha düşük görme sendromu ortaya çıkacak ve bu anlamsız kıskançlıklara sebep olacak. Sosyokültürel uyum yok.
Eğitim uygunluğu şu an sıkıntı olmayabilir. Ancak ileride nasıl aynı potada buluşacaksınız. Bir konuya bakış açınız çok farklı olacak. Zevkleriniz farklı olacak. Bu şu an olmayabilir.Ancak yaş ilerleyince siz eğitim seviyenize uygun etkinlikler isterken bunlar onun için sıkıcı anlamsız gelecek. Keza onun isteyeceği etkinliklerde sizin için anlamsız olacak.Yapmak istediğiniz etkinlikler farklılaşacak. Eğitimsel uygunluk yok.
Ekonomik uygunluk sizin geliriniz anlattığınıza göre yüksek olacak bu ileride sorun olacak. Gurur meselesi olacak. Siz maddi olarak daha iyi şeyler isterken bunlar arkadaşınız zorlayıcı olacak istediğiniz hararcamaları yaparken sorunlar çıkacak. Sizin aileniz düğün zamanı destek olurken ondan fayda olmayacak bu durum soruna yol açacak. Keza evlendikten sonrad aynı şey olacak.
Aile yapısına gelince daha düzenli ailen var. İleride sen benim ailemi sevmiyorsun bizi küçük görüyorsunuz dönecek. Küçücük şeyler batacak hale gelecek.
Bunları düşün kararını verirken. Bunlar hikaye gibi gelebilir abartıyorsunuz diyebilirsin ancak yaşanmış şeyler yani gerçekler. İki gönül bir olunca samanlık seyran olur lafı masallar için geçerlidir. Evlenirken karşıdaki kişinin herşeyiyle tüm hayatıyla evlenirsin. Şu anda tahammül edilen şeyler aynı eve girince yaş ilerledikçe öyle gözüne gelir ki öyle batar ki inanamazsın. Ve bu durum sonunda tartışmalarda ortaya çıkmaya dile dökülmeye başlar.