Evlilik teklifi nasıl reddedilir?

Kuzum ben sana hic kiyamiyorum ya
Cok zor bir durum , ben kimseye bu yasta evlen demem , sana da demiyorum
Ama en azindan su arkadaslarinla yasadigin evden cikip erkek arkadasinin evine mi donsen?
Daha rahat edersin sanki
Çok teşekkür ederim öncelikle anlayışınız için umarım hep kendiniz gibi iyi insanlarla karşılaşırsınız.
Erkek arkadaşımın evine dönersem çok çok çok daha rahat ederim ama dönemiyorum zira kardeşi annesiyle geçinemediği için annesi bir ay sevgilimle bir ay sevgilimin kardeşiyle kalacak bundan böyle

Ya evet kimseye güven olmaz ben de tam olarak bunları düşünüyorum. Zaten 7 aylık ilişki tamam aşığım ama yine de tanımak için yeterli bi süre değil bence

Ay sen 20 yaşında mısın?

Ben boş yere atıp tutmuşum ablacım sana.

Bildiğim kadarıyla “hayır” diyerek reddelir.

nerden bileyim niyetinizi?
vurgulamak yerine açık açık yazın zahmet olmazsa. yazdığınız çünkü söylediğinizi vurgulamaktan çok yargılamak gibi; ‘20 yaşında ne yorgunluğu’ :).

Tamam sizin icin acik acik anlayacaginiz sekilde tekrar yaziyorum.

Canimm bu yasta ne yorgunlugu, olur mu oyle sey. Sen cok guclu bir kizsin, 1 senen kalmis pes etme lutfen. Bu yasta bu yorgunluklar viz gelir tiris gider. Yaparsin sen

Kizmayin takiliyorum

Reactions: KV_
Henuz genc oldugunu, pes etmemesi gerektigini vurgulamis olabilir miyim?
Yani pes etmeyeyim diyorum ama mesela en en en en basit olarak arkadaşlarımla olur da işten ve dersten vakit bulur dışarı çıkarsam çay yerine kahve veya meyve suyu içebilmeyi özledim. Veya dışarda yemek yemeyeyim diye evden yemek yiyip çıkmadan ya da çubuk çantama çubuk kraker atıp yolda onu kemirmeden rahat rahat bir şeyler sipariş edebilmeyi. Veya işten eve otobüsle dönerken vakit kaybı olmasın diye otobüste midem bulana bulana bi şeyler okumamayı özledim. Yani belki birçok insan benden daha kötüleriyle sınanıyordur ama ben kişisel olarak bunlardan çok yoruldum malesef. Keşke çok daha güçlü bi karakter olsam ama demek ki o kadar değilim. Çünkü cidden bunaldım bu durumdan

Siz kaç sanmıştınız ki..
bu benzersiz tekniği de derhal uygulamaya sokuyorum
Yazıp yazıp sildim, şu mesaja sabaha kadar geyik yaparım, hepimiz güleriz de. Kurallar.

Kolay gelsin. 20 yaşında evlenme teklifini ciddiye alma sakın. Dikeni koparılmış Gül gibi kalırsın”inandı saf” diye gülüşürler. Hayır deme planı yapıyordum, dalga geçmiş diye üzülürsün.

Ben yazdıklarından yola çıkarak yorum yaptım.

Samimiyetimle yazdım, istersen evimin duvarına kadar söv.

Seni sadece bu konuda, tavsiye verirken ciddiye aldım.

Canım kardeşim, hemcinsim. Üzülme istiyorum.

Senin yaşındaki bir genç kıza evlen demem ama sana evlen diyorum beatiful.
Yaşadığın talihsizlikleri biliyorum ve genc yaşında sirtlandigin yüklerin seni depresyona sürüklemesinden endişeleniyorum.
O okulu bitirmek zorundasin ama hem okul hem ev hem iş olmaz ablacım. Bu yüklerden birini atman lazım.
Hazir seni seven biriyle berabersin evlen ve okulunu bitir. Bosanma konusu zaten hic kimse icin garanti degildir ayrıca Allah korusun neden bosanasiniz ki,en zor zamanlarda bir araya geldiniz sonucta.
Hayat sana güzellikler sunsu insallah

Hay allah bu kotu olmus
E peki evlenirsen ne olacak? 2 ayda bir kv ile mi yasayacaksin? O da olmaz ki

Zaten yaşadığım sorunlar beni depresyona çoktan sürükledi olaylar ilk olduğu sıradan kafamda sesler duyuyordum psikiyatriste ve psikoloğa gittim minör depresyon dendi şimdi ilaç kullanıyorum ve gerçekten şükürler olsun çok çok daha iyiyim kontrollü olarak da ilaçları bırakmayı düşünüyorum zaten. Ki bu süreçte bile bu adam hep benim yanımdaydı yani kim ister kafasında ses duyan sevgili ya? Beni kaç kez elleriyle doktora götürdü sayamam bile. Tabi ki hiçbi şeyin garantisi yok ama bi tarafım da diyor ki beaufitul trauma o kadar çok açığını biliyor ki bi insan yarın öbür gün ya bunları suratına vurursa? Şimdiye kadar tek lafını dahi etmedi ama burda öyyle konular okudum ki ailemin, sorunlarımın suratıma vurulmasından korkuyorum

Reactions: KV_
ben normalde 20 yaşında öğrenci bir kıza asla evlen demezdim.Ama senin konularını uzun zamandır takipteyim ablanla annenle sorunlarını eski sevgililerini bunalımlarını biliyorum.Veee bir abla olarak tavsiyem kesinlıkle evlenmelisin seni anlayan ailenle kabul eden adam bulmak çok zor.İlerde ablan gibi bunalımda daldan dala konan bir kadın olmaktansa var sen evli olarak okulunu bitir kafan rahat iş bul master yap hatta.ama en az 3 sene bebek yapma.mutluluklar dilerim sana bundan sonraki hayatında.

Hay allah bu kotu olmus
E peki evlenirsen ne olacak? 2 ayda bir kv ile mi yasayacaksin? O da olmaz ki
Valla bu konuyu ben de düşündüm ama utandığımdan soramadım. Ya öyle olur ya da kardeşiyle yaşamaya devam eder heralde. Sevgilim de annesiyle yaşamayı hiç istemiyo ama kk’dan okuduğum kadarıyla zaten evlenince erkekler 180 derece döndüğü için pek emin de olamıyorum

Aile tantanası olmayacaksa, ben de evlen diyeceğim. Ekstra bir sorumluluk yüklenmez üstünüze, hatta birbirinize de sahip çıkar, yüklerinizi azaltırsınız. İleride evlenirsem onunla demişsiniz. Başka da bir sıkıntı yok sanırım.
Yaşadıklarınızdan dolayı, olgun olduğunuzu, evliliğin de üstesinden geleceğinizi düşünüyorum.
7 aylık tanıma ise, karakter ve şans meselesi. 1 ayda tanışıp hemen evlenip uzun yillar birlikte olan da var, 7-8 yıllık sevgililiğin ardından ilk 6 ayda boşanan da.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Bence reddetmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…