Sen içinden onu korumak için bahane arıyorsun madem sorun ne şuanda, adam seninle evlenmek istese birlikte onun işine yakın bir yerden ev tutardınız araba yerine değil mi? Veya senin işin hem onun işi ortak bir çözüm bulunurduMerhaba, arabayı zaten kötü bir şey aldı gerçekten 2010 model görece ucuz bir arabaydı ama sigortası ve kredisi yüksek yine de maaşlarımıza göre çünkü giriş seviyesinden başladık.
Birisi incileri mi dökülürdü toplu taşımayla gitseydi vs yazmış ama iş yeri gerçekten şehirden çok uzak küçük bir kasabada, direkt toplu taşımayla gidiş yok 2-3 aktarma yapması gerekiyor, aktarma sonrası 25-30 dk kadar işyerine yürümesi gerekiyor ve burası çok yağmurlu bir ülke kaç kere yürürken ıslanıp rezil oldu gün boyu. Araba ihtiyaçtı yani. Bu durumda ben olsaydım ve bana biri araba alacağına önce evlenelim deseydi karşımdakini bencil bulurdum.
Ama borç konusunda dediğinize katılıyorum. Eş dosttan bulabilir.
Aileleri erken tanıştırmak iyi olmuyor. Aslında teklif almadan tanistirmamak lazım sanirim.O istediği için aileler tanıştı, ben de tanıştıktan sonra teklif beklemeye başladım. Ama 1 yıl oldu tanışmanın üzerine.
Erkek tarafı (Ailesi) sonradan istemediğini düşünüyorum. Ama oğlan bunu dillendiremiyor sanırım. Oyalıyor.
burada çok türkiye mantığı şeyler deniyor amaMerhaba, arabayı zaten kötü bir şey aldı gerçekten 2010 model görece ucuz bir arabaydı ama sigortası ve kredisi yüksek yine de maaşlarımıza göre çünkü giriş seviyesinden başladık.
Birisi incileri mi dökülürdü toplu taşımayla gitseydi vs yazmış ama iş yeri gerçekten şehirden çok uzak küçük bir kasabada, direkt toplu taşımayla gidiş yok 2-3 aktarma yapması gerekiyor, aktarma sonrası 25-30 dk kadar işyerine yürümesi gerekiyor ve burası çok yağmurlu bir ülke kaç kere yürürken ıslanıp rezil oldu gün boyu. Araba ihtiyaçtı yani. Bu durumda ben olsaydım ve bana biri araba alacağına önce evlenelim deseydi karşımdakini bencil bulurdum.
Ama borç konusunda dediğinize katılıyorum. Eş dosttan bulabilir.
Sen içinden onu korumak için bahane arıyorsun madem sorun ne şuanda, adam seninle evlenmek istese birlikte onun işine yakın bir yerden ev tutardınız araba yerine değil mi? Veya senin işin hem onun işi ortak bir çözüm bulunurdu
Veya biriniz ev kirasını öder, biriniz araba borcunu öderdi yine araba alınırdı, adam senle evlenmek istemiyor sadece seni oyalıyor
O zaman sizin evlenmeniz 3 5 yıl daha sürer. Çünkü karşı tarafın fedakarlık yapmak gibi bir niyeti yokKorumaya bahane aramıyorum ki olanları anlatıyorum. Onun işine yakın olursa benim işime uzak oluyor. Çok ters bölgelerde.
Birimizin ev kirasını ödemesi mümkün değil. Şu anda da ev kirasını ev arkadaşımızla bölüşüyoruz. Kira burada çok pahalı ortak eve geçtiğimizde de yine bölüşeceğiz.
Ayy evet ya. Böyle sorumluluk sahibi insan bu aşamalarda belli oluyor. Gerisi fasa fiso laf. Aynı dönemde sevgili olan başka bir arkadaşımız vardı. İkisi de ekmek arası yer birikim yapardi. Evlenmeden önce 1+1 ev peşinatı biriktirdiler ev alıp öyle evlendiler çok acele de etmediler. Ama özellikle erkek olan ekstradan çiğ köfte yapar satardi. Benim eşim de o zaman bana daha aşık gibi gorunurdu. Biz daha böyle evlenmeye acele eden taraf gibiydik. Ama iş bulmak için bile kasmazdi kendini. 5 liralık yemek parası verirse şirket o 30 TL harcardi..bunu karakter falan gibi yansitirdi ama yok bence ciddi evlenmek isteyen aile olmak isteyen bir şekilde bir çözüm buluyor herşeye. Kadın iterse o evliliğin de Hayri olmuyor.Kusura bakmayın dost acı söyler
Sizinle evlenmeye can atsaydı araba almazdı
Ben 46 yaşındayım onu bilir onu söylerim
4 yıl birini beklemek için çok uzun bir sure
Hızlandırmak için ne yapayım demişsiniz ya sizin çabanızla olacak bir şeyden kusura bakmayın hayır gelmez
Ben o kadar çok şahit oldum ki hatta bakın ünlüler arasında bile var yıllarca sevgili oluyorlar ayrılıyorlar ve adam yıl geçmeden başkasıyla evleniyor
Biraz zalimce yazmış olabilirim fakat empati yapın siz erkek olun güya kendinden emin olduğunuz evlenmeyi düşündüğünüz kız arkadaşınız olsun ilk fırsatta evlilik için mi çaba harcarsınız araba almak için mi ?
Aileniz sizi uyarmadı mi yavrum bir erkek 4yil beklenmez
Ne kadar bekleyeceğiniz de meçhul bakın size yazık gerçekten onlara bir şey olmuyor olan kızlarımıza oluyor
İskoçya hakkında bilgim yok ama İngiltere'de Surreyde yaşadım 2 yıl, oldukça pahalı bir bölgeydi.(Ortalama daire kirası 1500 pound civarindaydi.)Korumaya bahane aramıyorum ki olanları anlatıyorum. Onun işine yakın olursa benim işime uzak oluyor. Çok ters bölgelerde.
Birimizin ev kirasını ödemesi mümkün değil. Şu anda da ev kirasını ev arkadaşımızla bölüşüyoruz. Kira burada çok pahalı ortak eve geçtiğimizde de yine bölüşeceğiz.
ya Türkiyede insanlar evleniyoruz diyince tüm düzen onlara çalışıyorKorumaya bahane aramıyorum ki olanları anlatıyorum. Onun işine yakın olursa benim işime uzak oluyor. Çok ters bölgelerde.
burada çok türkiye mantığı şeyler deniyor ama
şöyle diyeyim kızın de erkeğin de türkiyeden okul okuyup geldiği, başlangıç düzeyi maaşlı işlerle avrupada çalıştığı -ki iskoçya pahalı ve benim dediğim 15 sene önce, kiralar hiç bir yerde bu kadar pahalı değilken
ilk giden en azından 2 sene filan çalışmadan kimse evlenemedi bizde. şu anda buna rahat bi 3 sene diyelim.
ha düğünü ailesi yapar, herkesin imkanı geniştir o ayrı.
değilse daha başlangıç düzeyi maaşlar alıyorsunuz belki daha iyi bir maaşlı işe geçmek istiyor
arabayla iş gitmesi gelmesi normal bazı ülkelerde araba olmadan tuvalete gidilemiyor -heryerde metro vs yok
zaten gitttin ilk 1 sene oturum kağıt kürek, ehliyet yap, ev bul, iş bul vs ile geçiyor. daha araba yükseltecektir, dövizli askerlik yapacaktır. adam daha 30 yaşında değil acele etmemesi normal aslında.
sizin yanlışınız aileleri tanıştırmak olmuş
belli ki rahat bir babanız yok
babanızın tanışmadan sonra isteme nişan isteyeceğini tahmin etmemek hatanız olmuş
onlar da siz sürekli bir aradasızın, artık evlenin diye düşünüyordur
konuyu kapattırmayın
bizin planımız ne, neden bir nikah da kıyamıyoruz büyük düğün mü yapacaz amacımız ne diyin konuşun bunda ayıp sakat bir şey yok.
Evlenmeden önce söylenenlere dikkat etmeyin bence. Onlar da çok istese destek olurdu. Benim ailemin çok aman aman durumu olmamasına rağmen abime destek olmuşlardı. Abim cesaret edemiyordu. Onu cesarete getirecek şeyler söylemişlerdi. Maaşı çok düşüktü çünkü. Sonra atandı daha rahat evlendi ama yine de ne yoksul aileler çocuklarına destek oluyor. Çocuğun yaşı genç diye bence ağırdan almasını normal karşılıyorlar ama o zaman tanışma işine girmeyeceklerdiYok hiç alakası yok. Annesi kendisinden daha hevesli bana söylüyor sürekli kızım aile kurun falan filan diye.
İskoçya hakkında bilgim yok ama İngiltere'de Surreyde yaşadım 2 yıl, oldukça pahalı bir bölgeydi.(Ortalama daire kirası 1500 pound civarindaydi.)
2010 model araba almakla ay sonunu getirememesi aşırı saçma geldi bana. Anladığım kadarı ile paylaşımlı evlerde kalıyorsunuz zaten. 1+1 eve gayet çıkabilirsiniz. Ben sizi oyaladigini düşünüyorum.
ama türkiye hala "evlenmeden olmaz" bir ülkeBen de diyorum ki ulan tr’deki insanlar bile bir şekilde parayı bulup evleniyor biz neye çabalıyoruz burada o zaman.
Ama 4 yıldır birliktesiniz. Bu kadar zamanda insan azar azar kenara atsa epey bir birikim yapardı diye düşünüyorum. 4 yılda bir yüzük alacak para birikmezmiydi?Araba 8k. Finance yaptırdı kredisini ödüyor araba eski olunca sigorta artıyor yani özetle maaşının önemli bir kısmı buna gidiyor.
Kiralar artık söylediğinizden çok daha yüksek şehir merkezinde. Ben bi kız arkadaşımla kalıyorum yarıya bölüyoruz maaşımın abartmazsam yarısı kira ve faturalara gidiyor zaten.Ama ben yine de para biriktirebiliyorum başka masraflarım çok yok