Evlilik teklifi beklemek, 4 yıllık ilişki

Kusura bakmayın dost acı söyler
Sizinle evlenmeye can atsaydı araba almazdı
Ben 46 yaşındayım onu bilir onu söylerim
4 yıl birini beklemek için çok uzun bir sure
Hızlandırmak için ne yapayım demişsiniz ya sizin çabanızla olacak bir şeyden kusura bakmayın hayır gelmez
Ben o kadar çok şahit oldum ki hatta bakın ünlüler arasında bile var yıllarca sevgili oluyorlar ayrılıyorlar ve adam yıl geçmeden başkasıyla evleniyor
Biraz zalimce yazmış olabilirim fakat empati yapın siz erkek olun güya kendinden emin olduğunuz evlenmeyi düşündüğünüz kız arkadaşınız olsun ilk fırsatta evlilik için mi çaba harcarsınız araba almak için mi ?
Aileniz sizi uyarmadı mi yavrum bir erkek 4yil beklenmez
Ne kadar bekleyeceğiniz de meçhul bakın size yazık gerçekten onlara bir şey olmuyor olan kızlarımıza oluyor

Ailesi onay vermiyor olabilirmi? Belkide sana belli etmiyor ama onları ikna etmeye çalışmakla uğraşıyor şuan.
Ben bu ayrıntıya da değinecektim Arkadaş yukarıdaki mesajın da yazmış zaten.
İlaveten ;
4 yıllık bir ilişki /birliktelik ve bunun akabinde ailelerin tanışması + geçen 1 sene daha ...
Şahsen ben bu süreci pek sağlıklı bulmadım.
Kırıcı ve seni üzen birisi olmak asla istemem ancak daha fazla yıpranmana izin verme bence.
Daha gençsin. Önüne bakmalı ve yeni heyecanlara yelken açmalısın.
Şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Özür dilerim.
Adam evlilikten kaçıyor , bu çok net bir şekilde belli oluyor.
Sevgiyle kal ....

Bende buna değinecektim. Arkadaş yazmış zaten.
İlaveten ;
4 yıllık bir ilişki /birliktelik ve bunun akabinde ailelerin tanışması + geçen 1 sene daha ...
Şahsen ben bu süreci pek sağlıklı bulmadım.
Kırıcı ve seni üzen birisi olmak asla istemem ancak daha fazla yıpranmana izin verme bence.
Daha gençsin. Önüne bakmalı ve yeni heyecanlara yelken açmalısın.
Şunu da yazmadan geçemeyeceğim. Özür dilerim.
Adam evlilikten kaçıyor , bu çok net bir şekilde belli oluyor.
Sevgiyle kal ....
Evlenmek isteyen erkek şuan param yok bekle diyip yıllarca bekletmez. Hiç örneğini görmedim bunun. Arabasını satar, ailesini sıkıştırır, borç bulur, napar eder evlenir. Bencede parayı bahane ederek zaman kazanmaya çalışıyor.

O istediği için aileler tanıştı, ben de tanıştıktan sonra teklif beklemeye başladım. Ama 1 yıl oldu tanışmanın üzerine.
Aileler tanıştıktan sonra söz kesilir zaten normal olarak. Nişanı kız tarafının yapıyor çok masrafı olmaz ki bu süreçte. Sonuçta hemen evlenelim dememişsiniz. Çok haklısınız bence ama onun cevabına da üstelemek olmaz gibi.

Eğer gerçekten mütevazilikte samimiyseniz ve tek beklentiniz teklifse yani sonrasında koştur koştur evlenelim demiyorsanız sevgiliniz gerçekten "Dünyanın en iyi insan"ı olmayabilir. Burada çok mutlu evliliği olan kadınlar var ama bence %90ı kocam dünyanın en iyi insanı demez. Bunu bir düşünün. İkincisi bu kadar muhteşem, naif sevgiliniz en kötü yüzük için ailesinden, arkadaşından, kuzeninden birinden borç alıp size yüzük alabilirdi. Yüzük 1000 pound olsa 45 bin TL, verilmeyecek bir para asla değil. Ya da arabasını daha uygun bir model seçebilirdi, amaç işe gidişse sadece vasat bir araba da alınabilir.

Sizi üzmek amaçlı yazmıyorum hiç kimse dünyanın en iyisi değil. Sevgiliniz de değil.

Kızlar merhaba. Ben 27 yaşındayım erkek arkadaşım 29.
4 yıl oldu ilişkimiz. Her şey harika, ilişkimizde hiçbir sıkıntı yok. Birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum, ona güveniyorum çok sadık biri çok şefkatli merhametli. Eğitimli ve kültürlü.

Geçen sene erkek arkadaşımın isteği üzerine aileler tanıştı. Annem ve babam bir ilişkim olduğunu biliyordu zaten ve aileler de gayet iyi anlaştı.
Ben tanışmadan sonra evlilik teklifi beklemeye başladım. Baktım gelmiyor bu durumu konuştum sevgilimle ve beklentimi anlattım. Cevabı şu şekildeydi:

“Ben de evlenmek istiyorum ve evlenmek istediğim kişinin sen olduğuna eminim. Ama finansal olarak biraz daha durumumu düzeltmeyi bekliyordum.”

Araba aldı şu an kredisini ödüyor, kira ve masraflar derken pek bir şey kalmadığını biliyorum cebinde ama yüzük alacak para bile kalmıyor olması canımı sıkıyor. Yani yüzük bile alacak para kalmıyorsa neye çabalıyoruz bu kadar diyip umutsuzluğa kapılıyorum. Ben zaten bugün evlenelim demiyorum ama en azından isim konulsun istiyorum. Siz olsanız ne yapardınız süreci hızlandırmak için?
İyide şu bir gerçek ki aileler tanışıyorsa evlilik sürecinin başlangıcıdır. Hiç konuşmadınızmı bu konuları ?
Ne diye ailenizle tanışmak istedi.
1 yıl bu olayın üstüne çok uzun bir süre. Aileniz huzursuzluk çıkarabilir kızımı oyalıyorlar diye ve maalesef haklılar.

Finansal olarak ne zaman toparlayacak bilmiyorum. Ben de o yüzden teklif etsin en azından yüzük takalım sonra evleniriz diye düşünüyorum. Aileler çok ısrar ederse küçük sade bir düğün yapılabilir 1 yıl sonra falan.
Laf arasında söyledim masraflı düğün vs istemediğimi hatta yüzük için bile mütevazı bir şey beklediğimi biliyor.
Oyaladığını asla düşünmüyorum inanın dünyanın en iyi insanı ve tanıdığım en dürüst kişi. Ama böyle bi arafta kaldık anlamadım ki ben de
Onu kendi kafanızda bile aklamissiniz ne diyelimsuc sizin o zaman

Cok hatalı yönetiyorsunuz süreci niye araba alması şartmis toplu taşıma ile gidince incileri mi dokuluyormus bakın burda bile siz değil o ön planda olmuş oluyor

Yine söylüyorum 4 yil bunun için uzun bir süre ve üzgünüm ama sizi oyalıyor ha derseniz ki ailemle tanisma fikri ondan geldi vs gelsin noldu ki bakın tanıştı noldu ayrilsaniz babanız oraya gelip sen nasıl kızımdan ayrılırsın diye yakanıza mi yapışacak? Yani aile ile tanışmak falan hele de yaşantısını yurt dışında sürdüren erkek için hiç bir şey gerçekten lütfen bakış açınızı değiştirin

İyide şu bir gerçek ki aileler tanışıyorsa evlilik sürecinin başlangıcıdır. Hiç konuşmadınızmı bu konuları ?
Ne diye ailenizle tanışmak istedi.
1 yıl bu olayın üstüne çok uzun bir süre. Aileniz huzursuzluk çıkarabilir kızımı oyalıyorlar diye ve maalesef haklılar.
Erkek tarafı (Ailesi) sonradan istemediğini düşünüyorum. Ama oğlan bunu dillendiremiyor sanırım. Oyalıyor.

Yine söylüyorum 4 yil bunun için uzun bir süre ve üzgünüm ama sizi oyalıyor ha derseniz ki ailemle tanisma fikri ondan geldi vs gelsin noldu ki bakın tanıştı noldu ayrilsaniz babanız oraya gelip sen nasıl kızımdan ayrılırsın diye yakanıza mi yapışacak? Yani aile ile tanışmak falan hele de yaşantısını yurt dışında sürdüren erkek için hiç bir şey gerçekten lütfen bakış açınızı değiştirin
Ya da zaten ikisi de yurtdışında ailelerden uzak, birlikte de yaşama imkanları varken adam neden direk evleneyim diye de düşünüyor olabilir. Adam babana yüzük baktığımı söyle zaman kazanalım demiş üstünden 6 ay geçmiş. TR'de asgari ücretli olan bile 6 ayda bir şekilde yüzük alır. Konu sahibi körü körüne gidiyor, suçu kendinden arıyor ama.

Ya da zaten ikisi de yurtdışında ailelerden uzak, birlikte de yaşama imkanları varken adam neden direk evleneyim diye de düşünüyor olabilir. Adam babana yüzük baktığımı söyle zaman kazanalım demiş üstünden 6 ay geçmiş. TR'de asgari ücretli olan bile 6 ayda bir şekilde yüzük alır. Konu sahibi körü körüne gidiyor, suçu kendinden arıyor ama.
Kesinlikle bir de ben şeye de şaşırdım ailesi kızı uyarmıyor mi ya da acaba anne uyariyor da kız mı dinlemiyor
Ben anne olarak asla müsaade etmem sen benim kizimi nasil 4 yıl bekletirsin gerçekten bak gençlik çabuk geçiyor kuzum kimse kusura bakmasın olan kızlara oluyor

Erkekler bazen anlık gaza geliyor, konu sahibinin ailesiyle de öyle tanışmış bence, ailesine anlatmış hadi tanışalım denmiş sonra pişman olmuş gibi, devamında yapacağıda oyalamak kalmış, bu tipler ayrılmıyor da kolay kolay kadının etinden sütünden imkanlarından faydalanıyor bir taraftan bekar hayatı neden ayrılsın ki

Ben de oyaladigi görüşündeyim. Şu an turkoyedebile hiç durumu olmayan bir adam 6 ayda ne yapar eder hiç yoktan bir yüzük takar evlenme teklifi ederdi. Hele ki evler birleşerek kira derdi azalacak yani yine de istemiyorsa bu adam evlenmek istemiyordur. Var böyleleri, sorunca kesinlikle istiyorum saçmalama der, bi de acindirir. En son sen kendini özür dilerken bulursun. Bi ayrıl, bi sene içinde başkasıyla evlenmezse ben de hiçbir şey bilmiyorum bu hayatta🙄

4 yıl oldu ilişkimiz. Her şey harika, ilişkimizde hiçbir sıkıntı yok. Birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum, ona güveniyorum çok sadık biri çok şefkatli merhametli. Eğitimli ve kültürlü.

Geçen sene erkek arkadaşımın isteği üzerine aileler tanıştı. Annem ve babam bir ilişkim olduğunu biliyordu zaten ve aileler de gayet iyi anlaştı.
Ben tanışmadan sonra evlilik teklifi beklemeye başladım. Baktım gelmiyor bu durumu konuştum sevgilimle ve beklentimi anlattım. Cevabı şu şekildeydi:

“Ben de evlenmek istiyorum ve evlenmek istediğim kişinin sen olduğuna eminim. Ama finansal olarak biraz daha durumumu düzeltmeyi bekliyordum.”

Araba aldı şu an kredisini ödüyor, kira ve masraflar derken pek bir şey kalmadığını biliyorum cebinde ama yüzük alacak para bile kalmıyor olması canımı sıkıyor. Yani yüzük bile alacak para kalmıyorsa neye çabalıyoruz bu kadar diyip umutsuzluğa kapılıyorum. Ben zaten bugün evlenelim demiyorum ama en azından isim konulsun istiyorum. Siz olsanız ne yapardınız süreci hızlandırmak için?
Arkadaşların hepsi burda demek istediklerimi yazmış maalesef bu süreç sizin düşündüğünüz gibi ilerlemiyor, teklif gelince nişan düğün bilmem ne hepsi olması gerekir. Evlilik teklifi yaptığı zaman da ardı bekleniyor otomatik olarak… yani ben çok güzel şatafatlı bir evlilik teklifi almadım :) ama aileler tanışmıştı o süreyi de ben veya eşim hızlandırmadık teklif geldiği için onun ailesi aşırı hızlı davrandı herşey çorba oldu. Acele iyi değil bence ayrıca sevgilin zamana ihtiyacım var demiş güzel bi şekilde kendisini ifade ettiğini düşünüyorum. Keşke söylemeseydiniz ağzınızla istedikçe daha da uzayacak gibi ..

Evlenmek istemiyor. Sizden ayrılıp yeni tanıştığı kişi ile üç ayda evlenecek potansiyel bu klasik.

Evet ben de buna bozuluyorum biraz.
Yani arabayı ikinci plana atamaz mıydı mesela?
Şu an ayrı yaşıyoruz ama ikimizde kiradayız. Yukarıda da yazdım İskoçya’da bütün evler eşyalı kiralanıyor. Eşya vs almayacağız. Tek yapacağımız şey bir yüzük takmak, imza atmak ve evleri birleştirmek.

Yurtdışında olduğumuz için büyük bir düğün beklentim yok. Düğün yapsak bile ailem taşın altına elini koymaya hazır onun ailesini bilmiyorum.
Siz üç yıldır ne konuştunuz kuzum?? Bir gelecek planı yapmadınız mı? Sizin düğün istemediğinizi bilmiyor mu? Birbirinizi tanımadınız mı? Arabayı neden tek başına ödemeye çabalıyor? Benim bildiğim önce teklif gelir, aileler sonra tanışır zaten.

Herkesin tarzı farklıdır, ben evlenme teklifi almadan ailesi ailemle tanışmadı. Ne gerek var yani. Tanışmaları zaten nişan düğün mevzularına giriş demek. Evlenecek durumu yoksa niye tanışmış aileler gün oturması yapmak için mi

Eğer gerçekten mütevazilikte samimiyseniz ve tek beklentiniz teklifse yani sonrasında koştur koştur evlenelim demiyorsanız sevgiliniz gerçekten "Dünyanın en iyi insan"ı olmayabilir. Burada çok mutlu evliliği olan kadınlar var ama bence %90ı kocam dünyanın en iyi insanı demez. Bunu bir düşünün. İkincisi bu kadar muhteşem, naif sevgiliniz en kötü yüzük için ailesinden, arkadaşından, kuzeninden birinden borç alıp size yüzük alabilirdi. Yüzük 1000 pound olsa 45 bin TL, verilmeyecek bir para asla değil. Ya da arabasını daha uygun bir model seçebilirdi, amaç işe gidişse sadece vasat bir araba da alınabilir.

Sizi üzmek amaçlı yazmıyorum hiç kimse dünyanın en iyisi değil. Sevgiliniz de değil.

Merhaba, arabayı zaten kötü bir şey aldı gerçekten 2010 model görece ucuz bir arabaydı ama sigortası ve kredisi yüksek yine de maaşlarımıza göre çünkü giriş seviyesinden başladık.

Birisi incileri mi dökülürdü toplu taşımayla gitseydi vs yazmış ama iş yeri gerçekten şehirden çok uzak küçük bir kasabada, direkt toplu taşımayla gidiş yok 2-3 aktarma yapması gerekiyor, aktarma sonrası 25-30 dk kadar işyerine yürümesi gerekiyor ve burası çok yağmurlu bir ülke kaç kere yürürken ıslanıp rezil oldu gün boyu. Araba ihtiyaçtı yani. Bu durumda ben olsaydım ve bana biri araba alacağına önce evlenelim deseydi karşımdakini bencil bulurdum.

Ama borç konusunda dediğinize katılıyorum. Eş dosttan bulabilir.

Siz üç yıldır ne konuştunuz kuzum?? Bir gelecek planı yapmadınız mı? Sizin düğün istemediğinizi bilmiyor mu? Birbirinizi tanımadınız mı? Arabayı neden tek başına ödemeye çabalıyor? Benim bildiğim önce teklif gelir, aileler sonra tanışır zaten.

Daha önceden düğüne verilen masrafın çok gereksiz olduğunu konsoloslukta vs yapılabilecrğini çıtlattım laf arasında. Sen böyle diyorsun ama kız tarafı bekler böyle şeyleri ailen düğünsüz kabul etmez gönülleri hoş etmek için yapmak gerekiyor demişti.

Evet sanırım tekliften önce tanıştırmıyormuş insanlar buradan anladığım kadarıyla. Ama evlenmek istediğim insanı ailem tanısın, ben onların ailesini göreyim, kültür ve sosyo ekonomik açıdan uyuşuyor muyuz bilelim istedim. O yüzden kabul ettim tanışmalarını. Tanışmadan sonra da hemen bir teklif gelir sanıyordum

X