Tek mesele yüzük alma parası değildir.
Yüzük takılacak bir zaman sonra "e boşuna mı yüzük takıldı parmağa, nişan ne zaman?" soruları gelecek.
Siz sanırım sadece teklifi düşünüyorsunuz ama erkek tarafı için bence düşünce sadece yüzük/teklif değil.
Ama madem bu kadar ertelenecekti neden aileler tanıştı?
Araba aldı şu an kredisini ödüyor, kira ve masraflar derken pek bir şey kalmadığını biliyorum cebinde ama yüzük alacak para bile kalmıyor olması canımı sıkıyor. Yani yüzük bile alacak para kalmıyorsa neye çabalıyoruz bu kadar diyip umutsuzluğa kapılıyorum. Ben zaten bugün evlenelim demiyorum ama en azından isim konulsun istiyorum. Siz olsanız ne yapardınız süreci hızlandırmak için?
Yani madem 1 yıl olmuş bir de arabayı almayıp evlilik için birikim yapabilirdi.O istediği için aileler tanıştı, ben de tanıştıktan sonra teklif beklemeye başladım. Ama 1 yıl oldu tanışmanın üzerine.
Konu sadece yüzük değil ki. Yüzük takıldıktan sonra süreç uzatılmaz, çok absürt bi durum olmadığı müddetçe 1 sene içerisinde düğün de beklenir. En son evlenmenin maliyeti 600 bin TL olarak hesaplanmıştı, 1 seneye o milyona çıkar zaten
Düğünden kastım düğün düğün değil, evlilik maliyeti :)) yurt dışını bilemiyorum tabii ama finansal olarak eksik hissediliyorsa ve siz de giderlerin gerçekten fazla olduğunu biliyorsanız yapacak pek de bi şey yokDüğün vs istemiyorum ki. Zaten türkiyede yaşamıyoruz yurtdışındayız. Konsoloslukta sade bir şey yapılabilir.
Evlilige gercekten yuzuk olarak mi bakiyorsunuz. Adamin dediginden bunu mu cikardiniz?
Valla bizde ailele ebilmiyordu babam öğrense seni keser dedimKızlar merhaba. Ben 27 yaşındayım erkek arkadaşım 29.
4 yıl oldu ilişkimiz. Her şey harika, ilişkimizde hiçbir sıkıntı yok. Birbirimizi yeterince tanıdığımızı düşünüyorum, ona güveniyorum çok sadık biri çok şefkatli merhametli. Eğitimli ve kültürlü.
Geçen sene erkek arkadaşımın isteği üzerine aileler tanıştı. Annem ve babam bir ilişkim olduğunu biliyordu zaten ve aileler de gayet iyi anlaştı.
Ben tanışmadan sonra evlilik teklifi beklemeye başladım. Baktım gelmiyor bu durumu konuştum sevgilimle ve beklentimi anlattım. Cevabı şu şekildeydi:
“Ben de evlenmek istiyorum ve evlenmek istediğim kişinin sen olduğuna eminim. Ama finansal olarak biraz daha durumumu düzeltmeyi bekliyordum.”
Araba aldı şu an kredisini ödüyor, kira ve masraflar derken pek bir şey kalmadığını biliyorum cebinde ama yüzük alacak para bile kalmıyor olması canımı sıkıyor. Yani yüzük bile alacak para kalmıyorsa neye çabalıyoruz bu kadar diyip umutsuzluğa kapılıyorum. Ben zaten bugün evlenelim demiyorum ama en azından isim konulsun istiyorum. Siz olsanız ne yapardınız süreci hızlandırmak için?
manita haklı.
arkadasim da böyleydi. cocugun işi yoktu, arkadasim memurdu. arkadasim o kadar zorladı ki en sonumda cocuga ya evleniriz ya da ben ayrılmak istiyorum dedi. ben senin maddi durumunu bekleyemem dedi. gariban cocuk mecbur bir markette işe girdi. kız bir de cocugun düğünde yaptığı altınları da beğenmedi.her seyin vakti var kuzum bekle. cocugun niyeti var. ben de yüzük takalım yeter diyordum. sonra e isteme olsun yeter, sonra nişan olsun nereye gittiğimiz belli olsun diye diye evlendim o yüzük takılınca her sey birden çok hızlı ilerliyor.
tamam ama borcu var? adam her seyi borcsuz, stressiz yapmak istiyor belli ki. hiç evlenme niyeti yok değil ki.Haklısınız ama biz zaten hali hazırda çalışıyoruz. Kendisi mühendis, standart bir beyaz yaka maaşı alıyor. Ben de aynı şekilde çalışıyorum ona yakın bir maaş alıyorum.
o sizin istemediğinizi biliyor mu?Düğün vs istemiyorum ki. Zaten türkiyede yaşamıyoruz yurtdışındayız. Konsoloslukta sade bir şey yapılabilir.
Evet ben de buna bozuluyorum biraz.Yani madem 1 yıl olmuş bir de arabayı almayıp evlilik için birikim yapabilirdi.
Ama aralarda ne konuştuğunuz da önemli, siz çalışacak mısınız? düğün mü olacak nikah mı? şu an sanırım ayrı yaşıyor, yeni eşyalar alınacak mı? bunlar konuşuldu ve ağır mı geldi acaba
o sizin istemediğinizi biliyor mu?
ya da onun ailesi acaba oğlumuz evleniyor diyerek türkiyede düğün yapmaya filan mı niyetli?
aileler nerede?
ailesi kilit faktör olabilirAileler tr’de. Bilmiyorum ailesinin ne düşündüğünü çünkü bu konu açılır açılmaz finansal diyip kapatıyor. Babam son gidişimizde darlamaya başladı artık, bunu da biliyor. Babana söyle yüzük baktığımı zaman kazanalım dedi üzerine 6 ay daha geçti.