Zaten konuşuyorum bunu erkek arkadaşımla kararsız olduğumu söylüyorum bana dediği şey bu önce ne yapmak istediğine bir karar vermen lazım ben artık daha fazla çaba göstermek istemiyorum onun öncesinde mesela evlilik teklifi yapmıyor diye emindim ayrılmak istiyorum diyordum evlilik teklifi aldım herkes yüksek lisans yapıyor diye üzülmeye başladım yüksek lisans yapsam herkes çalışıyor diye üzülürüm. Çalışırken zulüm gibi geliyordu iş arkadaşlarımla sorunlarım vardı birisiyle özellikle çalıştığım kişiler sıkıntılıydı proje danışmanlığı yapıyordum danışmanlık verdiğim insanlar aşırı derecede yalakaydı. Örneğin iş için konuşuyoruz karşımdaki erkek hadi balık yemeğe gidelim kahve içelim vs bu olaylara katlanamadım ayrıldım işimden oldukça iyi kazanıyordum da. Evde de spora diyete başladım düzenli yaşam vardı sonra sıkıldım bundan da 4 ay boyunca sıkı diyet yaptım sağlığım için ben diyeti sadece görünüş için yapıyordum 1 kilo vermediğim halde aylarca yaptım sağlıklı beslendim ve şekerimi düşürüp ilacı bıraktım. şimdi de evde her gün içip içip ağlıyorum kullandığım ilaçlara rağmen. Sevgilime bunu dersem ayrılır diye korkuyorum sanırım çünkü ben ona yaptığım sıkıntıları da ayrılmak için değil de benim için uğraşsın diye yapıyorum ya ruh halim o kadar kötü ki ara bozduğunu düşündüğüm için (sebeplerim var) büyük gelinin eşine fake hesaptan yazıp huzurunu bozmayı bile düşündüm sonra abisini düşündüm ve kendi kendime kızdım bu ruh halim yüzünden. Yani beni anlayacağınızı düşünmüyorum zaten. Sevgilim orda benim için okulları araştırıyor gidip konuşmuş eğitim danışmanlıkları ile. Eve alacağı kaşığı bile bana soruyor. Benim babam annesi ve eşi konusunda hep annesinin yanındaydı annemi pek önemsemedi anneme karşı babamın eski karısının lafı geçince anneme ölü kadını mı kıskanıyorsun diyip defalarca boynuzladı. En son böyle bir olayda annem babamı evden kovdu ben okulumu bıraktım anneme destek olmak için çünkü annem de ruh olarak iyi değil intihara meyilli ve sokak ortasında nerede olduğunu unutan bir kadın zaten epilepsi hastası. Ona destek olmak için geldim sonra babam gitti felç geçirdi babamla ciddi kavgalar etmemize sevgilisinin ailesine haber verdiğim için bana tokat atmasına rağmen gittim başında bekledim annem de affetti. Maddi olarak ailem yanımda evet tek şansım bu ama asla abim kadar da değil. Ben evde her şeyi yapıyorum her hastalığında başındayım tüm evi çekip çekiştiriyorum çalışırken bile böyleydi market bende her şey bende kardeşime annelik yapıyorum. kardeşim sene başında liseye başladı ailem İstanbul'da onunla gidip kalmamı istedi kardeşim kalp hastası kalp kapakçığı değişti bu yüzden yurtta kalamayacağını düşündüler iyi bir lise de kazandı ama ben kalamam sorumluluk alamam dedim. orda bana sen de yüksek lisans yaparsın özelde dediler ben de kabul etmedim çünkü liseli birinin sorumluluğunu almak istemedim. Evleneceğim kendi hayatım artık dedim şimdi de desem ki ben evlenmiyorum ailemin tepkisi ne olur tahmin edemiyorum bile. Örneğin babam sevgilimle yaşamaya başlıyorum diye evimde diye benimle ağır kavgalar etti sonra bana dedi ki tamam artık sen de yetişkinsin kendi kararın artık senin hatanı ben yüklenmek zorunda değilim ne yaparsan yap. Abim yıllarca kız arkadaşı ile birlikte yaşadı. Kız arkadaşı bize geliyordu mesela aynı odada yatıyorlardı. En son hamile kaldı da evlendiler kim ne derse desin onun hayatı o diyorlardı. Bana gelince de o kadar gezdin tozdun herkesin gözüne soktun aynı evde yaşadın kolay kolay ayrılmak yok girdiğin yolda sorumluluk al diyorlar. Sonra evde içtiğimi görünce de babam gelip tamam üzülme ne sıkıntısı varsa ayrıl senden önemli değil diyor. Sonra yine geliyor söz için karar aldın mı. Aileme nişan için salon tutturdum mesela giderse para gitsin diyorlar sonra gelip yeter artık sen neden böylesin diyorlarKimse size ayrılın demiyor. Yapmanız gereken tek şey önceliği kendinize almak. Önce sizin hayatınız, sizin mutluluğunuz, sizin kariyeriniz, sizin onurunuz. Bu hayatta siz kendinizi önceliğe almazsanız, sevgiliniz dahil sizi kimse önceliği yapmaz. Siz bir ilişkide sadece olması gerekenin bir kısmını yaptı diye erkek arkadaşınızı bile ne kadar gözünüzde büyütmüşsüz. Kendinizi bu kadar değersizleştirmeyin. Ailenizle ilgili sorunları uzun uzun yazmışsınız, benzer bir hikayemiz var ama siz benden daha şanslıymışsınız ki ekonomik rahatlığjnız varmış, bakın size bir abla tavsiyesi, kocanız bile olsa şu hayatta kimse sizi sizden daha fazla düşünemez, sadece göz boyamak için öyle görünür. Gerçekten mutlu bir aile kurmak istiyorsanız size iki tavsiyem var önce siz kendinizi değişireceksiniz. Bakın buradan bile bir sürü çelişkili konuşmanız var ilişkinizle ilgili, oturmayan , üzeri örtülen çok fazla boşluk var. Bu şekilde evlenir ve çocuk yaparsanız sonunuz kendiniz gibi bir evlat dünyaya getirmekten ileri gidemez.
Yapacağınız şey çok basit; önceliğiniz kendi mutluluğunuz ve huzurunuz olacak, tedavinizi düşüneceksiniz, kariyerinizi düşüneceksiniz, erkek arkadaşınızı karşınıza alıp size yapılan tüm saygısız ve kötü muameleyi anlatıp bunların önüne geçmeden ve bunları çözmeden evlenemeyeceğinizi söyleyeceksiniz. Siz sanıyormusunuz ki size karşı bu kadar cüretkar davranan kız sevgilinize pasif kalıp, köşede sizden ayrılmasını bekliyor ve hiç iletişim kurmuyor, bunu düşünmeniz bile cidden hayatı tanımadığınızı gösteriyor. Ya erkek arkadaşınızın teyzesi bile hakkınızda yüzünüze ne güzel atıp tutmuş, neden milletin stres topu yerine koyduruyoraunuz kendizi.Şu hayatta herkes kendi eder ve değerini kendi belirler. Ne erkek arkadaşınız ne aileniz artık sizi sizden fazla düşünemez. Yapacağınız şey belli erkek arkadaşınızı alacaksınız karşınıza size yapılan tüm muameleyi anlattığınızda ve net bir şekilde bu sorunları çözmesini istediğinizde bir aydınlanma yaşayacaksınız zira göreceksiniz ki sevgilinizin ailesi zaten size yaptığı tüm muameleyi ve yakıştırdığı tüm sıfatları erkek arkadaşınız da biliyor ama sizin bunu yutmanız yüzünden umrunda olmamış rahatını bozmamak için ya da o ex emin olun gayet cüretkar bir şekilde iletişimde eski sevgilinizle ve sevgilinizin savunması ben seni seviyorun o kız geçmişte kaldı, artık ona karşı bir hissim yok sadece çocukluk arkadaşım olarak görüyorum şeklinde olacak. Sizin aileniz sizim eski sevgilinizle oğlum temalı bir iletişimde kalıp, adamı sizin bulunduğunuz ortamlara sokarak gözünize soksa ve ex sevgiliniz erkek arkadaşına o kızın size yaptığı gibi ben onunla görüşürüm sen aramıza giremezsin diyebilecek cüreti gösterse erkek arkadaşınız ne yapardı bir düşünün.
Önceliğiniz tedaviniz olsun ve onu tamamlamaya bakın ve erkek arkadaşınız için böyle büyük bir fedakarlık yapmadan önce ondannhayatınızdaki ondan kaynaklanan tüm pürüzleri net bir şekilde çözmesini isteyin.