• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik öncesi terkedildim ölmek istiyorum

Allah sabır versın dıyorum canım belki şuan kimse seni anlayamaz belki suan herkesın yazdığı sana aman bunlar ne yazıyor gibi gelebilir ama bence o insana hiç değmezmis sevmediğini şimdimi anlamıs iş tam evlenme raddesine gelincemi anlamıs senı sevmediğini ben senın yerınde olsam dimdik hayata karsı ayakta kalırım senın bir ailen var en onemlısı sen varsın ılk once kendını sevmelısın kımse sana sımdı dıyemezkı gıt bı baskasını sev bı baskasıyla evlen dıye onu unutursun demek yanlıs olur arada bır omur mutluluk gecırmıssın ama bence sen herseye ragmen hayata gulumse bence Allah her zaman ıyının yanında olur bosver uzulme bak emın ol sen guldukce o senı bırakan ınsan varya emın ol kahrolacak sen ayakta kaldıkca sen hayata emın adımlarla yurudukce o bırazdaha dıbe batacak....umarım hersey ıstedıgın gbı olur kusura bakma cnm bıraz sınırlendım ondn boyle kırıcı konusmus olabılır karsı taraf hakkında cunku erkeklerın bızlere kı bana olmadı ama boyle seyler yapmasından nefret edıyorm...kendıne kendın ve ailen için ıyı bak

Oncelikle gecmis olsun yasadigin son gonul acisi olsun

su an canin yaniyordur icin kayniyordur yerinde duramiyorsundur ne yapcagini bilemiyorsundr kah agliyip kah kiziyorsun....bunlar tipik ayrilik sonrasi yasanan seylerdir,fakat seninki brutal yani siddetli bir sey olmus siddet kullanildi demiyorum ama manevi seddete maruz kaldin bir insani 3 yil bas taci edip birden bire seni sevmiyorum istemiyorum demek buyuk bir manevi siddet o yuzden sen hala sokunu yasiyorsun,normal ayrilik olsaydi bu kadar yipranmazdin

diycegim o ki tamam sen madursun ve karsi taraf buyuk haksizlik etmis fakat bildigim bir sey varki senin bu olayda parmagin var evet sasirma sen onu boyle yaptin kendisi zaten cok duzgun bi sey degildi ama sende yardim ettin,sen o kadar sevdinki gorevleri karistirdin ve ikiniz icin sadece sen bakmissin esyalar almissin? milyarlar harcamissin????sen cok kendinden verdin oda istismar etti baska birini bulunca hemen gitti diye dusunuyorum,eminim sen bu soylediklerini biliyorsun icin icin hatta bence o gitmeden once bayanin anliyacagi turden o sifreli mesajlari almissindir,ani degismeler ani ilgisizlik....ama sen buna yormamissin.....
sana sunu soyluyorum bir daha sevdiginde kesinlikle haddinden fazla kendinden vermiceksin sev ama tabiri caizse kole olma erkegin sana yapmasi gereken seyleri sen yapma o gorevi onun elinden alma yapmiyorsa zaten seni haketmiyordur,yasin daha kucuk daha ne kismetler cikacak karsina bu sana sadece bir dersti agir bir ders ama dersini alip daha guclu olacaksin
senden bir kac yas buyum ne dedigimi biliyorum benimde kucuk kizkardesim var senin uzulmene ezilmeni istemem kendine guven bir olaya giddin muaffak olmadin bu dunyanin sonu degil kim hata yapmaz ki??lutfen kendine gel ve kendinde olan guzellikleri koreltme anldim kadari ile icinde buyuk bir sevgi deryasi var ondan kendine de ver ,kendini kendi sevginden mahrum etme hayata don gozlerini kalbini ama aklini da hayata ve gelecege ac
sana basarilar diliyorum

böyleleri için yapıcak bişey yok. allaha havale edin gitsin. ama kendinizi salmayın. hayat bitmedi hatta sizin için yeni başlıyor bence. allah yardımcınız olsun.

köprüden önce son çıkıştan girmiş nişanlın,

aslında şanslısın ki evlendikten 1 2 sene sora da yapabilirdi bunu ,

üzülme dicem ama üzülmen doğal ama geçicektir,sabır dilerim

kesinlikle şuna inanıyorum yaşadıkların senin için büyük bir tecrübe olcak ileride karsındaki erkeğe köle olucak kadar gözünü kör etmeyeceksn hep aklının ucunda acabalar olucak bu da seni frenliycektir. sakın ama sakın üzülme çok fazla bu tarz olaya sahit oldum ve inan sonunda o üzülen kırılan arkadaslarım şuan iyiki o hataya düşmemişim iyiki olmamıs diyolar çünkü karsılarına kendilerine fazlasıyla deger veren birileri çıktı. son birsey daha her şerde bir hayır aramak lazım o yüzden hayırlısı buymuş. Allah yardımcın olsun.

evlenipte sonradan seni sevemiyorum demesindense önceden diyip ayrılmanız daha hayırlı cnmm..zaman herşeye deva..üzülme o kaybederrrrr..

nem hanım teşeküler ,aybettiğini böyleleri gerçekten anlar mı ? yani gerçekten öğrenmek istiyorum[/QUOTE

Sen şimdi seni kaybettiği için üzülmesini istiyorsun önemseme bence bunu, ama emin ol allah bir yerden çıkaracaktır.Bende Terkedildim üstelik sevdiğini ama uyuşmadığımızı söyleyerek terk etti beni.Üstelik aynı işyerinde çalışırken, hergün yüzyüze bakarken yaşadım terkedilmenin acısını, üstelik bir sürü tacizine boyun eğmek zorunda kaldım, üstelik benim babamın içini yaptırıdığı oturacağımız gelin evime ailem evi kiraya vermek istemediği için biz taşındık, çeyizliklerimi anneme verdim, o kullandı, çok canım yandı, tek dileğim iş değiştirmekti.Özel Sektörde çalışırken, bir anda kpss ile atamam oldu ve iş değiştirdim.Allaha binlerce şükrettim o iş yerinden ayrıldığım için.Bu bir mucizeydi.

Hala özlüyorum bazen, oda özlüyor üzülüyor biliyorum, ama kendi çekti bu ilişkinin pimini şimdi oda ben de unutmaya çalışıyoruz.
Bitiş sebebi ise bana göre onun sorumsuz ailesi, ona göre ise benim dikbaşlılığım mış...Çözemedik...

Satırların arasında dikkatimi çeken bi kaç şey oldu. Biliyorum sana ne desek senin acını asla dindiremez, ateş düştüğü yeri yakar. Uzaktan "unut gitsin" demek çok zor bişey değildir.
Ama sana tavsiyem, şu zor dönemlerde asla ve asla insanların ne dediğine bakma. Çevrendekiler konuşur, soru sorar, yorar, üzer... Toplumumuz bu tip meselelerde çok anlayışlı değil malum. Senin yapacağın şey kimseyi dinlememek ve kendine yeni uğraşlar bulmak.
Ben de şuan çok zor bi dönem geçiyorum, bütün umutlarım yok olmuş halde. Aynı şekilde insanların sorularından ve tavırlarından çok yorgun haldeyim. Bundan bi ay öncesine kadar da neredeyse depresyona girmek üzereydim. Ama müsade etmedim buna. Toparlanmaya çalıştım. Sürekli beynimi başka şeylerle oyaladım, aklıma kötü şeyler geldikçe hemen kalkıp bi işle meşgul oldum. Kitap açtım, dua ettim bulaşık yıkadım :). Yani beynimi çok meşgul etmedim problemlerimle. Ve bu benim için gerçketen toparlanma vesilesi oldu.
"İnsanların laflarına kulak tıka" diyorum ama onlardan uzaklaşmanı tavsiye etmem. Yalnızlık insanı daha da acıtır. Yalnız kalınca daha çok düşünürsün daha çok üzülürsün. Yanındayken dertlerinden az da olsa arındığın arkadaşlarınla birlikte ol. Hayatında Böyle birileri yoksa, dertlerini unutturan başka bişey bul. Mutlaka vardır.
İnsanoğluna verilen en büyük nimetlerden biri de unutmaktır. Hamdolsun ki unutuyoruz, hamdolsun ki hiçbir acı aynı tazelikle kalmıyo, zamanla üstü kapanıyo her yaranın...

zaman zaman benzer şeyler insanların başına geliyor.16 yaşımdan 19 yaşıma kadar beraber olduğum bir sevgilim vardı. sözde beni çok severdi ailem hiç kabul etmedi onu... onun uğruna aileme karşı geldim çok defa tartıştım. gün geldi cebine harçlık koydum. sözde beraber kuracağımız bir hayat vardı. pek çok fedakarlığın ardından bir gün seni sevmiyorum dedi. bir insanı ne çoook kırar bu söz. dışardaydık ne hikmetse gözyaşlarımla beraber sağanak yağmur başladı birden... tam 1,5 ay yerdemiydim göktemiydim bilmiyordum.o dönem sınava hazırlanıyordum ünv sınav dönemimdi sabah kursa gidiyor akşam eve dönünce içmeye başlıyordum sabaha kadar rakı içiyordum. inanamıyordum. her dakikamı paylaştığım insan yoktu artık. Alacağını almış defolup gitmişti hayatımdan.
bir süre sonra içkinin bana zarar verip bağımlı yapmasından korktum tam da o sırada kendimi inanca verdim.her akşam uykum gelene kadar Allah ile konuşuyor beni doğru yoldan ayırmaması içimdeki acıyı alması için yakarıyordum.Allahıma ettiğim dua ''Allahım çok yoruldum bundan sonra karşıma ilk çıkaracağın insan eşim olsun bu ister 30 yaşındayken ister 40 yaşındayken ister 50 yaşındayken olsun ben beklerim ama samimiyetsiz birini karşıma ne olur çıkarma birdaha atlatacak gücüm yok'' bir sabah uyandığımda kalbimde 1 damla sevgi kalmamıştı.sadece bir tiksinti....birkaç ay içinde eşim bana evlenme teklif etti ve beraberliğimiz başladı.masada bana seninle çıkmak değil evlenmek istiyorum demesi beni çok etkiledi. ve bunu bir işaret olarak gördüm.işimizi gücümüzü yoluna koyduk okullarımızı bitirdik.6 temmuz 2010 da evlendik.diyeceğim o ki herşey insanlar için... Ha bu arada öteki şahıs beni 6 ay sonra defalarca aradı hiçbir telefonuna çıkmadım. birgün eşimin yanındayken aradı eşim telefonda verdi veriştirdi. aramaz die telimi değiştirmemiştim hemen telimi değiştirdim. ve o soytarıdan sonsuza dek kurtuldum. Kıssadan hisse evlatlarıma anlatacak bir tecrübem ve bunu atlatacak bir yüreğim oldu. Üzülmeyiniz demeyeceğim. kalbinizden onu atana kadar üzülün sonra bir sabah kalktığınızda inanın içinizde tiksinti duygusundan başkası kalmıyor o da bi türlü çıkmıyor. 7 yıl oldu yolda görsem tiksinirim.Sakın kendinize birşey yapmayı düşünmeyin bu dünyada canınızdan önemli birşey yok.

Son düzenleme:
kuzenimin başına da aynı şey geldi kız üzüntüden iğne ipliğe döndü.artık evlenmeyi düşünmüyordu.fakat karşısına eski nişanlısından çok daha kariyerli ve yakışıklı biri çıktı.rüyasında görse inanmazdı.şimdi çok mutlu diğerinden kurtulduğuna seviniyor.belki günün birinde senin karşına böyle biri çıkar ve inşallah sende üzüldüğüme değmezmiş dersin

handancım,
kırılma ama bana göre hayatı yanlış yerden tutmuşsun..ve hala tutmaktasın.
hala önceliğin evlilik ki bir daha evlenir miyim... falan diye soruyorsun kendi kendine..

bana kalırsa önceliğin şu aşamada..iş olmalı.. bak çok güzel bir mesleğin var, atanmanın peşini bırakma, o da olmuyorsa dersaneleri , o da olmuyorsa başka bir alanda ekmeğini ara.. başını dik tut ve kendini düşün. hayatını ona adamaya razı olmuşsun sorgusuz , sualsiz ve başına bu işler gelmiş. öncelikle kendini tam ve yeterli hisset, sen böyle hissedemedğin için mutluluğun anahtarını duygusal birlikteliğinde görmüşsün.
bu tip üzücü olaylar hepimizin başına gelebilir ama herkesin üzülme derecesi aynı olmaz. soruna kökten çözüm bulabilmek için bence , öncelikle senin anlayışını değiştirmen gerekiyor..

yasadıklarını okudum ve gerçekten çok zor bir durum ama bunun mutlaka br sebebi vardır hiç kimse bu kadar evlilik hazırlıgı içerisindeyken sevmiyorum diyerek nişanlısını terk etmez esyalarını kendi aldıgını söyledin nişanlının maddi durumu kötü oldugu için belki zor bir durum geçiriyordur.Erkekler özellikle maddi anlamda karsısındaki bayandan üstün olmak isterler canım sakın yanlış anlama ama bu ayrılıgın çatlakları belki daha önceden başlamıştı sen çok aşık oldugun için fark etmiyordun gözlerin tamamen kapalıydı belki senin zorlamanla ya da kendini sana karşı sorumlu hissettigi için bu kadar zamana kadar geldi üzme tatlı canını her sey yoluna girecek sen sadece oyalanacagın bir seyler bul ögretmenim atamam yapılmıyor demişssin bu ülkede kendi işi dışında farklı sektörlerde çalışan bir sürü insan var ataman yapılana kadar farklı işlerle mesgul ol kendini iyi hissedersin yeni ortamlar yeni arkadaslar üzülme demek çok zor ama sen insanlara yol gösterecek bir meslek seçmişssin böyle intihar olayını falan da sil çıkar aklından hiç bir erkek için degmeza.s.

Sana söylenecek cümleler çok klişe , sıradan ve belki hep duyduğun cümleler ... Ancak gerçek. Seni bu şekilde yani yüz yüz kuyruğa gelindiği anda yarı yolda bırakması inan senin hayrına olmuş. Nişanlıyken seni böyle yarı yolda bırakması 5-6 yıllık evlilikten sonra bırakmasından iyidir. Biraz Polyannacılık gibi gözüksede seni sevmediğini söyleyen birinden zaten hayır gelmezmiş ki. Hee yaşadığın gerçekten çok acı, dile kolaydır senin anlaman zordur. Çünkü kalp başka der akıl başka. Ama bu da bir sınav işte. Allah bidaha yaşatmasın , kimseyede göstermesin. Ama ilerde kendini topladığında gerçekten diyeceksin ki ; böylesi iyi olmuş. İyiki daha fazlasını yaşamadan bitirmişte yoluma bakmışım.

İnşallah kısa zamanda atlatırsın. Ayrıca hiçbişeyden de utanma. O utansın.

Back