• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik öncesi terkedildim ölmek istiyorum

Merhaba. uzun zamandır takip ediyorum bu siteyi ama ilk defa bir yorum yazıyorum. Durumunuza üzüldüm. Ama dünyanın sonu değil. hayatta insanların başına herşey gelebilir. Bir erkek için asla ve asla ölümü düşünmemelisin. bak biraz etrafına neler var. Ne acılar var. hastalıklar, yoksulluklar, sakatlıklar, felaketler. bak dünyada her gün 25 bin çocuk açlık ve buna bağlı sebeplerden ölüyor. Eğer üzüleceksen bunlar için üzül.

Birşey anlatayım. arkadaşımın akrabası bir genç kız sevdiği çocuk bunu terk etti diye intihar etmeye kalktı. hatta etti kendini bir yerden aşağıya ettı. Ama yiyeceği ekmek varmış ölmedi. ve o istediği çocukla evlendi. Şimdi öyle pişman ki evlendiğine. Kocası hiç de uğruna ölünecek bir kişilik değilmiş. Düşün: Ölecek kadar sevdiğin adamdan daha sonra nefret ediyorsun. yani ölmüş olsaydı bir hiç uğruna ölecekti. şimdi de o adam hayatında diye ölmek istiyor.

kısacası diyeceğim şu ki. seni yarı yolda bırakan sana sırt çeviren evlendiğinizde de aynısı yapabilirdi. Bundan sonra da sana dönerse de sen kabul etme. Aşk dediğin duygu nedir ki. Aşk tamamen gözlerin kör olmasıdır. Asıl önemli olan saygı, ve sevgidir. Sana saygısı olmayan birine zaten aşık da olamazsın. İnsanların sana nasıl gözle baktıklarını da hiç umursama. sen kendinden eminsen gerisini boşver. Önünde uzun yıllar var. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalış. ne iş olursa olsun, namusunla kazandıktan sonra farketmez, iş bul. Ve bir kişi için değil tüm insanlık için tüm hayat için mücadele et.

ben de yıllar önce biri için aynı senin gibi düşünüyordum. Onunla beraberlik olmadı. Şimdi bir başkasını seviyorum ve Allah'a binlerce kez şükür ediyorum o adamı benim hayatımdan çıkarıp şimdiki sevdiğim ile karşılaştırdı diye. Onun için döktüğüm bir damla göz yaşı için bile o kadar pişmnım ki anlatamam. Üstelik o kişi bana sana yapılan gibi hiç de kötülük yapmamıştı.

3 senede aklı nerdeymiş be tatlım ya. Evlilik tarihinizi falanda almıştınız herhalde demi eşyalar hazır olduğuna göre. Ben evlenmeden bir gün önce ayrılanları duydum. Evlilik stresi oluyor, iki tarafta çok yıpranıyor bu dönemlerde. Çok üzüldüm ya ama gerçekten değmezmiş. Nolur sıkma canını.

Merhaba. uzun zamandır takip ediyorum bu siteyi ama ilk defa bir yorum yazıyorum. Durumunuza üzüldüm. Ama dünyanın sonu değil. hayatta insanların başına herşey gelebilir. Bir erkek için asla ve asla ölümü düşünmemelisin. bak biraz etrafına neler var. Ne acılar var. hastalıklar, yoksulluklar, sakatlıklar, felaketler. bak dünyada her gün 25 bin çocuk açlık ve buna bağlı sebeplerden ölüyor. Eğer üzüleceksen bunlar için üzül.

Birşey anlatayım. arkadaşımın akrabası bir genç kız sevdiği çocuk bunu terk etti diye intihar etmeye kalktı. hatta etti kendini bir yerden aşağıya ettı. Ama yiyeceği ekmek varmış ölmedi. ve o istediği çocukla evlendi. Şimdi öyle pişman ki evlendiğine. Kocası hiç de uğruna ölünecek bir kişilik değilmiş. Düşün: Ölecek kadar sevdiğin adamdan daha sonra nefret ediyorsun. yani ölmüş olsaydı bir hiç uğruna ölecekti. şimdi de o adam hayatında diye ölmek istiyor.

kısacası diyeceğim şu ki. seni yarı yolda bırakan sana sırt çeviren evlendiğinizde de aynısı yapabilirdi. Bundan sonra da sana dönerse de sen kabul etme. Aşk dediğin duygu nedir ki. Aşk tamamen gözlerin kör olmasıdır. Asıl önemli olan saygı, ve sevgidir. Sana saygısı olmayan birine zaten aşık da olamazsın. İnsanların sana nasıl gözle baktıklarını da hiç umursama. sen kendinden eminsen gerisini boşver. Önünde uzun yıllar var. Kendi ayakları üzerinde durmaya çalış. ne iş olursa olsun, namusunla kazandıktan sonra farketmez, iş bul. Ve bir kişi için değil tüm insanlık için tüm hayat için mücadele et.

ben de yıllar önce biri için aynı senin gibi düşünüyordum. Onunla beraberlik olmadı. Şimdi bir başkasını seviyorum ve Allah'a binlerce kez şükür ediyorum o adamı benim hayatımdan çıkarıp şimdiki sevdiğim ile karşılaştırdı diye. Onun için döktüğüm bir damla göz yaşı için bile o kadar pişmnım ki anlatamam. Üstelik o kişi bana sana yapılan gibi hiç de kötülük yapmamıştı.

alkisalkisalkisArkadaş süper anlatmış. Üstüne söylenecek başkada bir şey yok bence.vereliniortak

"
merhaba sevgili arkadaşlarım,inanılmaz derecede canım yanıyor biricik nişanlım gözümün bebeği herşeyim evlenmemize az bir süre kala bana beni sevemediğini zorla olmayacağını söyledi hemde gülerek,şaka yapmayı sever ben şaka yapyor sandım
kendisi polis olacaktı,ben kız başıma çok utanarak söylüyorum tüm eşyalarımı aldım onun için milyarlar harcadım borç batağına girdim...canım çok yanıyor..hep onu bekledim ...onunla el ele şehrimde gezdim herkese ilan ettik aşkımızı..bana karşı mükemmel davranıyordu..her şey bir anda oldu..
işisz bir öğretmenim nerde nasıl iş bulurum...ne işim var ne de eşim...ona çok ama çok güveniyordum..canımı bile vermeye hazırdım...bir evi donattım..o eşyaları nasıl kullanırım.ne yaparım ağlamaktan psikolojim bozuldu
bu bir sınav mıydı..şimdi herkes bana o nişanlandı ayrıldı gözü ile bakıyor,ailemin yüzüne bakamıyorum....
beni asla arama seni sevemiyorum dedi gün gelirde dönerse siz affeder miyidiniz..
allahım bu bir rüya mı...ölmek istiyorum "

ben bir kaç şey sorup yorum yapıcam.aile arasında nişan yaptınız mı ? ev mi tuttunuz? evlilik tarihi alındı mı ? daha açıklayıcı anlataır mısın ?
ayrıca intiharı falan sil kafandan.

Sebepsiz ayrılık olmaz. Muhakkak öğrenin nedenini. Belki bir yanlış anlama vardır.

ev tutlmadı ama bunun haricinde herşey oldu ,mavi egecim...eşyalkarın yarsını eve tıkış tıkış doldurdum diğer mobilyalarda aldım ama satıcıda duruyordu....rüyadayım ...ayılamıyorum..

canım bak biliyorum senin için kötü bir tecrübe ama, keşke tarih belli olunca eşyaları alsaydın, gelin ata binmiş ya nasip demiş diye boşa dememişler. biz tarih alındı hatta nikah oldu öyle aldık, öyle denk geldi.nikah önce olması gerekiyordu.eşimin görevi nedeniyle. Keşke acele etmeseydiniz. ölüm yok sonunda. allah sana daha iyilerini nasip eder üzülme. geri dönmesin zaten. adını bile anma bence.

kim için niye ölüyorsun
bukadar aşık olup da herşeyi niye sen sırtlıyorsun
kimse için ölmeye değmez
geçer hepsi
eşyalrın dursun şimdilik
ayrıldın diye hayat mı bitecek
elbet çıkar karşına seni gerçekten seven biri
buda hayatının en büyük derslerinden olur
ama ölmek falan yanlış cümleler yanlışş düşünceler

canım benim üzüntünü çok iyi anlıyorum.ama bi yandanda sevinmen gerektiğini düşünüyorum.ya evlendikten sonra yapsaydı böle bişeyi seni sevemiyorum deseydi o zman ne yapcaktın o daha da acı bişe bence.bırak allahından bulsun.tamam sevemiyo olabilirsin bu normal bişe ama bu şimdimi aklına geliyo be kardeşim.çok sinirlendim o adama çok karaktersizmiş.allah yüzüne gülmüş canım yat kalk şükret.o adam kısmetinde yokmuş yapcak bişe yok.şimdi sadece önüne bakcaksın.farklı ortamlara gir.kurslara git.gez dolaş.tatile gidebiliyosan git.kafanı dağıt.inan ilerde gülüp geçeceksin bu hallerine.nasıl ölmeyi düşünmüşüm o adam için diyip kendine kızacaksın.zor ama imkansz değil unutma tatlım atlatacaksın inan bana.

kişiliksiz... bir adamdan kurtulmuşsun. daha ağır sıfatlar uygun ona ama yazamam

olumlu yönünden bakmaya çalış. nikah masasında da terk edebilirdi. eşyaları elden çıkarırsın.

kendine iş uğraş edin ki bu dönemi en az hasarla atlat. ataman olmamaış olabilir ama özel okulları deneyebilirsin özel ders verebilirsin:1rolleyes:

değmeyecek adam için daha fazla günlerini heba etme. gitmiş 3 yıl kurtulan 50-60 yılın var önünde ,bu açıdan bak:içelim:

eğer bir gün dönerse de sadece gül ama sakın dönmea.s

yaşadığımız her şey sınav. ondan ayrılık dünyanın sonu değil.

ömrünün, canının kıymetini bil a.s

ya kızım sen niye bütün eşyaları alıyorsun ki kendi kendine gelin güvey olmuşsun :umursamaz:

Böyle ani ayrılmaların arkasında sinsi bir sebep ararım ben.
başka biri olma ihtimali var..mafoldumben ya da bu evre onu çok sıktı ve bunalttı kaçmak istedi. her iki ucu enteresan değnek. Böyle biri için değer mi güzelim?:olmaz:

"Bitti diye üzülme, yaşandı diye sevin.."
Gabriel G. Marquez

Evet çok üzücü bir durumla karşı karşıyasınız.Ancak sizin durumunuz şu:3 senedir birlikteymişsiniz.Eğer ki öncesindesinde de başka biriyle bu tür duygular yaşamamışsanız şimdi böyle hayattan kopmak istemeniz çok normal.Diyorsunuz ki hiç bir harcama yapmadı,ben kendimce şöyle bir düşünceye kapıldım:Ex nişanlınız biraz para gözmüş,belki de sizin öğretmen olacak olmanız ona cazip geldi,sonradan atamanız olmayınca vazgeçti.Ne yazık ki böyle düşünen erkekler çok.Belki başkası da etkilemiş olabilir.Ancak siz siz olun sakın taviz vermeyin.Ne demek ailemin yüzüne bakamıyorum.Sonuçta aileniz sizi bilmiyor mu?İsteyen istediğini düşünsün siz kendinizi bildikten sonra kimseye laf demek düşmez.Şimdi böyle düşünüyorsunuz ama karşınıza çıkacak başka bir kişi fikirlerinizi tamamen değiştirir.İyi ki dersiniz.Bulunduğunuz ortamdan biraz uzaklaşın.Bilmiyorum Aşk-ı Memnu dizisini seyrediyor muydunuz?Orada Bihter kendi hayatını kim için mahvetti?Sonunda Behlül özür dilerim,Behlül kaçar dedi.Değmez,kimse için bir günü mahvetmeye değmez.

Bunları yazan bir öğretmen olamaz yada şöyle söyliyim inandırıcı bulmadm şahsi fikrim o yaşta bi insandan çıkcak laflar gibi gelmedi bana.yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara lafım yok:içelim: söylemeden geçemedim.

Back