- 9 Nisan 2025
- 18
- -15
- 1
- 54
- Konu Sahibi DarkAngel1234
-
Evlenirken hangi ziynetlerin sozunu vermişti? Düğünde bilezik falan takildimiKadının hakları. Yerine getirilmeyen edimler güvenin kötüye kullanılması bunlar ne peki arkadaşım
Hayir burada paylaşmak istediğim sadece inanarak evlendiğim kişinin tamamen yanlış çıkması. Ben bir kadın olarak üç aydır yaşadığım ve maruz kaldığım şeylerin üstüne bir çıkış yolu bulmak. Sadece destekOlabilir söz vermiştir, maddi durumlar beklediği gibi gitmemiştir, belki evlenirken sizin bile bilmediğiniz bir ton borç yapmıştır; şu ekonomik şartlarda canı sağ olsun deyip eşin desteklenmesi gerekmez mi? Maddi gücü olsa zaten neden esirgesin? Ben illâki söke söke alacağım diyorsanız, hukuken nasıl bir yol izleniyor bilemiyorum; avukata danışın.
Dogru. İnanmak mi hatam. Kesinlikle evet. İnanıp güvenmsem evlenmezdimYani yazılı bir anlaşma yoksa sözlü şeyin ispatı nasıl olacak ?
Ben de diyeyim ki o zaman kocam bana evlenirken 1 milyon dolar sözü verdi
Soğuk su iç ve magduriyetine katlanmaya devam et. Tamamen haklısınız. İnsan evin içinde maruz kaldığı psikolojik şiddeti de kanitlayamiyor. Baska kimse yok ki. Duyan sadece sensin.Dini bir uygulama fakat hukuki dayanağı olan bir durum değil ki. Yani dini nikah keyfe keder yapılan bir şey. Asıl olan resmi nikah. Dolayısıyla zorunlu olmayan bir dini nikahta resim evrak olmadan verilen söz nasıl bağlayacı olabilir ki?
Elinizde yazılı imzalı bişey yoksa. Hiç bir hak talep edemezsinizEşine itimat ederek söz verilen ziynet eşyası alınmadığını üstüne psikolojik şiddet görerek boşanmanın eşiğine gelmiş olmak. Verilen sözün ya da ziynet hakkının bu durumda kullanılması hukuki açıdan nasil olur? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Simdiden teşekkürler
3 aylıkKaç senelik evlilik
Kadının ifadesi Esastır ama söz ile alıcam diye söylenmesinin birşey ifade edeceğini sanmıyorum açıkcası.Eşine itimat ederek söz verilen ziynet eşyası alınmadığını üstüne psikolojik şiddet görerek boşanmanın eşiğine gelmiş olmak. Verilen sözün ya da ziynet hakkının bu durumda kullanılması hukuki açıdan nasil olur? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Simdiden teşekkürler
kanunda bir tek şu varKadının hakları. Yerine getirilmeyen edimler güvenin kötüye kullanılması bunlar ne peki arkadaşım
"kadının ifadesi esastır" karinesiKadının ifadesi Esastır ama söz ile alıcam diye söylenmesinin birşey ifade edeceğini sanmıyorum açıkcası.
"kadının ifadesi esastır" karinesi
kadın gidip "bu adam bana saldırdı, tecavüz etti" derse, onun soruşturulması için.
hani kadına "illa kanıt getir yoksa soruştrma açamayız" denmemesi için
yoksa bana takı almadı toka almadı incik almadı boncuk almadı gibi şeylerde kadının beyanı esastır diye bişey yok
Ben ne dedim"kadının ifadesi esastır" karinesi
kadın gidip "bu adam bana saldırdı, tecavüz etti" derse, onun soruşturulması için.
hani kadına "illa kanıt getir yoksa soruştrma açamayız" denmemesi için
yoksa bana takı almadı toka almadı incik almadı boncuk almadı gibi şeylerde kadının beyanı esastır diye bişey yok
Başta takmayan sonra takmaz. Hukuken bir hükmü de yokEşine itimat ederek söz verilen ziynet eşyası alınmadığını üstüne psikolojik şiddet görerek boşanmanın eşiğine gelmiş olmak. Verilen sözün ya da ziynet hakkının bu durumda kullanılması hukuki açıdan nasil olur? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Simdiden teşekkürler
Yanlış anlamayın da para için mi evlenmiştiniz ?Dogru. İnanmak mi hatam. Kesinlikle evet. İnanıp güvenmsem evlenmezdim
O zaman o derdinizi söyleyin çünkü bu söylediğiniz sebep kimseye geçmedi.Hayir burada paylaşmak istediğim sadece inanarak evlendiğim kişinin tamamen yanlış çıkması. Ben bir kadın olarak üç aydır yaşadığım ve maruz kaldığım şeylerin üstüne bir çıkış yolu bulmak. Sadece destek
valla o ifadeyi hiç kullanmasanız mesela, keşke.Ben ne dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?