Evlilik oncesi söz verilip alınmayan ziynet eşyası

boşanması için geçerli sebep olur tabii ki
güveni zedelenmiştir, itimat edemem, devam edemem der, çok anlaşılır
kaldı ki evlilik içinde de adamın tavırlarından hoşnut değil zaten

ancak evlilik içinde kusur başka şeydir
borçlar hukukuna göre alacak-verecek hak-edim başka şeydir

nedense kadınlarımızın bu terimlerle ilgili ciddi sorunları var zaten.
 
Tamamen yanlış kişiden kasıt nedir, sırf ziynet eşyası almadı diye yanlış biri olduğuna mı karar verdiniz? Üç ayda ne yaşamış olabilirsiniz?
 
Tamamen yanlış kişiden kasıt nedir, sırf ziynet eşyası almadı diye yanlış biri olduğuna mı karar verdiniz? Üç ayda ne yaşamış olabilirsiniz?
Tamamını okumadınız sanırım. Kişiden ilk günden beri psikolojik şiddet görmeye başladım. Bosanma halinde ne yapabilirim durumum kötü diye sordum sadece. Belki tam ifade edememiş olabilirim
 
İyi de abla 3 ay önce ne yiyip içiyosan onu yiyip içicen. 3 ay önce nerde yaşıyosan gidip orda yaşıcan. 30 yıl değil. 3 yıl bile değil. 3 ay. Ne koparırsam kar demişsin de adam öyle düşünmüyor belli ki. Tabii ki çocuklarına yedirecek. Mal mülk biriktirirken yanında mıydın? Ter mi döktün de mal derdine düştün 3 ayda. Madur edebiyatın da bayat. Kusura bakma..
 
Maddi çıkar amaçlı evlenilmesi kusurdur. Bana ev verecekti, altın takacaktı, araba alacaktı almadı boşanıyorum demek kusur yükler tarafa. Amaç evliliği devam ettirme değildir. Evlilik içinde kusur farklı aynen yazdığın gibi. İnsanlar karıştırıyor.
 
yalnız "bana ev alacaktı altın takacaktı" diyip alacağını (!) tahsil etmeye çalışan kadına siz burda bir de diyorsunuz ki öyle bir şey derse "para için evlendiydim" demiş olur, kendisi kusurlu çıkar.

iyice batar yani.
 
Evet davayı kaybeder. Yanında başla şeyler gerekli. Atıyorum mesela maddi durumu iyi dedi, borçlu çıktı, geçinemiyoruz, ekonomik şiddet görüyorum vs . Öyle alacaktı almadı ben haklıyım ile olmuyor.
 
O üç ayı bir de bana sorun. Bu yaşta hazmedilir şey değilmiş onurun rencide edilmesi. Rabbım herkesi kalbi ile nafakalandirsin ne diyebilirim baska
siz o 3 ayda ne yaşadıysanız bunları gerekçe gösterin, boşanırsanız yani

öbür türlü siz zararlı çıkacaksınız gibi görünüyor benim anladığım.
 
Psikolojik siddete maruz kalmak ne peki? Ve bu durumu evde iki kişi harici gören duyan bilen yokken nasıl kanitlayabilirim?
 
Psikolojik siddete maruz kalmak ne peki? Ve bu durumu evde iki kişi harici gören duyan bilen yokken nasıl kanitlayabilirim?
İki kişi ile kanıtlayacaksın. Sana tavsiyem sana mesaj atmasını sağla. Sen her zaman daha ılımlı yaz mesajlarında. İçini döken bir mesaj at mesela konuşma başlat. Daha iyi delil olmaz.
 
Tamamını okumadınız sanırım. Kişiden ilk günden beri psikolojik şiddet görmeye başladım. Bosanma halinde ne yapabilirim durumum kötü diye sordum sadece. Belki tam ifade edememiş olabilirim
3 ay önce nasıl geçiniyordunuz?
 
Soğuk su iç ve magduriyetine katlanmaya devam et. Tamamen haklısınız. İnsan evin içinde maruz kaldığı psikolojik şiddeti de kanitlayamiyor. Baska kimse yok ki. Duyan sadece sensin.
Ablacım hepi topu üç aydır evlisin zaten, ne çekmiş olabilirsin. Biraz drama queenlik sezdim sende. Boşa gitsin Allah’ın çakalını.
 
55 yaşında evleniyorsan tabi ki rahat, huzur ararsın. KOnu sahibesi hem huzurum yok psikolojik şiddet var diyor hem de adam söz verip üstüne yatmış. 55 yaşında hayat arkadaşınla yemek içmek gezmek muhabbet etmek istersin konu sahibesi gayet haklı
 
Psikolojik şiddet dediğim olayda ise bana karnın doyuyor yetmez mi demesi. Yani olay bu yaşta o kadar hazmedilecek bir durum değil. Anlayana tabii
Çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.

Size taahhüt edilmiş ziynetlerle ilgili sorunuza cevaben:
Dini nikâh yaptıysanız ve eğer eşiniz bu ziynetleri size mehir olarak taahhüt etmişse, ve elinizde taahhüt ettiği ziynetleri içeren ve altında eşinizin imzası olan bir kâğıt varsa, bunun adı "mehr-i müeccel" , medeni hukuktaki yeri de TBK 288'de oluyor.

Yargıtay, mehr-i müecceli ileriye yönelik bir "bağışlama vaadi " olarak kabul ediyor. Mehir sözleşmelerini, kural olarak ahlaka ve kamu düzenine aykırı görmüyor. Bu durum söz konusuysa, dava harcını ödeyip, -boşanma davanızla beraber- bu ziynetler için de dava açabilirsiniz.

Eğer böyle bir kâğıt varsa elinizde, daha detaylı anlatırım. Eğer yoksa, maalesef yapabileceğiniz bir şey yok.
 
bir tanıdığım boşanma davasında kendi beyanıyla bir miktar tazminat aldı. kanıt da yoktu ama 3 yıllık evlilikti . hakim bazen insiyatif alabiliyor sanırım. hukukçu değilim sadece dava süreciyle ilgili duyduğum şeylerden bahsediyorum , yanıltmak istemem. hakim tazminata karar verebilir belki. bahsettiğim kişi 250 bin lira aldı. çok büyük bir para değildi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…