Evlilik oncesi söz verilip alınmayan ziynet eşyası

Yani herkesin eşi şunu alacağim sana der ve almaz bunun hukuki olarak kanıtlamak imkansızdır. Senet yok bir şey yok yani söz vermedim der kurtulur adam o yüzden bunun geçerliliği olmaz.

Olabilir söz vermiştir, maddi durumlar beklediği gibi gitmemiştir, belki evlenirken sizin bile bilmediğiniz bir ton borç yapmıştır; şu ekonomik şartlarda canı sağ olsun deyip eşin desteklenmesi gerekmez mi? Maddi gücü olsa zaten neden esirgesin? Ben illâki söke söke alacağım diyorsanız, hukuken nasıl bir yol izleniyor bilemiyorum; avukata danışın.
Hayir burada paylaşmak istediğim sadece inanarak evlendiğim kişinin tamamen yanlış çıkması. Ben bir kadın olarak üç aydır yaşadığım ve maruz kaldığım şeylerin üstüne bir çıkış yolu bulmak. Sadece destek

Baştan istediklerinizi aldirip ona göre evlenip evlenmeyeceginize karar verseydiniz keşke, şimdi bu derdiniz olmazdı. Birşeyler talep etmek istiyorsanız sözlü vaadlerle değil de yaşadığınız sıkıntıları boşanma sebebi gösterin, böyle yanlış bı adamdan kurtulun, altını ziyneti ona kalsın o yanlış adamin 🤷🏻‍♀️

Dini bir uygulama fakat hukuki dayanağı olan bir durum değil ki. Yani dini nikah keyfe keder yapılan bir şey. Asıl olan resmi nikah. Dolayısıyla zorunlu olmayan bir dini nikahta resim evrak olmadan verilen söz nasıl bağlayacı olabilir ki?
Soğuk su iç ve magduriyetine katlanmaya devam et. Tamamen haklısınız. İnsan evin içinde maruz kaldığı psikolojik şiddeti de kanitlayamiyor. Baska kimse yok ki. Duyan sadece sensin.

Eşine itimat ederek söz verilen ziynet eşyası alınmadığını üstüne psikolojik şiddet görerek boşanmanın eşiğine gelmiş olmak. Verilen sözün ya da ziynet hakkının bu durumda kullanılması hukuki açıdan nasil olur? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Simdiden teşekkürler
Elinizde yazılı imzalı bişey yoksa. Hiç bir hak talep edemezsiniz

Eşine itimat ederek söz verilen ziynet eşyası alınmadığını üstüne psikolojik şiddet görerek boşanmanın eşiğine gelmiş olmak. Verilen sözün ya da ziynet hakkının bu durumda kullanılması hukuki açıdan nasil olur? Bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Simdiden teşekkürler
Kadının ifadesi Esastır ama söz ile alıcam diye söylenmesinin birşey ifade edeceğini sanmıyorum açıkcası.

Kadının hakları. Yerine getirilmeyen edimler güvenin kötüye kullanılması bunlar ne peki arkadaşım
kanunda bir tek şu var
kişi sizinle nişanlanırsa -e bu bir nevi evleneceğim demektir.
nişanlanmanın kanunda bir tür vaad olarak yeri var.

fakat sonrasında evlenmezse bu sırada size hakaret makaret ederse, tazminat filan alabiliyorsunuz.

nişanın ve nişanı bozmanın hukukta bir yeri var yani her ne kadar başvuran hiç görmesem de.(mesela nişanlınız aleyhine ifade vermek istemezseniz illa vereceksin denemiyor, gibi)

ancak evlenmişsiniz siz, geçmiş olsun yani. bana şu kadar burma alınmazsa evlenmem diyorduysanız evlenmeyecektiniz, ya da senet yapacaktınız ya da bir şekilde aldırıp öyle evlenecektiniz. "bana şu alınacaktı" demenin evlilik olduktan sonra bir hükmü yok.

son kez diyorum kadının takı hakkı diye bir şey hukukta yok. o takılar "hak" değil, "hediye". Dolayısıyla "ben sana doğumgününde spor araba alacam hediye olarak" deyip almamakla aynı şey.

Kadının ifadesi Esastır ama söz ile alıcam diye söylenmesinin birşey ifade edeceğini sanmıyorum açıkcası.
"kadının ifadesi esastır" karinesi
kadın gidip "bu adam bana saldırdı, tecavüz etti" derse, onun soruşturulması için.

hani kadına "illa kanıt getir yoksa soruştrma açamayız" denmemesi için

yoksa bana takı almadı toka almadı incik almadı boncuk almadı gibi şeylerde kadının beyanı esastır diye bişey yok

Kanıtlayamazsınız eğer yazılı bir şet yapılmadıysa. Boşanırken manevi tazminat istersiniz artık hakimin taktirine kalmış bir avukatla görüşün mal bölüşümü felan

kadın gidip "bu adam bana saldırdı, tecavüz etti" derse, onun soruşturulması için.

yoksa bana takı almadı toka almadı incik almadı boncuk almadı gibi şeylerde kadının beyanı esastır diye bişey yok

Ben ne dedim 🤗

Başta takmayan sonra takmaz. Hukuken bir hükmü de yok

Hayir burada paylaşmak istediğim sadece inanarak evlendiğim kişinin tamamen yanlış çıkması. Ben bir kadın olarak üç aydır yaşadığım ve maruz kaldığım şeylerin üstüne bir çıkış yolu bulmak. Sadece destek
O zaman o derdinizi söyleyin çünkü bu söylediğiniz sebep kimseye geçmedi.

Back
X