Evlilik mi eğitim mi fikir verebilir misiniz?

Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Önce iş, sonra eş.. Nice zenginler gördü bu göz, malı mülkü enkaz altında kalan. Nice eğitimliler gördü, şu an cezaevinde yatan. Kendinizi garantiye alın önce. Sonra evlilik kendiliğinden olur..

Hayatıma giren ilk kişi ve ona o kadar alıştım ki yani ben depresif içine kapalı biriyken ilk kez hayat buymuş diyebileceğim kadar renk getirdi ve onu kaybetmekten korkuyorum 😞
Getirilen hayat muhtemelen para sebebiyle getirilmiştir, adamın kara kaşına kara gözüne değil. Evlendikten sonra onları görmeniz zor.

Anlayışlı biri sizin eğitiminizi desteklerdi. Bugün bunu desteklemez ve siz onun aklına uyar okulu bırakırsınız, yarın çalışma olur, öbür gün arkadaşlarını sil olur, diğer gün evden çıkma olur. Anlayış algınız çok farklı. 27-28 de ideal yaşlar evlilik için. Beyninizin gelişimi de aşağı yukarı tamamlanacağı için (bunu laf sokma amacıyla söylemiyorum, beynin gelişmesi 20'li yaşların ortalarına kadar sürüyor diye söylüyorum) ne doğru ne yanlış, anlayış ne demek, biri için kendi geleceğimi heba edebilir miyim sorularına zaten kendiniz de cevap verebilir hale geleceksiniz.

Benim eşim 30'undan sonra üniversiteye başladı, ben senenin yarısında kocamı göremiyorum çok yoğun ders çalıştığı için ama yine de destekliyorum çünkü hayali bu. Benim aklım yokmuş ben de keşke okuma diyeymişim ya
Uzmanlık kazanmaya

Saçmalamaaaa kızım ya...evde adamın kirli donlarini bulaşığini yikiyarak hergun evde yanliz koca yolu bekleyerek sinir krizi geçirerek her kavgada aşagilanarak..aile eş dost akrabayı saymıyorum bile daha kucana 2 de çocuk verip sana her gün harçlık vermesini istiyorsan evlen tabi çok mutlu olursun çok..😡Kendi mesleğin özgürlügün kendi paran bunların ne önemi var 😞

Hanımlar içinden çıkamadığım bir konuda size danışmak istedim. 22 yaşında üniv. son sınıf öğrencisiyim, kendi alanımdaki işsizlik sıkıntısı ve ailemin maddi yetersizlikleri sebebiyle bu yıl üniversite sınavına yeniden hazırlanıp doğuda bir şehirde tıp fakültesine yerleştim. Artık yerleştim atamam garanti olacak diye düşündüğüm bir dönemde tesadüfen biri ile tanıştım, kendisi zengin eğitimli muhafazakar bir ailenin oğlu biraz da renkli hayatı geniş çevresi olan popüler biri. Ben hep kendimi eğitimim sebebiyle uzak tutmaya çalıştıkça uzak mesafe olmasına rağmen hep görüşmek ilerlemek için çaba sarf etti ve bir şekilde 2 ay içinde işler ciddiye biner gibi oldu. Sizce ben şu anda bu adam ile evlenmeye mi veya eğitime mi öncelik vermeliyim? Okumayı seçsem hayatımda ilk kez doğuya gideceğim ve 6 yıllık zor bir eğitimin ardından 28_29 gibi yaşların evlilik için geç olabileceğini düşünüyorum. Bir taraftan o kadar hazırlandım hayatımdaki önemli bir eğitim fırsatını kaçırıyormuşum gibi geliyor. Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor, görüşlerimiz aile yapılarımız da çok benzer değil, bu yaşına kadar biraz kadınlı kızlı bir hayatı olmuş ona tam da güvenemiyorum. Ben mantığı mı duyguları mı dinlemeliyim kafam çok karışık bana bir fikir verebilir misiniz? Hepinize teşekkür ederim.
Sonra ne olacaksın kızılcık şerbeti Doğa mı? Bu düşünceyle tıp kazanmanız bile mükemmel bence. Bitirin okulunuzu. Hayat erkeklere adanacak kadar değersiz değil.

Hayatıma giren ilk kişi ve ona o kadar alıştım ki yani ben depresif içine kapalı biriyken ilk kez hayat buymuş diyebileceğim kadar renk getirdi ve onu kaybetmekten korkuyorum 😞
Hayatının başındasın ve çok bir şey yaşamadığın için sana öyle geliyor. Okul, arkadaş çevresi, üniversite hayatı da sana aynı enerjiyi verecektir.

Evlilik ve eğitim aynı kefeye koyulamaz. Okuyun tabiki. Elalemin oğlunun eline mi bakacaksınız ömür boyu ?

Ya sabır.
Kadınlı kızlı hayatı olmuş, okumanı istemiyor hemde Tıp kazanmış bir kızın okumasını.
6 yıl cok mu uzun geliyor kısa süren Tıp Fakülteleri olmadığını bu mesleği seçerken biliyordun ve gönlün evlenmekten ve bebekten yana ise emin ol hangi yaşta olursan ol evlenebiliyor ve nasp olunca da cocuk sahibi olabiliyorsun.
Senin 2 aylık sevgilin en güzel tekme atılacak adamlardan biri .
Lütfen oku ve bizlerin doktoru ol , hayat kurtar, dua al , para kazan , ülkemizi kalkındır, para harca, gez dolaş,ev al araba al , ailene destek ol, evleneceğin zaman çatır çatır evine harca paranı, kimseye mecbur olma ve minnet etme.
Okumazsan sevgili kişisiyle takıl , nişan düğün maddiyatta yok ailesine ona minnetle yaşa, ezdirsin seni , sana sevgiliyken saygı duymuyordu evlisin ve saygı duymayacak. Pişmanlık duyunca psikolojini kim toparlayacak.
Daha sayayım mı ?

Konunun fake olduğunu düşünüyorum. Zira tıp kazanmak için ciddi bir ders çalışma, disiplin gerekli. Bunu elde edip evlenmek için bundan vazgeçmek bana çok gerçekçi gibi gelmedi.
öyle olsa sırf bu konuyu açmak için uğraşıp üye olmazdım

Neresinden tutsam elimde kalacak...
Şuradan tutayım:
Bu kişi anlayışlı biri ama okumamı istemiyor,
Anlayışlı falan değil "bu kişi".
Bambaşka kafalardasınız, bambaşka bir zihniyetten geliyor adam. "Muhafazakar ama kadınlı kızlı hayat yaşamak" nasıl bir sahtekarlıktır? Özetle "ben her b*ku yiyeyim, karım bakire olsun" kafası bu.
Mis gibi tıp kazanmışsınız, daha hayatınızın başındasınız.
Sırf zengin mengin diye kapılıp gidiyorsunuz şu an.
Pişman olacağınız bir şey yapmayın, bu kadar diyorum.

Bu arada, asıl evlilik her yaşta olur. Öne çekilmesi gereken eğitimdir.
Bütün hayatınızı çöpe atıp bu 2 aylık adamın peşinden gitmek HİÇ akıllıca değil.

Ailenizin maddi durumu yok, okumayıp evlenirseniz ve bir gün bu adam size kötü davransa ne yapmayı düşünüyorsunuz????

Ben söyleyeyim. Çocuklarım var okula gitmedim eşim de istemedi, ailemin durumu kötü elimde beş kuruşum yok gidecek yerim yok cocuklarla ne yapacağım? Gelecek konularinizdan biri bu olabilir.

Okumana, calismana yasak koyan biri de asla iyi niyetli değildir hiç muhafazakar ondan deme alakası yok, ailesinin durumu olmayan dolayısıyla arkasında birileri olmayan ve kendi eli para tutmayan birini istiyor ki muhtaç olun onun kahrını çekin diye. Görmüyor musunuz gerçekten?

Siz seviyorum çok alıştım hayat buldum la la la diye geziyorsunuz ama bu adam aşk evliliği yapmıyor. Öyle olsa sizi desteklerdi. Bu adam eve kapatıp çocuk doğurtabileceği, ailesine sokabileceği, geçmişi "temiz", gözü açılmamış nasıl desem bir erkeğin türlü numaralarından haberi olmamış, her yüzük getireni seviyor sanan saf bi kızcağız arıyor. Bulmuş da.

Tıp kazanilmis sen bırakıp evlenmeyi tercih ediyorsun.
Adam da gece hayatı herşey var.
Ailesi muhafazakardir.
Kendi de yaşayıp yaşayıp yaşlılıkta bakarız mod.
Ama sizin gibi saf temiz kadını kandiracak.
Poff

Çalışırken yaşım 30 un üstünde olacak ve en güzel yaşlarım okumak ile geçecek diye düşündüm
En güzel yaşlarım üniversite okuduğum yıllarımdı.

Evlenirsen en güzel yılların nasıl geçecek? O yaşadığı renkli hayatı senle mi yaşayacak o okumanı istemiyorum deme haddini gösteren hödük? Kapanacaksın eve çamaşır bulaşık yemek kaynana görümce misafir. İşine gelirse senede 1 ödül olarak tatil görürsün belki.

X