Evlilik, mesafe ayarlamama, aile tam bir evli kadın sorunları ne yazık ki

azıcık dirayetli olsun
bu eşiği bi aşsanız inanın hayatınız kolaylaşacak

Haklısın. Primer önceliği olan şu an benim eşimle olan ailem. Bunu annemlerin anlamasını sağlamam lazım

Siz eşinizin ailesine hayır derken , eşiniz neden sizin ailenizi gezdirsin ki ?

Ailenize de hayır diyebilmeyi öğrenmelisiniz .
“Anne üzgünüm müsait değiliz.” tek cümle bu kadar zor olmamalı.

Bu şekilde devam ederseniz evliliğiniz ciddi zarar görür.

Aynen öyle neden gezdirsin benim annemleri

Bana annem böyle dese, argo tabirle, mal mıyım ben ki bu şekilde konuşuyorsun, derdim.
Annemi çok severim, üzülmesini de asla istemem ama bu tür olaylara bu şekilde karışmasına asla izin vermem.
Bilir zaten kendisi bir şeye hayır diyorsam onun hayır olduğunu. Israr edip üstelemez.
Biraz bu iş karakter meselesi sanırım. Siz istemediğiniz şeylerde bile annenizin yanında durduysanız, şu an o rahatlığa alışmıştır kendisi ve sizin bu saatten sonra sınır çizmeye çalışmanız annenizi elbette üzecek, kızdıracak, rahatlığını elinden alacak.
Ama siz bu dönemde bence sınavınız odaklanın, geri kalanı çok kafaya takmamaya çalışın eğer bu şekilde giderse, sınavdan sonra da sınır çizme ihtiyacınızın olduğunu hissederseniz de mecbur çizin. Annenizin düğün zamanı yaptıkları benim nazarımda gurur kırıcı şeyler. Ona göre siz de kendinize, annenize karşı bir duruş oluşturun bence.

Bu arada bu durumu annenize, şu an olmaz ama sınavlardan sonra sizi evimde ağırlarım, birlikte gezeriz diye geçiştirmez misiniz? Yani tatlı dille. İlla bu geldiklerinde mi gezmeleri gerek? Seyehat etmek sorun mu yaratıyor? Daha uygun zamanda hepiniz gezersiniz ve sizin de içiniz rahat etmiş olur.

Çok haklısınız. Birkaç gün sonra tekrar arayıp bir yoklayım annemi umarım çözerim

Eşin hakli. Kendi aileni öyle ya da boyle tolere etmişsin. Eşine gelince kesin ve net red etmişsin. Sadece eşinden bir şeyleri gozardi etmesini bekleyemezsin. Kararliysaniz net olun iki tarafa da.

Eşin hakli. Kendi aileni öyle ya da boyle tolere etmişsin. Eşine gelince kesin ve net red etmişsin. Sadece eşinden bir şeyleri gozardi etmesini bekleyemezsin. Kararliysaniz net olun iki tarafa da.
Evet haklı biliyorum. Annem maalesef ki sınır çizmemi çok zorluyor. Nasıl başaracağım bilmiyorum

Hadi kendi adiniza sinir koyamiyorsunuz da esiniz adims ne.hakla sozler veriyorsunuz? Bence sizde de biraz.sınır problemi var. Anneniz ayilsa bayilsa ne olur bir de doktormussunuz.gercek bayilmayla manipuleyi ayirt edemiyor musunuz? Anne gelme bitti gitti. Bunun icin bayilacaksa da bayilir sonra ayilir. Evladin hayrinin bununla.olculmeyecegi cok acik, anneniz nankor.dedi diye nankor olmuyorsuniz. Bence silkelenip kendinize gelin.

Kızım , öyleyse ben asla gezdirmezdim .
Sizin geleceğiniz söz konu başka gün gelsin.
Ister ayrılsın bayilsin Yeşilçam senaryosu gibi bir gözünü kapatarak.
Kırılan küsen kişi siz olmanız lazım anlasınlar .
Ortada hiç sorun yokmuş gibi davranirsaniz tabii ödemezler

Ben anneme mesafe koyamadığım için evliliğimin ilk senesinde 6 ay konuşmadım, küstüm. Bir noktadan sonra eşinin ailesine yaptığın davranışları kıskanmaya başlıyor. Dengeyi çok zor buldum, hayır diye diye. Mesela düğün altınlarımı borç olarak istedi eski ben olsa manipüle edilip verirdi. Hayır dedim küsemedi bile. Oda alışıyor artık.

Sadece beyaz eşyaları mı aldılar, düğün, gelinlik vs kim aldı onlar mız siz mi?

Anneniz fazla manipulatif geldi bana
Hayiri kabul etmese de bayilsa da gormezden geleceksiniz
Bir hekim olarak bunun psikolojik baski oldugunu daha iyi anlarsiniz
Annenizin terapi gormesi lazim siz de bu surecte belki destek alsaniz iyi gelir
Esinize de durumu burada anlattiginiz gibi anlatin anneme sınavım var dedim dinlemedigi icin arada kaldım sana yansittigim icin ozur dilerim su an sinava kadar sadece sinav odakli olmam.lazim aile gezmelerine biraz mola verelim seklinde konuşun. Esinizin de anlayissiz biri oldugunu düşünmedim yazdiklariniza bakarak.
Hatta sinav sebebiyle aile iliskilerine mesafe koymak istediğinizi sadece esinizi yaninizda istediginizi belirtirseniz sizi illa ki destekleyecektir

Evet anlayissizlar.Sinav süresince idare etseler keşke.

Sadece beyaz eşyaları mı aldılar, düğün, gelinlik vs kim aldı onlar mız siz mi?
Nişanda her şeyi ben ödedim sadece gelenlere yemek onlara kaldı.
Kına gecesinde kıyafet, mekan, çalgıcıları ben ödedim. Düğün içinde damatlık, eşime takılacak saat hatta bana alacakları bileziğin yarısının fiyatını, düğündeki çalgıcıları ben ödedim. Babam düğün için sadece yine yemek ve düğün salonu parasını verdi.
Ev eşyaları içinde beyaz eşyaları ödediler sadece. Onun da zaten 2 taksidini ödemiştim 7 taksidini ödediler.
Erkek tarafı da kendi tarafındaki düğünü tamamen kendisi yaptı. Gelinliğimi onlar aldılar.

Mesajınızdaki üslubundan dolayı çok teşekkür ederim. Şu an zaten üzgün olduğum bir süreçteydim dikkatiniz için teşekkür ederim. Eşimle söylediğiniz gibi şimdi konuştum beni anladı diye düşünüyorum

Sanırım denge kurulana kadar herkes bunu yaşıyor. Süreci tek yönetemeyenin ben olmadığını bilmek bana iyi hissettirdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…