ya kocasının hediği herzelerden haberdar olmayan doktor kadın mı olur yahu...! o kadın bildiğiniz salakmış kusura bakmayın da.
hani desen evde olsun diye çalışmayan bir kadın "aldı", memleketten siparişle (!) getirdi, çocuk yaptı filan hadi o bilmiyordur diyecem de hastane ortamını kadın bir doktor bilmez mi? (azcık sosyal zekası olan herkes bilir, bırakın doktoru) bi kere o hastanede çalışan herkes bilir kim kimle yatıyor. bi tane sekretere 3 güzel söz söyle, 2 tane nöbetini istediği gibi ayarla, ya da evi uzaksa kışın 2 kere işe arabanla git gel, tüm hastaneyi öğrenirsin.
çift maaşlı evliliklere özenmek de en son 15 sene filan önceydi. şimdi karı koca çalışmayan mı var?
yaşı daha 30 olan bir çifte nesine çift maaş diye özeniliyor. 30 yaşta çift maaş olmayan mı var? şehirli ailelerde zaten 30 yaşında pek evlenen yok , evleniyorsa karı-koca işini gücünü bulduğu için evleniyor, ya da aileden zengin zaten konu maaş değil, durumu oluyor...
son derece kırsal aile kökenim var bu arada. bildiğin köylüyüm, en çok köylü kısmı lafını eder bunun. kentsoylu aileler pek konusunu etmez. ama bizde bile en fazla yeni nişan yaptıysa birisi o zman bi konusu geçiyor çalışıyor mu ne iş yapıyor gelin hanım diye. sonra bitiyor. çünkü devir böyle artık.
ben çevrede herkesin parmakla göstermesi kısmında maaş olayından değil de "ayyy ne kadar aşık ne kadar da romantik, ideal bir çift" diyordu herkesler demek istiyor diye anladım.
işin açıkçası hadi bizim zamanımızda öyle bir "liseli aptal aşık genç kız romantikliği" filan vardı, bu devirde hangi normal IQ'lu insan "ayy ne güzel çifffft diye hayran olacakmış hakikaten bilmiyorum. kim kime niye hayran olsun parmakla göstersin ya. herkesin işi gücü var derdi başından aşkın. böyle başkalarına çok meraklı olan da "siz çok tatlı çiftsiniz" şapşikliğinde değil fesatlıktan meraklı oluyor.