EVLİLİK KOCAMA AĞIR GELMİŞ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
31 yaşında.. sen gittiğinde ben cehennemi yaşayacağım asla mıtlu olamayacağım ama evlilikte de yapamıyorum diyor. Arafta boğdu beni

ahahah kusura bakmayın da bu sizin ilk ilişkiniz miydi? o kadar toysunuz ki. elbette öyle mutsuz bir tablo onun için söz konusu olmayacak. sadece kötü kararı veren kişi olmamak için topu size atıyor. yani bu kararda dahi sorumluluğu size yüklüyor. ayrıldığınızda da herkese sizin kararınız olduğunu söyleyerek kendini aklayacak.
buyrun. tespit gibi tespit. hayırlı olsun.

Merhabalar, çok yorgunum çok kötü hissediyorum kendimi. Kocamla büyük bir aşk ile evlendik herkesin parmak gösterdiği o çifttik. Gerçekten o kadar çok ama o kdar çok hayrandılar ki bize çok kişi konusuyordu. Hem fiziksel hem duygusal anlamda çok uyumluyduk. 5yıldır birlikte 3 yıldırda evliyiz. Her şey çok güzel olduğunu zannediyordum , benden hiç uzaklaşmadı , aşk doluyduk ama sonra kocam krizlere girdi. Çıkmazda olduğunu bir yıldır bu duyguyla baş etme çalıştığını, evlilik kavramının ona çok ağır geldiğiniz , bir hanenin sorumluluğunu kaldıramadığımı , maddi manevi tükendiğini , sürekli bana güçlğ görünmeye çalıştığını , kendini yetersiz hissetiğini söykedi. Kahroldum , yemin ederim hiç istekli bir kadın değilimdir , kendi paramı kendim kazanıyorum birlikte en az 100 bin aylık gelirimiz var. Evet ödemelerimiz oluyor ama yatırım amaçlı ödemelerdi bunlar. Kısmadım , kısıtlamadım hiçbir zaman. Alan tanıdım ona ama yetmemişim. Giderek azalmışım onda. Sorun bana olan sevgisi değilmiş hala çok seviyorum sensiz korkunç bir hayatım olacak ama evlilik kavramı bana göre değilmiş diyor. Duygusal olarak çöküşteyim destek alcak bireysel psikiyatriden ama sonuçta kararım değişmezse saygı duy litfen çok karanlıktayım her şeyi mahvettim seni de benle birlikte dibe çektim diyor. Senin için çabalıcam tek değerli varlığımsın diyor. Ne yapacağımı şaşırdım 3 günde 3 kilo verdim bu süreçte ne yapabilirim lütfen fikir verir misiniz bana? Bunu yasayan oldu mu ? Düzelir mi ? Kocamı çok seviyorum bitsin istemiyorum. Kendimde terapi alacağım bı süreçte , uçurumdan atılmış gibi hissediyorumx
Başka biri vardır anlaşmalı boşanmak için alt yapı hazırlıyordur.
Ya da fırlama p.ç günleri özlemiştir sadakat sorumluluk ağır gelmiştir . Ye iç gez seviş moduna geçmek istemiştir.
Sen kendine sahip çık toparla

Sizin için en zor gelen kısmı ne oldu ? Kusura bakmayın konudan saptıracağım, ama bazen ben de merak ediyorum acaba gerçekten evliliği yapabilir miyim diye.
Şuna cvp vereyim bana en zor gelen kısım adının evlilik olması ve o boğucu sorumluluk ve benim için ben buraya bağlıyım ve ömrümün sonuna kadar bu böyle eyvah naptım ben ayıkması bu tür şeyler herkese göre değil o eve girip bir kaç ay geçirmeden bende bana göre olmadığını anlamamıştım

Sana şunu diyeyim. Evlenmeden önceki kafasında kurduğu profil ile evlendikten sonra gördüğü kişi sen değilsin. O kafasında bir evlilik kurmuş. Seni de kafasındaki şekle göre tayin etmiş. Evlendikten sonra bakmış ki ne o evlilik ne de sen kafasındaki olansın. Sana tiyatro oynamış. Pasif agresif insan karakteri bu. Kum saati gibi düşün. Kum bitince patlamış. Sen her şeyi çok iyi zannederken aslında ona göre iyi değilmiş. Sana söylememiş. Çünkü iyi olduğun için söyleyecek şey bulamamış. Seni sevmemiş. Seviyormuş gibi yapmış. Bunun adını da evlilik bana ağır geldi koymuş. Sana bakılsa çok mutlu idiniz. Ama ona baktığında mutluluk yok. Çünkü kafasındakini yaşayamak istiyor. Sen de kafasındaki oyuncu idin. Oyuna uymadığın için diskalifiye oldun.
Tüm mesele bu.
Erkek sorumluluğu bilmeyen,ev sorumluluğu bilmeyen,kadın ne demek bilmeyen biri. Yani senin üzülmene, öfkelenmene bile fırsat vermeyen. Hep beni gör,bana bak isteyen. Ama senin emeklerini,sevgini bir çırpıda silip atan bencil,ben merkezci,duygu sahtekari biri.
Bilmem anladın mı. Bunun sonu boşanmaya gider. Akıllı ol. Dik dur duygu manipülasyonuna kendini kaptırma. Onun bunalma hakkı varsa senin de var.
Durduk yere ne oldu da b.konu tereğe koydu. ( Bizim orada öyle derler)
Gözünü aç. Aç ve yine aç.

Disaridan hayran olunan ciftler genelde robot gibi oluyorlar ya. Benim bi arkadasimla esi boyleydi. Ben hic hayranlik duyulacak, imrenilecek ni cift gibi gormuyordum onlari. Kimseye de soylemiyordum kiskanc etiketi yapistirmasinlar diye ama arada bi ask oldugunu dusunmuyordum. Ikisi ayri ayri kendine cok bakan, en paspal halleri bile sik olan iki kisiydi benim icin. Sizde de boyle olabilir mi, insanlar boyle ciftleri begeniyor. Dizi gibi. Dizide de oyunculari birbirine yakistiyor ya millet o hesap. Yani acaba sen onu cok sevdin de o bu imaji mi sevdi?
3 yildir evlisinin ve son bir yildir uzak hissediyor. Sana da degil, evlilik fikrine uzak hissediyor. Bence hayatini gecirmek istedigi kisinin aslinda sen olmadigini anlamis. (Arkadasta boyle olmustu) ve su an hayatinda birini gozune kestirmis de olabilir. Ama her turlu bence kafasinda sen yoksun, hic olmamissin. Senin icin cabalayacagim demesi ise sacmalik su durumda ama soyle mantikli; sana karsi kendini suclu hissediyorsa senin icin cabalamak istiyordur vicdani acisindan.
Geliriniz iyi, kira da verseniz iyi, cocuk yok sonucta. E yatirimlariniz da var ve hayatinizdan kisarak da yapmiyormussunuz. Evlilik esine agir gelmemeli. Tek basina daha iyi bir hayati olmayacakti bunun bilincindedir yani maddi olarak. Geriye iste bir tek maneviyat kaliyor. Esin ya pisman oldu ya da bi sevgili yapti bile.
CIft terapisine gitmeyi teklif edin mutlaka. Belki baska bi sey vardir ve cozersiniz. Ama gitmek istemezse izin ver yoluna gitsin.
Kesinlikle bahsettiiğiniz çift gibi bir çift değildik. Öyle biblo gibi hayatımız yoktu. Birbirmize olan sevgimizdi , aşkımızdı , duyarlılığımızdı beğenilen. Baskasının beğenip begenmemesi de umrumuzda değildi ben sorunlu bir ilişki olmadığını betmlemek için bu şekilde ifade ettim. Eşimin yapısına hiç uygub şeyler değil ilk başta söylediklerniz ancak ikinci söyledikleriniz pişmanlık , belki başkası bilemiyorum bunların hepsi olabilir

Rutine girmekten bıktığını görüyorum. Ama inanın rutin bir ilişkimizde yoktu. Evin sorumluluğu , evlilik kavramına olan bakış açısı o kadar kötü ki.. bana olan sevgisinin üstüne çıkmış. Beni üzdüğü içinde ayrı bir kahrolup kendini yerden yere vurdu
adam babasının evinden mi evlendi?
evin sorumluluğu nedir? evlenmeden önce kira-fatura ödeyip aç karnını doyurmuyor muydu? evlenmeden önce her sabah başka yatakta mı uyanıyordu? çalışma hayatı olmadan mı evlendi ki evlenince rutini oldu? çılgın bir bekar hayatı mı yaşıyordu? 8-5 çalışmıyor mu?

kaldı ki ortalama türk ailesinde zaten evin temizliği, akşam ne pişeceği kime oturmaya gidileceği gelineceği kadında, eşiniz ne yapıyor evde de sorumluluk bu kadar ağır geliyor? çok mu ailelerle iç içesiniz ?

Zaten üzgünsünüz bir de ben üzmek istemem ama çok yorucu birine benziyorsunuz. Olayları anlatış şekliniz falan…
Herkesin hayran olduğu, parmakla gösterdiği çift yoktur bir kere. Olsa olsa evlilik nedir bilmeyen birkaç ergendir onlar. Aklı başında herkes her evin, çiftin kendine göre sorunları olduğunu, mükemmel evliliğin olmadığını bilir. Nitekim siz de korkunç bir evlilik yaşıyormuşsunuz görünüşe göre.
O tuhaf lafları eşiniz mi söylüyor yoksa siz mi o şekilde ifade ediyorsunuz bilmiyorum ama eşinizi boşverin gitsin. Yemiş bir haltlar, sıvayacak yer arıyor. Bekar takılmak istiyor, salın gitsin. Mıy mıy mıy ne bu böyle

Ben bunun altında birşey ararım. Ya kumar falan durumu var ya aldatma! Yoksa nereye gitse bir aile ortamı olacak. Neyse vicdan yapmış belli. Ama sen de bu adama güvenme. Kendini her şeye hazırla.

Hiç değilim. Tersine eşim daha baskındır. Çoğu şeye birlikte karar veririz. Benim çok isteyip teklif ettiğim şeyler kabul görmezse de asla uzatmam. Çünkü yapımda yok ısrar etmek , zorlamak
kaç yaşında evlenildi bekarlığı yaşamadan evliliğe mi girdi?

adam babasının evinden mi evlendi?
evin sorumluluğu nedir? evlenmeden önce kira-fatura ödeyip aç karnını doyurmuyor muydu? evlenmeden önce her sabah başka yatakta mı uyanıyordu? çalışma hayatı olmadan mı evlendi ki evlenince rutini oldu? çılgın bir bekar hayatı mı yaşıyordu? 8-5 çalışmıyor mu?

kaldı ki ortalama türk ailesinde zaten evin temizliği, akşam ne pişeceği kime oturmaya gidileceği gelineceği kadında, eşiniz ne yapıyor evde de sorumluluk bu kadar ağır geliyor? çok mu ailelerle iç içesiniz ?
Hayır hiç değiliz ailelerimiz uzakta. Eşim çok yokluk görmüş birisi maddi olarak gelirimiz normal bile olsa kendisini düşük gelirli hisseder. Ama ben ondan istekli olmadım hiç bana şunu yap buhu al diyen biri bile değilim

Bir tanıdık vardı. Kadın erkek doktor. Kadın evine eşine kendini adamış adam da pekmez diye aldım bal çıktın diyordu. Neyse sonra adam gelip kadına böyle konuşuyor. Kadın bir ay uğraştı ama olmadı ayrıldılar. Sonra kadının başka iş arkadaşı diyor ki benim eşim senin eşinle aynı hastanede çalışıyor. Ve senin eşin seni çok aldatmış. Boşandıktan sonra herifin çıkıyor foyaları. Yani demem o ki bazen evlilik içinde gerçekleri göremiyoruz. Muhtemelen çevrende aa çift maaş diye parmakla gösteriyordur. Toplumun kronik özelliği. Yoksa evliliğinize falan hayran değillerdir

Rutine girmekten bıktığını görüyorum. Ama inanın rutin bir ilişkimizde yoktu. Evin sorumluluğu , evlilik kavramına olan bakış açısı o kadar kötü ki.. bana olan sevgisinin üstüne çıkmış. Beni üzdüğü içinde ayrı bir kahrolup kendini yerden yere vurdu
sizi daha çooook üzerler

Iki ihtimal var: a) depresyonda gercekten ve o zaman tedavi ile düzelme ihtimali var. B) sadece "gentleman" bir sekilde anlasarak bosanmak istiyor kendi hayatini yasamak icin. Tedavi almak istedigine göre birinci ihtimal daha baskin gibi, ama bu öyle de gözükebilir sadece. Terapi almadan bilemeyiz. Böyle depresyona girip erkek arkadasi tarafindan bir kac defa terkedilen bir arkadasim vardi. Sonunda kiz pes etti, cünkü git gel onu cok yipratti. Bence öyle bir ihtimal gözükse hic o top girmeyin, ama ciddi tedavi görmek istiyorsa da yaninda olun

Bunları bir kadın söylese kabul ederim. Çünkü yemek, temizlik, misafir ağırlama, gebelij, doğum, çocuk bakma vs her şey kadında. Ama erkeklerin yaptığı tek şey çalışıp eve para getirmek. Doğru dürüst ne sorumlulukları var, hele ki 3 yıllık evlilikte.. Altında başka şeyler var bence. Bu süreçte yanımda ol diyerek de vicdanını rahatlatıyor

Eşim evlendiğinde 27 yaş civarındaydı. 25 yaşından beri birlikteyiz.
ikinizi de tanımadan keskin şeyler söylemekten imtina ederim ama bazı şeyleri zorlamak bazı şeyleri oluruna bırakmak lazım. Sizin durumu tam kestiremedim, ilk okuduğumda aklıma ilk gelen şey evin dışındaki hayatın tadının güzel gelmesi oldu, rahat hareket edemiyor oluşu oldu. Evindeki sakinlik ona iyi mi kötü mü kestiremiyor kestirdiği an gidecek.
Hiç değilim. Tersine eşim daha baskındır. Çoğu şeye birlikte karar veririz. Benim çok isteyip teklif ettiğim şeyler kabul görmezse de asla uzatmam. Çünkü yapımda yok ısrar etmek , zorlamak
Bu da iyi değil, tam tersi aşırı baskın olmak da iyi değil.
Belki farklı yapılardasınızdır size çok güzel gelen şeyler ona gelmiyordur ya da tam tersi zamanla değişilmiştir.

Erkekler de depresyona girebilir, inanılmaz bir şey yok bunda, erkek diye fazla mı yüklenildi acaba.
Annesi de yıllardır depresyondaymış, gerçek bir sorunu olabilir adamın.

Kendine de bakmıyormuş, adam dümdüz psikiyatriste gidip tedavi görmeli.
Bireysel terapi ve çift terapisi de işin içine girerse kurtulursunuz bence siz.

Merhabalar, çok yorgunum çok kötü hissediyorum kendimi. Kocamla büyük bir aşk ile evlendik herkesin parmak gösterdiği o çifttik. Gerçekten o kadar çok ama o kdar çok hayrandılar ki bize çok kişi konusuyordu. Hem fiziksel hem duygusal anlamda çok uyumluyduk. 5yıldır birlikte 3 yıldırda evliyiz. Her şey çok güzel olduğunu zannediyordum , benden hiç uzaklaşmadı , aşk doluyduk ama sonra kocam krizlere girdi. Çıkmazda olduğunu bir yıldır bu duyguyla baş etme çalıştığını, evlilik kavramının ona çok ağır geldiğiniz , bir hanenin sorumluluğunu kaldıramadığımı , maddi manevi tükendiğini , sürekli bana güçlğ görünmeye çalıştığını , kendini yetersiz hissetiğini söykedi. Kahroldum , yemin ederim hiç istekli bir kadın değilimdir , kendi paramı kendim kazanıyorum birlikte en az 100 bin aylık gelirimiz var. Evet ödemelerimiz oluyor ama yatırım amaçlı ödemelerdi bunlar. Kısmadım , kısıtlamadım hiçbir zaman. Alan tanıdım ona ama yetmemişim. Giderek azalmışım onda. Sorun bana olan sevgisi değilmiş hala çok seviyorum sensiz korkunç bir hayatım olacak ama evlilik kavramı bana göre değilmiş diyor. Duygusal olarak çöküşteyim destek alcak bireysel psikiyatriden ama sonuçta kararım değişmezse saygı duy litfen çok karanlıktayım her şeyi mahvettim seni de benle birlikte dibe çektim diyor. Senin için çabalıcam tek değerli varlığımsın diyor. Ne yapacağımı şaşırdım 3 günde 3 kilo verdim bu süreçte ne yapabilirim lütfen fikir verir misiniz bana? Bunu yasayan oldu mu ? Düzelir mi ? Kocamı çok seviyorum bitsin istemiyorum. Kendimde terapi alacağım bı süreçte , uçurumdan atılmış gibi hissediyorumx
Size karsi dürüst olmasi cok değerli. Cikmazda vede sizden destek, cikis yolu bekliyor gibi.
Pskolojik destek iyi gelecektir diye düşünüyorum. Nazarinda etkisi olabilir belki. Okuyunda, umarim iyi gelir. Tez zamanda tekrar mutlu ve huzurlu olun inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X