• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİK KOCAMA AĞIR GELMİŞ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aslında sordum açık açık zaten evlilik istemiyorsun söyle varsa ben de yoluma gideyim dedim. Ama bunu benden önce kendine hakaret sayacağını ne olursa olsun bunu birbirimize asla yaşatmayacağımızı konuşmuştuk. Görüyorum gerçekten büyük bir depresyonda. İnsandır beşer şaşar ama bir kadınla ilgili olduğunu sanmıyorum her şeyini irdeledim. Telefon bile kullanmıyor , kendine bakmıyor, berbat halde

Depresyon karadelik gibi, sadece hastanın kendisini değil etrafındakileri de içine çeker. Bir uzman yardımı alın kesinlikle.

Buna benzer bir durumu yaşadım evliliğimde. Sizin eşiniz yine psikolojik destek almayı kabul etmiş. Benimki neredeyse kestirip atacaktı. Zamana akışına bıraktık ve iyiki de öyle yapmışız. Bende o dönem üzerine gitmedim. Atlattık. Bazen o dönemler hakkında konuşuyoruz, çocukça davranmışım filan diyor.
Evet özgürlüğüne düşkün erkeklerde, evlilik sorumluluğu ağır geliyor maalesef. Bir süre sonra da bu şekilde patlamalar olabiliyor. Bunalmis, biraz da şımarıklık var tabi :)
Size tavsiyem, tartışmayın, destek olun, hatta kendi başına kalmak istiyorsa 4-5 günlüğüne bir tatile çıksın. Psikolojik destek de alsın. Akışına bırakın yani, sonucunda olmuyorsa yapacak birşey yok, yollarınizi ayırın.

Nebileyim Cherry yani cocuk yoksa maddi dar bogaz yoksa evlilikte ne zor gelebilir insana bilemiyorum. Ya hisler bitmiştir ya da ciftlerden biri digerinin hayatini zorlaştirici bir seyler yapiyordur.

Kadinlarda da ayni durum var. Kocami cook sevmeme ragmen evlenmeseymişim evlilik agir diyenler gordum burda da okudum. Hadi kadinlari bir nebze anliyorum ev işi, cocuk vs her şey üstlerine kaldigindan böyle diyorlar da adami cozemedim yani
Rutine girmekten bıktığını görüyorum. Ama inanın rutin bir ilişkimizde yoktu. Evin sorumluluğu , evlilik kavramına olan bakış açısı o kadar kötü ki.. bana olan sevgisinin üstüne çıkmış. Beni üzdüğü içinde ayrı bir kahrolup kendini yerden yere vurdu

Bunu yasayan oldu mu ? Düzelir mi ? Kocamı çok seviyorum bitsin istemiyorum.
Oldu. DÜZELMEZ.
Karın ağrısı zamanla anlaşılacaktır.
Seven insana,maddi durumu iyi olana evlilik ağır mağır gelmez. Bekarlar da her gün pirzola yemiyor.
Sevmiyor ! Miş gibi yapıyor.
Sıkı korunun.

Evet , ailesiyle ilişkileri yok denecek kadar az. Benim aileme aşık.
hayatta her seyi boyle abartir misiniz?
ailenize neden aşık olsun? ailenizle problemi yoktur, insan olarak seviyordur bu kadar.
valla beni bile yordunuz konunuzu okurken..bu kadar abartmayin her seyi. adam sizin "mükemmel" tavrinizdan bıktı bence

Aslında sordum açık açık zaten evlilik istemiyorsun söyle varsa ben de yoluma gideyim dedim. Ama bunu benden önce kendine hakaret sayacağını ne olursa olsun bunu birbirimize asla yaşatmayacağımızı konuşmuştuk. Görüyorum gerçekten büyük bir depresyonda. İnsandır beşer şaşar ama bir kadınla ilgili olduğunu sanmıyorum her şeyini irdeledim. Telefon bile kullanmıyor , kendine bakmıyor, berbat halde

Eeee neymiş o zaman adam gibi söylesin , depresyon mu öyleyse sebebi ne, başkası mı var. Koca yetişkin adam böyle çocuk pışpışlar gibi peşindne ne kadar koşacaksın? Al karşına konuş ya psikiyatriyi kabul etsin yda da çıkıp gitsin evden.

Olsa da söylemez ki mahkemede tamamen suçlu durumuna düşecek. 100 bin iyi bir gelir gibi duruyor. Yani bu kadar öldüm bittim sorumluluk altında ezildim olaylari abartı gibi geldi.

Rutine girmekten bıktığını görüyorum. Ama inanın rutin bir ilişkimizde yoktu. Evin sorumluluğu , evlilik kavramına olan bakış açısı o kadar kötü ki.. bana olan sevgisinin üstüne çıkmış. Beni üzdüğü içinde ayrı bir kahrolup kendini yerden yere vurdu

Işte ne sorumluluğu varmiş biz de onu diyoruz? Sormadiniz mi evin sorumlulugu nedir ki?
Rutinden sikayet ediyormuş Insan bekar da olsa sabah gidip aksam gelmeli bir işi varsa eger devamli yollara dökülüp nerde sabah orda aksam yaşayamiyor ki. Senede bir kac tatil, arada da haftasonu kacamaklari olur yani. Siz asgari ucretli degilseniz bu adam cokta bisey kazanmiyor zaten Bunlari da kendi maaşiyla yapabilecek miymis tek basina olsa? Bu adamin tripleri gezme tozma rutini degil bence kafasi karismis size olan hisleriyle ilgili ve disarida baskalariyla da flortlesmek istiyor belki aranizdaki sey onu tatmin etmiyor bence olay bu.

Adam bunlari aciklarken ne istiyorsun ben olmadigimda bu rutini bozacak ne planlarin var mesela suan ne sorumlulugun var diye sorardim yani.

su soz bana komik geliyor.
ne ozelliginiz vardi da hayranlardi size? ne yapti mesela nisanliyken de insanlar konustular?
hic de gormedim uzaktan hayran olunup konusulan bir iliski. bir arkadasinin sevgilisi evlenme teklifi edeceğim diye zanaat ustasindan ders alip zeytin agacindan elleriyle yüzük yapmisti. buna mesela masallah dedik konustuk ama kimse de hayran olmadi.
hele o kadar cok ama o kadar çok hayran olunmak için cok ultra birsey olmasi gerekiyor ilişkinizde. varsa paylaşın merak ettim cidden.
konuya gelince esiniz sizinle hislerini paylasmis. bence bu kotu bir sey degil. insan her zaman ayni tempoda duramaz. bunu dile getirmeyip getiremeyip en sonunda iyice bunalsa ve patlama noktasina gelse o zaman kötü olurdu. ama adam paylasmis
bu cok guzel bir sey. iletisim bence ilişkideki en onemli seydir.
siz de uzulup aglayip ona sitem falan etmeyin. O zor olan bir seyi yapmis icindekileri paylasmis. siz de buna karşılık verin.
belki evlilik sizin icin de zordur bazi yonleriyle. sahsen ben boyle hislerle hayatimdaki insana acilsam "evet, bazen ben de zorlaniyorum" yanitini almak isterdim.
ama sizde (bu konunuzdan yola cikiyorum)
sey var sanki, ne kadar da ideal bir çiftiz, ideal bir iliskiimiz var, sevgimiz tutkumuz gun geçtikçe büyüyor vs vs
belki adam bundan bunalmis olabilir.. desperate housewifes dizisinde banliyoda şık bir evi, iki guzel cocugu, iyi bir esi, harika bir evliligi olan kadinin kocasi "deterjan reklaminin icinde olmaktan sıkıldım" diye terketmisti kadini..bence sizjnki de benzer bir sey olabilir. adam belli bazi seylerde zorlaniyor, evliligin bazi yonleri zor gelmis. ama hayat arkadaşı asla tokezlemeden en "ideal" sekilde evlilige alismis halde. bence bu bile insanı strese sokar 😅
bence yapman gereken evliligi ideallestirmekten vazgec. esine de söyle "haklısın, bazen ben de sorumsuz bekarlik gunlerimi özlüyorum" de. arasira konuyu acin kavga edip kirilmadan neyin zor geldigini konusun. varsa bir cozum yolu bulabilirsiniz. mesela bir öneri olarak yillik izin alin, ayni gun havaalaninda vedalasin. siz karadaga gidin, esiniz makedonyaya gitsin. 5 gün tek tatil yapin 6. gunde sirbistanda bulusup jakuzili bir otelde hasret giderin, noel pazarlarini gezin, arac kiralayip yan sehirlere gidin. birbirinize anlatacak anilariniz olsun. hem o da ozgur hayati ve sonrasinda seni görünce ne kadar mutlu oldugu hissini deneyimler. eminim ikinize de iyi gelir
Söylediklernizin bir kısmına katılırken diğer kısımda hiç anlaşılamamışım gibi hissettim. Ya da ben anlatamadım emin olamıyorum yaşadışın duygusal çöküntüyle.
Hayranlık derken ( ciddi manada aldığımız dönüt ve beğenilere ilişkin bir kavramdı. Örneklerle uzun uzun anlatırım ancak gerçekten buna takatm yok) ben her şey mükemmeldi eşim zorlanmış bunu görememişim demiyorum çünkü eşim sizin dediğiniz ikinci seçenekte olduğu gibi dile getirmeyip getirmeyip bir patlama yaşadı. Bana yoruldum ya da zorlanıyorum gibi ibr mesj vermedi hiç. Hatta bu konuda kendini eleştiriyor bunu sana söylemeliydm bu kadar dibe batmamalıydım sana güçlü görünmeye çalışmamalıydım diyor. Yani işten dolayı zaman zaman birbirimizi ihmal ettiğimiz oldu ama ilişkimizdeki hiçbir dinamik bozulmamıştı. Beni bu denli incitende şoka sokan durumda bu. Nasıl yani ne ara bu hale geldi duyguları diye düşünmekten kendimi hırpalıyorum çünlü bunu gölgelemiş ve öyle olduğunu kendi söyledi. Öyle bir patladı ki kıyameti yaşadık 48 saat içinde. Karşı tarafı daima sevmiş , eğlendirmiş, desteklemiş biri olarak kendimi çok değersiz hissetmenin şokuna girdim. Ufacık bile hissetseydim zaten en başta ben çare arardım

Yalan söylemekten kimse ölmüyor malum.
Yok seni hala seviyorum da, yok senin için çabalayacagım da.
...İttirsin oradan.
İnanmayın.
Bu adamı boşayın ama donuna kadar da alın.
Neden hep donuna kadar alınıyor 🙄 don pis yani.
Ama katılayrum sağa.

Işte ne sorumluluğu varmiş biz de onu diyoruz? Sormadiniz mi evin sorumlulugu nedir ki?
Rutinden sikayet ediyormuş Insan bekar da olsa sabah gidip aksam gelmeli bir işi varsa eger devamli yollara dökülüp nerde sabah orda aksam yaşayamiyor ki. Senede bir kac tatil, arada da haftasonu kacamaklari olur yani. Siz asgari ucretli degilseniz bu adam cokta bisey kazanmiyor zaten Bunlari da kendi maaşiyla yapabilecek miymis tek basina olsa? Bu adamin tripleri gezme tozma rutini degil bence kafasi karismis size olan hisleriyle ilgili ve disarida baskalariyla da flortlesmek istiyor belki aranizdaki sey onu tatmin etmiyor bence olay bu.

Adam bunlari aciklarken ne istiyorsun ben olmadigimda bu rutini bozacak ne planlarin var mesela suan ne sorumlulugun var diye sorardim yani.
Sordum. Bir haneye giriyor olmak , bazı yatırımlarımız vardı bunları ödüyor olmak, sürekli aynı yerde yaşıyor olmak bile çok yormuş. Belkide bekar hayatına dönmek istiyor dediğiniz gibi. Ama yine mağdur olan ben oluyorum. Hiçbir yük vermedim ona oda bana ta ki bugün omzuma beton gibi bir yük bırakana kadar

Sordum. Bir haneye giriyor olmak , bazı yatırımlarımız vardı bunları ödüyor olmak, sürekli aynı yerde yaşıyor olmak bile çok yormuş. Belkide bekar hayatına dönmek istiyor dediğiniz gibi. Ama yine mağdur olan ben oluyorum. Hiçbir yük vermedim ona oda bana ta ki bugün omzuma beton gibi bir yük bırakana kadar

Ailesinde de depresyon öyküsü var, bence eşinizi yalnız bırakmayın bu dönemde. İyi günde kötü günde diye söz veriyoruz, bugün eşinizin kötü günü kabul edip öyle davranacaksınız. Belli ki yaşamından sıkılmış, şu an önünde kimse varsa ondan kaçma eğiliminde.

Genelde çiflerden biri mükemmeliyetçi olduğunda böyle şeyler yaşanıyor. Diğer taraf susuyor, uyum sağladı zannediliyor bir noktada da patlama yaşanıyor. Evlilik ya da başka bir şey bu kadar anlam yükleyip, bu kadar özelleştirmemek lazım. Örneğin herkesin size ve evliliğinize hayran olduğunu düşündürten şey nedir size? İyi giden, sağlıklı olduğunu düşündüğüm bir evliliğimiz vardı demek yerine herkes bize hayran, herkes bizi konuşur, herkes parmakla gösterir diye büyük laflar etmek ve böyle düşünmek çok yorucu.
Farkında olmadan bu tavrı ilişki içine adapte edip adamda bu uçuk beklentileri karşılaması gerekiyormuş gibi bir izlenim bırakmış olabilir misiniz?

Depresyon değil ergenesyon :işsiz:

Boşanip hippie olacakmiş herhalde. 🙄 kaç yaşinda ki bu adam.

Herkesin göstermesi hayran olması falan çok görece kavramlar belki siz öyle mutluydunuz ki size öyle geliyordu.

siz dominant mısınız?size göre mi ayarlanıyor her şey? Anne gibi mi davranıyorsunuz?
Hiç değilim. Tersine eşim daha baskındır. Çoğu şeye birlikte karar veririz. Benim çok isteyip teklif ettiğim şeyler kabul görmezse de asla uzatmam. Çünkü yapımda yok ısrar etmek , zorlamak

Merhabalar, çok yorgunum çok kötü hissediyorum kendimi. Kocamla büyük bir aşk ile evlendik herkesin parmak gösterdiği o çifttik. Gerçekten o kadar çok ama o kdar çok hayrandılar ki bize çok kişi konusuyordu. Hem fiziksel hem duygusal anlamda çok uyumluyduk. 5yıldır birlikte 3 yıldırda evliyiz. Her şey çok güzel olduğunu zannediyordum , benden hiç uzaklaşmadı , aşk doluyduk ama sonra kocam krizlere girdi. Çıkmazda olduğunu bir yıldır bu duyguyla baş etme çalıştığını, evlilik kavramının ona çok ağır geldiğiniz , bir hanenin sorumluluğunu kaldıramadığımı , maddi manevi tükendiğini , sürekli bana güçlğ görünmeye çalıştığını , kendini yetersiz hissetiğini söykedi. Kahroldum , yemin ederim hiç istekli bir kadın değilimdir , kendi paramı kendim kazanıyorum birlikte en az 100 bin aylık gelirimiz var. Evet ödemelerimiz oluyor ama yatırım amaçlı ödemelerdi bunlar. Kısmadım , kısıtlamadım hiçbir zaman. Alan tanıdım ona ama yetmemişim. Giderek azalmışım onda. Sorun bana olan sevgisi değilmiş hala çok seviyorum sensiz korkunç bir hayatım olacak ama evlilik kavramı bana göre değilmiş diyor. Duygusal olarak çöküşteyim destek alcak bireysel psikiyatriden ama sonuçta kararım değişmezse saygı duy litfen çok karanlıktayım her şeyi mahvettim seni de benle birlikte dibe çektim diyor. Senin için çabalıcam tek değerli varlığımsın diyor. Ne yapacağımı şaşırdım 3 günde 3 kilo verdim bu süreçte ne yapabilirim lütfen fikir verir misiniz bana? Bunu yasayan oldu mu ? Düzelir mi ? Kocamı çok seviyorum bitsin istemiyorum. Kendimde terapi alacağım bı süreçte , uçurumdan atılmış gibi hissediyorumx
Disaridan hayran olunan ciftler genelde robot gibi oluyorlar ya. Benim bi arkadasimla esi boyleydi. Ben hic hayranlik duyulacak, imrenilecek ni cift gibi gormuyordum onlari. Kimseye de soylemiyordum kiskanc etiketi yapistirmasinlar diye ama arada bi ask oldugunu dusunmuyordum. Ikisi ayri ayri kendine cok bakan, en paspal halleri bile sik olan iki kisiydi benim icin. Sizde de boyle olabilir mi, insanlar boyle ciftleri begeniyor. Dizi gibi. Dizide de oyunculari birbirine yakistiyor ya millet o hesap. Yani acaba sen onu cok sevdin de o bu imaji mi sevdi?
3 yildir evlisinin ve son bir yildir uzak hissediyor. Sana da degil, evlilik fikrine uzak hissediyor. Bence hayatini gecirmek istedigi kisinin aslinda sen olmadigini anlamis. (Arkadasta boyle olmustu) ve su an hayatinda birini gozune kestirmis de olabilir. Ama her turlu bence kafasinda sen yoksun, hic olmamissin. Senin icin cabalayacagim demesi ise sacmalik su durumda ama soyle mantikli; sana karsi kendini suclu hissediyorsa senin icin cabalamak istiyordur vicdani acisindan.
Geliriniz iyi, kira da verseniz iyi, cocuk yok sonucta. E yatirimlariniz da var ve hayatinizdan kisarak da yapmiyormussunuz. Evlilik esine agir gelmemeli. Tek basina daha iyi bir hayati olmayacakti bunun bilincindedir yani maddi olarak. Geriye iste bir tek maneviyat kaliyor. Esin ya pisman oldu ya da bi sevgili yapti bile.
CIft terapisine gitmeyi teklif edin mutlaka. Belki baska bi sey vardir ve cozersiniz. Ama gitmek istemezse izin ver yoluna gitsin.

Sizin için en zor gelen kısmı ne oldu ? Kusura bakmayın konudan saptıracağım, ama bazen ben de merak ediyorum acaba gerçekten evliliği yapabilir miyim diye.
Birincisi çok hızlı evlendik bence aşk mı sevgi mi ayırt edemedik sevgiliyken birlikte yaşarken olan sohbet muhabbetimiz evlenince bitti hani çok fazla sıradanlaştı gibi artık biz bir arada çok iyi bir ikiliydik oyun oynardık sohbet ederdik gülerdik eğlenirdik her işi beraber yapardık biz evet yarın boşanıyoruz dediğimiz gün bile sarılıp uyuduk kv m dünyanın en iyi insanıydı ki kendisiyle çok kısa bir süre önce koptuk boşandıktan sonra bile araşırdık sohbet ederdik ama bence biz aşık değildik evet sevdik bir arada iyiydik ama bazen olmuyor işte o evlilik insanı bunaltıyor uyu uyan aynı hayat aynı şey biraz maddiyat da olabilir belki hani ben bunu oturup uzun uzun düşünmedim siz sorunca şimdi az daha irdeliyorum mesela ikimiz de normal işlerde çalışan sürekli iş değiştiren insanlardık öyle wooow bir durmumuz çok iyi değildi yaşımız da küçüktü yorulduk açıkcası düşünüyorum şimdiki durumumla evlensem belki daha rahat evlilik işine adapte olabilirdim bunlara ek eşim baba kaybı yaşadı evliliğimizin başında onunla baş edemedi aile terapisti aradım eşimin tek terapi almasını önerdi çoğu terapist yas süreci 1 yıl geçmeden terapiyi doğru bulmadı eşim atlatmış gibi göründü görünmek zorundaydı ama atlatmadığını ben net görüyordum üstüne biz boşanıyoruz diyip ayrı yaşayıp sonra tekrar denedik yok işte aşk bambaşka bir şey ve o kişi ex eşim değil bunu anladım şu an bizi aynı eve koy 1 ay kapıyı üstümüze kitle biz 1 ay dışarı çıkmadan çok iyi eğleniriz anlaşırız ama evlenemeyiz tekrar çünkü aşk yok

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back