• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EVLİLİK KOCAMA AĞIR GELMİŞ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocukta yoksa, evliliğn neyi zor gelmiş beyfendiye?
Size sadık kalıp, düzenli bir hayat yaşamak mı zormuş?
Evli olmasa da çalışacak sonuçta.
Sürekli sık boğaz eden biri de değilsiniz anladığım kadarıyla.
Özgür olayım, istediğimde istediğimi yaşayayım diye düşünüyor muhtemelen.
Yoksa eşini seven biri evlilik zor geliyor diye ayrılmayı düşünmez.
Eşinize karşı böyle perişan gözükmeyin. Bu adama verilecek cevap belli de siz seviyorum diye onu yapacak gibi durmuyorsunuz.

Merhabalar, çok yorgunum çok kötü hissediyorum kendimi. Kocamla büyük bir aşk ile evlendik herkesin parmak gösterdiği o çifttik. Gerçekten o kadar çok ama o kdar çok hayrandılar ki bize çok kişi konusuyordu. Hem fiziksel hem duygusal anlamda çok uyumluyduk. 5yıldır birlikte 3 yıldırda evliyiz. Her şey çok güzel olduğunu zannediyordum , benden hiç uzaklaşmadı , aşk doluyduk ama sonra kocam krizlere girdi. Çıkmazda olduğunu bir yıldır bu duyguyla baş etme çalıştığını, evlilik kavramının ona çok ağır geldiğiniz , bir hanenin sorumluluğunu kaldıramadığımı , maddi manevi tükendiğini , sürekli bana güçlğ görünmeye çalıştığını , kendini yetersiz hissetiğini söykedi. Kahroldum , yemin ederim hiç istekli bir kadın değilimdir , kendi paramı kendim kazanıyorum birlikte en az 100 bin aylık gelirimiz var. Evet ödemelerimiz oluyor ama yatırım amaçlı ödemelerdi bunlar. Kısmadım , kısıtlamadım hiçbir zaman. Alan tanıdım ona ama yetmemişim. Giderek azalmışım onda. Sorun bana olan sevgisi değilmiş hala çok seviyorum sensiz korkunç bir hayatım olacak ama evlilik kavramı bana göre değilmiş diyor. Duygusal olarak çöküşteyim destek alcak bireysel psikiyatriden ama sonuçta kararım değişmezse saygı duy litfen çok karanlıktayım her şeyi mahvettim seni de benle birlikte dibe çektim diyor. Senin için çabalıcam tek değerli varlığımsın diyor. Ne yapacağımı şaşırdım 3 günde 3 kilo verdim bu süreçte ne yapabilirim lütfen fikir verir misiniz bana? Bunu yasayan oldu mu ? Düzelir mi ? Kocamı çok seviyorum bitsin istemiyorum. Kendimde terapi alacağım bı süreçte , uçurumdan atılmış gibi hissediyorumx
Düzelir tabi çünkü farkındalık var. Hem bireysel hem çift terapisine gitsin. Sorun olarak ne söylüyor? Evliliğin nesi ağır gelmiş? Yatırım yaptık diyorsunuz, günlük harcamalarınızı zora sokuyor mu bu yatırımın ödemeleri? Mesela benim babam ilk kez banka kredisi çektiği zaman psikolojisi çok bozulmuştu, kendisini büyük bir baskı altında hissediyordu, olurda ödeyemezse diye.

Merhabalar, çok yorgunum çok kötü hissediyorum kendimi. Kocamla büyük bir aşk ile evlendik herkesin parmak gösterdiği o çifttik. Gerçekten o kadar çok ama o kdar çok hayrandılar ki bize çok kişi konusuyordu. Hem fiziksel hem duygusal anlamda çok uyumluyduk. 5yıldır birlikte 3 yıldırda evliyiz. Her şey çok güzel olduğunu zannediyordum , benden hiç uzaklaşmadı , aşk doluyduk ama sonra kocam krizlere girdi. Çıkmazda olduğunu bir yıldır bu duyguyla baş etme çalıştığını, evlilik kavramının ona çok ağır geldiğiniz , bir hanenin sorumluluğunu kaldıramadığımı , maddi manevi tükendiğini , sürekli bana güçlğ görünmeye çalıştığını , kendini yetersiz hissetiğini söykedi. Kahroldum , yemin ederim hiç istekli bir kadın değilimdir , kendi paramı kendim kazanıyorum birlikte en az 100 bin aylık gelirimiz var. Evet ödemelerimiz oluyor ama yatırım amaçlı ödemelerdi bunlar. Kısmadım , kısıtlamadım hiçbir zaman. Alan tanıdım ona ama yetmemişim. Giderek azalmışım onda. Sorun bana olan sevgisi değilmiş hala çok seviyorum sensiz korkunç bir hayatım olacak ama evlilik kavramı bana göre değilmiş diyor. Duygusal olarak çöküşteyim destek alcak bireysel psikiyatriden ama sonuçta kararım değişmezse saygı duy litfen çok karanlıktayım her şeyi mahvettim seni de benle birlikte dibe çektim diyor. Senin için çabalıcam tek değerli varlığımsın diyor. Ne yapacağımı şaşırdım 3 günde 3 kilo verdim bu süreçte ne yapabilirim lütfen fikir verir misiniz bana? Bunu yasayan oldu mu ? Düzelir mi ? Kocamı çok seviyorum bitsin istemiyorum. Kendimde terapi alacağım bı süreçte , uçurumdan atılmış gibi hissediyorumx
Evliliği evcilik, çocuk oyuncağı falan mı saniyor acaba bu erkolar

Allah korusun ya bunalima girmiştir kafaya çok takıyordur belki düşüne düşüne psikolojisini bozmuştur ne bileyim belki normalde de zaten psikolojisi bozuktu evlendi iyice bozuldu ama inşallah diger türlusu degıldır ama öyle bir şey olsa ben bu süreçte yanımda ol demezdi diye düşünüyorum yanında istiyor ayrılmak istemiyor ki adam
Tabi canım yanında ol isteyecek.
Karıncayı bilmem naparken belini kırmak istemeyen tiplerden.
Lütfen bu numaraları yemeyin.

Hayran olunan çift derken ? Herkes kendini dizilerdeki başrol falan sanıyor galiba 🤷 adama ne zor gelmiş açık açık sordunuz mu ? Bekarken gece hayatı vs mi vardı ? Ya da birikim falan derken abarttinz mi ? Kira gideri varsa 100 bin aman aman değil, birikim için de ayirinca sosyallikten kısılmış olabilir

Evlilikte sadakat dışında ne sorumluluğu varmişta bunalmiş mesela sordunuz mu?
Siz de calisiyormuşsunuz zaten yani bekar olsa tek gelirle tek basina bir evde yaşasa daha mi refah olacakti maddi olarak?
Cocuk var mi yazmamişsiniz.
Acaba yatirim yapma işini farketmeden abarttiniz mi? 100bin kira da varsa pek yuksek degil, kira yoksa daha iyi. Tatilleriniz, hobileriniz icin harcamalariniz oluyor mu rahatca?
Birlikte terapiye gitmeyi deneyebilirsiniz belki. Hayatinda birinin olmadigindan emin olun tabi

Aynısını yazacaktım neymiş ağır gelen?? Sırtında taş mı taşıyor, evde 3 çocuğa mı bakıyor, nedir yani... KOnu sahibesi maddi manevi kimseye yük olacak biri değilim anladığım kadarıyla. Sadece şımarıklık yani boşanıp ne yapacakmış, dangalakça bir fikir.

Konu sahibesi neyse ne bırak gitsin. Sen kimsenin kafa zırıltısını çekmeye gelmedin bu dünyaya. madem rahat batıyor, madem macera arıyor sana verdiği zararı tazmin etsin sonra da defolup gitsin. Tüm birikimleri ev araba varsa ne varsa hepsini iste defolsun gitsin. Hiç dinleme mıymıyını bu adamın yarından tezi yok git avukata yazdır anlaşmanı koy önüne. defolu yiyince bence yalvaracak bu ağabey ama sakın geri dönme.

3 yıl uzun bir süre.3 ay dese dedikleri doğru olabilir de.kafa karıştırıcı yani.

Bir de niye yanında olacakmışsın bu süreçte ?
Senin üzülmene bile saygısı yok.
Hunharca ondan nefret etmene bile müsade etmiyor adam bebek gibi beni pışpışla bu kararı aldım ama sor niye aldım kafalarında.
Üzülmene imkan tanımıyor çünkü kendi psikolojisi (!) daha bitik durumda.
Ona üzül istiyor.
Ona yardım et.
Bu süreci atlatırken yanında olacakmışsın bahhh bahh.
Niye yahu sen taş mısın ?
Niye yanında olasın ?
Bir de çift olarak kendinizi çok kaf dagına koymuşsunuz böyle herkeslerin konuştugu evli çift gibi lanse edildiğinize sizi kim ikna etti bilmiyorum ama bu kafayla NAZARA (!) geldiginize bile inandırabilirler ondan yazıyorum bunu.

Abi bizim kocalar çatlasın o zaman, işten geliyoruz birimiz çocuk vs birimiz yemek, sonra bulaşık falan fistan bu arada çocuk sürekli konuşuyor 🤣 iki kelam etmeye bile fırsat bırakmadan sonra çocuk uyuyunca ikimizde bayiliyoriz heralde 🤷😁 boş kalmadigimz için sorgulama fırsatımız da olmuyor haliyle

Bende düzelmedi umarım sizde düzelir iyisiyle kötüsüyle ex eşimi severdim allah var o da beni sever bütün deliliklerime okeydi ama evliliği yapamadık şu gün hala karşıma gelsin kötüyüm desin ilk ben sarılır destek olurum ama ara ara ya boşanmasaydım diye düşündüğümde sadece boğuluyormuşum gibi hissediyorum onu ve ailesini insan olarak çook seviyorum ama evlilik nooo aslaaaaa benlik değilmiş anladım

Bende düzelmedi umarım sizde düzelir iyisiyle kötüsüyle ex eşimi severdim allah var o da beni sever bütün deliliklerime okeydi ama evliliği yapamadık şu gün hala karşıma gelsin kötüyüm desin ilk ben sarılır destek olurum ama ara ara ya boşanmasaydım diye düşündüğümde sadece boğuluyormuşum gibi hissediyorum onu ve ailesini insan olarak çook seviyorum ama evlilik nooo aslaaaaa benlik değilmiş anladım

Sizin için en zor gelen kısmı ne oldu ? Kusura bakmayın konudan saptıracağım, ama bazen ben de merak ediyorum acaba gerçekten evliliği yapabilir miyim diye.

Tabi canım yanında ol isteyecek.
Karıncayı bilmem naparken belini kırmak istemeyen tiplerden.
Lütfen bu numaraları yemeyin.
Kötüye düşünmek istemiyorum desen daha iyi olur sanki de ne bileyim birine yorum yapmak kendime yorum yapmakla aynı olmuyor çünkü benim başıma böyle bir şey gelse sakin kalır mıyım bılmıorum Allah yaşatmasın tabi ama zor bir şey

Aynısını yazacaktım neymiş ağır gelen?? Sırtında taş mı taşıyor, evde 3 çocuğa mı bakıyor, nedir yani... KOnu sahibesi maddi manevi kimseye yük olacak biri değilim anladığım kadarıyla. Sadece şımarıklık yani boşanıp ne yapacakmış, dangalakça bir fikir.

Nebileyim Cherry yani cocuk yoksa maddi dar bogaz yoksa evlilikte ne zor gelebilir insana bilemiyorum. Ya hisler bitmiştir ya da ciftlerden biri digerinin hayatini zorlaştirici bir seyler yapiyordur.

Kadinlarda da ayni durum var. Kocami cook sevmeme ragmen evlenmeseymişim evlilik agir diyenler gordum burda da okudum. Hadi kadinlari bir nebze anliyorum ev işi, cocuk vs her şey üstlerine kaldigindan böyle diyorlar da adami cozemedim yani

aAklıma başka birine aşık olmuş olabileceği ihtimali geliyor da neyse...
Aslında sordum açık açık zaten evlilik istemiyorsun söyle varsa ben de yoluma gideyim dedim. Ama bunu benden önce kendine hakaret sayacağını ne olursa olsun bunu birbirimize asla yaşatmayacağımızı konuşmuştuk. Görüyorum gerçekten büyük bir depresyonda. İnsandır beşer şaşar ama bir kadınla ilgili olduğunu sanmıyorum her şeyini irdeledim. Telefon bile kullanmıyor , kendine bakmıyor, berbat halde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back