• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Şöyle bişey buldum

Eşe dava açılıyormuş :D
Kocacım senden davacıyım soyadımı geri ver :D

İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
İkisi için nikah öncesi dilekçe veriliyor diye biliyorum şimdi siz evli olduğunuz için nüfus müdürlüğüne gidip dilekçeyle değiştirirsiniz. İki soyadı kullanma işlemi daha basit
Genelde gördüğüm kadarıyla nikah öncesi sormuyorlar, isteyen kendi belirtiyor ama illa yazılı belge istiyorlar aslında çok saçma kadın ben ikisini kullanacağım diye talep ediyorsa, halledilebilmeli.

Kanun degisti artik kendi soyadinizi kullanabilirsiniz diye biliyorum
En iyisi bir avukata danismak , dava acmak icin avukata ihtiyaciniz yok bi dilrkce verir acarsiniz

Siz kendinizi eşit görmemekte serbestsiniz elbette.
Yalnız gerekçelerinizi de açıklarsanız, bir erkek sizden neden üstün mesela, sizi daha iyi anlarız belki.

Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim

Şöyleki
Toplumda benimsenmiş ve haklı gerekçeler var

Hayatı tam ortadan ikiye bölüp kadın ve erkeği eşitleyemezsiniz

İkisi de ayrı görevlere ve meziyetlere sahip

Mesela arabanız bozulunca sanayiye kocanız mı götürür sizmi?

Madem herşey her koşul eşit olmalı

O misafilere tabak tasısın siz oturun
O otursun siz sanayiye araba götürün

Demek istediğim erkeğinin soyadını taşıma isteği de bundan gelir

Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır

Çünkü siz onun neslini yürüteceksiniz

Kanun degisti artik kendi soyadinizi kullanabilirsiniz diye biliyorum
En iyisi bir avukata danismak , dava acmak icin avukata ihtiyaciniz yok bi dilrkce verir acarsiniz
Orası öyle de canım. İnternettekiler uzun uğraşlar sonucu elde edilen davalardı. O mahkemeden bu mahkemeye gidiyordu kararlar. Ben ne anlarım hukuktan davadan. O yüzden bilen biriyle dava açmak istiyorum.

İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Nikah basvurusu yaparken doldurdugunuz evrakta var hangi sekilde soyadini kullanacaginiz , orda isaretliyorsunuz nikahta verilen aile cuzdaninda istediginiz sekilde yaziyor soyadi

Evet maalesef soyadının değişmesi güzel değil. Ama çocuklarınız sizin soy adınızı tasimayacak. Çift soyadı olabilir.

Bence de milleti boş yere uğraştırıyorlar
Nikah işlemlerinde sorsunlar
Oyle yapiyorlar zaten cherry
Egernikah islemleri sirasinda belirtmediysen sonradan dava aciyorsun
Ben her iki evliligimde de nikah basvurusu sirasinda soyledim iki soyadi kullabacagimo , aile cuzdani o sekilde verildi bana

Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim

Şöyleki

Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır

Hanımefendi rica ediyorum yazmayın. Savunduğum tüm değerlerin nasıl zıttı olabilirsiniz? Şok içerisindeyim. Rica ediyorum lütfen sağ üst köşedeki çarpıya basıp kapatın bu sekmeyi

Ben sorulur dıye biliyorum ama başvuru sırasında kimse bana bisey demedi bende heralde kimlik alınacağı zaman sorarlar diye düsündüm bisey demedim ama şuan soyadım degismis memleketim bile degismis aile sıra no falan gercekten sacmalık
Kimse sormuyor , siz soyleyecektiniz basvuru sirasinda , formda yaziyor hangi soyadini tercih ettiginiz

Ha bu arada

Adı nedir??
SOYadı

Yani adamın soyu neden yürümesin ?? Öyle bir hakkınız varmı?

Çift kullanma şansınız var ama

Neden adamı ekarte ediyosunuz

Onun da SOYadı yürüsün

Oyle yapiyorlar zaten cherry
Egernikah islemleri sirasinda belirtmediysen sonradan dava aciyorsun
Ben her iki evliligimde de nikah basvurusu sirasinda soyledim iki soyadi kullabacagimo , aile cuzdani o sekilde verildi bana

Daha önce hiç nikah yapmadığım için bilemedim panpa:deli:

Hanımefendi rica ediyorum yazmayın. Savunduğum tüm değerlerin nasıl zıttı olabilirsiniz? Şok içerisindeyim. Rica ediyorum lütfen sağ üst köşedeki çarpıya basıp kapatın bu sekmeyi

Az önce birşey sordum

Siz kendi SOYadınızla erkeğin soyunun yürümesini engelliyorsunuz
Adı üzerinde dimi soy...
Çift kullanın adil olun o halde

Ha bu arada

Adı nedir??
SOYadı

Yani adamın soyu neden yürümesin ?? Öyle bir hakkınız varmı?

Çift kullanma şansınız var ama

Neden adamı ekarte ediyosunuz

Onun da SOYadı yürüsün
Yürüsün ben onu kendi kütüğüme mi alıyorum? Kendi soyadı onda zaten. Benim soyadımla onun soyunun ne alakası var?
Oğlunuz mu var sizin?

Bir de bu vardır

Fikir sorulur ama zıt fikirlere katlanılamaz

Yazdıgınız her satır benim yorumlarıma açıktır
Buranın formatı bu

Kimse sormuyor , siz soyleyecektiniz basvuru sirasinda , formda yaziyor hangi soyadini tercih ettiginiz
Ben sorulur dıye biliyodum öyle bi secenek yoktu sanırım yada ben dikkat etmedim form da doldurmadım nikah günü aldık şuraya imza atacaksınız dediler imza attım hic hatırlamıyorum bile nasıl oldugunu

Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim

Şöyleki

Ben yaratilis olarak kadinin neslini yurutuyorum , cunku Allah nesli kadinlar uzerinden yurutmus , bilim bu sekilde acikliyor bunu ancak yuzyillardir erkek egemen toplumlarda yasadigimiz icin devlet nesli erkek uzerinden yurutuyor ancak bu yaratilisa ters

Arabam bozuldugunda servise ben goturuyorum

Eve misafir geldiginde esim cay ve tatli servisini yapiyor

Ben yeryuzundeki tum insanlarla esitim , tek ustun yetenegim dogurabilme ozelligi bahsedilmis olmasi bana , bunun icin de sukrediyorum

Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim

Şöyleki

Valla çok yanlış yerden girdin bacım. Ben otururken eşim misafire kahve bile yapar. O otururken mobilya montajladığım oldu. Çok şükür elimiz ayağımız tutuyor. Öyle kadın işi, erkek işi diye bir kavram da yok bizde. Haa fiziksel güçten kasıtsa eşit olmama durumu, biz de çocuk doğuruyoruz, bana göre bir meziyet değil ama hani kıyaslıyorsak, onların yapamayıp bizim yapabileceğimiz çok şey var. Sanayiye araba götürmek iş mi ayrıca? Bu mudur verebileceğiniz örnek? Bekar ve arabası olan kadınlar ne yapıyor, arabalarını tamire götürsün diye tanıdık bir erkek mi buluyorlar her daim?

Biraz kendinize yetmeyi bilmek lazım, o zaman erkeklerin yaptığını zannettiğiniz işlerin çoğunu kadınların zaten yaptığını görürsünüz. Belki eşim gibi 150 kilo yük kaldıramam, iyi de bu da bir eşitsizlik değil ki. Belki de başka bir adam 200 kilo kaldırıyordur. O zaman erkekler de eşit değil. Kısaca hiçbir insan hiçbir insana zaten fiziksel olarak eşit değil. Bu haklarımızın eşit olmadığı anlamına gelmez. Hepimiz insanız, eşitiz. Buradaki soyadı meselesi de sadece insan olmamızdan kaynaklanan bir hak olmalı kadın için. Ne yazık ki bu basit şey için bile savaş vermemiz gereken bir medeniyette yaşıyoruz.

Söylediğiniz biraz uzun bir süreç ben 8 yıllık evliliğimin 7 . Yılında iki soyadı kullanmaya başladım ama sizin için soyad büyük bir sorun sanırım inş yapabilirsiniz :super:

Back