evlilik hiç de hayallerdeki gibi değilmiş...

Emin olun 10 yıl değil 20 yıl da olsa bir insan özellikle bir erkek evlendikten sonra 180 derce değişiyor.Ben de eşimle 10 sene sonra evlendim ama sevgili olduğum kişi bambaşka evlendiğim adam bambaşka bir insan ya da çok iyi rol yaptı bilemiyorum.Ama gerçekten olabiliyor.
2 kere evlendim , ikisi de onceden neyse evlendikten sonra da oydu
Cikarken evlenme teklifi aldigim erkek arkadaslarim oldu bundan koca olmaz deyip evlenmeyi dusunmedim bile
O yuzden bana tuhaf geliyor bu evlenince degisen erkekler

benimde öyle olacağından korkuyorum, gerçekten çok bunalmış durumdayım eşimle yüz yüze konuşamıyoruz bu konuları kavgaya dönüşüyor mesaj olarak bunaldığımdan falan bahsettim, bakalım sonuç ne olacak..
Allah a dua et
İçine ferahlık versin
Hayırlısı ne ise onun için dua et
İnsallah düzelir herseyy yoluna girer cnm

Iş anne babalarda bitiyor ilk sene bizde oyleydik ama sonradan duzeldi gece 1 olurdu hala ordayiz kalkin gidin demezdi kaynanam ama bnde bezdim zamanla ve canim istedikce gitmeye basladik simdi 4 yillik evliyim bazen 10 gunde gidiorm bazen haftada belli olmuyor yeter valla vbize gelincede omuz silkerdi kalkmamak icin .. zamanla duzelir sabret

Sabırlı ol bakalım acele etme herşeye insana ailede lazım hasta olsan kim kosucak?insan evladını evlendirir ve mutluluğunu görmek istiyor kaynanana gidince güzel karşılıyorsa mutlu ol seviliyorsun. Bı hafta dışa çık bı hafta evde kal sabırli olun hırs sıkıntı yapar

Evlilik boyle birsey degil ki
Sizi ki boyle , yanlis adamla evlenmissiniz
Evlenmeden once hic mi konusmadiniz bu mevzulari? Gercekten merakimdan soruyorum , adamlarin bu aile meraki nasil anlasilamiyor?
Ben konuştuğum halde bana söz verdiği halde evlenir evlenmez anamın evinin altında yaşayalım dedi adam ya imza atar atmaz o kibar adam gitti hayvan ve öküz geldi. (Ailere mesafeli olacaktik kendi ailem dahil) Sanırım size ciddi mana da rol yapmayanlar gelmiş bize de oscarlık oyuncular denk geldi benim ki iş resmiyete binince ama kuzulugunu göstermeye başlamıştı bana normal gelmişti ama şimdi tekrar evlensem sevgi herşeyi halleder mantığı olmadan duygularımi mantığımin gerisinde bırakarak karar veririm.

Ben konuştuğum halde bana söz verdiği halde evlenir evlenmez anamın evinin altında yaşayalım dedi adam ya imza atar atmaz o kibar adam gitti hayvan ve öküz geldi. (Ailere mesafeli olacaktik kendi ailem dahil) Sanırım size ciddi mana da rol yapmayanlar gelmiş bize de oscarlık oyuncular denk geldi benim ki iş resmiyete binince ama kuzulugunu göstermeye başlamıştı bana normal gelmişti ama şimdi tekrar evlensem sevgi herşeyi halleder mantığı olmadan duygularımi mantığımin gerisinde bırakarak karar veririm.
Sizin gibi baska uyeler de yazdi ama ben hala anlamakta zorlaniyorum inanin , salak mi bu adamlar , imzayi atinca herseyi labullenecegini mi saniyorlar kadinlarin
Gercekten kafam almiyor

Benim eski eşimin ailesi öyle idi ailedeki bütün kadınlar gözümün önünde aşalanıyor, hizmetçi muamelesi görüyor yinede gitmiyor adama göre kadın onun gördüğü gibi. Kendi anlatırdı annem de teyzelerimde, anneanne babaanne hepsi dayak yerlerdi ama yine de kocalarını sever bırakmazdı diye beni dövmediği için sukretmem için anlatıyor tabi
Yaptiklarim karşısında cirkefsin derdi sırf hakkını arıyorum diye
Kendi gördüklerini icselestirip doğrusu bu diyorlar bosanirken çok mükemmel ve harika adam olduğunu ileri sürerdi hem koruma kararı hem bosanma davası hem tazminat talep ettim adam şoka girdi .
Ailecek şoktalar. Dilerim benden sonra kendileri gibi birini bulup uğraşırlar.
Bir erkekte en önemli şey gerçekten zeka bunu da tecrübe ederek anlamış oldum. Beynini kullanmayı bilmeyen hiçbirşeyi bilmiyor

İçimden geçenleri yazmak istedim sadece..
Gerçekten çok yorgun hissediyorum kendimi..
Herkese yetişmeye çalışırken kendime yetişemiyorum..
Ne bunu anlayan eş, ne de anlayan aile..
Herkes dibinde olmamızı ister.
Yeni evliyim, evime bile doyamamışken, mesela bir pazar günü eşim dışarı çıkmak gezmeye gitmek istese fikir sorsa evde olmayı tercih ediyorum. Çünkü ne evime ne eşyalarıma ne düzene alışabildim.
O kadar aydır borcunu ödediğimiz eşyaların içinde bile oturamadık.
Evi otel gibi kullanıyoruz.
Ya misafirlikteyiz, ya misafir var .
Misafirlik dediğim anne baba.
Hastalıktan gebersem bile sokaktayız, daha önceki konularımdan bilen bilir, bir kere gitmemek için direttim adam düşman oldu.
Tatile gitmek istiyorum ama paraya da ihtiyacım var ev almayı düşünüyoruz daha doğrusu bunu ben düşünüyorum. Çünkü bu tarz şeyler eşimin umurunda değil. Bu sebeple iznimi kullanmak yerine parasını alabilmek için sabrediyorum.
Ama beyfendi başkalarının işleri için iznini kullanıyor.
Parasını vermiyorlar diyor ama o zaman yat evde dinlen dimi yada cumartesileri kullan çünkü ben izinliyim cumartesi.
Sosyal hayatım kalmadı.
Tüm sosyalliyim kayınvalide, kayınbaba , görümce falan filan.
Gezmeye gitsek hep peşimizde kuyruk.
Çözüm yok, sonuç yok ama 9 ayda nasıl yıprandım anlatamam.
Niye yazdın buraya ben napayım derseniz de içimi dökmek istedim sadece..

Insan evet demeyi bildigi kadar hayirda diyebilmeli.ama malesefki hayir lafini duymak bazi insanlara tepki olarak yada kavga sebebi olarak gorunuyor.onemli olan bizim ne istedigimiz belli kurallara uyarak hayir demeliyiz.sen nasil mutlu olacaksan oyle davran.birileri biseler istiyor diye yada birileri seni mecbur birakiyor diye istemedigin birseyi yapma.esinle guzel bir dille konus anlat ona.yeni evli oldugunuzu beraber vakit gecirmek istedigini basbasa kalmak istedigini ve evinde oturmak istedigini senin onceligin kocan oldugu gibi onunda önceliginin sen olman gerektigini anlat.once biz birbirimize zaman ayiralim biz birbirimiz icin birseyler yapalim sonra baskalari icin birseyler yapariz de.surekli misafirlikte olmaktan hoslanmadigini ve surekli kendinize zaman ayirmaniz gereken durumlarda misafr istemedigini anlat.ailelerin tabiki cok önemli oldugunu ama once ikiniz oldugunu ikinizin evlendigini anlat.ama kavga ederek bagirarak ses yukselterek degil.onu cok sevdigini ve onunla basbasa kalmk istedigini ona guzel mum isiginda yemk yemk istedigini ve bu ortamlari onun icin hazirlamk istedigini gerekirse bikmadan defalarca anlat.anlamamkta istar ederse ona biraz ilgini azalt mesela o tv izlerken seni yaninda isterse olma ugrasacak biseler bul neden benimle izlemiyorsun derse bende seninle vakit gecirmk istedigimde buna firsat vermiyorsun bende seni yanimda istiyorum iste anlaman icin boyle davrandim de.yine olmuyorsa buyuklerin yaninda esimle basbasa kalmk onunla vakit gecirmk istiyorum bugun ona ozel seyler haxirliycam deki ogunun size ait oldugunu anlasinlar.hatta birgun kimsenin gelmeyeceginden ve biryere gitmeyeceginizden emin oldugun bigun guzel bi sofra ayarla esinle yemek ye cayinizi koy beraber kisada olsa ona neler kazanicagini bu yolla goster.ozaman o adam esim bana ozel bigun yemk hazirlamisti beraber cay icip sohbet etmistik guzel oluyormus diyip tekrar isteyecek emin ol.ama hersey guzellikle.sabirla olacak.hep diyorum adamlar komutla calisir.ailece gorustugunuz evli cift varsa onlardan yardim al.biraraya gelin ve o ciftteki erkek esimle gecen gun birbirimize zaman ayirdik ilk defa cok iyi oluyormus gibi kücük kelime oyunlari yapsin emin ol bir erkek herzaman baska bir erkegi dinler ve rakip gorur

İçimden geçenleri yazmak istedim sadece..
Gerçekten çok yorgun hissediyorum kendimi..
Herkese yetişmeye çalışırken kendime yetişemiyorum..
Ne bunu anlayan eş, ne de anlayan aile..
Herkes dibinde olmamızı ister.
Yeni evliyim, evime bile doyamamışken, mesela bir pazar günü eşim dışarı çıkmak gezmeye gitmek istese fikir sorsa evde olmayı tercih ediyorum. Çünkü ne evime ne eşyalarıma ne düzene alışabildim.
O kadar aydır borcunu ödediğimiz eşyaların içinde bile oturamadık.
Evi otel gibi kullanıyoruz.
Ya misafirlikteyiz, ya misafir var .
Misafirlik dediğim anne baba.
Hastalıktan gebersem bile sokaktayız, daha önceki konularımdan bilen bilir, bir kere gitmemek için direttim adam düşman oldu.
Tatile gitmek istiyorum ama paraya da ihtiyacım var ev almayı düşünüyoruz daha doğrusu bunu ben düşünüyorum. Çünkü bu tarz şeyler eşimin umurunda değil. Bu sebeple iznimi kullanmak yerine parasını alabilmek için sabrediyorum.
Ama beyfendi başkalarının işleri için iznini kullanıyor.
Parasını vermiyorlar diyor ama o zaman yat evde dinlen dimi yada cumartesileri kullan çünkü ben izinliyim cumartesi.
Sosyal hayatım kalmadı.
Tüm sosyalliyim kayınvalide, kayınbaba , görümce falan filan.
Gezmeye gitsek hep peşimizde kuyruk.
Çözüm yok, sonuç yok ama 9 ayda nasıl yıprandım anlatamam.
Niye yazdın buraya ben napayım derseniz de içimi dökmek istedim sadece..
iyide esine neden demiyosun ben ananla ve babanla ve kardesinle gezmek istemiyorum net bu yuzden kavag cıkcıaksa bırak ne kadar erken o kadar ıyı bi kere cıngar cıkarkı bidaha gelemesinler

Genel itibari ile her gün.
Olmadığında zaten ya onlar bizdedir, ya bizde misafir vardır.
Yada onlardan bir birey bizdedir.
Aileme bu güne kadar 3-4 defa kendi bu akşam yemeğe gidelim dedi.
Geçen salı gitmiştik kendi aileme, 1 aydır babam ciddi rahatsızlık geçirdi sürekli evde işe bile gidemiyor.
Bu hafta kendim teklif etmeme kararı aldım ondan bekliyorum bakalım nerde söleyecek ve ben ne zaman patlayacağım diye.
Akşam arkadaşlarım gelecekti dün akşamdan hazırlık yapmıştım çalıştığım için masam bile hazır.
Eşimi aradım birisini davet edelim dedim , ailemi söleyeceğini düşündüm ama kendi ailesini söyledi bende peki dedim kapattım..
sen esek olursan esin cok semer vurur sana ne demek peki dedim

dizi mi ceviriyosun sen sokarım ananada sana da ya bu ne sabırr pesssssss

Evlilik boyle birsey degil ki
Sizi ki boyle , yanlis adamla evlenmissiniz
Evlenmeden once hic mi konusmadiniz bu mevzulari? Gercekten merakimdan soruyorum , adamlarin bu aile meraki nasil anlasilamiyor?
Anlasilmiyor. Biz esimle 7 yil görüştük. Adam surekli farkli farkli sehirlerde calusti yasadi. Aileyi gram dusunmezdi. Memleketjne senede 1 faln giderdi. Bi evlendik adam anne baba memleket sevdalisi oldu. Memleketinde yasamayi kabul etsem hemen tasincaz o derece.

Gitmiyceksin keşke en başından alistirmasaydin şimdi garip gelir onlara eşin 5 sefer gidiyorsa siz 1 gidin işim var yorgunum hastayım vs birşeyler uydurun

bu ne ya
adı aynı evde değilsiniz
aynı evdekilerden beter durumdasınız
gitmiyorum deseniz adam saçınızdan sürüyüp mi götürecek
kavga çıkarsa çıksın
kaynananla mı evlendin oğluyla mı

evet arkadaşlar; dün gezmeye gidiyorduk eşimle daha doğrusu kayınvalidemin annesine,
eşimi kayınbabam aradı araba bakmak için çağırdı oda bezdumla biz annaneye gidiyoruz dedi.
kayınvalidem aradı daha sonra bir daha gelmeyin hastalıkta falan dedi kapattı suratıma.
ben indim toplu taşımadan konuştuk eşimle '' dedim sen git '' , beni de çağırdı ama gelmeyeğim dedim.
Ben tek gittim oradakilerinde haberi vardı eşimle gideceğimden ben tek başıma şehrin diğer ucuna gittim yani baya şaşırdılar.
Akşam eve döndüğümüzde aldım eşimi konuştum.
Annenin dediği şey çok yanlıştı dedim, yapınca bizden iyisi yok yapmayınca 1 kalemde herşey siliniyor mu dedim.
Artık şu gün sizinkilere, şu gün bizimkilere dedim olağan birşey olmadığı müddetçe.
Tamam dedi haklısın adam gerçekleri ben kötü olmadan annesinden gördü çok şükür.
Bu hafta da gitmeyeceğiz tepkimizi anlaması için.

Sizinle saatlerce dertleşmek isterdim. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Anlatsan da esin seni düşman görecek malesef. Ailemi istemiyor olacak. Terapistim zaman lazim zamanla değişip sana bağlanacak diyor ama bende yiprandim artik. Benim ailem yok mu? Ben hem eşime hem aileme vakit ayirabiliyorum ama esim dengeyi kuramiyor. Bi bana hayir diyebiliyor. O kadar doluyum ki artık surekli laf sokuyorum ve beni fesat biliyor. Isin icinden cikamadim

Gitmek istemiyorsan evde kal!

Kendimden bir misal:
Dün aksam sinemadan ciktik eve gelirken yol üstü olsugu icin halasina ugradi bende iceri girmek istemedigimi söyledi beni eve birakti ve kendi gitti halasina.

Sende herzaman heryere gitmek zorunda degilsin ki. Yorgunum de evde kal isim var de evde kal.

Sizinle saatlerce dertleşmek isterdim. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Anlatsan da esin seni düşman görecek malesef. Ailemi istemiyor olacak. Terapistim zaman lazim zamanla değişip sana bağlanacak diyor ama bende yiprandim artik. Benim ailem yok mu? Ben hem eşime hem aileme vakit ayirabiliyorum ama esim dengeyi kuramiyor. Bi bana hayir diyebiliyor. O kadar doluyum ki artık surekli laf sokuyorum ve beni fesat biliyor. Isin icinden cikamadim

Gitmek istemiyorsan evde kal!

Kendimden bir misal:
Dün aksam sinemadan ciktik eve gelirken yol üstü olsugu icin halasina ugradi bende iceri girmek istemedigimi söyledi beni eve birakti ve kendi gitti halasina.

Sende herzaman heryere gitmek zorunda degilsin ki. Yorgunum de evde kal isim var de evde kal.

evet dün itibari ile bunu başarabildim, bir önceki mesajımda belirttim.
ailesinden 1 sille daha yiğince aklı başına geldi, umarım karar verdiğimiz gibi gider :)
masoleil masoleil umarım sende bulursun ama sabredince Allah galiba yardım ediyor.. umarım tüm dertlerden kurtulur da aile olmayı başarabiliriz...
zarifinci zarifinci umarım HAYIR kelimesini kullanmayı başarabiliriz..

X