bence sizin bahsettiginiz sey sinir koyma becerisi ve gercekten iliskilerde onemli bir sey. benim bahsettigim ben boyleyim, begenmeyen ote gitsin mantigi. hic bir iliskide o mantik yurumez bence.
O mantığı aklı başında kim savunabilir ki?
Sassy'yi buradaki yorumlarından biliyorum ve bu mantıkta biri olmadığını, gayet akıllı bir kız olduğunu söyleyebilirim. Ciddi sağlık sıkıntısı yaşadığı, kayıp gördüğü zorlu bir zamandan geçti. Şimdi de gergin bir süreçte... Kvsinin birkaç patavatsızlığını hatırlıyorum (Konu içinde de söylenmiş) ki çok kırıcı bir söz o hastalık sürecinde duyulunca. Birkaç kez baskın çıkmaya çalıştığı davranışları, emrivakileri olduğunu da hatırlıyorum kvnin, Sassy gayet mesafesini korumaya çalışırken. (Birkaç konudan böyle bir izlenim almışım)
Sassy'nin hatası, "Aileyi nişanlıya sürekli şikayet" diyebilirim konuda gördüğüm ki o da tamamen toyluktan, aileyle her bir araya gelişindeki duygusal yıpranmışlığından. Oyunlu bir kız olsa şikayet etmez. Hissettiği ne varsa olduğu gibi söylemiş, nişanlısı da artık dolmuş ve atağa geçmiş. Erkekler biraz daha duygusal okuma konusunda başarılı olsa bunlar yaşanmaz da işte biz kadınlara düşüyor toparlaması genellikle.
Şimdi bakarsanız şu da var "Sassy kaç kere muhatap oldu ki aileyle, ne çabuk doldu, duygusal yıprandı"... O da kişisel olduğu için çok bir yorum yapamıyorum üzerine. Mesela çok basit bir örnek vereyim kendimden:
Nişanlıyız eşimle, kvmler bizdeydi ve birkaç ortak tanıdık da vardı. Saçma bir "Gelinim de şöyle olsa" muhabbetine girildi. Ortak tanıdığımızın iki bekar oğlu vardı ve bizim nişan henüz yeni olduğundan konu da evlilik üzerinden ilerlemişti, tanıdığımız "Oğlum için şöyle şöyle bi gelin hayal ediyorum tabii nasip" filan diye hayali bir gelin anlattı, anlatası geldi kadının, beni severdi. Kvm "Ben de neler hayal ederdim de işte bazen hayal ettiğin gibi olmuyor" dedi ve ben yanındaydım, duyarım diye endişelenmedi bile, duymamı istercesine gözümün içine bakarak söyledi. :) Annem içerideydi, onun yanında mümkün değil diyemezdi, ama benim ters bir cevap vermeyeceğimden çok emin bir şekilde söyledi. Evet, ters cevap veremedim çünkü nasıl anlamam gerektiğini bilemedim. Kötü niyetle mi demişti? Sadece gayri ihtiyari öylesine patavatsız, düşünülmemiş bir laf mıydı?... Tanımıyordum ki kvmi o kadar, nasıl yorumlayabilirdim? Ama hoşuma gitmemişti lafı. :)
Eşim ise oğulları, ona göre annesi kötü niyetle bir şey der mi? Demez. Ona söyledim, çok kırıldım ve anlam veremedim dedim. Ya patavatsızlık yapmış işte şey etme, bazen lafının sonunu düşünmez, söylerim ben ona daha dikkatli konuşur dedi geçti. E ama ben duygusal yıprandım, kötü hissettirildim hoş hissedeceğim zamanlarda ve bu tamir edilmedi. :)
Bak aradan 10 sene geçmiş daha aklımda.
Bu kız daha yeni yaşıyor bunları ve toy. Hatalar yapması daha olası. Koca koca kadınlar biraz daha dikkatli olsunlar dediklerinde, yaptıklarında bir zahmet. Bizim de anlattığımız şey bu.
Totalde buradaki tüm yorumlardan, kendisi için en doğrularını ayıklayabilecek beceride olduğunu düşünüyorum Sassynin.