Nişanlı sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendinizi kandiriyorsunuz adam dusuncesiz ve sinirli biri annenizin babanizin yaninda bugun boyle yapan evlenince uzun yokdan gelince mesela guler yuz gosterecekmi saniyosunuz her zaman sizi rezil edecek nasil davranmasi gerektigini bilmiyor daha. Sonradan cok pisman olursunuz iyi dusunun yada konusup duzelmesini soyleyin

Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Tavsiyleriniz neler? Sizden gelecek olumlu yada olumsuz tavsiyeleri dinlemek istiyorum. Uzun oldu okursanız çok memnun olurum:)
Sen adamın sana olan koru tepkisini bıze tatlı dılle örtmeye c
Çalışmışsın. Adam her fırsatta bagırıyor. SaygısıZ. Empatısısız. Acaba neyın borcları. Bundan olmaz kaç kurtul

Merhaba, nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz ancak çok sinirli stresli bir insan. Nerde ne tepki vermesi gerektiğini bilmesine rağmen hata yaptığını bilmesine rağmen kendini tutamayan hareketlerine sınır koyamayan birisi. Mesela damat bohçası alışverişinde 1 gün boyunca fazla gezdik yoruldu diye kabinde sesli bir şekilde söylenen birisi. Birisi var mı yok mu umrunda değildi ben utandım. Sinirlenebilir yorulabilir ama dışarda birileri varken söylenmek ne demek? Annemlerle çeyizimi götürdük, kendiside çalışıyordu işten çıktı evi temizledi uyudu kalktı biz geldik uzun yoldan ve yemek hazırlığı yoktu. En azından dışardan söyleyebilirdi babam annem ben gitmiştik. Evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık geri dönmemiz lazımdı ve akşam 9a kadar annemle kendimizi o kadar yordukki ayakta duracak halim kalmamıştı. Kutular fazlaydı kapıya çöp poşetleriyle koyduk. Kapıya bi baktı söylenmeye başladı, yardıma gelimmi dedim gelecem tabi ben tek başıma nasıl götürecem diye sesli sesli sinirle söylendi seslenmedim yardım ettim. Biz 10 saat yolculuk çektik evi 1 günde yerleştirmeye çalıştık bunların hiçbirini görmedi, kendisi işe gidecekmiş bunu düşünmemiz lazımmış akşama kadar işi bitirip bırakmamız lazımmış. Evde bi kerede sesini yükseltti babamlar diğer odadayken. Babamla annemin çok canı sıkılmış haklı olarak. En azından ailemin yanında böyle davranmaması lazımdı. Sonuçta onlarda kızını güvenecek damatlarına. Borçları var ve düğünden sonra toplanan parayla düğün salonunu ve balayını ödemeyi planlıyoruz diğer borçlarınada çeyrekleri bozdurup kapatmak istiyor. Borcu var demek istemiyorum borç bizim borcumuz nişanlıyız ve evlenecez malımız varsada bizim borcumuz varsada bizim beraber öderiz. Ama ailemin ve ailesinin haberi yok. Ailesinin haberi olsun istemiyor çünkü çözüm üretmek yerine sıkan boğan insanlardan. Yani tüm bunlar beni bunalttı gerçekten. Annemde düğünü geciktirmem tarafında. Benimle başbaşayken nişanlımın sorunu yok melek gibi karşılıklı konuşabiliyoruz stresini bir kenara bırakabiliyor. Onunda halinden anlamak istiyorum ama ben sakin ve kavgasız bir ailede büyüdüm her stresli sinirli davranmasında gözlerim doluyor kalbim kırılıyor.
Tavsiyleriniz neler? Sizden gelecek olumlu yada olumsuz tavsiyeleri dinlemek istiyorum. Uzun oldu okursanız çok memnun olurum:)
Evlenme aynı olayın bir benzerini yaşadım. O sinirli hali 1 seneye kalmaz devamlı olacak. Senin yorgunlugunu anlayanla beraber ol. Gerçek yüzü aslında o anlaman için herseyi yapmak isterdim. Anneni dinle biraz uzat süreci . Aşkın gözü kör gerçekten.

Bence nikah masasina oturmadan önce 10 kez düşün şimdi ufak tefek görünen hareketler evlenince dağ gibi buyuyor bı insan neyse odur hepimiz sınırlı gergin olabiliyoruz sende gerginsindir sen o şekilde davraniyomusun bende birazdaha düşün derim ilerde evlilik eziyet olmsin 🙏mutlu olman dileyiyle

Düğün sorun değil onu yapar, borcunun 3te 1i düğün için sadece kalanı kendi borcu. Çaycıyı kahve makinesini kutusundan çıkarıyordum o kadar yorgundumki ayaklarımın üzerinde zor duruyordum zor açtım kutuları, bana makine bile senden daha akıllı dedi, babamın yanında bu lafı söylemesi hiç hoş değildi
size böyle diyen biri hwmde babanızın yanında hiç çekinmeden ailenizden uzak bi yerde size neler der neler eder ailenizde bırak diyorsa bırakın vardır bi bildikleri gider eşyaları toplayıp geri gelirsiniz bişey olmaz

Merak etmeyin açıldı gözüm😅erteleyelim dedim tamam erteleyelim dedi haziranda olsun dedim tamam dedi. Sonra gelinlikçiye mesaj attım ertelendi ve tarihimiz belli değil diye. Ekran resmi attım. Ne bu mesaj dedi, ertelendi onu yazdım dedim, ben artık evlenmek istemiyorum seninle dedi. Ağlayamıyorum bile şuan o kadar üzgünüm bir yandanda seviniyor gibiyim çözemedimm
blöf yapmış ne kadar belli kanmayın inanmayın
bakın işten gelir herkes yorgun olur ama siz de yorgunsunuz aileniz de yorgundu
anneni babanı üzecek şekilde agresif olunmaz terbiyesizleşmesin

şimdi otursun borçları nasıl ödeyecek onu düşünsün

aileler karışacak işin içine hazırlıklı olun

O zaman Candan Erçetin'den gelsin;
Giiiittttt, iş işten geçmeden giiiiittt
Çoook geç olmadan vakiiiiitttt
Günahına girmeden, katilin olmadan giiitttt.

Benden erteleyeceğimi hiç beklemiyordu. Tamam dedi erteleyelim dedi bende gelinlikçiye yazdım bunu görünce şimdi iyi değilim falan yapıyor arıyor eski resimlerimizden falan atıyor. Şimdi yok sevgisi sıfırdı diyemem. Seviyorduk birbirimizi ama saygısızlık bitirmek için geçerli ve çok haklı bir sebepti. Ki kendiside benimle evlenmek istemediğini söyledi, ama bunu ciddi söylemediğini zannediyor beni bununla korkutacağını zannediyor. Bir erkek nasıl bunu yapar? Bir kadına seninle evlenmek istemiyorum sözünü nasıl bir çırpıda söyleyebilir hemde ciddi anlamda olmadan.
bodoslama yazıyorum

eee o bilinmez borçlar nasıl ödenecek şimdi :)
birde öfkesini kontrol edemeyen adam iş ortamında da kendini kontrol edemez
hadi bakalım yiyiyorsa yöneticisine patronuna da böyle agresif tavırla sergilesin
ne iş yapıyordu?

Ailen iyi niyetliymis baskasi olsa kizini alip evden cikip gider bir daha sesini bile duyurmazdi.
Dugunun sesi basbas geliyor kor musunuz sagir misiniz?
Bu iyi niyetlilik değil kızını düşünen anne baba kızını alıp gitmesi gerekirdi her zaman ki gibi aman araları bozulmasın diye görmezden duymazdan gelinmiş

dayanamıyorum tekrar yazacağım.
siz belli ki akıllı bir kadınsınız.
lütfen geleceğinizi 2 güzel kelime, 2 çiçeğe karartmayın.
çok çok iyi anlıyorum emek verdiniz, ev döşediniz, gelinlik seçtiniz, kolay değil elbet üstesinden gelmek.
ama hepsi geçiyor, her şey geçiyor.
ama geleceğinizi bu adama heba etmeyin.
lütfen, lütfen, lütfen

dayanamıyorum tekrar yazacağım.
siz belli ki akıllı bir kadınsınız.
lütfen geleceğinizi 2 güzel kelime, 2 çiçeğe karartmayın.
çok çok iyi anlıyorum emek verdiniz, ev döşediniz, gelinlik seçtiniz, kolay değil elbet üstesinden gelmek.
ama hepsi geçiyor, her şey geçiyor.
ama geleceğinizi bu adama heba etmeyin.
lütfen, lütfen, lütfen
Annemle konuştum, yani o benimle konuştu daha doğrusu. Cesaret edemedim. Üzerimde sanki uzun zamandır verdiğim savaşın yenilgisini kabullenememek var. Emeklerim çeyizim herşeyim. Annem çeyizini götürdük diye üzülme gittiyse gitti getirsekte olur getirmesekte sen bitirmek istedikten sonra gözüne hiçbişey görünmesin evlenipte böyle sürekli kendini üzmektense böyle ayrılabilirsin ben arkandayım ne karar verirsen dedi. Daha anlattıklarım yaşadıklarımın yüzde biri bile değil. O kadar kendimi ezdirip yıpratmışımki. O kadar boşu boşuna kendimi üzdürmüşüm ki. Babamda bitirmem tarafında, bana bişey demedi annemle konuşmuşlar. Çok zor bir sınavdan geçiyorum ama geçince herşey geride kalacak.

Bu iyi niyetlilik değil kızını düşünen anne baba kızını alıp gitmesi gerekirdi her zaman ki gibi aman araları bozulmasın diye görmezden duymazdan gelinmiş
Ben aslında aileme karışma cesaretini veremedim. Ben nişanlımın tarafını tutarımda kendileriyle kötü olurum diye korktular o yüzden seslenemediler.

blöf yapmış ne kadar belli kanmayın inanmayın
bakın işten gelir herkes yorgun olur ama siz de yorgunsunuz aileniz de yorgundu
anneni babanı üzecek şekilde agresif olunmaz terbiyesizleşmesin

şimdi otursun borçları nasıl ödeyecek onu düşünsün

aileler karışacak işin içine hazırlıklı olun
Ailesi oğullarının farkında zaten onlardan yana ya sizdede hata var diyeceklerini zannetmiyorum. Çünkü ailesine bu yaşadıklarımı anlatsam ağızları açık kalır. Yani daha öncedende biliyorum anlattığımda beni haklı bulup oğullarını uyardılar hep.

Bir yola çıktın diye bir şeyleri oldurmak zorunda değilsin
O kadar haklısınızki, biz genel kadınlarda sevgili dahi olsak idare edebiliriz sanıyoruz. Ama niye idare edelim? Annemin beni sessiz sakin sevgi dolu büyüttüğü evimden niye sinir stres dolu hiçbişeyden zevk vermeyen bir aileye gideyim? Yada aile kurmak isteyeyim

bodoslama yazıyorum

eee o bilinmez borçlar nasıl ödenecek şimdi :)
birde öfkesini kontrol edemeyen adam iş ortamında da kendini kontrol edemez
hadi bakalım yiyiyorsa yöneticisine patronuna da böyle agresif tavırla sergilesin
ne iş yapıyordu?
Askerdi

Emin olunki demek istediklerinizi anlıyorum ve onaylıyorum ama bir kaç gün düşünmeye ihtiyacım var. Aileme bahsedemiyorum, annem konuşunca konuşacam çünkü kendimi yenilmiş gibi başarısız gibi hissediyorum.

Kendiniz için en doğru kararı verecek olan sizsiniz. Biz burada ne dersek diyelim sadece sözde lafta kalacak.
Olur da devam etme kararı alırsanız üzülmem. Böyle adamları çekmeye gönüllü insanlar varken başka kızlarımızın başları yanmaktan kurtuluyor. En azından sizin aileniz arkanızda duruyor. İlerde boşanma olursa korkunuz olmaz. Aileden yana yüzü gülmeyen bir kıza o adamın musallat olmasını istemem.

Annemle konuştum, yani o benimle konuştu daha doğrusu. Cesaret edemedim. Üzerimde sanki uzun zamandır verdiğim savaşın yenilgisini kabullenememek var. Emeklerim çeyizim herşeyim. Annem çeyizini götürdük diye üzülme gittiyse gitti getirsekte olur getirmesekte sen bitirmek istedikten sonra gözüne hiçbişey görünmesin evlenipte böyle sürekli kendini üzmektense böyle ayrılabilirsin ben arkandayım ne karar verirsen dedi. Daha anlattıklarım yaşadıklarımın yüzde biri bile değil. O kadar kendimi ezdirip yıpratmışımki. O kadar boşu boşuna kendimi üzdürmüşüm ki. Babamda bitirmem tarafında, bana bişey demedi annemle konuşmuşlar. Çok zor bir sınavdan geçiyorum ama geçince herşey geride kalacak.

çok çok çok iyi anlıyorum sizi inanın ki
aileniz söylemiş, burada onlarca kadın söylüyor, aslında siz de içten içe biliyorsunuz yanlış olduğunu ama kabullenmekte zorlanıyorsunuz ki, çok normal.
sevgi dolu, sakin, huzurlu bir ortamda yaşamak, hayatı yüzümüzün güldüğü insanla paylaşabilmek, dünyanın güzelliğini ve tadını çıkarabilmek için evleniyoruz.
"eş" olsun diye..

hayalinizde ve isteğinizde var mı bilmiyorum ama bir evlat sahibi olmak istiyorsanız ona güzel bir baba seçin, bu adam o adam değil ama.

hepsi geçecek biraz sabırlı olun ve doğru kararı verin.

ben eminim bir süre sonra da yeni aşkınızı, heyecanınızı anlatmak ve "iyi ki o zaman bu kararı vermişim" demek için konu açacaksınız ❤️

geçenlerde eski konularıma bakmıştım 10 küsür sene öncesi, o hisleri hatırlamıyorum bile. o zamanlar ama ne dert etmişim:)
şimdi iyi ki olmamış diyorum o üzüldüğüm şeyler.

hayatınızda bol şans, sağlık ve güzel bir aşk olmasını diliyorum❤️

Hep mi aynı olur bir meslek grubu, çok acayip ya. Ailenizin bu derece destek olması çok güzel. Ardınıza bakmayın, bu adamdan kurtulun. Daha yolum başındasınız, ne güzel kapılar açılacak size göreceksiniz. Burada size yazanlar hep evli ya da boşanmış insanlar, dediklerimizi hafife almayın.

çok çok çok iyi anlıyorum sizi inanın ki
aileniz söylemiş, burada onlarca kadın söylüyor, aslında siz de içten içe biliyorsunuz yanlış olduğunu ama kabullenmekte zorlanıyorsunuz ki, çok normal.
sevgi dolu, sakin, huzurlu bir ortamda yaşamak, hayatı yüzümüzün güldüğü insanla paylaşabilmek, dünyanın güzelliğini ve tadını çıkarabilmek için evleniyoruz.
"eş" olsun diye..

hayalinizde ve isteğinizde var mı bilmiyorum ama bir evlat sahibi olmak istiyorsanız ona güzel bir baba seçin, bu adam o adam değil ama.

hepsi geçecek biraz sabırlı olun ve doğru kararı verin.

ben eminim bir süre sonra da yeni aşkınızı, heyecanınızı anlatmak ve "iyi ki o zaman bu kararı vermişim" demek için konu açacaksınız ❤️

geçenlerde eski konularıma bakmıştım 10 küsür sene öncesi, o hisleri hatırlamıyorum bile. o zamanlar ama ne dert etmişim:)
şimdi iyi ki olmamış diyorum o üzüldüğüm şeyler.

hayatınızda bol şans, sağlık ve güzel bir aşk olmasını diliyorum❤️
Teşekkür ediyorum yazdığınız destek yüklü yazılar için💕ama ailemin sözünden çıkmam. Ailemde artık olumsuz bende olumsuzum. Düzelirmi diye diye bu zamana kadar geldim keşke gelmeseydim. Keşke herşey ilk anladığım anda orda kalsaydı. Ama keşkelerin faydası yok daha yaşım çok genç atlatırım bundanda eminim. Ailem akrabalarım çok tutkun insanlar kimse beni üzecek bir söz dahi söylemez eminim🙂herkesin hayatında ufaklı büyüklü sınavları var benimkide biraz büyük ama hallolmayacak unutulmayacak hiçbişey yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X