Evlilik aşamasındaki 3 yıllık ilişkim bitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevmek aşkından ölmek bile bazı şeylere hele de beklentisi, yaşam tarzı hiç uyuşmayan iki insanın evlenmesine yetmiyor ne yazık ki… Siz onun istediği hayatı benimseyemeyeceğinizin farkındasınız o da farkında ve çoğu kişi “nasılsa evlenince onu değiştiririm” hatasına düşüyor. Ne siz onun istediği giyim kuşam,ibadet tarzı hayata geçeceksiniz ne de o sizin kendi isteğiniz gibi giyinmenizi,çalışmanızı vs. kabullenecek. Siz bu hataya hiç düşmeyin. Farklı hayat tarzınız var ve bunlar çoook ciddi sorunlar yaratabilecek şeyler. Bitmesi en hayırlısı.

Değiştirmek için evlenilmez ki.
Bence kişisel olarak rahatsız kalmaktan ziyade aile ve akrabalara nasıl açık biriyle evlenir bu çocuk modunda yaklaşıyor.
Baştan beri eğer ilişkiniz iyi ise böyle bir sorun yeni olduysa durum aşikar.
Mahalle baskısına kurban etmemeli.
Yakın çevremde dindar olduğu halde açık eşi yada gelini olan var.
Hiiiç din diyanete ilgisi olmadığı halde çok dindar çocuğu, gelini olanlar da var.
Aradaki saygı kurulur, iki lafından biri hayat görüşü değiştirmeye meyli olmazsa olur ama daha bismillah ilk konuşmalar böyle ise baskı odaklı.

Böyle mi sevdireceklermis dini?

Allah'la aranıza kulların girmesine izin vermeyin. İbadetiniz, giyiminiz, hayatınız sizin kontrolünüzde olmalı.
Okurken bunaldm size yapılan psikolojik baskıdan, evlenince aşk bitecek bu baskılar kalacak
İyi düşünün.

Lutfen kendine size kurallar dayatmayi misyon edinmis bu aileyle evlenmeyin.bakin esle demiyorum,aileyle..cunku aileyle evleneceksiniz muhtemelen.

Hayata bakışınız bu kadar farklı olan birisi ile ne evliliği düşünüyorsunuz. Ben daha aynı siyasi görüşü paylasmadigim insanlarla arkadaş bile olamıyorum, çünkü hayatı anlayışımız farklı.
Kendinize değer veriyorsaniz ayrılın çünkü o değişmeyecek ama sizi el birligi ile degistirecekler.

Biz arkadaştık zaten direkt bi ilişkiye atlamadik. Arkadaşken herşeyimi biliyordu
Bandan dönünce okursunuz böyle bir kafayla hayatınız bu olayın etrafında şekillenecek bu adam sürekli sana sanki bir kusurmuş gibi bak ben seni buna rağmen kabul ettim sen benim için şunu bile yapmıyorsun diye diye beynini yiyecek senin o kadar her şeyini bilen adam o nişan elbiseni öyle seçeceğini de bilir sorun olmazdı artı babasının tavrı bana cemaat yurtlarını anımsattı orada da öyle mesela demiştim ki kapanmak şart mı kadın bana demişti ki hayır canım ne şartı bizde asla zorlamak yok zamanla sen kendin isteyeceksin seveceksin demişti 18 yaşında olmama rağmen ya seve seve ya s... s... demek istediklerini anlayıp gerekirse okumam yine bu yurtta kalmam demiştim sizde bu yaşta jeton düşmemiş babasının o lafına

Sakamisiniz ya boyle farkli kisiler evlenmemeli carsaflo aileye girebileceginizi nasil dusundunuz acaba? Babasi gelip bu dini sevdirecegim falan ne alaka kormusunuz sizi baski dolu bir hayat bekliyor yok calismama karsi yok namaz kilmadin? Ben tesetturluyum muhafazakarim ama asla kimse kimseye bu sekilde davranamaz bu kisinin kendi bilecegi bisey ay neyse sinirlendim bir insanin bu durumda hala boyle bir iliskiye devam etmesi cok sacma

Dini sevdirecegım ne ya.Kaç kurtul kızım .Gıtsın kendıne kendı gıbı bulsun .

ayy annesinin çarşaflı oluşuna kadar eski erkek arkadaşımdan bahsetmişsin gerçekten.. iyi insanlardı ama giydiğim basit bir tshirte bile sırf bir yerlerimi “tamamen” kapatmıyor diye tavır alır pasif agresiflik gösterirdi. yahu her yerimi kapatması için tunik giymem lazım derdim giy o halde derdi öyle çok açık giyinen biri de değilim, muhtemelen siz de öyle değilsiniz yalnız adamlar böyle bir manipüle ediyor ki bir yerden sonra acaba ben mi yanlış yapıyorum diyorsunuz. misal benimkisinin bahanesi şuydu “ seni hiç kıskanmasam daha mı iyi? “

Dinine bu kadar bağlı bir adam, 3 yıl sevgili olmakta bir sakınca görmemiş, bakıldığı zaman bu da haram :) ama senin küçücük bir göğüs dekolteni problem ediyor öyle mi? Lütfen iyi düşün taşın, evlilik gerçekten dışarıdan göründüğü gibi değil, tatlı olduğu kadar zor da bir yol. Uyum ister, denge ister, anlayış ister… Şimdi bu küçücük problemlerin dağ olacak.

Bence kaçın. Kendi adıma keşke tesettürü uygulayabilsem başımı örtebilsem, namazlarımı düzgün kılabilsem çok isterim. Eşime hayranım çok dikkat eder ibadetine . Ama bir kere baskı yapmadı o konuda bana. Hatta Allah ile senin aranda der. Ailem de öyle. Yine de bazı noktalarda frekansların tutması lazım. Özellikle düşünce yapısında denklik gerekiyor bence.

Hayır kafama takılan bir diğer da şu, çok rastlıyorum böyle ilişki sorunlarına etrafımda. Bu aşırı dindar adamların gözü de hep farklı yaşayan kadınlarda. Abi madem değiştirmek istiyorsunuz hazır istediğiniz gibi olan kadınlara bakın nedir yani?

Ya gitsin kendi düşünce yapısına göre kız bulsun. Mesela küçük kayınbiraderim evlenmek istiyor kesinlikle tesettürlü istiyorum diyor saygı duyuyoruz. Gidip bulayım ben kapatayım demekle olmaz ki. Koca koca insanlar.

“Sizinle evlenmek istemesi bile” mi? O nasıl bir aşağılamak? Nesi varmış bu kadının? Hayırdır karşısındaki peygamber mi? Ne biçim cümleler bunlar. Ayrıca tesettür de namaz da oruç da hepsi Allah rızası için Rabbimizin emri olduğu için yapılır uygulanır. Ortak taviz için değil. Bir erkeğe karşı teşekkür mahiyetinde hiç değil.

Sizin hayat tarzlariniz farkli. Siz taviz vermiyorsunuz, verseniz belli ki mutsuz olacaksiniz.. o da böyle mutsuz.. diretmenin manasi yok. Evlilik uyum isi.. kendinize benzer yasam tarzi olan bir esle evlilik yürütebilirsiniz.

Sizi sekillendirecegine baştan kendisine gore birisini bulsaymis. Sizde çok seviyorum diye kendinizi harap etmeyin.dünyada erkek mi yok
Ayrıca eski konularinizda hamilelikten falan bahsetmissiniz..bu nasıl bir çelişkidir.siz yoksa birlikte olduk ,evlenmeliyim diye kendinizi mi zorluyorlusunuz

Son düzenleme:
Evlenince siyah carsaf giyip çalışmamayı düşünüyorsan evlen...ve baskaları eşleriyle tatile gidip deniz kenarından, düğünlerden abiyelerle vs foto attığında sen hiçbirine bakıp iç çekmeyeceksen, kız cocugun oldugunda da erkenden kapanmasını istediklerinde ok diyeceksen..Eşinle gittiğin yerlerde hep haremlik seramlık oturmak seni bozmayacaksa evlen...

Merhaba; bu şekilde 3 yıl ilişki yaşamış olmanız bile mucize bence. Çok farklı yapıda insanlarsiniz anladığım kadarıyla. İleride baskı olacağını düşünüyorum. Din böyle bir şey değil. İslamiyet de kara çarşaf değil. Ben sığ bir düşünceye sahip olduklarını on görüyorum. Üniversite okutup calistirmamak neden? Ya da üniversite okutup kime neyi ispat etmeye çalıştı? Yanına denk mi yapmaya çalıştı? Bunlar çok ciddi sorunlar bence. Ama tabi; en iyi siz bilirsiniz. Umarım hakkınızda hayırlısı olur.

Geleceğiniz görünmüyor. Farklı yaşamları ve beklentileri olan insanlarsınız. Sağlıklı düşünemiyorsunuz. Ayrılmak mantıklı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…