• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik aşamasındaki 3 yıllık ilişkim bitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Zor şeyler yaşadığımı biliyor psikolojik olarak. Yukarıda arkadaşlar dalga geçiyor gerçi geçmişimle ama. Beni o toparladı. Manevi olarak gerçekten çok iyi hissettirdi

Olabilir ama sizi sokmaya calistigi kalibin sizinle alakasi yok? Saygi duymuyor size. Hatta icten ice o gecmisteki olaylara takintili oldugu icin yapiyor bu baskiyi lutfen farkina varin. Umarim barisip basinizi yakmazsiniz.

Zor şeyler yaşadığımı biliyor psikolojik olarak. Yukarıda arkadaşlar dalga geçiyor gerçi geçmişimle ama. Beni o toparladı. Manevi olarak gerçekten çok iyi hissettirdi
Yahu bu çocuk başına kakar bu durumu çünkü sen onunla aynı yolda değilsin.

Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi

Bu cümle karşısında neden sustunuz, siz başka bir dinden misiniz, bu cümlenin açıklaması : "farklı dinlerdeyiz, sen müslüman değilsin, sana bizim dinimizi sevdireceğim". Başka dindenseniz saygı duyarım, ama bir müslüman kendine bu cümleyi söyletmez.
Erkek arakadaşına da söyle, o kadar dindarsa sevgili tutmasın, sana sevdirmeye çalıştıkları dinimizde 3 yıl sevgili hayatı yaşamak yok.
Allah akıl fikir versin diyorum, aklın varsa kaç, dini imanı sadece kadınların kapatılması olarak gören zihniyetlere, dindar değil yobaz denir. Sevgilin ve ailesi dindar değil, yobaz. Bunu 5 vakit namazını kılan ve çok muhafazakar bir kadın olarak söylüyorum.

İkinizin hayat görüsleri çok farklı. Evlendikten 5 sene sonra aynı aşk kalmayacak. Sevgi saygı sadakatle gidecek bu ilişki. Aile olacaksınız. O günler geldiğinde ben bu adamla mutlu olurum onun içinde kapanırım ve bundan pişmanlık duymam diyorsan evlen.

Hani sende onun yaşam tarzına istekli olmuş olsan ki o zaman bu söyledikleri sana ters gelmezdi ki sen seve seve kendi isteğinle yaşam tarzını degıstırırdın...Demek ki sen o yaşam tarzını istemiyorsun ... Hayal ettiğimiz kişileri kendi kalıplarımıza sokarak mutlu olamayız ne yazık ki...Boyu,posu,saçı derken en önemli yaşam için gerekli olan en büyük taşı yerine koymadan evlilik direklerini dikmek akılcı gelmiyor bana...
Annesi çarşaf giyiyor ki gerektiğinden de özen göstermeye çalışan bir muhafazakar aile için V yakanın da açık gelmesi abes gelmemeli bence kaldı ki hadi evleneceğiniz kişi için sorun olmasa yine tamam diyeceğim ama bunun onun için sorun olduğunu bile bile kimse önümde duramaz deyip hangi sonuca varacaksınız anlamadımm...Şayet ilerideki görüşünüzde o kişiyle uyum sağlamayacaksa ki görünen o ki sağlamıyor bence her iki taraf içinde en sağlıklısı kendi kalıbına göre bir hayat arkadaşıyla evlenmek...Siz birbirinizi yıpratırsınız çünkü " Ayrı dünyaların insanlarısınız" diyorum ben şahsi fikrim...:KK51:

İyi biri olabilir ama hayat tarzlarınız çooook farklı.
Ben mesela hayatta yapamam böyle biriyle.
En basiti dışarıdan üniversite bitirmene ne diye teşvik etti ki seni,madem çalışmana karşıysa?
Diplomanı eve as diye mi?
İleride daha çok üzülürsün ben sana diyim.

dini vecibeler üzerinden duygu sömürüsü yapan, onun yaşam tarzına uymanız için manipüle eden, ailesinin de kendisinden farkı olmayan, güya iyi niyetle ama arka planda baskıyla yaklaşan, çalışmanıza karşı olan çünkü güçlü olmanızı değil evin içinde ona bağımlı olmanızı isteyen bu adamdan kaçmamak için motivasyonunuz tam olarak nedir ?
Dimiii
Bende buna tutuluyorum.
Git kendine muhafazakar bir kız bul öyleyse.
Birini olduğu gibi beğenip sonra bu değiştirme çabası neden yani?
Bu bile benim için soğuma sebebi.

Size baskı kurmadigini sadece üzüldüğünü kendiniz söylediniz. Bence bu kadar mutedeyyin birisinin sizinle evlenmek istemesi bile ne kadar da sizi sevmiş olduğunun göstergesi. Namaz bile kılmayan çoğu bağnaz erkek başkası ile yatmış birini asla kabul etmezken siz hamile kalmışsınız ve bu cocuk sizi toparlamis. Bilemiyorum bence o da kendince fedakarlık yapmış. Ailesini belki de karşısına aldı ikna etmek zorunda kaldı vs vs. Farklı ırklar arası farklı dünya görüşleri arası evlilikler her zaman zordur ama gerçekten seven insanlar karşılıklı tavizler vererek orta yolu bulabilir. Öyle görüyorum etrafımda... karar sizin. Kestirip atabilecekseniz siz bilirsiniz ama yıllar boyu pişmanlık yaşamak da var. Boşanmak da. Bunların hangisini göze alabilirsiniz? Sizi etkilemek istemem ama benim hayattaki prensibim yapmayip pişman olmaktansa yapıp pişman olmaktır. Hakkinizda hayırlısı olsun

Bunların dışında çok iyi bir insan diyorsun ya ne kaldı ki bunların dışında?
Adam kırıyor döküyor ama tamir ediyor sonra. Evlenince onu da yapmayacak, nasılsa çalıştırmayacak, hemmen karnına da koyar bebeyi, nasılsa gidemez diye salar artık.

Size baskı kurmadigini sadece üzüldüğünü kendiniz söylediniz. Bence bu kadar mutedeyyin birisinin sizinle evlenmek istemesi bile ne kadar da sizi sevmiş olduğunun göstergesi. Namaz bile kılmayan çoğu bağnaz erkek başkası ile yatmış birini asla kabul etmezken siz hamile kalmışsınız ve bu cocuk sizi toparlamis. Bilemiyorum bence o da kendince fedakarlık yapmış. Ailesini belki de karşısına aldı ikna etmek zorunda kaldı vs vs. Farklı ırklar arası farklı dünya görüşleri arası evlilikler her zaman zordur ama gerçekten seven insanlar karşılıklı tavizler vererek orta yolu bulabilir. Öyle görüyorum etrafımda... karar sizin. Kestirip atabilecekseniz siz bilirsiniz ama yıllar boyu pişmanlık yaşamak da var. Boşanmak da. Bunların hangisini göze alabilirsiniz? Sizi etkilemek istemem ama benim hayattaki prensibim yapmayip pişman olmaktansa yapıp pişman olmaktır. Hakkinizda hayırlısı olsun

Yani simdi siz demek istiyorsunuz ki adam sizi "boyle" kabul ederek fedakarlik yapmis siz de karsiliginda carsafa girin, evde oturun calismayin. Sozunuzde dugununuzde istediginiz gibi giyinmeyin. Dogru mu anladim?

Bunların dışında çok iyi biri demissiniz. Size kendi yaşam tarzını empoze etmeye çalışması, sizi olmadiginiz bir insana dönüştürme baskisi ve daha şimdiden özgürlüğünüzü kısıtlamasi dışında sanırım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back