• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik aşamasındaki 3 yıllık ilişkim bitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen ona muhafazakarlığı bırak desen ne kadar garip olur de mi? O senden neden hayat tarzını bırakmanı istiyor? Belli ki birbirinize uygun değilsiniz. Daha fazla üzülmeden bitirmelisin.

Davul bile dengi dengine demisler. Ayrilmaniz en hayirlisi gibi gorunuyor. Birbirine uymayan yasam anlayisiniz var. ask, sehvet seksten sonra hizla biter. Geriye sizi oldugunuz gibi asla kabul etmeyen, surekli size kurallar ve dayatmalar koyan bir kafa yapisi. Ne o sizi ister, ne de siz mutlu olursunuz.

Cok
Muhafazakarsa senle neden gorusuyor?🙄 sonucta karsi cinssin haram isliyorsunuz. Su muhafazakarlik adi altinda islerine geleni yontmalarinada ayri hastayim.

Sana karsi saygisi yok bi kere. Oyle olsa acilman kapanman farketmezdi.. oldugun gibi kabullenirdi..birde calismana izin vermiyor derken? Sonra gidip 2 cocukla seni boynozlar ortada kalirsin😐

Merhabalar, direkt konuya girmek istiyorum... Çok güzel giden bi ilişkim vardı. Son zamanlarda çok sık tartışmaya başladık, sevgilim benden kendisi gibi muhafazakar bir hayat tarzı sürmemi istiyor.. Namaz kılmalıym, oruç tutmaliyim, tesettüre girmeliyim ve hep onun arkasından gelmemi bekliyor. Diretmiyor "yapacaksın!" tarzında değil ama, "3 yıldır beraberiz, ara sıra kuran dersi yapıyoruz, sen daha bi namaz bile kılmadın. Beni çok üzüyorsun" dedi iki gün önce. Son 6 7 aydır haftanın 4 günü başı ağrıyor mesela.. Aklımda bir sürü düşünce var stresteyim diyor. 🤦 Kendimi tuhaf hissediyorum o mutsuz ve endişeli olunca. Geçen hafta ailelerimiz tanıştı, yazın söz merasimi yapacaktık. Annesi siyah çarşaf giyiniyor. Beni çok sevdi ailesi. Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi. Annem girdi birşeyler söyledi araya işte beni zorla tesettüre sokacaklarını düşünüp. Babası da tekrar "zorla olmayacak tabii ki" gibilerinden biseyler dedi.. Geçen sevgilime beğendiğim elbiseyi gösterdim söz için, suratı düştü, omuzları açıkmış, göğüs dekoltesi varmış. Tartıştık yine. Hiç de bir dekoltesi yok V yaka tişört gibi düşünün. Giyicem hiç bir insan evladıda buna karışamaz, senin kuralların geçmicek tarzında şeyler söyledim sinirlenip 2 gün bunu tartıştık. Bunlar dışında çok iyi birisi. Her türlü derdimde maddi manevi yanımda oluyor. Bi üzülsem beni güldürmek için herşeyi yapıyor. Onun desteği sayesinde açıktan üniversiteyi bitirdim geçen sene, o teşvik etti, aklımda bile yoktu üniversite. Evlenirsek çalışmama karşı gerçi 🤦 Kendiside üni okuyor son senesi. Ailem sakın taviz verme bu konuda, istemiyorsa ayrılın diyor. Annemle babam ayrı, bize geldiklerinde annemle tanıştı ailesi sadece. Babam sadece sevgilimi tanıyor, ailesiyle babam içinde bir gün belirlicektik tanışmaya. 1 gündür konuşmuyoruz, normalde arardı başka bir tartışma olsa, bunda böyle. Ayrıldık galiba. Ne yapmalıyım sizce. Çok seviyorum kalbim sıkışıyor sanki, ama o mutlu olsun diye değişemem çok üzgünüm. Giyemezsin o şekilde demiyor, giyerim ama giyersem en mutlu günümde sözümde düğünümde, suratı 5 karış olucak. En mutlu olmam gereken günlerde yanımda mutsuz insan istemiyorum
Gereken her şeyi kendiniz yazmışsınız zaten. Sevgiliniz köprüyü geçene kadar taktiği uygulayıp sinsice arkadan dolaşıyor ama kayınpeder adayınız şimdiden yüzünü göstermiş.Kendisine diyemediniz mi, ben içimden gelirse ve istersem inancımın gereğini yaparım size gerek yok diye. Sizin evliliğinizde mutlu olma şansınız 0.
Daha şimdiden anne babasının ağzına bakan, sizi onların istediği kıvama getirmeye çalışan biri sevgiliniz. Maddi manevi yardımları olmuş, okulunuzu bitirmenize vesile olmuş sağolsun varolsun. Ama bunları belli bir beklentiyle yapmış gibi izlenime kapıldım.
Bize boşuna sayfalarca yazdırmayın burada. Çok seviyorum çok desteği oldu, günün sonunda ayrılamam galiba diyeceksiniz gibi geliyor bana. Emin olun ki sevgilinizin o sevecen ilgili tavırları köprüyü geçene kadar. Diretmiyor diyorsunuz, evlenince diretecek. Bırak V yaka söz nişan elbisesini, günlük v yaka tişört bile giydirmez sevgiliniz size. Namaz kıl, oruç tut. Bunlar kimse için değil, inançlı biri tarafından Allah için yapılır.
Ha unutmadan olur da ayrılırsanız, sevgiliniz kendi istediği gibi bir kız bulursa 1 hafta 1 ay içinde evleniverirse hiç şaşırmayın. Nasıl yapar bunu bana demeyin. Bu tipler böyledir. Kendisine hayat arkadaşı eş aramıyor, itaatkar ve anne babasına hizmet ettireceği köle arıyor çünkü. Kendisinin anne ve babasının kriterlerine uygun biri bakıyor. Şimdi elinde kıvama getirmeye çalıştığı var bir tane, olmazsa da başka birini bulur.

Merhabalar, direkt konuya girmek istiyorum... Çok güzel giden bi ilişkim vardı. Son zamanlarda çok sık tartışmaya başladık, sevgilim benden kendisi gibi muhafazakar bir hayat tarzı sürmemi istiyor.. Namaz kılmalıym, oruç tutmaliyim, tesettüre girmeliyim ve hep onun arkasından gelmemi bekliyor. Diretmiyor "yapacaksın!" tarzında değil ama, "3 yıldır beraberiz, ara sıra kuran dersi yapıyoruz, sen daha bi namaz bile kılmadın. Beni çok üzüyorsun" dedi iki gün önce. Son 6 7 aydır haftanın 4 günü başı ağrıyor mesela.. Aklımda bir sürü düşünce var stresteyim diyor. 🤦 Kendimi tuhaf hissediyorum o mutsuz ve endişeli olunca. Geçen hafta ailelerimiz tanıştı, yazın söz merasimi yapacaktık. Annesi siyah çarşaf giyiniyor. Beni çok sevdi ailesi. Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi. Annem girdi birşeyler söyledi araya işte beni zorla tesettüre sokacaklarını düşünüp. Babası da tekrar "zorla olmayacak tabii ki" gibilerinden biseyler dedi.. Geçen sevgilime beğendiğim elbiseyi gösterdim söz için, suratı düştü, omuzları açıkmış, göğüs dekoltesi varmış. Tartıştık yine. Hiç de bir dekoltesi yok V yaka tişört gibi düşünün. Giyicem hiç bir insan evladıda buna karışamaz, senin kuralların geçmicek tarzında şeyler söyledim sinirlenip 2 gün bunu tartıştık. Bunlar dışında çok iyi birisi. Her türlü derdimde maddi manevi yanımda oluyor. Bi üzülsem beni güldürmek için herşeyi yapıyor. Onun desteği sayesinde açıktan üniversiteyi bitirdim geçen sene, o teşvik etti, aklımda bile yoktu üniversite. Evlenirsek çalışmama karşı gerçi 🤦 Kendiside üni okuyor son senesi. Ailem sakın taviz verme bu konuda, istemiyorsa ayrılın diyor. Annemle babam ayrı, bize geldiklerinde annemle tanıştı ailesi sadece. Babam sadece sevgilimi tanıyor, ailesiyle babam içinde bir gün belirlicektik tanışmaya. 1 gündür konuşmuyoruz, normalde arardı başka bir tartışma olsa, bunda böyle. Ayrıldık galiba. Ne yapmalıyım sizce. Çok seviyorum kalbim sıkışıyor sanki, ama o mutlu olsun diye değişemem çok üzgünüm. Giyemezsin o şekilde demiyor, giyerim ama giyersem en mutlu günümde sözümde düğünümde, suratı 5 karış olucak. En mutlu olmam gereken günlerde yanımda mutsuz insan istemiyorum
İkinizde birbirinize uygun değilsiniz ki neden bu ilişki nedennn...

Madem öyle neden sizinle evlilik yoluna girmiş anlamış değilim. Birbirinize hiç denk değilsiniz maalesef. Eşlerin birbirlerini evlendikten sonra değiştirmek istemelerine okadar karşıyımki. Zaten böyle bir şey mümkün değil. Kaç örnek var. İkiniz de mutsuz olacaksınız. Nişanlınızı karşınıza alıp ciddi bir konuşma yapmalısınız. Gerçeklerle yüzleşmek istemiyor olabilir. Belki hep sizin kendisine benzeyeceğine inandı ve bu yüzden bu ilişkiye başladı. BENCE bu kişi sizin için büyük bir şans olabilirdi ama sizin böyle bir değişimi istemediğinizi anladığım için pişman olacağınızı düşünüyorum.

Malesef kalbinize soz gecirip ayrilin. Sizi mutsuz bir evlilik bekliyor aksi halde. Bir de kizinız olsa ona neler edilir düşunün bunu da. Aşk zamanla sevgi saygiya donuşur ama sizde kavga ve sevgisizliğe donusecek

Şu an zaten karışabileceği şeyler belli ve bunların hepsine karışıyor. Zaten başka bir şey yapmıyorsunuz ki onu "kızdıracak." Üniversiteyi de dışarıdan okumuşsunuz onun için çok makul olmuş. Evlenince de çalışmayacaksın diyor. Siz onun istediklerini yaptığınız sürece tabi ki "iyi biri" kısacası. Yoksa kavga. Yani evliliğinizin nasıl olacağı belli. Böyle yaşamak istiyorsanız, ben onun her dediğini yaparım diyorsanız siz bilirsiniz. Değişir falan sanmayın.

Bu ilişkinin neresi iyi gidiyormuş acaba. Böyle bir adamla bir saniye kalmam ki ALLAH için kapanmamisim da o istedi diye mi kapanacağım. Çok istiyorsa gerçekten daha muhafazakâr ve kapalı bir eş seçimi yapsın. Seni böyle görüp sevdiyse diyecek tek kelime yok kusura bakmasın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back