- 24 Mayıs 2020
- 3.922
- 13.573
- 138
- Konu Sahibi Balikkadini
-
Sevgiliniz ve ailesi sizi idare ediyor şu anda. Bunu da anlamıyorum ailesinin tarzını bilmiyor muymuş sevgiliniz de sizi seçmiş. Bu arada 3 yıl biriyle görüşmek kendi dini kapmsamlarına girmemiş tabii bu da ilginç…Merhabalar, direkt konuya girmek istiyorum... Çok güzel giden bi ilişkim vardı. Son zamanlarda çok sık tartışmaya başladık, sevgilim benden kendisi gibi muhafazakar bir hayat tarzı sürmemi istiyor.. Namaz kılmalıym, oruç tutmaliyim, tesettüre girmeliyim ve hep onun arkasından gelmemi bekliyor. Diretmiyor "yapacaksın!" tarzında değil ama, "3 yıldır beraberiz, ara sıra kuran dersi yapıyoruz, sen daha bi namaz bile kılmadın. Beni çok üzüyorsun" dedi iki gün önce. Son 6 7 aydır haftanın 4 günü başı ağrıyor mesela.. Aklımda bir sürü düşünce var stresteyim diyor.Kendimi tuhaf hissediyorum o mutsuz ve endişeli olunca. Geçen hafta ailelerimiz tanıştı, yazın söz merasimi yapacaktık. Annesi siyah çarşaf giyiniyor. Beni çok sevdi ailesi. Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi. Annem girdi birşeyler söyledi araya işte beni zorla tesettüre sokacaklarını düşünüp. Babası da tekrar "zorla olmayacak tabii ki" gibilerinden biseyler dedi.. Geçen sevgilime beğendiğim elbiseyi gösterdim söz için, suratı düştü, omuzları açıkmış, göğüs dekoltesi varmış. Tartıştık yine. Hiç de bir dekoltesi yok V yaka tişört gibi düşünün. Giyicem hiç bir insan evladıda buna karışamaz, senin kuralların geçmicek tarzında şeyler söyledim sinirlenip 2 gün bunu tartıştık. Bunlar dışında çok iyi birisi. Her türlü derdimde maddi manevi yanımda oluyor. Bi üzülsem beni güldürmek için herşeyi yapıyor. Onun desteği sayesinde açıktan üniversiteyi bitirdim geçen sene, o teşvik etti, aklımda bile yoktu üniversite. Evlenirsek çalışmama karşı gerçi Kendiside üni okuyor son senesi. Ailem sakın taviz verme bu konuda, istemiyorsa ayrılın diyor. Annemle babam ayrı, bize geldiklerinde annemle tanıştı ailesi sadece. Babam sadece sevgilimi tanıyor, ailesiyle babam içinde bir gün belirlicektik tanışmaya. 1 gündür konuşmuyoruz, normalde arardı başka bir tartışma olsa, bunda böyle. Ayrıldık galiba. Ne yapmalıyım sizce. Çok seviyorum kalbim sıkışıyor sanki, ama o mutlu olsun diye değişemem çok üzgünüm. Giyemezsin o şekilde demiyor, giyerim ama giyersem en mutlu günümde sözümde düğünümde, suratı 5 karış olucak. En mutlu olmam gereken günlerde yanımda mutsuz insan istemiyorum
Beyin yıkama gibi geldi bana.. Sevdireceğim ne. Manipülasyona bak 'balikkadini dinini sevmiyor, sevse kapanır namaz kılar.' Sevmediğine inanırsın bu kafayla. Açık ve namaz kılmayan biri olarak sen dinini sevebilirsin yani.Merhabalar, direkt konuya girmek istiyorum... Çok güzel giden bi ilişkim vardı. Son zamanlarda çok sık tartışmaya başladık, sevgilim benden kendisi gibi muhafazakar bir hayat tarzı sürmemi istiyor.. Namaz kılmalıym, oruç tutmaliyim, tesettüre girmeliyim ve hep onun arkasından gelmemi bekliyor. Diretmiyor "yapacaksın!" tarzında değil ama, "3 yıldır beraberiz, ara sıra kuran dersi yapıyoruz, sen daha bi namaz bile kılmadın. Beni çok üzüyorsun" dedi iki gün önce. Son 6 7 aydır haftanın 4 günü başı ağrıyor mesela.. Aklımda bir sürü düşünce var stresteyim diyor.Kendimi tuhaf hissediyorum o mutsuz ve endişeli olunca. Geçen hafta ailelerimiz tanıştı, yazın söz merasimi yapacaktık. Annesi siyah çarşaf giyiniyor. Beni çok sevdi ailesi. Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi. Annem girdi birşeyler söyledi araya işte beni zorla tesettüre sokacaklarını düşünüp. Babası da tekrar "zorla olmayacak tabii ki" gibilerinden biseyler dedi.. Geçen sevgilime beğendiğim elbiseyi gösterdim söz için, suratı düştü, omuzları açıkmış, göğüs dekoltesi varmış. Tartıştık yine. Hiç de bir dekoltesi yok V yaka tişört gibi düşünün. Giyicem hiç bir insan evladıda buna karışamaz, senin kuralların geçmicek tarzında şeyler söyledim sinirlenip 2 gün bunu tartıştık. Bunlar dışında çok iyi birisi. Her türlü derdimde maddi manevi yanımda oluyor. Bi üzülsem beni güldürmek için herşeyi yapıyor. Onun desteği sayesinde açıktan üniversiteyi bitirdim geçen sene, o teşvik etti, aklımda bile yoktu üniversite. Evlenirsek çalışmama karşı gerçi Kendiside üni okuyor son senesi. Ailem sakın taviz verme bu konuda, istemiyorsa ayrılın diyor. Annemle babam ayrı, bize geldiklerinde annemle tanıştı ailesi sadece. Babam sadece sevgilimi tanıyor, ailesiyle babam içinde bir gün belirlicektik tanışmaya. 1 gündür konuşmuyoruz, normalde arardı başka bir tartışma olsa, bunda böyle. Ayrıldık galiba. Ne yapmalıyım sizce. Çok seviyorum kalbim sıkışıyor sanki, ama o mutlu olsun diye değişemem çok üzgünüm. Giyemezsin o şekilde demiyor, giyerim ama giyersem en mutlu günümde sözümde düğünümde, suratı 5 karış olucak. En mutlu olmam gereken günlerde yanımda mutsuz insan istemiyorum
Ben bunu kaçırmışım. Ayrıldığıma üzülmek yerine lafı duyduğum an kendim terk ederdim. Tam kafayı yemelik konu.Arkamdan yürü ne yaa
Herkes kafa dengiyle evlenmeli bence. Sevgilinizin size bu şekilde baskı yapması asla kabul edilemez. Çok saygısızca, kaç yaşındasınız aklınız başınız yerinde. Ben muhafazakar bir insanım misal eşimde muhafazakardır. Aksi şekilde başörtünü çıkar namaz kılma vs diye birisi bana baskı yapamazdı, 1 dk hayatımda tutmazdım. Sizde konuşun ben buyum Kabul edersen devam edelim diyin yoksa evlendikten sonrası facia olur sanırımMerhabalar, direkt konuya girmek istiyorum... Çok güzel giden bi ilişkim vardı. Son zamanlarda çok sık tartışmaya başladık, sevgilim benden kendisi gibi muhafazakar bir hayat tarzı sürmemi istiyor.. Namaz kılmalıym, oruç tutmaliyim, tesettüre girmeliyim ve hep onun arkasından gelmemi bekliyor. Diretmiyor "yapacaksın!" tarzında değil ama, "3 yıldır beraberiz, ara sıra kuran dersi yapıyoruz, sen daha bi namaz bile kılmadın. Beni çok üzüyorsun" dedi iki gün önce. Son 6 7 aydır haftanın 4 günü başı ağrıyor mesela.. Aklımda bir sürü düşünce var stresteyim diyor.Kendimi tuhaf hissediyorum o mutsuz ve endişeli olunca. Geçen hafta ailelerimiz tanıştı, yazın söz merasimi yapacaktık. Annesi siyah çarşaf giyiniyor. Beni çok sevdi ailesi. Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi. Annem girdi birşeyler söyledi araya işte beni zorla tesettüre sokacaklarını düşünüp. Babası da tekrar "zorla olmayacak tabii ki" gibilerinden biseyler dedi.. Geçen sevgilime beğendiğim elbiseyi gösterdim söz için, suratı düştü, omuzları açıkmış, göğüs dekoltesi varmış. Tartıştık yine. Hiç de bir dekoltesi yok V yaka tişört gibi düşünün. Giyicem hiç bir insan evladıda buna karışamaz, senin kuralların geçmicek tarzında şeyler söyledim sinirlenip 2 gün bunu tartıştık. Bunlar dışında çok iyi birisi. Her türlü derdimde maddi manevi yanımda oluyor. Bi üzülsem beni güldürmek için herşeyi yapıyor. Onun desteği sayesinde açıktan üniversiteyi bitirdim geçen sene, o teşvik etti, aklımda bile yoktu üniversite. Evlenirsek çalışmama karşı gerçi Kendiside üni okuyor son senesi. Ailem sakın taviz verme bu konuda, istemiyorsa ayrılın diyor. Annemle babam ayrı, bize geldiklerinde annemle tanıştı ailesi sadece. Babam sadece sevgilimi tanıyor, ailesiyle babam içinde bir gün belirlicektik tanışmaya. 1 gündür konuşmuyoruz, normalde arardı başka bir tartışma olsa, bunda böyle. Ayrıldık galiba. Ne yapmalıyım sizce. Çok seviyorum kalbim sıkışıyor sanki, ama o mutlu olsun diye değişemem çok üzgünüm. Giyemezsin o şekilde demiyor, giyerim ama giyersem en mutlu günümde sözümde düğünümde, suratı 5 karış olucak. En mutlu olmam gereken günlerde yanımda mutsuz insan istemiyorum
+1Bu kadar zıt iki insan neden bir ilişkiye başlar kibirbiriniz için yaratılmadığınızı anlamanız 3 yıl sürmemeliydi. En büyük suç erkekte. Dış görünüş itibariyle siz onun yaşam tarzını ilk başta anlayamamış olabilirsiniz ama o sizi görünce beklentisini karşılamayacağınızı pekala anlamıştır. Hayat görüşüne ters bir insan seçip onu değişmeye zorlamak büyük saygısızlık. Neden sizi seçmiş?
+1Herkes kafa dengiyle evlenmeli bence. Sevgilinizin size bu şekilde baskı yapması asla kabul edilemez. Çok saygısızca, kaç yaşındasınız aklınız başınız yerinde. Ben muhafazakar bir insanım misal eşimde muhafazakardır. Aksi şekilde başörtünü çıkar namaz kılma vs diye birisi bana baskı yapamazdı, 1 dk hayatımda tutmazdım. Sizde konuşun ben buyum Kabul edersen devam edelim diyin yoksa evlendikten sonrası facia olur sanırım
Şimdilik suratı 5 karış olur ama ilerde çok, büyük ihtimalle ciddi baskı görürsün. Çünkü senin için bir şekilde nasılsa ikna ederiz diye dişünüyorlar muhtemelen. Sen ikna olmazsan çatışmanın büyüğü asıl o zaman çıkar. Bu tarz insanlları hiç anlayamıyorum. Madem bu kadar katısınız en baştan beri sizin, gibi olan birini seçin? Size, giyim, kuşam, ve yayaşam tarzı olarak hiç uymayan birini nasıl, beğenebiliyorsunız o halde, diye sormak isterdim. Ayrıxa bugün uzun giyin, yarın kapan, daha sonra da hadi çarşaf giyin de denebilir. Bu tür şeyler baskıyla zorla veya dayatmayla olmaz. Şimdi ayrılık zor gelebilir ancak mutsuz bir evlilik ve boşanma çok çok çooook daha zor gelir.Merhabalar, direkt konuya girmek istiyorum... Çok güzel giden bi ilişkim vardı. Son zamanlarda çok sık tartışmaya başladık, sevgilim benden kendisi gibi muhafazakar bir hayat tarzı sürmemi istiyor.. Namaz kılmalıym, oruç tutmaliyim, tesettüre girmeliyim ve hep onun arkasından gelmemi bekliyor. Diretmiyor "yapacaksın!" tarzında değil ama, "3 yıldır beraberiz, ara sıra kuran dersi yapıyoruz, sen daha bi namaz bile kılmadın. Beni çok üzüyorsun" dedi iki gün önce. Son 6 7 aydır haftanın 4 günü başı ağrıyor mesela.. Aklımda bir sürü düşünce var stresteyim diyor.Kendimi tuhaf hissediyorum o mutsuz ve endişeli olunca. Geçen hafta ailelerimiz tanıştı, yazın söz merasimi yapacaktık. Annesi siyah çarşaf giyiniyor. Beni çok sevdi ailesi. Babası "ben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah" dedi. Annem girdi birşeyler söyledi araya işte beni zorla tesettüre sokacaklarını düşünüp. Babası da tekrar "zorla olmayacak tabii ki" gibilerinden biseyler dedi.. Geçen sevgilime beğendiğim elbiseyi gösterdim söz için, suratı düştü, omuzları açıkmış, göğüs dekoltesi varmış. Tartıştık yine. Hiç de bir dekoltesi yok V yaka tişört gibi düşünün. Giyicem hiç bir insan evladıda buna karışamaz, senin kuralların geçmicek tarzında şeyler söyledim sinirlenip 2 gün bunu tartıştık. Bunlar dışında çok iyi birisi. Her türlü derdimde maddi manevi yanımda oluyor. Bi üzülsem beni güldürmek için herşeyi yapıyor. Onun desteği sayesinde açıktan üniversiteyi bitirdim geçen sene, o teşvik etti, aklımda bile yoktu üniversite. Evlenirsek çalışmama karşı gerçi Kendiside üni okuyor son senesi. Ailem sakın taviz verme bu konuda, istemiyorsa ayrılın diyor. Annemle babam ayrı, bize geldiklerinde annemle tanıştı ailesi sadece. Babam sadece sevgilimi tanıyor, ailesiyle babam içinde bir gün belirlicektik tanışmaya. 1 gündür konuşmuyoruz, normalde arardı başka bir tartışma olsa, bunda böyle. Ayrıldık galiba. Ne yapmalıyım sizce. Çok seviyorum kalbim sıkışıyor sanki, ama o mutlu olsun diye değişemem çok üzgünüm. Giyemezsin o şekilde demiyor, giyerim ama giyersem en mutlu günümde sözümde düğünümde, suratı 5 karış olucak. En mutlu olmam gereken günlerde yanımda mutsuz insan istemiyorum
Kapalı, hacca gitmiş namaz kılan biri olarak söylüyorum ki, aynı cümlede ben de ciddi uyuz oldum. Çünkü eğer aynısı değilseniz o dinin içinde de değilsiniz o düşünceye göre. Mesela beni tanısalar, aynı şekilde, inşaallah sevdiriz sana da derler muhtemelenDaha okulu bitmemiş çocukla mi bu evlilik muhabbeti?
Çocuğun kurusu yok cebinde, evi hep annesi babası dizecek, tüm isteklerini annesi babası alacak, sonra sizi asla bir çift gibi görmeyecek,çocuk gibi yönetmeye devam edecekler. Çünkü parayı veren düdüğü çalıyor.
Ayrıca babasının sizin ailenizin yanında 'ben bu kıza dini sevdirecegim' demesine kusmak istedim. Ne münasebet ya??? Birincisi sen dinsiz misin??? İkincisi senin anan baban sana vermesi gereken dini egitimi vermemis de kayinbabaya mi düşmüş??
Ne çiğ insanlar. Üstelik ilk karsilasma. Hemen ağızlarına bunu almışlar çünkü onalra göre sen sırın bir gelin adayı değilsin ki. Açık bir etsin. Haliyle seni görünce de akıllarına bu gelmiş.
Karşında böyle bir adam var, ailesi böyle, adam lütfedip seni açıköğretime sokmuş ama seni calistirmayacakmis da. Ona da izin yok .kendi gibi ana babasının eline baktiracak. Seni zorla kapatacak, istemediğin ibadetleri Allah rızası icin değil koca rızası için yapacaksın, kayinbaban ,kayinlarin evinden çıkmayacak ve onlar var diye etek ,uzun kol,esarpla gezmek zorunda kalacaksın kendi evinde.
Ama tek derdin nisanidna giyinecek kıyafetin.
Ne kadar pembik tarafından bakiyorsun dünyaya yaa
Delirmiş bu insanlar. Korkunç ya. Muhatap olma kurtul gitsinben kızıma bu dini sevdireceğim inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?