Evlilik aşamasındaki 3 yıllık ilişkim bitti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgiliniz ve ailesi sizi idare ediyor şu anda. Bunu da anlamıyorum ailesinin tarzını bilmiyor muymuş sevgiliniz de sizi seçmiş. Bu arada 3 yıl biriyle görüşmek kendi dini kapmsamlarına girmemiş tabii bu da ilginç…
Çatışma istiyorsanjz hayatınızda evlenin ama ayrılacağım dediğinizde de muhtemelen karışmayacaklar sen ne zaman istersen kapanırsın filan der çocuk. Huzur istiyorsanız bilinkş zor.
Ayrıca din birilerinin zoruyla içselleştireceğiniz bir şey değildir

Beyin yıkama gibi geldi bana.. Sevdireceğim ne. Manipülasyona bak 'balikkadini dinini sevmiyor, sevse kapanır namaz kılar.' Sevmediğine inanırsın bu kafayla. Açık ve namaz kılmayan biri olarak sen dinini sevebilirsin yani.
Zorlama illa bağırmakla, şiddetle olmaz. Tatlı tatlı da olabilir.
Bu konuya hiç girmeyelim ama insan o üzülmesin ya da biri istiyor diye dini bi şeyler yapmamalı. Allah ile senin aranda o.
Ne malum kendileri çok dindar günaha girmeyelim diye sana kötü konuşmadıkları.
En tehlikelisi bu tatlı beyin yıkamalar.
O aşk meşk geçiyor, üç yıl bi şey değil.
Biz burda ne beş yıl süren boşanma davaları okuyoruz.
Hadi seni geç. Minicik bebeğin olur da iki yaşında hafızlığa başlarlarsa sen belli bi yaşa geldiğin için hayır dersin de o diyebilir mi?
Çocuğuma yapıyorum diyecek. Sen kadar söz sahibi olacak.
Delirme ya..

Kp demiski "sana bu dini sevdiricem" falan gercekten sinir oldum. Ne bicim beyin yapilari var bu insanlarin. Ne biliyo sevmedigini degil mi.

Hadi giyimine karışmasını geçtim, çalışmana izin vermemesi ne demek.
Ne kadar çabuk kurtulursan o kadar iyi bence.

Herkes kafa dengiyle evlenmeli bence. Sevgilinizin size bu şekilde baskı yapması asla kabul edilemez. Çok saygısızca, kaç yaşındasınız aklınız başınız yerinde. Ben muhafazakar bir insanım misal eşimde muhafazakardır. Aksi şekilde başörtünü çıkar namaz kılma vs diye birisi bana baskı yapamazdı, 1 dk hayatımda tutmazdım. Sizde konuşun ben buyum Kabul edersen devam edelim diyin yoksa evlendikten sonrası facia olur sanırım

+1

+1

Sonu yok bu ilişkinin ayrılmanız inan en hayırlısı olacak yada tesettüre girerim diyorsan yürür ancak. O da zaten insanoğlu için girdiğin sürece tesettür olmaz.
Bunu hep burada söyledim inan bak seven insan açık veya kapalı, şişman yada zayıf, çirkin yada güzel bunlara asla takılmaz.
O sevgilin de madem inançlı o kadar açık kızla sevgili olmasaydı. Bir insana namaz,oruç,tesettür diretilmez. Gitsin kurstan bulsun yada etrafta ona göre kriterini belirleyerek arayışa geçsin.

Herşeyi geçtim, dini sevdirmeyi kendine misyon edinmiş bir kayınpeder adayı var. Bu üstü kapalı sana karışacağım demek, bu da tek evlilikte 2 kocan olacağı anlamına geliyor. Biraz direnince baskı kurmaya kalkacaklardır. Çünkü konu sahibinin görüşüne saygı duyan yok. Pembe pembe çok tehlikeli biçimde manipülasyon var.

Bu muhafazakar erkeklerin de kendi hayat tarzlarina uygun olmayan kisileri cekici bulup hayatina almasi, sonrasında manipulasyonlarla kadinin ozguvenini yok etmesi yeni moda oldu.
O zaman ailesine, kendi hayat gorusune uygun birini bulacakti. Surat asmak da bir dayatmadir, bir ömür boyle gecer mi?

Bilmiyorum kapalıyım fakat bencede sizi olduğunuz gibi kabul etmeliler... bu arada lutfen çarşaf giyen bayanları hep aynı kefeye koymayın isteyen açık oluyorsa isteyende pekala çarşaf giyebilir .. onların toplumda ne kadar kötü davranışlara maryz kaldığını duysanız sizde üzülürsünüz... konu sahibi yine gecen burada istemeyerek bir bayanın kanmak zorunda kaldığını ve neler yaşadığına ve hissettiğine dair bir konu okumuştum once önyargılı düşündüm sonrada kendisine tekrar açık bir bayan olmak istemesine hak verdim...
Gerçekten içinizden gelmiyorsa yapmayın hiçbirşeyi...

Bu ilişki devam ederse iki taraftan birisi mutsuz olacak bi tarafı mutsuz bi ilişki evlilikte mutlu olmuyor maalesef aynı yerden bakamıyorsunuz hayata.

Şimdilik suratı 5 karış olur ama ilerde çok, büyük ihtimalle ciddi baskı görürsün. Çünkü senin için bir şekilde nasılsa ikna ederiz diye dişünüyorlar muhtemelen. Sen ikna olmazsan çatışmanın büyüğü asıl o zaman çıkar. Bu tarz insanlları hiç anlayamıyorum. Madem bu kadar katısınız en baştan beri sizin, gibi olan birini seçin? Size, giyim, kuşam, ve yayaşam tarzı olarak hiç uymayan birini nasıl, beğenebiliyorsunız o halde, diye sormak isterdim. Ayrıxa bugün uzun giyin, yarın kapan, daha sonra da hadi çarşaf giyin de denebilir. Bu tür şeyler baskıyla zorla veya dayatmayla olmaz. Şimdi ayrılık zor gelebilir ancak mutsuz bir evlilik ve boşanma çok çok çooook daha zor gelir.

Kapalı, hacca gitmiş namaz kılan biri olarak söylüyorum ki, aynı cümlede ben de ciddi uyuz oldum. Çünkü eğer aynısı değilseniz o dinin içinde de değilsiniz o düşünceye göre. Mesela beni tanısalar, aynı şekilde, inşaallah sevdiriz sana da derler muhtemelen

işte kafaların uyuşması lazim dedikleri bu.O kendisi gibi tesettürlü sende şimdiki halin gibi giyinen bir ailenin oğluyla evlenmelisin.ilerde her konu sorun olacak aranızda.Bu ayrılık çok hayirli olmuş ikinz içinde.Çünkü seni olduğun gibi değil kendi istedikleri hale sokmak istiyorlar.Sen istese de istemeden de.Sevgi Aşk deme sakin.Özgürlüğün elinden alınırsa hic bir sevgi tatmin etmez sakin ablacim.Ne demek dini sevdurecek babası.senin dinini sevip sevmediğini Allahtan başka kimse bilemez bu konu kimseyi ilgilendirmez.Adam ve ailesi tam kaçıp kurtulman gereken insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…