- 8 Kasım 2013
- 412
- 119
-
- Konu Sahibi Tasprenses
Eee bilezik çıktı mı bari biyerlerdenBiz kendi dügünüzün pastasini bile yiyemedik kimse ilgilenmedi komse getirmedi bizde cok açtık düğün sonra gece saat birde açık biyer aradık gelinlikle bi çorbacıya girdik yemek yedik sonra kolumdakı bilezikleri saymak geçti içimden aslında kim ne takıcak biliyordum ama 9 olması gereken bilezıklerım 8 di eşime dedim ben diyorum bi bilezık kaybettim galiba bende moral felan gitti o yüzden geceyi sabah ettim düşünmekten sabaha karşı uyumuşum eşimde uyudu öglene doğru telefonun sesine uyandık ondan sonrada kahvaltı yapmak için dişari çıktık ama kahvaltı yapcak yer bulamadık bizde akşam yemegi yedik çok karışıktı
eşiniz nerdeydi kiKV ile kahvaltı yapmıştık.
eşiniz nerdeydi ki
Oh iyi bari aman Allah bozmasın huzurunuzuHep beraber.Kahvaltı yapmıştık hepberaber. 1 sene beraber yaşadık. Çok iyi insandır. Kadın sofra hazırlamış kurmuş. Biz uyanınca yaptık. :)
Eee bilezik çıktı mı bari biyerlerden
Nasil ya iki ay sizin evde kaldilsr ve esin birsey demediben dugun gunume kdr hersey guzeldi ewlendigimiz gece dahil iki yilim zehir kizimin olusu haric evlendigimin ilk sabahi 7 uyandim iki tane uzaktan gelen gorumce esi cocuklari kaynanalari kayinpederleri esimin hala teyze amca aman yarabbi sulalesi ewde sabah kacip giden koca onlara hizmet aksama kdr odamda agladim iki ay gorumce ve cocuklarina hizmet ettim iste bnim kide boyle keske annemi dinleseydim keske;;(
Ne bu terbiyesizlik ya benim erkek kardesim evlencek erstesi gpn kapiys gidecegin ne insanlar varbizdede sabahın köründe görümcem gelmişti. süt getirmiş sözde..
eşim kapıdan aldı sütü :)
Ben olsam.acmazdim o da ne öyleDaha uykumuzu alamamisken zil sesine uyandik.Apar topar kalktik dus aldik sonra da kahvalti yaptik aileyle.. Hic oyle hayal edildigi gibi ozel bisi olmadi maalesef
Sen bayaga safmişin kusura bakmaah o yüz görümlüğünü defalarca söylememe rağmen bende alamadım. üstüne düğünde annesinin bileziklerini taktı düğn bitti gittik teslim ettik düğün takılarımın hepsini üstüne kredi çekip kaynanaya ev aldık şimdi onu ödüyoruzbebeğime hiç bişey yapmadım bu yüzden ki sonrasında doğum günü evlilik yıldönümü doğum vs. hiç birinde bişey görmedim kaynana evsahibi oldu olan bana ve kizima oldu
Ve siz bu nöbetciyi kabul ettiginiz yil 2015 oldu kabul ettiginiz geleneklere bakinkalktım kahvaltı hazırladım
oglen ıcın ne yemek yapsam dıye dusundum
kayınvalıdemlerden bı jest katmer su boregı falan bırsey bekledım
antepde oyledır gelınıne ve dunurlerıne katmet gonderılır agzımız tatlandı sızınkıde tatlansın dıye
yapmadıkları gıbı daha bana bızdede adet gerdek gecesıne nobetcı gonderılır ona bakarsan dedı
oglen yemek yaptım yedık tv ızledık
aksam da bı tabak yemek hazırladım kayınvalıdeme goturdum acsınızdır ! dıye
yedı afıyetle sonrada valız hazırladık balayı ıcın
insallah senınkı daha romantık olur
Kv medeni insanmis böyle cahil olmaIn allahim yabizde bir adet varmış annem bana kınagecesi olacağı gün anlattı elimede nakışlı oyalı kesede beyaz bir mendil verdi.ilk gecenin sabahı kayınvalideye kahvaltıya gidilir giderkende o mendil götürülürmüş.tabii kullanılmış bir şekilde. hissettiğim utancı ve anneme kızgınlığı anlatamam ve annem benimle böyle şeyleri hiç konuşmayan tutucu gelenekçi bir insandır.o gün bana bunu vermesi beni ekstra bir strese soktu. ben kızıma asla böyle birşey yapamam.sonra gece ben o mendili eşime gösterdim napim kullanimmi diye onlarda böyle bir adet olup olmadığını sordum o da bilmiyormuş, neyse belki vardır yoksa hiç göstermeden atarım diye düşünerek kullandım mendili ertesi sabah kayınvalideme gittik kahvaltıya görümceler falan herkes yüzümüze bakıyor ayyy ne saçma birşey yaa büyük görümceme bir kenarda çantamdaki mendilden bahsettim o da kayınvalideme söyleyerek böyle şeylere hiç gerek olmadığını eskide kaldığını söyledi almadılar oh bi rahatladım sonra hemen bavulu hazırlayıp balayına gittik ,şu kahvaltı adeti olmasa çok iyi olcak
Ne işi vardi ilk gecenizde ayni evdeuyandim kocama baktim gulumsedik sonra kapiyi araladim baktim kayinvalideyi gordum gulumsuyordu oda camasir makinesine camasir dolduruyordu hemen kapiyi kapattim utandim :))
Yinede igrenc otel mi yok memlekette ilk gecemi kv ayni evde gecircem yan odada annesi yatarken orda sevişcem. Hic hoş değilBen kendim normalde hollandada yasiyorum ve dugun sonrasi esimin evinde kalmak zorundaydim nereye gitseydim:) evleri buyuk oldugu icin bir tarafini bize verdiler ama camasir makinesi tam karsisinda hatta banyolu oda verdiler bize rahatsiz olmuyalim diye.. kendisi zaten ayni kendi annem gibidir cok severim.
Ve siz bu nöbetciyi kabul ettiginiz yil 2015 oldu kabul ettiginiz geleneklere bakin
BirdeBen kendim normalde hollandada yasiyorum ve dugun sonrasi esimin evinde kalmak zorundaydim nereye gitseydim:) evleri buyuk oldugu icin bir tarafini bize verdiler ama camasir makinesi tam karsisinda hatta banyolu oda verdiler bize rahatsiz olmuyalim diye.. kendisi zaten ayni kendi annem gibidir cok severim.
Bunun.doğuyla batisiyla alakasi yok evlenince maşallah en modernide gelenecki oluyor. Sacma sapan şeyler heptabıkı nobetcıyı kabul etmedım farkındaysanız kabul ettım demedım yıl 2015 oldugu ıcın
zaten ılk 6 ayım vajınısmusla gectı
dıkkatlı okursanız sevınırım
ayrıca kımsenın kulturunu karakterını kınamayın
zaten burda boyle bır gelenek falan yok
doguda oturuyorum kalmadı teeeee m.ö zamanında varmıs
o nobetcı kaynanamın ş.rfsizginden......
Birde
Bunun.doğuyla batisiyla alakasi yok evlenince maşallah en modernide gelenecki oluyor. Sacma sapan şeyler hep