Evliliğin ilk yılları

Sizin mutsuzluğunuzu görüyor. Buna karşı tepkisi ne? Bir de ne kadar süredir evlisiniz?
Merhabalar siz konunun ilk haline yorum yapmıştınız. 7 aydır hemen hemen. Ona göre mutsuz olacak bir şey yok ki. Ben güleryüz göstersem böyle yapmasam daha erken gelebilirmiş. Ama benim bu tavrım evi dar ediyormuş. Güler yüz göstersem eminim ki 2 iken 3 olacak. Zaten en başında özel alanına saygı duyacağım aramızda bir resmiyet yok diye ses etmemem işi bu hale getirdi şimdi neyin Güler yüzü olsun

Yukarıda yazdığım gibi bende aynı şekilde arkadaşlarımla vakit geçirmeye başlayınca ayrı hayatlar yaşayan iki insan olduk. Evi otel gibi kullanmaya başladık.

Bu durumda niye evli olasin ki. Adam hem istedigi gibi gezecek hem evde camasiri yemegi halledilecek hem de istediginde sevisecek eee? Evlilik bu degil. Evlilik birini buyutmek hic degil cocugun olur onu buyutursun kazik kadar adami niye yetistiresin?

O yıpratırsa sen de bitirirsin, elini korkak alıştırma derim. O karizmayı çizdirmeyecek diye sen sonsuza kadar onu mu çekeceksin, hatta ona da aynen böyle söyleyebilirsin.
Aileleri karıştırmamak güzel fikir ama mahkeme celbini haketmiş bence bu adam.

Mesela makinayı çalıştırır misin dediğimde deterjan koymayı, eve ac geldiğinde dolaptakileri ısıtmayı...
Anasının evinde makina çalıştırdı mi? Bilmeli tabi ki ama dikkat etmiyor, yada önem vermiyor...
Dolaptaki yemegi benimde ısıtmadan yediğim olur...

Evlenmeden önce siz nasıl bir araya geliyordunuz?adamın hayatı arkadaşları..

Evlilige adapte olamamis sahira kadar gelmeyip ne yapiyor yuzugunu cikarmak ne demek bunlar cok ciddi sorunlar siz birlikte oturup konusup cozemiyorsaniz evlilik terapisi alin olmuyorsa ayrilin. Gencliginizi mahfetmeye degmez evlilik bpyle bisey degil. Evlilik disinda biriyle birlikte olmakta boyle bisey degil yani

Ona göre ciddi değil işte küçümsüyor bu sorunları ama günler böyle dargın ayrı gayrı geçiyor maalesef. Kendi işim gücüm var kendime yetebilen bir insanım. Benim için evlilik parmakta bir yüzük, bol bol ütü ve ödenmesi gereken bir yığın borç. Bana kattığı bir şey yok. Beni bu kadar cepte görmesine sebep veren nedir anlayamıyorum. Hiçbir muhtaçlığım yok zaten kaç yıl oldu birlikteliğimiz. Öyle körkütük bir aşk durumuda yok anlayamadım.

bu adam kış günlerinde bile geceyarılarında geliyorduysa önümüz yaz, siz yüzünü göremezsiniz o zaman?

benim anladığım anasının evinde "delikanlı" büyümüş elini bir işe sürmemiş, tabi bu arada hiç kenide ait bir hayatı da olmamış. bu arkadaşlar nedense hep bir grup hlinde takılırlar.
herhalde aileyle de aynı şehirdesiniz?
bu ergenkenki arkadaş grubuyla devam ediyor takılmaya. "delikanlı" ya "olmmm evlen de görürüz" ler filan havalarda uçuşmuş herhalde zamanında....
siz de uzaktan uzaktan sevgili olmuşsunuz. "delikanlı" seviyor sizi de. başbaşa kalsanız çok iyisinizdir kesin.
ama siz evcimen bir kadınsınız evimde oturayım kocamla ne biliyim dizi izleyeyim puzzle yapayım çiçek büyüteyim istiyorsunuz.

kısacası.
10 sene sonra adam tam sizin istediğinz adam olur çünkü o arkadaşların hepsi evlenir. 2-3 tanesine de sert kaya denk gelir. hepsi kuzu olur. (bir iki tanesi de tam çakal olur tabi)
yaş da 35i geçer.
tek sorun siz bu süreyi böyle geçirmek ister misiniz?

Siz her şeyi tıkırında yaparken ; yemek hazır ev temiz çıkmasına çok müdehale yok.. tabiiii ki sevgili saygılı olur. Lütfen bir kesin tüm bunları canım yatmak istedi yemek yapmak istemedi evi de toplayasım yok diyin uzunca bir süre bakalım sizin kararınıza gerçekten saygı duyup sevgiyle davranabiliyor mu… sevgi ve saygı konusunda sıkıntılar var.. konunun merkezinde bu var aksine. Sağlamayı da dediğim gibi yapabilirsiniz.

Güncellemeyi okudum. Özel alanın bir sınırı olur. Sahura kadar eve gelmemek çok yanlış. Siz sahura kadar dışarıda olsanız, özel alanına saygı duyuyorum diyecek mi?

Siz işin içinden çıkamazsınız. Aileleri devreye sokmak lazım diye düşünüyorum.

Elbette istemiyorum ancak hala konuşarak bir yere varabilir miyim derdindeyim bunu da denedim gerçi. Son çare olarak ailelere durumu aktarmak ve çift terapisi var. Bunlardan da bir şey gelmezse yolun sonu görünüyor.

O bana pek karışmaz karışamazda inanın günlerce durur ev her iş öyle. Çünkü işiteceğini bilir.

Elbette istemiyorum ancak hala konuşarak bir yere varabilir miyim derdindeyim bunu da denedim gerçi. Son çare olarak ailelere durumu aktarmak ve çift terapisi var. Bunlardan da bir şey gelmezse yolun sonu görünüyor.
eşiniz bunları sorun olarak görmüyordur ki
onun algısına göre evlilik böyle bir şeydir- diye tahmin ediyorum
hatta delikanlı adamdan "evli" adam olmaya da geçmiş, bir mertebe daha saygın bir adam o sayenizde.

O bana pek karışmaz karışamazda inanın günlerce durur ev her iş öyle. Çünkü işiteceğini bilir.
İnanın bir deneyin. Olayın ucu kendine dokununca aç kalınca temiz çamaşır bulamayınca ev korkunç dağınık olunca size karışmayı geçiyor olay.
İşiteceği şeylerden çekiniyor olsa bu şekilde davranmazdı. Sahurda gelmek ne demek… gerçekten anlamıyorum. Yeterli tepkiyi göstermemeniz ve kişisel sınırları aşar mıyım endişeniz fazla naif olduğunuzu gösteriyor. Yapmayın ne kişisel sınırı.. biraz sert şekilde bu işin sonunun nereye gittiğini söylerek istemediğinizi belirtin. He takmıyorsa tamamsa sevgiden söz edemeyiz zaten

Beyefendinin biraz silkelenmeye ihtiyacı var
Evde var olan düzen aynen devam ediyor
Eşi en fazla homurdaniyor sonra yine aynı

Onun tavrını taklit etmek bence çözüm değil siz aynı şekilde eglenmedikten sonra ne anlamı var
Bı sure sonra bıkar eski düzene dönersiniz

Şu silkeleme işini bı düşünün.kucuk bir cinnet olur ya da sözünü dinlediği bir aile büyüğü varsa o konuşsun (mâkul olan sizinle çözmesi ama o ayarda bı adam yok karşınızda)

Benim eşimde yeni evliyken her gece her gece arkadaşlarıyla takılırdı bir gün abim bu durumu fark edene kadar.nasihat ve tehdit içerikli bir konuşma yaptı zamanla çözdük

Burdan bakınca annesinin yerini almış gibi duruyorsunuz. Eşyaları temiz yemeği önünde arkadaş ortamından da kopmamış. Cinsellikte bonus olmuş. Adam evliliğinize saygı duymuyor siz onun özel alanına saygı duymak adına konu buralara gelmiş. Kocanıza arkadaşları iki gün sonra evlenince ortada kalacağını böyle devam ederse onlarla birlikte sizide kaybedeceğini kesin bir dille anlatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…