- 9 Ağustos 2021
- 15.182
- 51.735
-
- Konu Sahibi Probisinkokusu
eşinize bunun normal olmadığını yetişkin gibi davranmadığını bence konuşmalısınO yüzden çocuk düşünemiyorum kısa vadede. Akşam benim bir planım varsa benimkine dahil olur. Arkadaşları mübarek hep hazırda o yüzden benim bir planım yoksa genelde çıkmak istiyor. Her gune de bir plan bulamamki maalesef. Üstelik çalışan bir kadınım evimi seviyorum evde vakit geçirmeyi seviyorum.
Maalesef bende bazen öyle hissediyorum annesi gibi... Bunu onada söylüyorum. Ama zeytinyağ gibi üste çıkıyor. Söyleyince yapıyor ama söylemeyince yok maalesef. Biraz daha bu konularda sınır çizmenin zamanı gelmiş. 5 ayda için geç mi kaldım acaba?eşinize bunun normal olmadığını yetişkin gibi davranmadığını bence konuşmalısın
plan bulmak zorunda değilsin
sende çalışan birisin değil mi
yemekleri ısıtmayı çamaşırlara deterjan koymayı akıl edemiyor değil o bir "paşa"
baksana sana alan bile tanımıyor çıkıp çıkmama ile ilgili konuşamıyorsun
evde sorumluluk almadıkça sen onun annesi rolüne girmiş oluyorsun malesef
ortak yaşam alanında herkes poposunu kaldıracak bir prens gibi yaşıyor
kişisel alan da hadi haftada bir bir iki saat olsun arkadaşlarla yahu
yoo hiç geç kalmadınız Serhat Yabancı, Fatih reşit civelekoğlu gibi bir sürü aile terapisti var bence biraz oraları izleyin siz iyice anne rolüne bürünmüşsünüz sorrumlulukları paylaşmayı iletişim kurmayı öğrenmelisiniz evlilik bir iki yılda anca oturur daha çok başındasınızMaalesef bende bazen öyle hissediyorum annesi gibi... Bunu onada söylüyorum. Ama zeytinyağ gibi üste çıkıyor. Söyleyince yapıyor ama söylemeyince yok maalesef. Biraz daha bu konularda sınır çizmenin zamanı gelmiş. 5 ayda için geç mi kaldım acaba?
Dediğiniz kişilere muhakkak bakacağım. Her şeye yetişirim çünkü yalnız yaşadığım zamanlar oldu. (O hep ailesi ile yaşadı) Ama uzun vadede kendimi yorgun sürekli verici hissediyorum bu da kendime olan saygımi azaltıyor ve çatışmalar başlıyor.yoo hiç geç kalmadınız Serhat Yabancı, Fatih reşit civelekoğlu gibi bir sürü aile terapisti var bence biraz oraları izleyin siz iyice anne rolüne bürünmüşsünüz sorrumlulukları paylaşmayı iletişim kurmayı öğrenmelisiniz evlilik bir iki yılda anca oturur daha çok başındasınız
bu kadar sorumluluğu üstünüze almak sizi ilerde bitirir ayrıca dışarı çıkmasından çok eşinizin bunu size yemekten sonra söylemesi beni rahatsız etti bu taammen anneye yapılan birşeydir çünkü oysa ki normalde evde baba vardır
şimdi o "eş" kişisinin kendi olduğunu kavrayamamış
Her şeye yetişemezsiniz ki şimdi yetiştin diyelim ileride ne olacak?Dediğiniz kişilere muhakkak bakacağım. Her şeye yetişirim çünkü yalnız yaşadığım zamanlar oldu. (O hep ailesi ile yaşadı) Ama uzun vadede kendimi yorgun sürekli verici hissediyorum bu da kendime olan saygımi azaltıyor ve çatışmalar başlıyor.
Yalniz herkeste aynı sorunlar neredeyse ilk harfini yazınca psikolaoglar çıkıyorDediğiniz kişilere muhakkak bakacağım. Her şeye yetişirim çünkü yalnız yaşadığım zamanlar oldu. (O hep ailesi ile yaşadı) Ama uzun vadede kendimi yorgun sürekli verici hissediyorum bu da kendime olan saygımi azaltıyor ve çatışmalar başlıyor.
Yalniz herkeste aynı sorunlar neredeyse ilk harfini yazınca psikolaoglar çıkıyoryoo hiç geç kalmadınız Serhat Yabancı, Fatih reşit civelekoğlu gibi bir sürü aile terapisti var bence biraz oraları izleyin siz iyice anne rolüne bürünmüşsünüz sorrumlulukları paylaşmayı iletişim kurmayı öğrenmelisiniz evlilik bir iki yılda anca oturur daha çok başındasınız
bu kadar sorumluluğu üstünüze almak sizi ilerde bitirir ayrıca dışarı çıkmasından çok eşinizin bunu size yemekten sonra söylemesi beni rahatsız etti bu taammen anneye yapılan birşeydir çünkü oysa ki normalde evde baba vardır
şimdi o "eş" kişisinin kendi olduğunu kavrayamamış
malesef çünkü annelerle yaşayan bu adamlar sorumluluk almayıncaYalniz ne
Yalniz herkeste aynı sorunlar neredeyse ilk harfini yazınca psikolaoglar çıkıyor
Yalniz herkeste aynı sorunlar neredeyse ilk harfini yazınca psikolaoglar çıkıyor
Bu çatışmalar 5 aydır bizi çok yıprattı. O yüzden yazdım buraya çatışmaya devam mi etmeli akışa mi bırakmalı diye.Her şeye yetişemezsiniz ki şimdi yetiştin diyelim ileride ne olacak?
evet çatışmaya sebep olacak o da düzenini bozmak istemeyecek çünkü aşırı konforlu şu an
akışa bırakmak çözüm olmaz aksine iyice yayar eşiniz amaBu çatışmalar 5 aydır bizi çok yıprattı. O yüzden yazdım buraya çatışmaya devam mi etmeli akışa mi bırakmalı diye.
akışa bırakmak çözüm olmaz aksine iyice yayar eşiniz ama
karakterini bilmiyorum bence uzmanları dinlemek lazım çatışma yaşamak istemiyorsa sizi gerçekten seviyorsa ve bir evlilik yürütmek istiyorsa eminim kendini törpülüyecektir
Önce konusup ardindan rahatını kaçırmakla başlamalıyım demek ki bu duruma bakalım umarım bir sonuç alabilirimakışa bırakmak çözüm olmaz aksine iyice yayar eşiniz ama
karakterini bilmiyorum bence uzmanları dinlemek lazım çatışma yaşamak istemiyorsa sizi gerçekten seviyorsa ve bir evlilik yürütmek istiyorsa eminim kendini törpülüyecektir
bence dediğim gibi evlilik terapistlerini de dinleyin benim çok işime yaramıştıÖnce konusup ardindan rahatını kaçırmakla başlamalıyım demek ki bu duruma bakalım umarım bir sonuç alabilirim
Teşekkür ediyorum umarım bende faydasını görürümbence dediğim gibi evlilik terapistlerini de dinleyin benim çok işime yaramıştı
Maalesef varabileceğiniz bir yer göremedim ben, konuşmanız da bir şeyleri yoluna koyamamış. Sizinle vakit geçirmeyen adamla evli kalmanızın çok anlamı yok. Size duygusal doyum sağlamayan birinin bakımını yapmak zorunda değilsiniz. Kendi parasını kazanabilen bir insan neden evde olduğunu hissetmediği bir adamın ihtiyaçlarını karşılasın ki, boşayın bu adamı, özel alanında yaşasın doya doya.Iyiakşamlar kadınlar kulübünün tecrübeli ablaları. Ben sizlerden evliliğin ilk yıllarına dair fikir isteyeceğim. Eşimle kısa bir süre önce uzun bir birliktelik sonrası evlendik. Ancak benim uzakta olmam sebebi ile 15 tatil ve yaz tatillerinde görüşebildik sadece. Ama ne sevgi ne saygı anlamında eşimle hicbir sıkıntı yaşamadık. Ben uzakta sayılı günü mü bitirmeye çalışırken o da işinde gücünde boş vakitlerini ise liseden arkadaşları ile geçirmekteydi. Evlendikten sonrada durum böyle oldu. Ve ben kendi alanına saygı duymak adına hiç karışmamıştım ancak evlendikten sonra yalnız olmaya dayanamıyorum. Bu konuyla ilgili sizlere yazmadan önce arkadaşlarımla konuştum. Haftada neredeyse 3 gün ve boş bulunan her anda onlarla ve biz bir es gibi birlikte hareket edemiyoruz.Bende aynı şekilde davranınca evlilik birliğine dair çok az şey kalır oldu aramızda. Arkadaşlarım uzun yıllar ayrı kalmamızın sonucu olarak böyle bir durumun ortaya çıkabileceğini söylediler. Eşimin arkadaşlarına alışmış olabileceği ve bana alışması için zaman vermemi söylediler sizler ne düşünüyorsunuz? Eğer arkadaşlarım gibi düşünüyorsanız bu bilikte vakit geçirmeye alışma süreci nasıl olmalı?
Bir diğer sorunumuzda eşimin hicbir şeyi bir yetişkin olarak akıl edememesi her şeyi sürekli benim söylemem gerekmesi. Herkeste durum böyle midir? Sürekli talep etmek yönlendirmek zorunda mıyız? Küçük bir çocuk yetiştirir gibi davranmam gerektiğini söylüyorlar. Bizler yetişkin insanlarız neden her şeyine karışarak onları takip etmek zorundayız?
Biliyorum çok uzun oldu ancak bunlar konusunda tecrübeli birileri ile sohbet etmeye ihtiyacım var. Fikirlerinizi belirtir yol gösterirseniz çok sevinirim.
Güncel: yeni bir konu açmaktansa var olan konuya güncelleme yapmak istedim. Buradan aldığım tavsiyeler neticesinde otururduk konuştuk haftada iki güne düşürdük. Ancak artık eve daha geç geliyor. Arkadaşları ile olamadığına dair bir şüphe yok içimde çünkü abisi babasıda bazen ona eşlik ediyor. Şimdi Ramazan bazen sahura kadar bile gelmiyor. Evde olduğunda da ya uyuyor ya terasta oturuyor yada annesine gidiyoruz. Sanırım benimle vakit geçirmek istemiyor. Yada hep içten içe istediği bekar hayatını ailesinin evinden ayrılınca yaşamak istiyor. Ama ev derli toplu çamaşırlar ütülenmiş yemek yapılmışta olsun istiyor. Madem gece yoksun sabahta görme beni diye tatil günlerinde evde durmuyorum akşam yanında oturmuyorum. Dün nereye gittiğimi sorunca gece 3 ye gelip yüzüğünü takmadan bekar arkadaşlarıyla gezen adama neyin hesabını vereceğim. Kafam esti çıkıyorum dedim.Bu konuyu bir türlü tatlıya bağlayamıyoruz. O kendi alanım kendime özel alanım diye tutturuyor ama özel alan böyle bir şey değil diye düşünüyorum.
İşin garibi ailesine gittiğimizde de bir saat anca kalırız kimseye düşkün değil şu arkadaşlarına olduğu kadar sanki ergenlik çağında zamanında büyük laflar etmiş şimdi de altında kalmamak için evliliğimizi yıpratıyor.Maalesef varabileceğiniz bir yer göremedim ben, konuşmanız da bir şeyleri yoluna koyamamış. Sizinle vakit geçirmeyen adamla evli kalmanızın çok anlamı yok. Size duygusal doyum sağlamayan birinin bakımını yapmak zorunda değilsiniz. Kendi parasını kazanabilen bir insan neden evde olduğunu hissetmediği bir adamın ihtiyaçlarını karşılasın ki, boşayın bu adamı, özel alanında yaşasın doya doya.
Ay çok sinirlendim
Sizin mutsuzluğunuzu görüyor. Buna karşı tepkisi ne? Bir de ne kadar süredir evlisiniz?İşin garibi ailesine gittiğimizde de bir saat anca kalırız kimseye düşkün değil şu arkadaşlarına olduğu kadar sanki ergenlik çağında zamanında büyük laflar etmiş şimdi de altında kalmamak için evliliğimizi yıpratıyor.
Ailesi benim yanımda durmaz gibi geliyor çünkü arada çıtlattığımda kv abisinde böyleydi sonra evden çıkmaz oldu diyor. Bende abisi çocukken evlenmiş biz kaç yaşında insanlarız diyorum.Ailesine açın bu konuyu. Bekar gibi yaşıyor deyin. Eğer düzelmezse boşanacağınızı söyleyin. Bir tarafları tutuşur o zaman. Baktınız ki hala aynı yolda, boşanmayı göz ardı etmeyin.
Arkadaşları evlenince ve yaşı ilerleyince düzelir belki. Yüzük çıkarması da ilginçmiş. Niye evli olduğunu saklıyor ya da yüzükten mi utanıyor? Çiçek desenli falan mı?