Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var

Yani bende sizin gibi dusunuyorum ve hayret ediyorum yurtlar var ogrenciler icin ayrica evleri varmis bu cocugun bir annesi babasi var ne isi var abisinin yaninda yahu bu adamin bir esi var rahatsiz olur mu olmaz mi...
Ne bileyim rahmetli annemin ameliyatı icin Izmire gittik teyzemin oglu bekardi gelin bende kalın dedi gittik otelde kaldik ben dusumu alirim kizim rahat edemem oyle dedi.
Ne bileyim bir dugune gideriz sehir disina otel ayarlariz kimsenin evinde kalmayiz yuk oluruz diye ayrica olmasak bile ben istemem rahat edemem rahat rahat dusumu alip tv izlemek isterim..
Cok degisik geldi bana okuyunca.

İnce düşünceli olmak lazım ya.Birkaç hafta,birkaç ay kardeş idare edilir. Ama 1 yıl tamamen bir ailenin yanına yerleşmek ayıp bence. Herkesten önce 18 yaşındaki kişinin bunu kabul etmemesi lazımdı.

Evet bana da cok ayıp geliyor.
Amcasının yanına yerlesmis amcası evli mi degil mi bilmiyoruz çalışıyormuş yani aile nasıl izin veriyor amcasinda kalmasina anlamış değilim.
Degisik cok degisik..

malesef erkekler ilk zamanlar aile kavramını şaşıyor. hangisi ailem hangisi yaren kavramına erişemiyor.karilarini tamam seviyorlar ama aile olarak gerçek onlarda tek.ha bunu eşine söylesen Bi saçmalama yaaa diyeceğinede kalıbı basarım!!!.ikinizde ogretmenmissiniz cocukda çalışmaya karar vermiş öyleyse hayatta kalmayı öğrenecek neden amca da kalıyor ki gitsin ev kiralasin ev arkadaşı bulsun.hayat bu değil mi o cocuk hayatını yaşayacak diye başkaları hayatından odun vermemeli..sizler elbette yetmediği yerde yetiştirin maddi manevi ama eşiniz her tartışmada boşanma ayrılma kelimesini diline dolamamali. zamana bırakın cocukda istiyorsan hazirsan yap kardeşim hayat senin

Kesinlikle katılıyorum.Evinde bu şekilde eşinin kardeşini ağırlamak isteyenler istediği gibi ağırlasın ben ağırlayamam bunu da zaten eşime söyledim.Dersane bahanesiyle 1 seneliğine gelip sınavı kazanamadım ya da iş bulup çalışmak istiyorum daha da burada kalmaya devam edeceğim de diyebilirdi ileri de bu sebeple bu küçücük ihtimali bile göz önünde bulundurarak bu durumu kabul etmedim.Kabul edenlere saygım sonsuz.Bana doğru gelmiyor sadece…

Kaynım kendisi kimseye sormadan tek başına karar alıp iş bulmaya kalkınca kimse rahatsız olmuyor,nerede kalırım insanları rahatsız eder miyim düşüncesi olmuyor tüm bunlardan sonra ben mi rahatsız olacağım ? Hayır asla olmam.

1 sene idare edilebilinirdi doğru ama bu durumun 1 sene ile sınırlı kalmayacağını hissettim.Ve nitekim de öyle oldu.Evinize gelmiş birine daha sonradan git demek daha zor olur.Bu nedenle baştan böyle bir karar almıştım.

Aynen öyle.Taviz tavizi doğurur.Bu sebeple bana sormadan tek başına böyle bir karar alamayacağını da eşime belirtmiştim.Çünkü eğer bunu kabul etsem bu sefer ben de daha çok kalması için taviz bekleyecekti.Artık bu anlamda hiç bir beklentisi yok.Olmasında zaten.İnsan eşi ile evleniyor onun kardeşi ile senelerce aynı evde kalmak için değil.

Çok teşekkür ederim Bunun adı çıktığı kabuğu beğenmemekse varsın adı öyle olsun.Gerçekten adının bir önemi yok önemli olan fikrim ve savunduğum şeylerin sonuna kadar arkasında olmam.O kültür öyle mi geldi bundan sonra öyle gitmeyecek buna asla izin vermeyeceğim.Evim benim mahrem alanım 1 sene veya senelerce farketmez misafir ağırlayamam hele erkek misafir hiç ağırlayamam eşimin kültüründe bu normal olabilir bizim kültürümüzde de bu ayıp bişeydir.

Ben 3 sene Güneydoğuda görev yaptım harika yerler var orada harika insanlar var Benim eşim Karadenizli ben de karadenizliyim ama farklı iller farklı yaşam tarzları.

Ben insanlara katlanamıyorum demedim yalnız.Bulundukları köy ve köy yaşantısı beni zorluyor zor kalıyorum dedim.

Eşinizin erkek kardeşi 18 yaşında evinize gelecek ama kaç yaşında evinizden çıkacak belli değil yine de kendinizi kasmaz mısınız?
1 seneliğine gelmesi konusuna hayır dedim eğer demeseydim çalışmayı düşündüğünde de bizimle kalacaktı.Ve evlenene kadar.Çünkü eşimin ailesinde daha önce böyle vakalar yaşanmış gelenler evlenene kadar duruyor.

Keşke önyargılı davranmasak tesettürle daha örtüşür çünkü.Eşimi ailesinden uzaklaştırdığı yok.Evlenmiş artık kardeşleriyle aynı evde kalmıyor diye uzaklaşmış mı oluyor?

Tam olarak böyle çok teşekkür ederimEvet köy yaşantısına alışmamışım için sıkılıyorum.İnsanlar kötü veya insanları sevmiyorum demedim.

Evet tam olarak öyle oldu aslında bana danışılmadan bu karar alınmış olması kabul edeceğim varsa da kabul etmememe sebep oldu.Uygun bir dille söyleseydi de başta kabul etmezdim ama çünkü dediğim gibi alıştığım bişey değil ama biraz daha süre tanınıp duruma alışmam sağlanabilirdi.Ama böyle olduğu da iyi oldu.Çünkü olay 1 sene ile sınırlı kalmayacakmış belli oldu.

Evet amcada kalınmasına ses çıkarılmıyor çünkü onlar için bu durum çok normal.Bu arada eşimin kız kardeşi de zamanında amcasında kalmış üniversite ve liseyi onun yanında okumuş 7 sene flan kalmış.O kadar alıştıkları bişey Yani.Amca evli bu arada.

Aile yapısını çözdüğüm için dersane niyetiyle gelip İstanbul’da kalmak isteyeceğini tahmin ettim diyelim.Dersane hevesi olan biri bulunduğu ilde de dersaneye giderdi onun amacı İstanbul’a gelmekti ve dersane için gelmediyse çalışma olarak geldi ve İstanbul’da yaşıyor şuan bence gayrette ileriyi görmüşüm de 1 sene ile bunun sınırlı kalmayacağını anlamışım.

Şimdi buna da açıklık getireyim.Eşimin kardeşinin dersane mevzusunda bana sormamanın aşırı takıldım çünkü böyle şeyler yapan biri değildi.Bizi İstanbul’da yaşayan yakınları evlerine davet etse eşime sormam lazım onun planı var mı derdi.Hatta geçen gün kendisine almak istediği pahalı bişey vardı önceden konuşmuştuk alalım demiştik geçen gün almak istediği şeyi görmüş fiyatını bana söylüyor alalım mı almayalım mı diye bana soruyor.Yani bu kadar herşeyi sorarken nasıl kardeşi ile ilgili bu kadar önemli durumu sormaz ben de şoka girmiştim ama eşim genel anlamda kadın düşmanı değil.Bu konuda tam bir kadın düşmanı olarak davrandı o da bir kesin.

Hatta o kadar fedakarlar ki bizim görümce ve kayınlarımızı bile alıp evlerinde yaşarlar öyle iyi niyetliler

Yazın 1 yıllığına kabul ediyordu şimdi o 18 yaşındaki genç çalışmaya başladı ve evlenene kadar başka birinin (amcasının) yanında kalmayı kabul ediyor.

Bu onların ailesinde, onların düzeninde gayet normal bi durum olduğu için zaten amca-yenge de hiç rahatsız değil durumdan, nasıl bi aile kültüründe 7-8 sene birini misafir etmek normal olabilir aklım da almıyor asla, bi insan bu kadar mı vazgeçer evinden, düzeninden, keyfinden, benzer örnekler duydum ben eşimin ailesinde okumak için 5-6 sene teyzeyle/halayla flan yaşanmış ama 1-2 nesil öncesinde kalmış, artık onlarda da kimse kimsede yatılı kalmıyo, kimse istemiyor, normali de bu, evinin için herkesin mahremi, mabedi, kabul etseydiniz yanmıştınız, o ev sizin eviniz olmaktan çıkacaktı

bu adamla evli olmaya devam ettiyseniz ilerde annem babam buraya gelecek onlar bizde yaşıyacak baskısına hazır olun çocuk da yapar maaile bir yerde yaşarsınız kayın da evlenir onun karısı çocukları falan o zmaan zaten hiç boşanamazsınız şimdi cesaretiniz yokken kendi yolunuzu kendiniz çizmişsiniz sonra da adam kötü olacak

çok garip bir yorum siz ensestin olduğuna inanmıyor musunuz?
Geline tecavüz edip çocuğu olan dam doğan çocuğa tecavüz ederek öldürdü bu ülkede
İnsan kendi babasına güveniyor anca bu devirde benim kimseye güvenim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…