Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ya tokat bence küfürden daha beter bir durum.

konu sahibi çoğu erkek anneleri hatta ailesi bu şekilde , oğulları iş güç sahibi para kazanan olduğu zaman , evlenince giden paraya yanıp ah oğlum vah oğlum diyorlar. buda erkeklerin yaşadığı ayrı bir töre ızdırabı. konu siz değilsiniz eşiniz de farkında zamanla çarklar oturur. siz kenarda durun

eşiniz burda tavrı net ailesinin sözünü ve ikilemde de kalmıyor
eşinizle ailesiyle çok muhatap olmanıza gerek yok bence
karşı tarafta nedeni belli etmiş zaten para
yaşınız kaç bilmiyorum ama eşiniz yanınız başkalarına hayatınıza girmesine izin vermeyin

Bu aile size rahat vermez.Iki ay cok kısa bir süreymiş evlilik kararı için.Ben yapilacak bisey göremedim kabullenmekten başka.

çok katılıyorm yoruma köpeğe biri tekme atsa ben saç baş koşardım üstüne bazıları "insan" değildir insan muamelesi yapamam o yüzden yadırgamadım o kısmı
eşe tokata gelince bir insanın bazı sınırı aşmaması gerekiyor bence baskı altındayken belli ki konu sahibi savunma olarak saldırıya geçiyor

malesef çok zor bu evliliği devam ettirmek keşke en başta tüm şu alacağı yüklere baksaydı konu sahibi

ya tamam kadın o lafı duysa kavga da çıkabilirdi, o ihtimali anlıyorum ama hepimiz insanız ve bir anlık sinirle ağzımızdan çıkabilir.
ben her zaman böyle küfürlü konuşulup konuşulmadığına dikkat ederim.
ağzına pelesenk olmuşsa kötü. ama insanlık hali, bazen tepkilerimizi böyle verebiliriz.
hoş mu değil ama insani.
tokat bilemiyorum, kadına da erkeğe de yapılmaması gerekiyor. bu arada gerçekten kocası asla şiddet göstermeyen ama vara yoğa kendisi girişen bir sürü kadın da var.

ha bana göre evlilikleri büyük açmaz. o eş ailesi de rahat bırakmaz onları çünkü kv çok alışmış oğlu üzerinden geçinmeye. hatta onu direkt evin babası yapmış. adam da bekarken dahi kişiliğini ortaya koyup da varlık gösterememiş.
benim bakış açımda hiçbir ebeveyn bir çocuğunu bir diğer çocuğuna bakmakla sorumlu tutmamalı.
sen yaptıysan o çocukları hepsi sorumluluğu sana ait.
içlerinden birini seçip bak, sorumluluk yap, babalık-analık et demek bence kendi ebeveynlik sorumluluğundan kaçmak direkt.

Her şey bir tarafa, kayınvalideniz görümceniz, onların hal ve tavırları, size yaptığı yanlışlar falan... Ama o tokat olmamış.
Burada bir kadın konu açsa, eşim ailemin yanında bana tokat attı diye. Ne deriz? Gelecek cevaplar az çok belli. Şimdi niye çifte standart oluyor? Şiddet şiddettir, bahanesi olmaz. Hakaret ettiyse ne diye tokatla karşılık veriyorsunuz? Neymiş, kayınvalide evinde sinirleri çok bozulmuş, baskı varmış vs. Bu sizi haklı çıkarmaz. Tokat atana kadar bin tane tepki şekli vardı.
Hiç mi bir şey bulamadınız, içeri geçip çantanızı toplayıp kapıyı çekip çıkardınız. Tokattan daha mı beter şimdi?
Benim de erkek kardeşim var, henüz yengem yok. Ama yengem olsa gözümün önünde kardeşime vurursa ben aferin yenge, eline sağlık demem. Aynı şekilde kardeşim de yapsa, eline sağlık demem.
Azıcık ne yaptığınızın bilincinde olun ya. Savunulacak hiçbir taraf yok yaptığınız şeyde. Evliliğinize saldıran da sizsiniz bu arada.

Evet tabi ki sürekli küfür etmek çok yanlış ama durum çok absürdmüş.

Konu sahibinin tokat atması kesinlikle yanlış olmuş hele köyün ortasında mekan öenmli değil ama saldırıya çok çabuk tetikleniyor bunu aşması lazım

bu kayınvalide ile bu evlilik malesef çok zor

Eş ailesi ne desem boş.. Ama eşinız belli ki ailesini tanıyor dertlerini biliyor. Evlenmiş duzen kurmuşsunuz mümkün oldugunca gitmeyin iletişimi sıfırlayın ve duymayın

Evet; bu kadar ağır tahrik, psikolojik şiddet ve stres altındayken hepiniz çok kontrollü insanlarsınız tebrikler. Bir hayvan tekmeleyen canavara oturduğunuz yerde kendi kendinize de küfür etmiyorsunuz. Hayran kaldım salon kadını çizginize, bravo. Yalnız burada mesele bu iki olaydan çok daha büyük ve farklı. Ön yargı ve hakaretlerinizi keşke kendinize saklasanız. Kadın ısrarla hata olduğunu biliyorum, zaten tedavi de görüyorum diyor. Daha ne demesi lazım linçten kurtulması için

Adamın memeleketindeki çocukluk arkadaşıyla buluşmuşlar kvnin yanındayken

Ben soyleyecektim bunu genel olarak burdaki
Kadinlara ama gece kafam
Cok iyi degildi ugrasmak istemedim kimseyle herkes kufure cok duyarli yaklasmis…ama dogru oldugunu pek dusunmuyorum bende

Peki şöyle düşünün bütün bunları siz yapmış olsanız ve eşiniz size tokat atsa ne derdiniz?

Ben soyleyecektim bunu genel olarak burdaki
Kadinlara ama gece kafam
Cok iyi degildi ugrasmak istemedim kimseyle herkes kufure cok duyarli yaklasmis…ama dogru oldugunu pek dusunmuyorum bende
Beklemediğim çok sinirlendiğim bir durum olduğunda kendi kendime bir "ha..." dediğim oluyor. İnsanlık hali bu,
küfür mü, töbe haşa ben hayatımda etmem, edeni de hayatımdan silerim moduna çok da yakın değilim. İnsanların çok gergin anlarında nadiren çıkması bana garip gelmiyor. Hoş değil ama böyle linçlik bir durum da değil.

Kaltağın biri köpeğe tekme atıyor ama konu sahibi kaltak dedi diye olay oluyor. Az bile demişsiniz hatta bir tekme atsaymışsınız da o köpeğin canı nasıl acımıştır anlasaymış pisliğe bak ya sinir oldum ...

Kocaya tokat olayı da tamam yanlış ama adam da hakaret etmiş. Tek taraf değil iki taraf hatalı...

Koca ailesine de mesafeyi koru hatta bir süre para göndermeyi kesin de görsünler bir günlerini...

Aslında eşiniz herşeyin farkında ve gereken cevapları veriyor oyuzden takmaya bile değmez ama bundan sonra gitmeyin köye eşiniz yalnız gitsin...

Üslubunuz çok sert ve agresif iki taraflı sorun var. Eşinize yazık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…