Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Küfür mevzusu çok da öncelik değil bana kalırsa şu durumda.
Her sinirin bozulduğunda, eşin hoşuna gitmeyen bir şey söylediğinde tokat mı patlatacaksın yani? Bu mudur ya?
Bencede cok onemli degil o.. benim aklima kalt.k dek gelmezdi belki ama gerizekali pislik filan derdim sanirim. Tokat zaten bence affedilir bisey degil.. ama belliki kadinin psikolojik sorunlari var

Herkese tek tek dönüş yapacağım, yeni okumaya başladım yorumlar için teşekkürler

evet konu sahibinin de öfke kontrolüne ihtiyacı var.

ben de bunu anlamıyorum. tokat kısmını tenzih ederek yazıyorum, şiddete meyyal bambaşka bir konu.
ama herkes mi barbie bebek gibi kibar kibar oturup en leş olaylara bile zeki müren kibarlığı ile yanıt veriyor ?
insanız, şirazemiz kayar arada. bir bana mı normal geliyor diyordum valla anlamadım.

Eğer mümkünse bidaha ne o köye gidin, ne o insanlarla görüşün. Bırakın eşiniz kendi istediği zaman gitsin gelsin. Ne telefonda konuşun ne görüşün. Düğün filan yapmayın tabiki köyde. Kaynananız sizin düğününüzden gelecek altınlar için üzülüyor da ona noluyo, altınlar gelinindir. En azından evli çiftindir . Yani sizle bi bağları kalmazsa dedikodu malzemesi de çıkmaz. Dul, bekaret, karı lafları tahammül edilemez şeyler. Yüzüne bakılacak insan değiller. Silin atın. Bu arada tokat olayı ile kendi topuğunuza sıkmış, malzeme vermişsiniz. Ayrıca da hatalısınız bu konuda, davranışlarınıza da biraz özen göstermelisiniz gibi geldi.

Bencede cok onemli degil o.. benim aklima kalt.k dek gelmezdi belki ama gerizekali pislik filan derdim sanirim. Tokat zaten bence affedilir bisey degil.. ama belliki kadinin psikolojik sorunlari var
Ya bir de o da küfretmiş, konu sahibi de vurmuş bir tane diye normalleştirenler var. E oldu o zaman, eşlerimize, sevgililerimize hoşlarına gitmeyen bir şey söylediğimizde tokadı yersek hak ettim deyip oturalım madem. Niye bana vurdu diye ortalığı ayağa kaldıralım ki? Sonuçta eşit derecede suçluysak burada dendiği gibi, susup oturmamız lazım.
Küfre yorumum yok, azize değilim. Sinirlendiğimde olacaklara çok garanti veremem ben de. Ama ne olursa olsun birine vurmam. Bundan çok eminim, 30 yıl oldu dünyaya geleli, daha kimseyi dövmedim. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

Konu sahibi tokat olayında yüzde bir milyon haksız. Adamın söylediği şey hakaret bile değil. Tırlak bu kadar abartılacak bir kelime değil. Hele de insanların içinde yapmasının savunulacak bir tarafı yok.

Ama köpeğe tekme atan kadına hakaret olayında neden tepki almış anlamadım. Savunmasız bir canlıya zarar veren birini gördüğümüzde zaten doğru olan o kişiye tepki vermektir. Hatta bırakın arkasından saydırmayı gidip yüzüne saydırması gerekirdi o kişinin. Zaten bu tarz olaylar diğer insanların tepki vermemesi üzerine daha çok arttırmıyor mu? Bu tarz olayları görüp tepki vermeyen insanlara herkes sosyal medyada yardırmayı biliyor ama iş icraata gelince aa terbiyesizlik diyorlar. Twitterda hashtag açarak tepki vermek yerine bu kişilerin yüzlerine yüzlerine saydırmak daha etkili olur bilginize

Sinirlenince ağızdan küfür kaçması değil ki konu, cinsiyetçi çok kötü bir kelimeyi ulu ortada söylemek. Ben açıkçası küfürü özdenetim değil de kalite gibi görüyorum. O… kal… gibi cinsiyetçi küfürleri söyleyen kadınlardan cidden hazzetmem
O olayı yaşasam manyağa bak derim mesela. Yani küfür kötü bir cümle evet dememek lazım ama en fazla kaçanı budur yani.
Ortalıl yerde bu kadar ağır küfürü söyleyen kadınlar cidden kalitesiz duruyor bence

konu sahibinin öfke kontrolü sorunu var bence. her yazıyı okumadım belki destek alıyordur. almıyorsa da alması lazım.
belki eşi problemini bilerek evlenmiştir onu da bilemeyiz.
Hayatım, tamam da yine de normal değil. Yorumların birkaçına gözüm çarptı. Hanımlar, ama koca da hakaret etmiş, konu sahibi de vurmuş minvalinde yorumlar yazmışlar. Nasıl ya?
Bak ben yaşadığım bir olayı anlatayım, birkaç ay önce oldu. Görürsünüz delirmek ve delirtmek nasıl oluyormuş. Hiçbir şey yoktu ortada, bir cümle attı ortaya adam. Böyle kan var ya beynime sıçramadı, beynimi boyadı diyebilirim. Gözümün önünde şimşekler çaktı, dünya başıma indi geri kalktı. Öyle bir şok ve sinir dalgası yürüdü bedenime. Ne diyeceğimi şaşırdım, önce ağladım biraz. O anda özürler diliyor, susturmaya çalışıyor. Sonra bir anda gözümü sildim, başladı öfke patlamam. Ondan sonra yaptıklarımı yazsam, buradaki hanımlar dayağı hak ettiğimi yazarlardı herhalde. Yanlış anlamayın, asla vurmadım, elimi bile sürmedim. Ama ne yaptığımı yazmayacağım. Ama adam ağzını açmadı, biliyordu yediği haltı. Delirttim onu da yaptıklarımla ama asla üf bile demedi, sesini dahi yükseltmedi. Ben sakinleşene kadar kuzu kuzu yanımda oturdu.
Demem o ki böylesi de mümkün. İlla birbirimizin boğazına yapışmamız şart değil. Her ne yapmış olursa olsun vurmadım, yaptıklarıma karşın o da bana vurmadı.

ben bu konuda sürekliliğe bakıyorum aslında. konu sahibi her olayda direkt böyle şeyler söyleyerek tepki veriyorsa çok kötü. ama kimi insan da cidden ağzından kaçırır, öyle bir durumsa çok da takılmam.
ben ikinci durum gibi algıladığım için çok durmadım üzerinde.

Eşiniz iyi bir insana benziyor. iletişimizi bozmamaya gayret edin
eşinize ailesinin yanında tokat atmanız korkunç bir fiyasko. bu konuda imajınız düzelmez
gittiğiniz evde hiçbir şey yapmadan oturmanız bana garip geldi
aile felaket ve sömürgeci. aylık gönderebileceğiniz meblağı belirleyin ve asla dışına çıkmayın. iletişiminizi de eşinizin ailesi olarak mesafeli tutmanız faydalı olur
şu an sınır savaşları veriyorsunuz. bunu çizmeyi başarırsanız sorunlar azalır

Agauha bak buna cok guldum madem herkes bu kadar kibar sokaktaki onca kaba insan kim

Sen ben eşime sevgilime sinirlenince tokat da atmıyoruz. Hiç olmasıysa 10 sevgilim olmuştur. Aldatıldığım yakaladığım da oldu tokat atmadım. Ne yaşarsam yaşayayım tokat atmam, o kadar ağır küfürleri etmem.
İlişkide sinirlenince tokat atmak normal mi mesela? Konu sahibinin ilişki yaşamada sorunları var bana göre.

yok ben vurma olayını asla savunmuyorum normal de bulmuyorum.
bana anlattıklarından konu sahibi öfke problemi yaşıyor gibi geldi. bunun farkına varırsa kendi düzeltme şansı var diyorum.
hikayesini, yaşadıklarını bilmiyorum.
herkes de doğuştan böyle olmuyor.
zorlanıyorsa normal tepki vermekte gidip tedavi olmalı kesinlikle.
bu adam hayatında yokken belki bir şeye sinirlenince cam kapı çarpıyordu, bilemem.
kendiyle ilgili durumu farkedip terapist mi psikolog mu ne uygunsa yola koyulmalı.

benim tek yorumum küfür meselesine oldu. o konuda bu kadar yüklenilmesini fazla buldum.

Biri gözümün önünde kendini savunamayan bir hayvana tekme atsa cinsiyetçi küfürler dahil ağlatana kadar küfür yer benden dediğim gibi otokontrol sağlayamayıp saldırabilirim bir hayvana vurmakla bebeğe vurmak arasında fark yok bence tekme atmış ya kadın hani burda konu sahibi kadının ettiği küfürün cinsiyetçiliği mi olay hani bir hayvana tekme atmış biri

Küfre benim de yorumum yok.
Ama burada bir kadın tokat yese, yazıııkk kocanın öfke sorunu var. Tedavi olsun, geçer yazar mıydık? Hayır.
Ben bu konuyu bu kadar düzelebilecek bir konu olarak görmüyorum.

Cunku kadin erkege vurdugu icin daha basit goruluyor. Yaratilis olarak daha zayifiz fiziksel olarak.. birde o kadar alistikki erkeklerin kadinlari dovmesi olaylarina, belkide ne var yani bi tane gecirmis diyerek mutlu olan kadinlar vardir bilemem. Bana gore hepsi kotu.. daha once yazdim eaim
Tirlak dese baakalarinin yaninda bende sensin tirlak derim kisaca soyledigine pisman ederim ama anasinin yaninda tokat atamam herhlde..

Diyorum ya konu sahibi zaten problemleri varmis ve tedavi goruyormus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…