- 29 Mayıs 2021
- 13.117
- 85.051
- 36
Konuşmasın eşinin yanında o zaman.Yanında konuşuluyordur bence, yoksa bu ladar ayrıntı anlatacak çok erkek yoktur. Özellikle böyle bir annesi varsa. Ben eşime çoğunu anlatmam mesela, konuştuğumuzdan haberi bile olmaz
Aynı şeyi düşünüyorum.O yüzden senin yorumlarini o kadar iyi anlıyorum ki ve ben ayrılsam asla evlenmem daha.
Çünkü cidden evlilik işi kumar.
Neye denk geleceğin belli değil.
Adamla anlaşsan aile ile olmuyor
Aileyi sevsen adamı sevemiyorsun
Üç bilinmeyenli denklem gibi.
Bir de konu sahibinin eşi evlilik arttıkça da
Umarım mesafeden gitmemesinden dem vurmaz.
Şimdi yeniler.
Gerçekten çok güzel bir düşünceniz var, ben de diyorum ki kayınvalidem eşimden sigara istediğinde ve eşim yok dediğinde “ananın a…cığına yok, senin erkekliğini bütün bu köy s…sin, sen de adam mısın” diyen biri ve çocuğumu böyle bir ortamda bulundurmak istemiyorum, oraya gelen hiçbir misafire de güleryüz göstermediğim olmadı, herkesle çok güzel şekilde sohbet ettim ve ilgilendim
Hakikaten dünürlerde birbirlerinin telefonu olması gerekir neden sosyal medyadan arasın ki? Bu da çok tuhaf baştan küçük görülmüşler köylü diye ama annesi köylüyse çocuğu da köylüdür yani.Bir çok arkadaş yazılacak en güzel şeyleri yazmış zaten..
Siz zaten küfür eden bir insansınız anlattığınız kadarı ile o yüzden edilen diğer küfürleri de çok önemsememeniz gerekiyor.
Siz kendinizi nasıl gösterirseniz onlarda o şekilde davranır ve ne yazık ki siz kendinizi küfürbaz eşine baskı kuran, eve gelen misafire ve eşinin ailesine saygısız bir insan olarak göstermişsiniz.
Köyde yaşayan bir adamı kendinize eş seçerken nasıl bir ailesi olduğunu, ailenin ve köy insanlarının "gelin" mantığını da biliyor ve kabul ediyor olarak evlenmeniz gerekirdi ki gelen misafirlere tatlı yüz gösterip, bir çay ikram etmek ve orada geçireceğiniz üç günü olaysız geçirmek çok zor olmamalıydı.
Ama siz bunun yerine insanlara karşı tepeden bakmayı ve kibirlenmeyi seçmişsiniz.
Sizin de, eşinizin de, ailesinin de gerçekten psikolojik olarak desteğe ihtiyacı var.
Ne yapabilirim diye sorduğunuz için yazıyorum önce bir şeyler yapmaya kendinizden başlayın.
Elinizde güçlü gördüğünüz özelliklerinizle öne çıkmayı, koz olarak kullanmayı bırakın ki çok itici oluyor. Misal daha çok para kazanıyorum, misal doğmamış çocuğum..
İkincisi kendinize, eşinize ve diğer insanlara karşı daha saygılı davranın zira eşiniz sizin malınız değil insanların içinde tokat atmak, ailesinin misafirlerini eleştirmek, ortamda yabani gibi davranmak başta eşinize saygısızlıktır.
Başka insanların yanında küfür etmeyi bırakmak insanın kendine olan saygısındandır.
Siz küfür etmeyi bırakırsanız insanlarda sizin yanınızda küfürlü konuşmayı bırakır.
Eşinizin ailesine karşı mesafe koyun ama aynı şekilde kendi ailenizin de evliliğiniz hakkında bu derece müdahil olmasına müsaade etmeyin.
Birde eşinizin ailesinin dünürlerine sosyal medyadan ulaşması bir bana mı garip geldi?
Sanki siz bu insanları ta en baştan ailecek dışlamış ve tepeden bakıyor gibisiniz belki de tüm bu çirkinlikler bu dışlanmışlıkla oğullarını kaybetme hissiyatındandır.
Ve kabul edin ki siz eşinizi ağaç kavuğundan almadınız bir ailesi var ve siz o aile ile de bir aile oldunuz tıpkı eşinizin de sizin ailenizin bir parçası olması gibi.
Bir de kim olursa olsun ailesi çok uç değilse cinsel istismarcı felan değilse herkes özünde oraya dönüş yapıyor.Aynı şeyi düşünüyorum.
Bugün ayrılsam bir daha evlenmeyi düşünmem.
Eşle iyi olmak yetmiyor. Eşin ailesi seviyeli değilse geçinmek mümkün değil.
Çöpsüz üzüm tabirini bulanlara hak vermeden edemiyorum.
Konu sahibinin durumuna gelince köyde herkesin duyduğu tokat olayı bir ömür yankılanacak.
Böyle sansasyonel olayları aile lakabı yapıp nesilden nesile aktarılan yerdir köyler...
Eşinin zaman geçtikçe nasıl tepki vereceğini kestirmek zor. Kesinlikle gelecekte bu tür hareketlerden kaçınmalı.
Aksi halde ailesi haklı olur, kendi haksız.
En anlayışlı en sevgi dolu erkeğin bile bir yerde ayarları bozuluyor.
Çünkü sömürü düzeni, psikolojik istismar saygı ve gelenek olarak ittiriliyor.
sana katılıyorum ama burda gerçekten gitmemesi gereken bir ilişki var artık saygı kısmı o kadar aşılmış ve yüz göz olunmuş ki gitmeye devam ederse olay farklı yerlere gidecek normal gelin- kaynana çekişmesini aşmış şiddet, hakaret, dedikodu ne ararsan varBir de kim olursa olsun ailesi çok uç değilse istismarı felan herkes özünde oraya dönüş yapıyor.
Çünkü düşünsene 35 yıl orayla geçmiş bir çocuk kız erkek farketmez.
Kendini ne.kadar gelistirse de kökleri oraya ait illa onları savunmaya geçecek.
Binde bir kendini aileden soyutlayip farklı boyuta taşıyan.
En sonunda o dogurdu büyüttü sen sonradan dahil oldun diyecek.
Bu sitede bakıyorum aileden bir gram fayda görmeyen hatta zarar üstüne zarar görenler bile yine de ailem diyor.
Kazandığı tüm parayı aktarıyor.
Biz Avrupa kültüründe degiliz.
Bu ulkede aileye mesafeliyim kendim ayrı bireyim diyen bir elin 5 parmağını geçmez çünkü boyle yetiştiriliyoruz.
Çoğu gitme demiş konu sahibine o iş te öyle olmuyor bu da ilerde kopmalara catirdamalara sebeb oluyor.
İkinci evlilik keşke bu aile ile olmasaydi.
Hakkında hayırlısı olsun konu sahibinin.
Bende gitmesin diyorum ben bunları yasamadigim halde gitmiyorumsana katılıyorum ama burda gerçekten gitmemesi gereken bir ilişki var artık saygı kısmı o kadar aşılmış ve yüz göz olunmuş ki gitmeye devam ederse olay farklı yerlere gidecek normal gelin- kaynana çekişmesini aşmış şiddet, hakaret, dedikodu ne ararsan var
Hele çocuktan sonra torun bahanesine gelmeler artıyor. Çocuğunu alayım anasını atayım diyemiyorsun. Şimdi yeni sen gelme tek giderim der ama çocuktan sonra torunu görmeye gelip gidiyorlar doğal olarak. Baştan bunu kabul edebiliyorsan evliliği devam ettireceksin. Onlar o adamın ailesi ve görüşülecek yani. Burada marifet yüz göz olmadan saygı sınırını koruyarak görüşmek. Ama sen yanında küfrederken vururken de saygı göremezsin. Sen saygılı olursan saygı görürsün. Bu işler biraz da karşılıklıdır. Yüz göz başlayıp sonra da yzak dursunlar demek gerçekçi değilBir de kim olursa olsun ailesi çok uç değilse cinsel istismarcı felan değilse herkes özünde oraya dönüş yapıyor.
Çünkü düşünsene 35 yıl orayla geçmiş bir çocuk kız erkek farketmez.
Kendini ne.kadar gelistirse de kökleri oraya ait illa onları savunmaya geçecek.
Binde bir kendini aileden soyutlayip farklı boyuta taşıyan.
En sonunda o dogurdu büyüttü sen sonradan dahil oldun diyecek.
Bu sitede bakıyorum aileden bir gram fayda görmeyen hatta zarar üstüne zarar görenler bile yine de ailem diyor.
Kazandığı tüm parayı aktarıyor.
Biz Avrupa kültüründe degiliz.
Bu ulkede aileye mesafeliyim kendim ayrı bireyim diyen bir elin 5 parmağını geçmez çünkü boyle yetiştiriliyoruz.
Çoğu gitme demiş konu sahibine o iş te öyle olmuyor bu da ilerde kopmalara catirdamalara sebeb oluyor.
İkinci evlilik keşke bu aile ile olmasaydi.
Hakkında hayırlısı olsun konu sahibinin.
umarım ama eğer dengeyi kurarsa yılda bir defa gider bayramda iki gün kalır gelir zamanla paranın kesildiğini kabul ederler eşi dik durursaBende gitmesin diyorum ben bunları yasamadigim halde gitmiyorum
Ama ileride bunun da sorun olacağını hele böyle yüz göz aile bunu asla kabul etmez.
Umarım gitmek zorunda kalmaz.
Eşi o kadar yermiş ki ailesini, kendilerine hak görmüşler bu tavrı gibi geldi bana.Hakikaten dünürlerde birbirlerinin telefonu olması gerekir neden sosyal medyadan arasın ki? Bu da çok tuhaf baştan küçük görülmüşler köylü diye ama annesi köylüyse çocuğu da köylüdür yani.
Kimse alnından öpülsün demedi ama daha yeni dahil olduğun bir ailenin içinde de küfür edilmez. Gidip kadını uyarsaydı? Küfür etmek daha cazip geldi. Hem kadına da ders olurdu. İçinden içinden küfür etmek normal mi? Sinirini küfürle belli eden insanların acınası olduğunu düşünüyorum ben.ya hanımefendi tamam en hümanist siz oldunuz şimdi carl rogers ağlıyor şuan
tamam siz zavallı dilsiz savunmasız sokak hayvanına tekme atan bir şahıs görürseniz alnından öpersiniz
Adam da bir tuhaf zaten. Kendi köyde yaşıyordu, şehirde ve yüksek gelirli bir kadınla evlilik şansı çıkınca saçmalamış mı bile dedim ben açıkçası. Bir insan ailesini en baştan bu kadar kötüleyerek denge kuramaz zaten. Çocuk da değiller yetişkin yaşta insanlar baştan çok saçma sapan ilerlemiş her şey. Tek suçlu da yok herkes birbirinden beterEşi o kadar yermiş ki ailesini, kendilerine hak görmüşler bu tavrı gibi geldi bana.
Ben de aynısını düşündüm açıkçası.Adam da bir tuhaf zaten. Kendi köyde yaşıyordu, şehirde ve yüksek gelirli bir kadınla evlilik şansı çıkınca saçmalamış mı bile dedim ben açıkçası. Bir insan ailesini en baştan bu kadar kötüleyerek denge kuramaz zaten. Çocuk da değiller yetişkin yaşta insanlar baştan çok saçma sapan ilerlemiş her şey. Tek suçlu da yok herkes birbirinden beter
Show TV de çıkan adana conolarikazara adana conolarına falan gelin gitmiş olmayasınız ?
yourube da gördüm ve aman didim...Show TV de çıkan adana conolari
Youtube dadami varlar Allah'ım hepimizi korusun hafazanallahyourube da gördüm ve aman didim...