Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yanında konuşuluyordur bence, yoksa bu ladar ayrıntı anlatacak çok erkek yoktur. Özellikle böyle bir annesi varsa. Ben eşime çoğunu anlatmam mesela, konuştuğumuzdan haberi bile olmaz
Konuşmasın eşinin yanında o zaman.
Bunu düşünemeyecek biri eşiyle ailesi arasında denge kurabilir mi? Tabi ki kuramaz.

Annesinin cüzdanından aldığı paraya kadar anlatmış konu sahibine, tanışma falan olmadan. Sonrada aileme benim icin katlan, saygı duy diye bekliyorlar.

Konu sahibi de eşinin bu mantıksız davranışlarından görmesi gerekeni görüp ayrılmamış, hep beraber uğraşıp dursunlar şimdi.

Aynı şeyi düşünüyorum.
Bugün ayrılsam bir daha evlenmeyi düşünmem.
Eşle iyi olmak yetmiyor. Eşin ailesi seviyeli değilse geçinmek mümkün değil.
Çöpsüz üzüm tabirini bulanlara hak vermeden edemiyorum.

Konu sahibinin durumuna gelince köyde herkesin duyduğu tokat olayı bir ömür yankılanacak.
Böyle sansasyonel olayları aile lakabı yapıp nesilden nesile aktarılan yerdir köyler...
Eşinin zaman geçtikçe nasıl tepki vereceğini kestirmek zor. Kesinlikle gelecekte bu tür hareketlerden kaçınmalı.
Aksi halde ailesi haklı olur, kendi haksız.
En anlayışlı en sevgi dolu erkeğin bile bir yerde ayarları bozuluyor.
Çünkü sömürü düzeni, psikolojik istismar saygı ve gelenek olarak ittiriliyor.

Son düzenleme:

kazara adana conolarına falan gelin gitmiş olmayasınız ?

Hakikaten dünürlerde birbirlerinin telefonu olması gerekir neden sosyal medyadan arasın ki? Bu da çok tuhaf baştan küçük görülmüşler köylü diye ama annesi köylüyse çocuğu da köylüdür yani.

Bir de kim olursa olsun ailesi çok uç değilse cinsel istismarcı felan değilse herkes özünde oraya dönüş yapıyor.
Çünkü düşünsene 35 yıl orayla geçmiş bir çocuk kız erkek farketmez.
Kendini ne.kadar gelistirse de kökleri oraya ait illa onları savunmaya geçecek.
Binde bir kendini aileden soyutlayip farklı boyuta taşıyan.
En sonunda o dogurdu büyüttü sen sonradan dahil oldun diyecek.
Bu sitede bakıyorum aileden bir gram fayda görmeyen hatta zarar üstüne zarar görenler bile yine de ailem diyor.
Kazandığı tüm parayı aktarıyor.
Biz Avrupa kültüründe degiliz.
Bu ulkede aileye mesafeliyim kendim ayrı bireyim diyen bir elin 5 parmağını geçmez çünkü boyle yetiştiriliyoruz.
Çoğu gitme demiş konu sahibine o iş te öyle olmuyor bu da ilerde kopmalara catirdamalara sebeb oluyor.
İkinci evlilik keşke bu aile ile olmasaydi.
Hakkında hayırlısı olsun konu sahibinin.

Ben bu tarz kaynana cok duydum etrafimda. Dedigin gibi paranin bölünmesi onu germis. Oglunun etinden sütünden yararlanacakti aklinca.
Ben senin yerinde olsam gorusmem, lise okuyan kardese bir miktar yardimda bulunun, anneye de oyle. Cocuk universiteyi bitirmeye yakin artik bir is bulup kendi basinin caresine bakmali.
Esin ömür boyu onlara bakamaz

sana katılıyorum ama burda gerçekten gitmemesi gereken bir ilişki var artık saygı kısmı o kadar aşılmış ve yüz göz olunmuş ki gitmeye devam ederse olay farklı yerlere gidecek normal gelin- kaynana çekişmesini aşmış şiddet, hakaret, dedikodu ne ararsan var

Bende gitmesin diyorum ben bunları yasamadigim halde gitmiyorum
Ama ileride bunun da sorun olacağını hele böyle yüz göz aile bunu asla kabul etmez.
Umarım gitmek zorunda kalmaz.

Cidden çok zor bir aile biz de köylüyuz annem babamın köyüne giderim hayatımda bir sürü koy gördüm turkiyenin her yerinden insanlarla tanıştım edepli olan insan köyde de şehirde de edeplidir bu şekilde insana saldırmaz tırlak deli karı demez hele hele dul muhabbetine hiç girmiyorum malesef bence cok edepsiz seviyesiz ve saldırgan bir aile. Eşiniz bunlara karşı duruş alıyorsa sizi uzak tutuyorsa devam edin arada görüşün he diyip geçip ciddiye almayın ve bunlar size yansımasın, değilse surekli bu şekilde moraliniz bozulacaksa bence 2. Evlilik bundan da boşanmayayim diye düşünmek saçma hayat kısa isterseniz 8 kere evlenin zamanı bu şekilde kendine hoyrat davrandirarak harcamaya değmez.

Hele çocuktan sonra torun bahanesine gelmeler artıyor. Çocuğunu alayım anasını atayım diyemiyorsun. Şimdi yeni sen gelme tek giderim der ama çocuktan sonra torunu görmeye gelip gidiyorlar doğal olarak. Baştan bunu kabul edebiliyorsan evliliği devam ettireceksin. Onlar o adamın ailesi ve görüşülecek yani. Burada marifet yüz göz olmadan saygı sınırını koruyarak görüşmek. Ama sen yanında küfrederken vururken de saygı göremezsin. Sen saygılı olursan saygı görürsün. Bu işler biraz da karşılıklıdır. Yüz göz başlayıp sonra da yzak dursunlar demek gerçekçi değil

Bende gitmesin diyorum ben bunları yasamadigim halde gitmiyorum
Ama ileride bunun da sorun olacağını hele böyle yüz göz aile bunu asla kabul etmez.
Umarım gitmek zorunda kalmaz.
umarım ama eğer dengeyi kurarsa yılda bir defa gider bayramda iki gün kalır gelir zamanla paranın kesildiğini kabul ederler eşi dik durursa
bence bu aileyle yılda bir defa iletişim oldukça yeterli

Eşi o kadar yermiş ki ailesini, kendilerine hak görmüşler bu tavrı gibi geldi bana.

ya hanımefendi tamam en hümanist siz oldunuz şimdi carl rogers ağlıyor şuan
tamam siz zavallı dilsiz savunmasız sokak hayvanına tekme atan bir şahıs görürseniz alnından öpersiniz
Kimse alnından öpülsün demedi ama daha yeni dahil olduğun bir ailenin içinde de küfür edilmez. Gidip kadını uyarsaydı? Küfür etmek daha cazip geldi. Hem kadına da ders olurdu. İçinden içinden küfür etmek normal mi? Sinirini küfürle belli eden insanların acınası olduğunu düşünüyorum ben.

Eşi o kadar yermiş ki ailesini, kendilerine hak görmüşler bu tavrı gibi geldi bana.
Adam da bir tuhaf zaten. Kendi köyde yaşıyordu, şehirde ve yüksek gelirli bir kadınla evlilik şansı çıkınca saçmalamış mı bile dedim ben açıkçası. Bir insan ailesini en baştan bu kadar kötüleyerek denge kuramaz zaten. Çocuk da değiller yetişkin yaşta insanlar baştan çok saçma sapan ilerlemiş her şey. Tek suçlu da yok herkes birbirinden beter

Ben de aynısını düşündüm açıkçası.

Baştan yanlış başlamıs. Bu saatten sonra düzelmesi falan çok zor çünkü konu sahibi dahil aklı selim kimse yok ortada.

Louder hanımcım bi de bisey söylemek istiyorum eş ailesine maddi destekte bulunmak benim de çok normal gördüğüm bisey ama. Benim dikkatimi çeken siz çok verici fedakar bi insansınız ve para konusunu önemsemeyi ayıp sayan bi insansınız. Eski eşiniz sizin bu ozelliginizi sömürmustu suistimal etmişti. Şimdi bu adam da ailesine para gönderiyor o azalmış ok ve köyden şehre taşınmış tepki gösterilen noktalar bunlar aile tarafindan. Benim merak ettiğim siz kendi cebinizden eşiniz ve ailesine destek oluyor musunuz? Yani bunu normalde asla sormam çünkü lafı olmaz ama sizin bu lafını etmemeniz yüzünden ekonomik sömürü durumlarına düşüyorsunuz. Bence bu konuda net olun ekonomik somurmesinler.

Gorumceye mesaj atmanızı yanlış buldum yüz göz olmuşsunuz. Çocuğumu göstermem filan elalemin ağzına laf vermişsiniz. Bu kadar çok catışmadan da sinirlarinizi koruyabilirsiniz. Bırakın eşiniz para gönderirse göndersin ama onu besleyen bakan siz olmayın aaa aşkım üzüldüm bende de yok. Bu kadar cool sinir konulabilir. Baktınız saldırılar devam ve üzülüyorsunuz hayat kısa yol vermek lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…