Evliliğimin saldırı altında olduğunu hissediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Küfür mevzusu çok da öncelik değil bana kalırsa şu durumda.
Her sinirin bozulduğunda, eşin hoşuna gitmeyen bir şey söylediğinde tokat mı patlatacaksın yani? Bu mudur ya? :olamaz:
Bencede cok onemli degil o.. benim aklima kalt.k dek gelmezdi belki ama gerizekali pislik filan derdim sanirim. Tokat zaten bence affedilir bisey degil.. ama belliki kadinin psikolojik sorunlari var

Herkese tek tek dönüş yapacağım, yeni okumaya başladım yorumlar için teşekkürler 🙏🏻

Evet tabi ki sürekli küfür etmek çok yanlış ama durum çok absürdmüş.

Konu sahibinin tokat atması kesinlikle yanlış olmuş hele köyün ortasında mekan öenmli değil ama saldırıya çok çabuk tetikleniyor bunu aşması lazım

bu kayınvalide ile bu evlilik malesef çok zor

evet konu sahibinin de öfke kontrolüne ihtiyacı var.

Evet; bu kadar ağır tahrik, psikolojik şiddet ve stres altındayken hepiniz çok kontrollü insanlarsınız tebrikler. Bir hayvan tekmeleyen canavara oturduğunuz yerde kendi kendinize de küfür etmiyorsunuz. Hayran kaldım salon kadını çizginize, bravo. Yalnız burada mesele bu iki olaydan çok daha büyük ve farklı. Ön yargı ve hakaretlerinizi keşke kendinize saklasanız. Kadın ısrarla hata olduğunu biliyorum, zaten tedavi de görüyorum diyor. Daha ne demesi lazım linçten kurtulması için

ben de bunu anlamıyorum. tokat kısmını tenzih ederek yazıyorum, şiddete meyyal bambaşka bir konu.
ama herkes mi barbie bebek gibi kibar kibar oturup en leş olaylara bile zeki müren kibarlığı ile yanıt veriyor ?
insanız, şirazemiz kayar arada. bir bana mı normal geliyor diyordum valla anlamadım.

Herkese merhaba, uzuuun zaman sonra bir ilişki problemiyle karşınızdayım.

Yaklaşık 2 ay önce ikinci evliliğimi yaptım. Oldukça hızlı gelişen bir süreçti ve eski deneyimimi de göz önünde bulundurup karşılaştırarak söylersem tek bir saniye pişman olmadığım/edilmediğim, her şeyin çok doğru hissettirmesi nedeniyle o aşırı hız halini garip bulmadığım, çok sevdiğim sevildiğim, değer gördüğüm bir evlilik yaptım.

Gelin görün ki eş ailesi devreye girdiğinde böylesine iyi hissettiren evliliğim bir saldırı nesnesi haline geldi.

Eşim köyde büyümüş biri, benim yaşadığım şehre yerleşti ve biz 2 ay sonra evlendik. Babası o çok küçükken vefat etmiş, bir erkek kardeşi var lise öğrencisi ve bir de kız kardeşi var evli, çocuklu.

Annesi eşim yanıma geleceği zaman korkunç kavgalar çıkardı, orası seni yutar, sen orada yapamazsın, biz şimdi burda napacağız vs. Ama eşim çıktı geldi ve onlar da iki ay sonrasında beni istemeye geldiler, isteme töreninden 1 gün sonra da nikahımız oldu (ksksjskdkkd).

Evlendiğimizden beri, benim de ilişkimizin başından itibaren kabul edip desteklediğim şekilde eşimin annesine maddi anlamda destek oluyoruz. Ancak bu ailede asla bitmeyen bir para konusu var ve sürekli en alakasız muhabbet bile paraya geliyor. Mesela yemek tarifi konuşurken kendinizi aniden 10 sene önce eşime kardeşinin çalışıp aldığı bir ayakkabıdan bahsederken bulabiliyorsunuz (her şey çok başa kakılıyor).

Geçenlerde 3 günlüğüne köye gittik. Ben hayatımda ilk kez bir köyde bulundum ve insanlar gelin görme adı altında adeta eve akın gerçekleştirdiler. Ciddi düzeyde uyum problemi yaşadım, tuvaletten uykuya ve insan ilişkilerine kadar sorun oldu ve eşime bir miktar hayatı zindan etsem de beni toparladı, elinden geleni yaptı sağolsun. Orada bir ufak tartışmamız oldu ve eşimin beni ciddiye almayıp gülerek “tırlak bu ya” demesi sonucu ona tokat attım (annesi ve kız kardeşi vardı, evin girişinde).

Bu konuda çok büyük eşeklik ettiğimi biliyor ve kabul ediyorum, özür de diledim, ancak o evin eşiğinde yaşanan bu olayı bütün köy görmüş (nasıl oldu bilmiyorum kimse de yoktu, sanırım dedikodu için kamera yerleştiriyorlar bir yerlere?). Kayınvalidem bu tartışma kapandıktan sonra bana çok iyi davranırken, öpüp koklayıp evime gönderirken ertesi gün eşimi aradı ve “biz hayatımızda öyle tuhaf karı görmedik diyor herkes, boşa o karıyı, ondan sana yol olmaz” şeklinde kısaca açıklayabileceğim epey ağır şeyler söyledi. Sonra babama sosyal medyadan ulaşıp babamı aradılar, babamla da bağıra çağıra konuşmuşlar (asla dinlemek gibi bir huyları yok). Eşimin tepkisi her bir konuşmada “siz kimsiniz ve ne hadle bana boşan diyorsunuz, ben karımı seviyorum, işinize bakacaksınız, hiçbir şeyine de karışamazsınız” oldu.

Bütün bunlardan sonra kayınvalidem yine eşimi yanımda değil zannederken bana saydırdı. Ben ardından kendisini aradım ve ağzım açık kalacak bir konuşma yaşadım. Kızım, annem, şöyledir böyledir. On dakika önce bana saydıran kendisi değilmiş gibi. Görümcemin de benzer yaklaşımlarına şahit oldum (bana arkamdan hakaret falan etmedi ama onun da düşüncesi annesi gibiydi).

Sonra ben görümceme her şeyi bildiğimi, arkamdan konuşmak yerine düşüncelerini bana söyleyebileceklerini, bunun çok çirkin olduğunu falan söylediğim bir mesaj attım. Kayınvalidem bu mesajdan sonra bir daha beni aramadı sormadı. Eşime telefonda “karın çocuğunuz olursa getirmeyecekmiş (ben öyle dedim görümceme telefonda), ben size ne zaman boşanın dedim” falan gibi epey yalan ağırlıklı şeyler söyledi. Takmadım yoluma devam ettim.

Şimdi eşimin bana anlattığına göre esas mesele para. Ona göre biz orada tartışmamış da olsaydık bu kavgalar çıkacaktı. Takıldıkları diğer hata(?)larım şunlar;
1. Eşimin çocukluk arkadaşıyla tanışmak için eşim, arkadaşı, ben yemeğe gitmiş olmamız, eşim hep yanımdaydı (bekar adamla gidilmezmiş).
2. Erkek kardeşi, eşim, ben merkeze gittik bir cafede oturuyorduk. Kadının biri kendi halinde su içen bir köpeğe tekme attı ve köpek ağlayarak çığlık attı ben de refleks olarak “kaltağa bak” dedim. Ben evli barklı kadınlara küfür ediyormuşum ya kadının kocası gelip eşimi öldürseymiş (kadının medeni durumuna dair en ufak fikrimiz olmadığı gibi oradan geçip gitmişti bile).
3. Tonla misafir gelmiş ben hizmet etmemişim (iki günlük misafirden hizmet beklemek? Çöpün yerini bilmiyorum daha).
4. İnsanlar ayakkabı falan giyinirken kazağımı falan çekiştirdiler düzeltmek için ve bunu ben çok garip karşıladım, bunu dile getirmiş olmam.
5. Kayınvalidem eşimin kardeşi için “eşin onun babası, ona babalık yapmak zorunda” dediğimde “hayır o onun abisi, abilik yapmak zorunda” diye cevap vermiş olmam.

Eşim orada yaşarken tüm kazancını annesi cebinden rahatlıkla sorgusuz sualsiz alıyor ve istediği gibi harcıyormuş. Şimdi ise o miktarın altında para gönderiyoruz ve eşime göre annesinin isteği eşimi oraya yeniden almak ve tüm parasını harcayabilmek. Her konuşmada mutlaka eşimin belli başlı borçları ödemesi gerektiği, kardeşinin onun çocuğu sayıldığı, onu okutması gerektiği söyleniyor. Orada düğün yapacaktık, düğünden gelecek takılar üzerinden planlar yapılıyor, bize almayacağım deniyor ama veresiye borçları için vs. altına güveniliyor.

Tabi bütün bunlar olunca ailem de “bir daha gitmeni istemiyoruz düğüne de gelmeyiz” dediler ve ben de asla oraya gitmek istemedim, düğünü iptal ettik. Şimdi ise “ben o kadar altını insanlara mı bırakıcam” diye kayınvalidem olay çıkarıyor.

Yaşı genç, sağlık sorunu yok, çalışmayı kabul etmiyor. Zamanında eşimin yüreklendirmesi ile çalışmış 3 ay ama burnundan getirmiş eşimin, inanılmaz güçlü bir kavga yetenekleri var asla konuşamıyor, kendinizi ifade edemiyorsunuz. Borçlarıyla ilgili intihar etmekle tehdit ediyor, görümcem sürekli eşime “annemi para yüzünden mi kaybedicem” diyor (o da çalışmıyor ufak tefek destek oluyor annesine).

Sürekli “boşan o karıdan” baskısı, sürekli “zaten sizden olmaz siz boşanacaksınız” cümleleri. İnanılmaz şekilde saygısızlığa maruz kaldığımı hissediyorum ve saldırı altındayım. Buraya yazmayı unuttuğum yüzlerce hareketime, sözüme takılmışlar ve en en kırıcı olan, affedilmeyecek olanı benim için “dul karı, bakire değildi” gibi iğrenç ifadelerin kullanılmış olması. Eşim beni tatmin edecek cevapları veriyor olsa da berbat hissettirdi bütün bunlar bana ve huzurlu hissettiğim bir an bile olmuyor. Beni maddi gelirlerini ortadan kaldıran bir vergi olarak görüyorlar ve ne yapabilirim bilmiyorum.

Verilecek öneri de yok sanırım ama anlatmak istedim. Sonuç olarak berbat hissediyorum.
Eğer mümkünse bidaha ne o köye gidin, ne o insanlarla görüşün. Bırakın eşiniz kendi istediği zaman gitsin gelsin. Ne telefonda konuşun ne görüşün. Düğün filan yapmayın tabiki köyde. Kaynananız sizin düğününüzden gelecek altınlar için üzülüyor da ona noluyo, altınlar gelinindir. En azından evli çiftindir . Yani sizle bi bağları kalmazsa dedikodu malzemesi de çıkmaz. Dul, bekaret, karı lafları tahammül edilemez şeyler. Yüzüne bakılacak insan değiller. Silin atın. Bu arada tokat olayı ile kendi topuğunuza sıkmış, malzeme vermişsiniz. Ayrıca da hatalısınız bu konuda, davranışlarınıza da biraz özen göstermelisiniz gibi geldi.

Bencede cok onemli degil o.. benim aklima kalt.k dek gelmezdi belki ama gerizekali pislik filan derdim sanirim. Tokat zaten bence affedilir bisey degil.. ama belliki kadinin psikolojik sorunlari var
Ya bir de o da küfretmiş, konu sahibi de vurmuş bir tane diye normalleştirenler var. :olamaz: E oldu o zaman, eşlerimize, sevgililerimize hoşlarına gitmeyen bir şey söylediğimizde tokadı yersek hak ettim deyip oturalım madem. Niye bana vurdu diye ortalığı ayağa kaldıralım ki? Sonuçta eşit derecede suçluysak burada dendiği gibi, susup oturmamız lazım.
Küfre yorumum yok, azize değilim. Sinirlendiğimde olacaklara çok garanti veremem ben de. Ama ne olursa olsun birine vurmam. Bundan çok eminim, 30 yıl oldu dünyaya geleli, daha kimseyi dövmedim. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

Konu sahibi tokat olayında yüzde bir milyon haksız. Adamın söylediği şey hakaret bile değil. Tırlak bu kadar abartılacak bir kelime değil. Hele de insanların içinde yapmasının savunulacak bir tarafı yok.

Ama köpeğe tekme atan kadına hakaret olayında neden tepki almış anlamadım. Savunmasız bir canlıya zarar veren birini gördüğümüzde zaten doğru olan o kişiye tepki vermektir. Hatta bırakın arkasından saydırmayı gidip yüzüne saydırması gerekirdi o kişinin. Zaten bu tarz olaylar diğer insanların tepki vermemesi üzerine daha çok arttırmıyor mu? Bu tarz olayları görüp tepki vermeyen insanlara herkes sosyal medyada yardırmayı biliyor ama iş icraata gelince aa terbiyesizlik diyorlar. Twitterda hashtag açarak tepki vermek yerine bu kişilerin yüzlerine yüzlerine saydırmak daha etkili olur bilginize

ya tamam kadın o lafı duysa kavga da çıkabilirdi, o ihtimali anlıyorum ama hepimiz insanız ve bir anlık sinirle ağzımızdan çıkabilir.
ben her zaman böyle küfürlü konuşulup konuşulmadığına dikkat ederim.
ağzına pelesenk olmuşsa kötü. ama insanlık hali, bazen tepkilerimizi böyle verebiliriz.
hoş mu değil ama insani.
tokat bilemiyorum, kadına da erkeğe de yapılmaması gerekiyor. bu arada gerçekten kocası asla şiddet göstermeyen ama vara yoğa kendisi girişen bir sürü kadın da var.

ha bana göre evlilikleri büyük açmaz. o eş ailesi de rahat bırakmaz onları çünkü kv çok alışmış oğlu üzerinden geçinmeye. hatta onu direkt evin babası yapmış. adam da bekarken dahi kişiliğini ortaya koyup da varlık gösterememiş.
benim bakış açımda hiçbir ebeveyn bir çocuğunu bir diğer çocuğuna bakmakla sorumlu tutmamalı.
sen yaptıysan o çocukları hepsi sorumluluğu sana ait.
içlerinden birini seçip bak, sorumluluk yap, babalık-analık et demek bence kendi ebeveynlik sorumluluğundan kaçmak direkt.
Sinirlenince ağızdan küfür kaçması değil ki konu, cinsiyetçi çok kötü bir kelimeyi ulu ortada söylemek. Ben açıkçası küfürü özdenetim değil de kalite gibi görüyorum. O… kal… gibi cinsiyetçi küfürleri söyleyen kadınlardan cidden hazzetmem
O olayı yaşasam manyağa bak derim mesela. Yani küfür kötü bir cümle evet dememek lazım ama en fazla kaçanı budur yani.
Ortalıl yerde bu kadar ağır küfürü söyleyen kadınlar cidden kalitesiz duruyor bence

konu sahibinin öfke kontrolü sorunu var bence. her yazıyı okumadım belki destek alıyordur. almıyorsa da alması lazım.
belki eşi problemini bilerek evlenmiştir onu da bilemeyiz.
Hayatım, tamam da yine de normal değil. Yorumların birkaçına gözüm çarptı. Hanımlar, ama koca da hakaret etmiş, konu sahibi de vurmuş minvalinde yorumlar yazmışlar. Nasıl ya? :KK57:
Bak ben yaşadığım bir olayı anlatayım, birkaç ay önce oldu. Görürsünüz delirmek ve delirtmek nasıl oluyormuş. Hiçbir şey yoktu ortada, bir cümle attı ortaya adam. Böyle kan var ya beynime sıçramadı, beynimi boyadı diyebilirim. Gözümün önünde şimşekler çaktı, dünya başıma indi geri kalktı. Öyle bir şok ve sinir dalgası yürüdü bedenime. Ne diyeceğimi şaşırdım, önce ağladım biraz. O anda özürler diliyor, susturmaya çalışıyor. Sonra bir anda gözümü sildim, başladı öfke patlamam. Ondan sonra yaptıklarımı yazsam, buradaki hanımlar dayağı hak ettiğimi yazarlardı herhalde. Yanlış anlamayın, asla vurmadım, elimi bile sürmedim. Ama ne yaptığımı yazmayacağım. Ama adam ağzını açmadı, biliyordu yediği haltı. Delirttim onu da yaptıklarımla ama asla üf bile demedi, sesini dahi yükseltmedi. Ben sakinleşene kadar kuzu kuzu yanımda oturdu.
Demem o ki böylesi de mümkün. İlla birbirimizin boğazına yapışmamız şart değil. Her ne yapmış olursa olsun vurmadım, yaptıklarıma karşın o da bana vurmadı.

Sinirlenince ağızdan küfür kaçması değil ki konu, cinsiyetçi çok kötü bir kelimeyi ulu ortada söylemek. Ben açıkçası küfürü özdenetim değil de kalite gibi görüyorum. O… kal… gibi cinsiyetçi küfürleri söyleyen kadınlardan cidden hazzetmem
O olayı yaşasam manyağa bak derim mesela. Yani küfür kötü bir cümle evet dememek lazım ama en fazla kaçanı budur yani.
Ortalıl yerde bu kadar ağır küfürü söyleyen kadınlar cidden kalitesiz duruyor bence

ben bu konuda sürekliliğe bakıyorum aslında. konu sahibi her olayda direkt böyle şeyler söyleyerek tepki veriyorsa çok kötü. ama kimi insan da cidden ağzından kaçırır, öyle bir durumsa çok da takılmam.
ben ikinci durum gibi algıladığım için çok durmadım üzerinde.

Eşiniz iyi bir insana benziyor. iletişimizi bozmamaya gayret edin
eşinize ailesinin yanında tokat atmanız korkunç bir fiyasko. bu konuda imajınız düzelmez
gittiğiniz evde hiçbir şey yapmadan oturmanız bana garip geldi
aile felaket ve sömürgeci. aylık gönderebileceğiniz meblağı belirleyin ve asla dışına çıkmayın. iletişiminizi de eşinizin ailesi olarak mesafeli tutmanız faydalı olur
şu an sınır savaşları veriyorsunuz. bunu çizmeyi başarırsanız sorunlar azalır

ben de bunu anlamıyorum. tokat kısmını tenzih ederek yazıyorum, şiddete meyyal bambaşka bir konu.
ama herkes mi barbie bebek gibi kibar kibar oturup en leş olaylara bile zeki müren kibarlığı ile yanıt veriyor ?
insanız, şirazemiz kayar arada. bir bana mı normal geliyor diyordum valla anlamadım.
Agauha bak buna cok guldum😐😂 madem herkes bu kadar kibar sokaktaki onca kaba insan kim😐😂😂

ben bu konuda sürekliliğe bakıyorum aslında. konu sahibi her olayda direkt böyle şeyler söyleyerek tepki veriyorsa çok kötü. ama kimi insan da cidden ağzından kaçırır, öyle bir durumsa çok da takılmam.
ben ikinci durum gibi algıladığım için çok durmadım üzerinde.
Sen ben eşime sevgilime sinirlenince tokat da atmıyoruz. Hiç olmasıysa 10 sevgilim olmuştur. Aldatıldığım yakaladığım da oldu tokat atmadım. Ne yaşarsam yaşayayım tokat atmam, o kadar ağır küfürleri etmem.
İlişkide sinirlenince tokat atmak normal mi mesela? Konu sahibinin ilişki yaşamada sorunları var bana göre.

Hayatım, tamam da yine de normal değil. Yorumların birkaçına gözüm çarptı. Hanımlar, ama koca da hakaret etmiş, konu sahibi de vurmuş minvalinde yorumlar yazmışlar. Nasıl ya? :KK57:
Bak ben yaşadığım bir olayı anlatayım, birkaç ay önce oldu. Görürsünüz delirmek ve delirtmek nasıl oluyormuş. Hiçbir şey yoktu ortada, bir cümle attı ortaya adam. Böyle kan var ya beynime sıçramadı, beynimi boyadı diyebilirim. Gözümün önünde şimşekler çaktı, dünya başıma indi geri kalktı. Öyle bir şok ve sinir dalgası yürüdü bedenime. Ne diyeceğimi şaşırdım, önce ağladım biraz. O anda özürler diliyor, susturmaya çalışıyor. Sonra bir anda gözümü sildim, başladı öfke patlamam. Ondan sonra yaptıklarımı yazsam, buradaki hanımlar dayağı hak ettiğimi yazarlardı herhalde. Yanlış anlamayın, asla vurmadım, elimi bile sürmedim. Ama ne yaptığımı yazmayacağım. Ama adam ağzını açmadı, biliyordu yediği haltı. Delirttim onu da yaptıklarımla ama asla üf bile demedi, sesini dahi yükseltmedi. Ben sakinleşene kadar kuzu kuzu yanımda oturdu.
Demem o ki böylesi de mümkün. İlla birbirimizin boğazına yapışmamız şart değil. Her ne yapmış olursa olsun vurmadım, yaptıklarıma karşın o da bana vurmadı.

yok ben vurma olayını asla savunmuyorum normal de bulmuyorum.
bana anlattıklarından konu sahibi öfke problemi yaşıyor gibi geldi. bunun farkına varırsa kendi düzeltme şansı var diyorum.
hikayesini, yaşadıklarını bilmiyorum.
herkes de doğuştan böyle olmuyor.
zorlanıyorsa normal tepki vermekte gidip tedavi olmalı kesinlikle.
bu adam hayatında yokken belki bir şeye sinirlenince cam kapı çarpıyordu, bilemem.
kendiyle ilgili durumu farkedip terapist mi psikolog mu ne uygunsa yola koyulmalı.

benim tek yorumum küfür meselesine oldu. o konuda bu kadar yüklenilmesini fazla buldum.

Biri gözümün önünde kendini savunamayan bir hayvana tekme atsa cinsiyetçi küfürler dahil ağlatana kadar küfür yer benden dediğim gibi otokontrol sağlayamayıp saldırabilirim bir hayvana vurmakla bebeğe vurmak arasında fark yok bence tekme atmış ya kadın hani burda konu sahibi kadının ettiği küfürün cinsiyetçiliği mi olay hani bir hayvana tekme atmış biri

yok ben vurma olayını asla savunmuyorum normal de bulmuyorum.
bana anlattıklarından konu sahibi öfke problemi yaşıyor gibi geldi. bunun farkına varırsa kendi düzeltme şansı var diyorum.
hikayesini, yaşadıklarını bilmiyorum.
herkes de doğuştan böyle olmuyor.
zorlanıyorsa normal tepki vermekte gidip tedavi olmalı kesinlikle.
bu adam hayatında yokken belki bir şeye sinirlenince cam kapı çarpıyordu, bilemem.
kendiyle ilgili durumu farkedip terapist mi psikolog mu ne uygunsa yola koyulmalı.

benim tek yorumum küfür meselesine oldu. o konuda bu kadar yüklenilmesini fazla buldum.
Küfre benim de yorumum yok.
Ama burada bir kadın tokat yese, yazıııkk kocanın öfke sorunu var. Tedavi olsun, geçer yazar mıydık? Hayır.
Ben bu konuyu bu kadar düzelebilecek bir konu olarak görmüyorum.

Ya bir de o da küfretmiş, konu sahibi de vurmuş bir tane diye normalleştirenler var. :olamaz: E oldu o zaman, eşlerimize, sevgililerimize hoşlarına gitmeyen bir şey söylediğimizde tokadı yersek hak ettim deyip oturalım madem. Niye bana vurdu diye ortalığı ayağa kaldıralım ki? Sonuçta eşit derecede suçluysak burada dendiği gibi, susup oturmamız lazım.
Küfre yorumum yok, azize değilim. Sinirlendiğimde olacaklara çok garanti veremem ben de. Ama ne olursa olsun birine vurmam. Bundan çok eminim, 30 yıl oldu dünyaya geleli, daha kimseyi dövmedim. Bu kabul edilebilir bir şey değil.
Cunku kadin erkege vurdugu icin daha basit goruluyor. Yaratilis olarak daha zayifiz fiziksel olarak.. birde o kadar alistikki erkeklerin kadinlari dovmesi olaylarina, belkide ne var yani bi tane gecirmis diyerek mutlu olan kadinlar vardir bilemem. Bana gore hepsi kotu.. daha once yazdim eaim
Tirlak dese baakalarinin yaninda bende sensin tirlak derim😐 kisaca soyledigine pisman ederim ama anasinin yaninda tokat atamam herhlde..

Diyorum ya konu sahibi zaten problemleri varmis ve tedavi goruyormus

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X