Evliliğimi nasıl kurtarabilirim?

zzzzynpppp

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2014
1.899
1.755
138
34
2buçuk yıllık evliyim. Yaşadığım sorunlardan bazılarını yazacağım biraz uzun olabilir kusura bakmayın.
Tanıştığımızda bana değer veren, anlayışlı, biraz da romantikti eşim. Öğretmenim ve tanıştığımızda bir işim yoktu. Ailesi de bu yüzden pek istememişti evliliğimizi ama iyi kötü laf çarpmaları olsa da evlendik.
Bölümüm ataması zor bir bölümdü ve ben iki yıl atanamadım. Bundan dolayı eşimin bana olan saygısı azalmıştı, sürekli maddi imkansızlıklardan bahsetti; ki maaşı 6000liraydı. Ayrıca her ay 1500-2bin birikim yapardık. Sonra ben hamile kaldım ve asıl sorun burdan itibaren çatlak vermeye başladı. Kp hamile olduğumu duyunca ne acelesi vardı atanmadan ne çocuğu diye eşimi azarlamıştı. Zaten işi yoğun olan eşimle hamilelik döneminde iyice aramız açıldı ve bırakın paylaşım yapmayı, hır gür tartışma yaşıyorduk. Bebeği istiyorduk halbuki ama uzun zaman olmayınca rafa kaldırmıştık.
Sürekli atama muhabbeti, beni yeren eleştiren bir üslup, okuduğum bölümün neden bu bölüm olduğu(beş yıl öncesinin hesabını soruyor, sülalede ilk okuyan kız benm ve bilinçsiz tercih yaptım), babamın zengin olmayışı (aynen bu tabiri kullandı, ki çok şükür üç evimiz var). Bir sürü şey. Bu arada baştan beri cinsel anlamda bi soğukluk. Ayda bir anca oluyordu hala öyle. Sonra ben ekimde doğum yaptım ailesiyle problemler oldu. Kp yanımda emzireceksin demeler, kv beş günlük çocuğa günde bir su bardağı su ve on kaşık zeytinyağı içireceksin demeler vs. Bir de eşim sinirlidir, bişeye kızıp bana sinli kaflı küfredince aramızdaki olmayan bağ iyice koptu. Sonra çok şükür ben atanınca aramız düzelir gibi oldu üç aydır çalışıyorum bu arada.
Ancak Son zamanlarda iyice tozuttuk.

Geçen hafta oğlum uyuyamadı yorgunluktan benim de enerjim düşüktü. Sinirlendi kalk su getir içir çocuğa diyerek bağırınca ben de emir vermezsen daha memnun olurum dedim. Kucağımda çocuk varken üstüme yürüdü ve elini kaldırdı ancak vurmadı. Çocuğu kucağımdan aldı ve mutfağa geçti, ancak hala bağırıyor. Bende çocuğu alıp emzimek için kucağından aldım. Eşim de elimdeki suluğu alıp yere çarptı. Bebeğim çok korktu ve mutfağı terkedip yatağa geçtim bebeği sakinleştirmek için. Eşimle tartışırken mümkün değil yetişkin birer insan gibi sorun çözemezsiniz,bağırır. O günden sonra boşanma fikri kafamda yer etti ama biraz daha biZe şans verdim. Bilemiyorum o el bir daha kalktığında bana iner mi? Çok üzülüyorum. Her gece koltukta uyuyakalmasından ve onu yatağa taşımaktan da bıktım. Şimdi yine orda uyuyakaldı ve bir daha onu çağırmama kararı aldım. Küçük gibi görünen ama birleşince bir dizi sinir harbi yaşatan sorunlarım karşısında evliliğim hakkında ne yapmalıyım? Tavsiyeleriniz neler?biraz uzun oldu ama kusura bakmayın uzun uzun anlatmak meslek hastalığı. Hiç iyi değilim :KK43:

O el bir kere kalktiysa muhtemelen bir daha kalkacaktir. Çocuğun psikolojisi bu durumlarda bozulur küçük olsa bile anlamaz deseniz dahi herşeyi anlıyor çocuklar. Öğretmensiniz ne güzel bir çogumuzun olmak isteyip olamadığı bir meslek çocuğunuza kendiniz bakabilirsiniz yolu ayırmak isterseniz ayırın çünkü ilerde bu yaşlarınızı feda ettiginize üzülebilirsiniz. Ama kurtarmaksa niyetiniz ben pek iyiye gideceğini sanmıyorum.

Yani en basta esiniz ve ailesi cok maddiyata önem veriyor ve cok kotu huylari var.
Aç değil açıkta degilmişiniz 6 bin lira maaş diyorsunuz sizin ustunuze bu kadar gelincek sizi üzecek bu baski neden yapılmış anlamadım.
Kusura bakmayın ama esinizde size pek deger vermiyor gibi. Seven insan boyle seyler mi yapar.
O imzayi ne diye atiyor. Hastalik saglik iyi gun kotu gun degil mi.
Allah korusun size bir sey olsa bu sefer sokaga atarlar gibi.
Bir atanmayi beklemekte bu kadar olay yapan insanlardan her seyi beklenir.
Benim tavsiyem aman kendinize sagliginiza cok iyi bakin bunlarin eline muhtaç olmamaya çalışın.
Paranızı biriktirede bilirsiniz.
Olurda artık cesaret edip boşanmaya kalkarsaniz elinizde birikik olur.

Yazdıkların eşinin seni sevmediğini ve değer vermediğini düşünüyorum...saygı da duymuyor...bu durumda bebeğin için en doğrusuna karar vermen gerek,huzurlu bir ortama ihtiyacı var o çocuğun

Ayrica bana kayin pederim yanimda emzireceksin diyecek onu cümle aleme rezil ederim ustune dava acar sikayet ederim.
Daha neyi bekliyorsun anlamadım kayin Peder seni taciz de edebilir kocan seni dovede bilir kayin validen cocugunu zeytin yagi icinde bogada bilir .
Daha da o aileden kurtulmak icin neyi bekliyorsun bilemedim.

Eşiniz ve ailesi çok fazla maddiyatçı, Allah yardımcınız olsun, kendi maddi durumu da ülke şartlarında oldukça iyiyken size karşı tutumunu paraya fazla tamah etmesine bağladım
Geçen yaz görümcem evlendi ve gidemedim diye iki ay küstüler. Erken doğum riskim vardı. Günde 11saat ders çalışıyordum kütüphanede. Eve gelince yarım saat dinlenip sonra yinederse. Uyursam eşim kaldırırdı hadi ders çalış diye. Yani şevkat ve merhamet hiç yok. Ailesi de katmerli dert oluyor. Eşim hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sevgili zeynep, sen degil bu evliligi esin kurtaracak. Saygi yok, hakaretler, kucuk gormeler var. Sevgi de yok. Sevgisi olan insan bunu yapar mi? Ben boyle bir sevginin varligina inanmam. Umarim Allah sana ve evladina hayirli olani verir.

Ben de öğretmen adayıyım ve atanamadım diye eşimin bana saygısı bitecekse hiç saygısı olmamıştır. Bir de şu dikkatimi çekti, ''Kp yanımda emzireceksin demeler'' ne demek :KK57:
Sapık mı bu adam? Pek yorum yapamayacağım ama güzel bir evliliğiniz yok bence.
Bence deyok :( oğlum yedi buçuk aylık oldu hala bende anlamıyorum. Torunlarını emerken göremeyecekler miymiş kp ve kv

O el bir kere kalktiysa muhtemelen bir daha kalkacaktir. Çocuğun psikolojisi bu durumlarda bozulur küçük olsa bile anlamaz deseniz dahi herşeyi anlıyor çocuklar. Öğretmensiniz ne güzel bir çogumuzun olmak isteyip olamadığı bir meslek çocuğunuza kendiniz bakabilirsiniz yolu ayırmak isterseniz ayırın çünkü ilerde bu yaşlarınızı feda ettiginize üzülebilirsiniz. Ama kurtarmaksa niyetiniz ben pek iyiye gideceğini sanmıyorum.

Çabaya değmez diyorsunuz yani. Sanırım boşanmak için kendimde güç arıyorum. Teşekkür ederim

Yani en basta esiniz ve ailesi cok maddiyata önem veriyor ve cok kotu huylari var.
Aç değil açıkta degilmişiniz 6 bin lira maaş diyorsunuz sizin ustunuze bu kadar gelincek sizi üzecek bu baski neden yapılmış anlamadım.
Kusura bakmayın ama esinizde size pek deger vermiyor gibi. Seven insan boyle seyler mi yapar.
O imzayi ne diye atiyor. Hastalik saglik iyi gun kotu gun degil mi.
Allah korusun size bir sey olsa bu sefer sokaga atarlar gibi.
Bir atanmayi beklemekte bu kadar olay yapan insanlardan her seyi beklenir.
Benim tavsiyem aman kendinize sagliginiza cok iyi bakin bunlarin eline muhtaç olmamaya çalışın.
Paranızı biriktirede bilirsiniz.
Olurda artık cesaret edip boşanmaya kalkarsaniz elinizde birikik olur.
Paramı da araba taksidine bağlamaya çalışıyor eşim. Karşı çıkıyorum tabiki. Hak etmediğim şeyler yaşadım. Bilmiyorum ne yapacağımı. İçim kırık dökük

Çabaya değmez diyorsunuz yani. Sanırım boşanmak için kendimde güç arıyorum. Teşekkür ederim
Çocuk için düzeltmeye çalışmaya bir kerede olsa değer en azından karşınıza alın bir konuşun ama dersenizki konusmaz konusturmaz bağırır çağırır konusmaya bile değmez diyebilirim.

Back
X