- 1 Ocak 2017
- 1.918
- 3.263
Evet eşim kendince çalışıp sadece para kazanmak istiyor ama hayat bu değil. Yani ona defalarca açıkladım bunu. O zaman ben sadece evle ilgilenebilirim başka bir şeye zamanım kalmıyor vs... Şimdi yavaş yavaş bazı sorumlulukları aldı. Ailesi de pandemiden dolayı sık gelemiyor. Ancak kışın ne olacak bilmiyorum. Ailecek kışlık eve geçince araçları olduğu için ben de göreceğim. Ben artık pek iletişim kurmuyorum. Sadece tüm bunlar bizi bir noktaya getirdi şu an ve eşim ailem benim evime rahatça gelemiyor kısmına takmış durumda. Köydeki durum da aslında bir şekilde insanlarla görüşüyorlar. Ama zaten çoğu birbiriyle akraba. Ama iğneleyici birkaç uslubu yakalamıştım.
Suç konusu budur bence, hırsızlık olsa yatarı belli, cinayet olsa anlatılırdı, yüz kızartıcı ve uzun süre mahkumiyet aldığı bir şey varsa tecavüzdür.
Ama o kayınpederin suçu bunu oğlunun çekmesi, mahcubiyetini yaşaması gerekmiyor. Ailesi yani annesi kardeşi, baba figürü ortalıkta yokken eşinize sığınmış şimdi de ellerinden geldiğince (ellerinden gelen erzak yapmaksa) bu eksik hissettikleri konuyu telafi etmeye çalışıyorlar. Fazla geleni dağıtın sorun olmaz, bu küçük bir mesele.
Bence evlilikteki büyük sorun eşinizin sorumluluklardan kaçması, kendince çalışıp para kazanmak istiyor derken mesela asgari ücretle güvencesi olmayan bir işte çalışmayı kast ettiğinizi var sayıyorum. Sizin beklentileriniz eğitim seviyenizden de anladığım kadarıyla kesinlikle bu tip işler değil. Kariyeri olan bir mesleği olsun istiyorsunuz. Ama kendinizi kandırmayın eşinizin yaşı küçük değil şimdiye kadar çoktan bir kariyer yapması gerekirdi. Demek ki adam kariyer sahibi olmak istemiyor, bugün bulduğumu bugün yerim yarına Allah Kerim, diyenlerden. O halde maalesef yapılacak çok da bir şey kalmıyor, ya durumu kabul edip beklentilerinizi küçültün ya da durumu kabul etmeyip ayrılın kendi kariyerinizin peşinden koşun, ileride de kendi kariyerinize uygun biriyle evlenin.