Evliliğim sahtemi?

Eşiniz malesef haksız. Mutsuzsanız onun demesi gerekir bırak hayatım geçiniriz senin mutluluğundan önemli mi diye.

Yazıklar olsun insanlığınada kocalığına da...

Kadın, ben evde oturayım bana baksın demıyor. Çalışacağım ama farklı bir işte, bu süre için destek olsun diyor. Kadının sağlığı etkileniyor.
Maddi ve manevi düştüğünde, ihtiyacın olduğunda bir omuz vermek yerine, ben sana bakmak zorunda değilim diyen insandan hayat arkadaşı mı olur? Olmaz. Siz böyle evlilikler sürdürüyorsanız yazık. Ona evlilik bile denmez. Belli bir süre için dahi eşine baktığında adı "kullanılmak" oluyorsa o yuva değil ticarethanedir.

Lafa bak
Çalışmasaydın evlenmeyecekmiş
Sıfatına tükürseydin ya bunun
İnsan içinde varsa bile söylemez utanır

Günümüzde çoğu erkek hayatın yükünü paylaşmak için, kredileri vs ödeyecek bi ortak arayarak evleniyor biraz da. Evliliğin ruhu değişti sanki, erkekler ev arkadaşı gibi. Tek başına bir ev sahibi olamayacak olan bir beyaz yaka erkek, karısının da çalışması sayesinde ev- araba sahibi oluyor, evliliğe motivasyonlarını bunlar sağlıyor yani. Iyyy hakikaten böyleleri çok var ya, yakın bi arkadaşımın henüz 1 sene önce evlendiği eşi şöyle demiş" işten çıkarılırsak sen annenin evine ben annemin evine..." (ikisi de thy'de, iyi maaşlarla çalışıyorlar)
Not: kadınların çalışmasından yanayım ama şu var, bu cins erkek= sevmeyen erkek nokta.

Eşin çalışmanı istemekte hayat şartları bunu gerektirdiği için haklı ama üslubu çok çirkin. Kaldı ki iş yada para sizin sağlığınızdan önemli olmamalı.
Eşiniz size destek olup bu işten ayrıldıktan sonra yeni iş bulabilmeniz açısından moral ve motivasyon sağlamalı iken anlayışsız yaklaşımı ile sizin psikolojinizi ne kadar bozduğunun farkında değil.
Çalışma saatleri daha düzenli bir iş bulmaya bakın. İşten ayrılın bir süre tazminatınızla idare edin ama mutlaka işe girin . Yarının ne getireceği belli olmuyor .

Çok kırıcı bşey bu ya.
RABBİM yar ve yardımcın olsun. Kocana da akıl fikir versin

Siz psikolojik olarak haklısınız.

Ama buraya da yazmışsınız ailemin ihtiyacı vardı yıllardır çalışıyordum diye şimdi evlendim artık ayrılabilirler durumu olunca karşıdaki de geçinemeyebiliriz diyor

Üslubu çirkin o tartışmasız

İşten ayrılma iateğiniZi vardiyanın yorduğunu artık evin kızı değiş hanımı olarak başka sorumluluklar en önemlisi de eşinle Zaman geçirmek olunca bu işi yürütemediğini anlat

Ben ne iş yaptığınızı merak ettim.
Öyle bir anlattınız ki, erkeğin yapabileceği ağır bir iş gibi geldi bana.
Ayrıca dinlemeyin çıkın işten

Keyfi olarak artık çalışmayacağım evde oturacağım demiş olsanız eşiniz haklı diyeceğim ama ortada mutsuzluk, sağlığından olma durumu varken çalışmayan birini istesem evlenmezdim diyen erkek hakkında iyi düşünmem. Ki yeni bir iş koluna atılmak istediğinizi de söylemişsiniz. Eşinizin bu durumda yapması gereken size destek olması, hayat arkadaşı bunun için var çünkü. Maddi durumunuz sıkıntılı olabilir, kendi kazancına güvenmiyor olabilir ama bu durumda da konuşulup, plan yapılır. Atıyorum 1,2 ay çalışıp durumumuzu ayarlayalım öyle çık işten gibi ya da daha güzel ifade edebilirdi kendini, böyle çok dan dun konuşmuş, çok kırıcı.

Ömrünün sonuna kadar calisacakmisin? Belki çocuktan sonra evde kalmayı tercih edeceksin ki zaten doğum izni vs derken 6 ay evde 6 aydan sonra ücretsiz izinle bile uzatan anneler var ee maaş gelmiyo masraf 2 katına çıktı diye ne yapacak seni mi boşayacak çalıştığın için seni para matik olarak mı görüyor ne kadar üzücü bi eşin karısına bu şekilde konuşması . Düşüncelerin de haklısın senin psikolojin daha önemli cikmk istiyorsan çık işinden onu bağlayan bi durm yok senin işsizlik maaşın da tazminatin da yeter de artar

Sizi bu kadar mutsuz eden hayattan soğutan bir işe devam etmeyin derim.
Bu işten ayrılınca belki eşini daha iyi tanıma imkanı bulursun.!!
Kendine zulmetme..

Çalışmayan birini tercih edecek olsam senle evlenmezdim dedi

Yuh yani adam resmen işin için evlenmiş yuh .
Bacım sormana bile gerek yok belli yani

Ah kırılmakta çok haklısınız yerinizde olsam ben de incinirdim.
Üslup önemli gerçekten, aç kalacak haliniz yok sonuçta.
Bu kırgınlığınızı eşinizle konuşun ve siz canınızın kıymetini bilin, kendiniz için en iyi olanı yapmaktan çekinmeyin.

İş durumuna üzüldüm, yıllardır eziyet çekiyorsan, huzursuzsan hiç durma orda. Bu dünyaya mutsuz olmaya gelmedin tabii ki. Ben de hiç sevmediğim bir yerde uzunca süre dişimi sıkıp çalışmak zorunda kalmıştım, hayat o kadar tatsızdı ki seni çok iyi anladım. Ben gündüz çalışıyordum ama sabah 9 akşam 9 du mesaim, en sonunda çıktım o kadar rahatladım ki kuş gibi oldum canım, henüz bekardım ailem çok destek oldu, arkamda durdu sağolsunlar. ordan ayrılalı 4 yıl oldu hiç pişman değilim, şu an ordaki maaşımın yarısını kazanıyorumdur ama memnunum hayatımdan, kafam çok rahat. sen de kendini düşün, eşine filan aldırma. tazminatını da koy kenara senin güvencen olsun. eşin pek güven vermiyor. seni yurtdışına götürmüş ama belli ki senin maaşına güvenip de götürmüş, senin maaşına güvenip de yapıyor herşeyi. işsiz kalsan herşey başına kakılacak demek ki. hiç umursama sağlığım elvermiyor yapamıyorum de çık gitsin. Hayatta herşey para değil, önemli olan huzur. Çalışmak isteyene ekmek her yerden çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…